Sziasztok!

Hosszas mérlegelés után eldöntöttem hogy annak ellenére hogy ez csupán 10%-ban nevezhető animének mégis bemutatom hiszen nagyon jól kapcsolódik az e havi Hónap Témájához is ,amit már tervezek.Ma Tehát a.......

Willy Fog-Utazás a Föld Középpontjába c. alkotmányt mutatom be!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Úgy olvastam, hogy úgy keletkezett ez hogy a Spanyolok megirigyelték az 1. széria nagy sikerét és úgy döntöttek hogy már csak azért is megmutatják a japánoknak hogy ők is tudnak hasonlóan jó művet alkotni ezért 1993-ban 13 részbe sűrítve elkészítették ezt a borzalmat. Az alapja ennek is Jules Verne hasonló c. regénye, bár ezek után ő forog a sírjában.

A Történet az első széria után olyan 1-2 hónappal játszódik. Willy és Romy azóta összeházasodtak és boldog házasokként élnek Rigodonnal és Ticoval együtt. Mígnem egy nap egy Lidenbrock professzor nevű egyén segítséget nem kér Foggtól egy 16.századi papír megfejtéséhez.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy sokára sikerül is megfejteni ( a lehető leghülyébb módon) és a papír egy igen érdekes dolgot rejt. Az Írás szerint egy Arnie Sakknussen nevű tudós a 16.században eljutott a föld középpontjába csak amikor beszámolt erről mindenki bolondnak és sátánistának nézte őt ezért házát és őt elégették csakhogy azt a papírt még előtte elrejtette.

Erről a Reform Klubban is beszámol ahol szintén lehetetlenek tartják és persze ismét a kedves kis bankár Mr. Sullivan a leghangosabb mind közül. Ez persze újabb fogadáshoz vezet kettőjük között. Ezért hát Willy a feleségével illetve Rigodonékkal és a professzorral elindulnak hogy bebizonyítsák hogy Sakknussen igenis igazat irt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De persze Sullivan most sem akarja hogy nyerjen ezért ismét felbérli az első évadból megismert bérgyilkost hogy akadályozza őket. Viszont itt legalább már lebukik.

Ennyi a sztorija az animének már ha egyáltalán szabad annak nevezni ezt. Na de akkor most lássuk hogy miért is lett ez olyan amilyen. Először is beszéljünk a látványról. Én arra csak egy szót tudok mondani és az a túlszínezett. Lehet hogy fejlődött de az 1.széria még igy is szebben van megrajzolva mint ez.

Karakterek. Na igen ez az amiben a legtöbbet változott ugyanis itt minden szereplő istentelenül idegesítő mindjárt meg is mondom hogy miért. Foggék és a professzor állandóan okoskodnak. Ez annyira még nem lenne baj csak azt olyan irritáló szinten teszik hogy az embernek felmegy a vérnyomása. Viszont Rigodon és Tico itt is viszik az 1.helyet ugyanis itt még rosszabbak mint az 1.évadban amihez nagyban hozzájárul a szinkron is ami azonban már egy másik tészta.Ráadásul Rigodonnak itt nagyon gay beütése van ami lehet hogy viccesé akarta tenni de sajnos nem sikerült.

Zenék. Hát igen nem véletlenül írtam az elsőnél hogy az openingje veri ezét és a 3.-ét mivel nemcsak hogy nevetséges de a szövege is olyan szinten rossz hogy az ember 10 mp után kikapcsolja.

Utolsó negatívumként jöjjön a legnagyobb negatívum mégpedig az hogy ez az anime UNALMAS. De az nem kifejezés,dögunalom az egész,próbáltak belevinni harcokat ilyen nagyon béna Jurrassic Park szörnyekkel de azok se sokat segítenek rajta.

De azért szerencsére 1-2 pozitívum is akad benne. Az első hogy mint az 1.évadban itt is nagyon összefüggnek a részek és ebben sincs olyan sok fillerepizód. Legalább erre ügyeltek. A 2. pozitívum az maga a bérgyilkos. Nem azt mondom hogy hú de elvoltam itt ájulva tőle de itt legalább már nem volt annyira irritáló egyén. Plusz ott van a flashback Saknussenről na az is jól sikerült. De a pozitívumok ennyiben is maradnak.

Még hátra van a 3.évad ami végképp felteszi a pontot az i-re hülyeség frontot de legyen elég annyi hogy ezt és azt is a legnagyobb ívbe kerüljétek el.

[Mangekyo022 véleménye:

 "Alapból szükségtelen volt a folytatás. Arról nem beszélve, hogy sok logikai baki is van.

   Például mi a fenét keres az a "bankár" még mindig a "klubban", amikor az "első széria"

   végén maga is közölte, hogy tönkrement?! Nem lett volna jobb egy újabb ellenfelet

   kitalálni Fogg-nak? Szerencsére csak néhány részt láttam, és azokat sem tudom

   felidézni (szerencsére)..."]

Willy Fog-Utazás A Föld Középpontjába

-Idő:1993

-Rendezte:Olivia Borricon

-Studió: Wang Films

-Műfaj: Gyerek,Kaland

-Hossz: 13 rész

Tetszett:

-Összefüggő Epizódok

-Fillermentes

-A Bérgyilkos itt már nem annyira irritáló ember

-Jó Történetválasztás

-Flashback

Nem Tetszett:

-Minden Szereplő Istentelenül Idegesítő

-Tico És Rigodon még idegesítőbb mint mindenki más

-Látvány

-Zenék

-Még egy 8 éves számára is dögunalmas az egész

-Szinkron

-A Spanyolok ezzel nagyon elásták magukat

Értékelés:

Táblázat Szerint:10/40-Rossz

Százalék Szerint:19%

2/10

Hamarosan jövök a 3.évaddal amihez már most se fűzők nagy reményeket. Ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr742727470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexM1983D 2011.03.10. 12:07:10

Szerencsére csak párrészt láttam ebből is és a 3. évadból is, talán úgy összesen ötöt vagy hatot láthattam. Az alatt nem jött le akkoriban, hogy ennyíre rossz lenne, bár mindenképpen rosszabb, mint az első.

Hűde "finoman" fogalmazol: "Ráadásul Rigodonnak itt nagyon gay beütése van...". :D

AlexM1983D 2011.03.10. 12:08:28

@AlexM1983D: Ú, ez lemaradt: így útólag már nem bánom, hogy csak 5-6 részt láttam összesen a 2. és a 3. évadból.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.10. 13:40:28

"Willy Fog-Utazás a Föld Középpontjába c. alkotmányt mutatom be!"
"a Föld Középpontjába c. alkotmányt"
"c. alkotmányt"
"alkotmányt"

Oo :D

xx18Rolandxx 2011.03.10. 15:30:21

@Member: Ugy értettem hogy "összetákolt valamit"!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.10. 15:42:00

@xx18Rolandxx: Sajnos a tervek szerint ennyit fog jelenteni az alkotmány. :/

Ha jól értem, a spanyol testvérek nem ska/raggie zenét nyomtak az anime alá? :/

Kheopsz · http://giza.eg 2013.08.26. 13:24:44

Egy icipicit ostoba bejegyzés... :)
1. Nem anime, ez egy rajzfilm, gyerekeknek emészthetően két Verne regény.

2. "Spanyolok megirigyelték az 1. széria nagy sikerét és úgy döntöttek hogy már csak azért is megmutatják a japánoknak hogy ők is tudnak hasonlóan jó művet "
Ha egy icipicit utánanézel, vagy akár megnézed az első sorozat főcímét, akkor fel fog tűnni, hogy ez első sorozat SPANYOL...

3. Hát, Transzfer minden, csak nem bérgyilkos, egy ügyefogyott gonosztevő, aki rossz oldalon áll, de mindig elbukik, mint a gyalogkakukk sorozatban a prérifarkas.

Kár, hogy olyanról írsz, amit nem is ismersz.

xxroland23 2013.08.26. 14:53:33

@Kheopsz:

myanimelist.net/anime/2579/Hachijunichikan_Sekai_Isshuu

Nem egészen spanyol,hanem egy japán-spanyol kopprodukciós sorozat csak mindenki a spanyol változatot ismeri.
süti beállítások módosítása