Sziasztok. Boldog Valentin napot. Ahogy tavaly, így most is hentai kritikával jövök. Nem is akármilyennel. Egy manga kritika, mert a belőle készült hentai anime szégyenteljes volt. Ez nem más, mint a Hachishaku Hachiwa Keraku Meguri nevű manga, amit 2014-ben kezdetek el és 2015-ben lett kész az utolsó fejezete. Lássuk is milyen.

images_8.jpg

Egy ismeretlen srácot felvesz egy igencsak magas nő. A férfit elfurikázva úgy döntenek, hogy rémtörténeteket mesélnek el egymásnak. A sztorik az alábbiak:

Az első történet egy srácról szól, aki a nagyszüleinél nyaral. Egyszercsak meglát egy igen magas nőt, aki fura hangot ad ki magából. Mikor ezt a gyerek elmondja nagyszüleinek, kitör a káosz. Végül, a gyermeknek a szobájában kell túlélnie az éjszakát úgy, hogy nem engedi be azt a bizonyos magas nőt. A srác megpróbáltatásait már nem részletezem (Ez a Hachishakusama feldolgozása, amit anno posztoltam is ide.).

 A második történetben egy pár az autójával egy elhagyatott úton furikázik. Ám az éjszaka közepén egy ismeretlen démon megtámadja meg őket. Ám a démon célja a lánnyal kapcsolatos és végre is hajtja. (Yamaoke legendája alapján készült.)

 Egyetemi mindennapokat egy ismeretlen cserediák bolygatja fel, névszerint Taeko. Tomo-chan a történetünk főhősnője egyből összecimborál a cserediákkal. Taeko áthívja Tomot egy baráti látogatásra. A látszatra normális Taeko egy titkot (és egy ijesztően emberszerű bábút.) tart magában. Amikor megtudja a drága főhősnő, mekkora szarban van, már késő.

 Két tinisrác az erdő közepén egy titokzatos helyet találtak, ami kerítéssel volt lezárva. Hiába a kerítésnél lévő figyelmeztetés, a srácok fittyet hányva a figyelmeztetésre, bemennek, ahol egy titokzatos szentélyt sikerül meggyalázniuk. Ezzel sikerrel feltámasztva egy félig kígyó, félig nő szerű démont, akit mi Nure-Onna-ként ismerünk.

Három lány kempingezni megy az erdő közepén. A kemping vezetője, Shinonome tárt karokkal fogadja a túrázókat. Ám az éjszaka közepén az egyik csaj lelépett, mert rájött a szükség. A két lány a nyomába ered, de egy titokzatos és ronda csigaszerű dög a nyomukba ered. A kempingvezető házába sikeresen bemenekülnek, ahol Shinonome tájékoztatja őket, hogy ez egy Shishinoke nevű fenevaddal van dolguk. Ám sejtésük sincs arról, hogy az elejétől fogva csapdába kerültek. Furcsa, hogy a kempingvezető neve és a szörny neve kicsit hasonló? Nem hinném!

 Egy férfi Michiyo nevű terhes feleségét keresi. Egy falusival találkozik szemben, aki szívesen elszállásolja főhősünket. Az éjszaka folyamán kiabálásra ébred fel. Főhősünk megtalálja feleségét, de nem igazán happy end a vége. Ez a tehénfejű legendájának egy változata, mert az igazi legendáról nem tud senki semmi.

 Az utolsó előtti történet két testvérről szól, akik meglátnak a mező túloldaláról egy furcsán mozgó és fénylő valamit. Mikor egyikük megnézi távcsövön, a szar is belefagy. Valami elbűvölte a fejét, ami miatt éjszaka felkeresi az entítást forrását. Vele tart testvére, és ekkor jön egy hatalmas meglepetés.

 Az utolsó történet egy nőről szól, aki álmában egy hullámvasút szerű járműre ül fel harmadmagával. Akkor jön rá, hogy gázban van, amikor az első nőt négy kis démon cafatokra szedik. Próbál felébredni, de nem megy. Vajon elég lesz az akaratereje, hogy sikerrel ébredjen fel vagy ő is odaveszik?

Az utolsó történet végén pont megérkeznek oda, ahova kell, de főhősünk valamiért összeomlik idegileg. Elmondja a nőnek az első történet csattanóját. Ekkor az olvasóban sikerrel tudatosul, hogy az első történet valós lehet, mire megkapja a második csattanót, ami csak újabb kérdéseket vet fel. Most joggal mondanátok, hogy miért fogalmaztam ennyire ködösen a történet oldalán? A válasz egyszerű: Ezt a mangát minden hentai és horror fannak látnia kell. Hangulatos és olvasatja magát. Látvány terén is odateszi magát a mű. Meglepően részletes és hála istennek NINCS BENNE CENZÚRA! Viszont azt előre bocsájtom azoknak, akik beleolvasnak, hogy nem a gyenge gyomrúak műve. Van néhány gusztustalan jelenet, ami még az edzettebb gore horror rajongóknak is okoz meglepetést.

Viszont sajnos negatívumokat is említenem kell. A látvány tény, hogy nagyon jó, de néha az ember talál benne hibákat. Van itt más is. Egyrészileg a helyszínekből két sztori után hanyagolni kellet volna az erdőt. Oké, para hely éjszaka, de klisés is egyben. A másik nagyobb gond, hogy a karakterek 70%-nak nincs neve. Szó szerint nincs megemlítve a karakterek.

Pozitívumok:

- Jó történet

- Hangulat

- Remek látvány+cenzúrázatlan

- Némi misztikum.

Negatívum:

- Kisebb rajzolási hibák

- Karakterek legtöbbje névtelen

Végeredény: 91% Kiváló

Ezzel a kritikával kívánok minden kedves rajongónak boldog Valentin napot. Ennek alkalmával megmutatom a kedvenc szerelmes dalomat, ami igazán tanulságos lehet a párkapcsolatokról

https://www.youtube.com/watch?v=VurhzANQ_B0

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2813668656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása