Szegasztok!

Emlékeztek a régi "nagy időkre"? Amikor még a Street Fighter is csak 2D-s sprite-okból állt, de olyan hangulatosak voltak, hogy reggel bementünk a játékterembe, este mentünk haza vacsorára?

Azóta eltelt egy jóóóóó nagy esztendő, és azóta csak a látványos 3D-és játékokat kapjuk, de hangulatuk az már nincs! Még a Street Fighter-t is beleerőszakolták ebbe a 3D-s marhaságba...

A Konzol Magazin első számában viszont olvastam egy olyan anime beütésű játékról, amely egy kicsit hajaz a Guilty Gear verekedős játékokra, így bementem a Console Corner-be, és megvettem a játékot, mely valóban egy rohadt nagy mestermű a javából!

És bátran állíthatom: EZ A JÁTÉK VALÓBAN ÉLETED EGYIK LEGJOBB BUNYÓJÁT ADJA MEG!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A BlazBlue Calamity Trigger egy old-school 2D-s verekedős játék anime körítéssel, mely az Arc System Works konyhájában készült el. Az anime stílust és filmeket pedig a Gonzo Stúdió készítette el (látható is a minőség rajta).

A játék behelyezés után egyből a Gonzo Stúdió (Rosario To Vampire, Kiddy Grade stb...) által készített anime opening fogad minket, mely nem csak szép, de a zseniális zene még fokozza is a hangulatot.

 

A játék lényege, mint minden verekedős játéknál az ellenfél legyőzése. A játék módok száma elég szép nagyra sikerült. Van az Arcade mód, ahol VÉGRE a mai verekedős játékoktól eltérően, s visszanyúlva a régi gyökerekhez, nem csak 4-5 ellenfelet kell legyőzni, aztán fő boss, hanem 10 (!) karaktert kell legyőzni, és aztán van csak vége!

Van még egy Score Battle mód is, a cél minnél több ember legyőzése minnél több találattal. Itt van még a klasszikus Vs mód is (mert ugye haverokat szívatva a legjobb egy verekedő stuff), van itt egy Training mód is a kezdőknek (a sok 3D-s stuff után érdemes gyakorolni), Gallery mód, ahol a megnyert filmeket, képeket és zenéket játszhatjuk le újra.

Szándékosan hagytam hátra a Story móduszt, mely a játék csúcspontja!

 

A történetes módban egy adott karakter szemszögéből kell végigutaznunk Kagetsuchi (a játék főhelyszíne) birodalmát, de természetesen miután mindegyikkel végigvittük (a százalék nem fontos, csak hogy vigyük végig) akkor a "True Ending" történetben megismerhetjük a teljes igazságot is.

Persze ez nem olyan könnyű, mivel itt kalandjaink során elég sokszor választások elé kerülünk, és a választásunktól függ, hogy hogyan alakul a történet további menete. Tehát lehet, hogy nem az igazi befejezést kapjuk, hanem egy "The Another Truth Must Be Found Out" felíratott, így lesz olyan is, hogy többször érdemes lesz végigtolni.

Tehát a történet mód nagyon zsír lett! De az Arcade mód végig tolása után is kapunk úgymond "outro"-kat, melyek szépek és izgalmasak, szal érdemes ezt a két módot kicsinálni.

De figyelmeztettek mindenkit, hogy nagyon nagy szavatossága van a Story módnak, szal a Dead Or Alive "csöcs technológia királlyal" ellentétben nem egy órás kaland (nekem kb 3 hetembe telt kitolni)!

 

 

A karakterek száma nem nagy, a mai divattal ellentétben nem 30-40 karakter van, hanem 12, de a mai játékokkal ellentétben egyik sem hasonlít a másikra, mindegyiknek van saját harc stílusa, és mindegyiknek van valami speciális ereje, amire csak ő képes (Ragna elszívja a támadásaival az ellenfél életét és a sajátját növeli, Jin ledermeszti a jéggel az ellenfeleit, Noel képes néha átmenni az ellenfél támadásain, Litchi tud váltani bot harc és puszta kezes harc között, Tager nem tud futni, de nem elehet védekezni ellen stb...). Ráadásul mindegyik karakter egy egyedi személy, szóval senkinek sem fog feltűnni, hogy csak 12-en vannak.

  

Maguk a harcok a régi szép Street Fighet, SNK játékokhoz hasonlóan folyik. Mindenkinek van 20-30 mozgása és 1-1 speciális ultimate támadása. Ha betöltődik alul a csík legalább 50-re, akkor tudunk speciális támadásokat bevinni, ha pedig 100%-os, akkor vihetjük be az Astral Heat-et, mely egy csapással megöli az ellenfelünket, tehát egész jó kis stratégiákra ad lehetőséget. Itt a Soul Blade-hez hasonlóan a védekezést nem lehet a végtelenségik feszegetni, ha túl sokat bekapunk, utána kb 150%-al többet sebződünk. Mint írtam, mindenki rendelkezik speciális képességekkel, mint életelszívás, lefagyasztás stb, és ezeket érdemes kipróbálni. Nincsenek szuper emberek, mindenkit lelehet győzni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akire ki kell még térnem így a végére, az a játék főgonosza, V-13. Ő a főhős (Ragna) húgának - nem vér szerinti, hanem az árvaházban nevelkedett "testvériség" - az android klónja, melyet azért hoztak létre, hogy öljön meg mindenkit, aki a "Gate" közelében van. Csak hogy a tudósok nem valami jól csinálták meg, megmaradt benne az eredeti lány emlékei Ragna-ól. És hát egyetlen célja van: megtalálni Ragna-t, és vele együtt elpusztítani a világot. Érdekes módon sok helyen azt írták róla, hogy valami yandere lány V-13, amit nem tudtam hová tenni. Azt hittem, higy félre betűzött Tsundere girl még idegesítőbb változatta... de nem... "olyan személy, többnyire nő nemű, aki szeretet személye közelében aranyossá és kedvessé válik, és mindenképpen valamilyen romantikus halált szeretne halni szíve választotjával, még ha erőszakhoz is kell folyamodnia szíve választottjánál"..... aha, szóval yandere = "Kamikaze hajlamú, Rómeó és Júlia szindrómában szenvedő szerelmes lány".... és egy ilyen a főgonosz.... legalább próbáltak egyediek lenni, ne csak a "mi legyünk a világ ura és k**va sablonosak vagyunk a köbön" főgonoszok legyenek.

 

Tehát mint láthatjátok, a BlazBlue Calamity Trigger egy nagyon jó játék, mely vérfrissítés a sok elk**t 3D-s játék után. Old-school/arcade kids-eknek kötelező vétel, és azoknak is, akik szeretik az animékat (rengeteg anime film van benne), és azoknak, akik kíváncsiak, hogy régen milyen játékok voltak.

 Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr752375298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.10.16. 07:59:07

Elsőre lesz akkora gépigénye az emu-val együtt, hogy nálam esélytelen legyen a futtatása. :D

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.03.07. 20:48:08

a szentségit most kaptam meg pc-re, hát valami eszméletlenül jó anime átvezetői vannak (az opening meg váá)

Csak kéne mellé egy kontroller.
süti beállítások módosítása