Sziasztok!

Hát ez is eljött, az év utolsó hónapja a december. Nem tudom ki, hogy van vele de én ilyenkor mindig úgy érzem, hogy mintha csak most kezdődött volna ez az év és máris milyen hamar elment és ilyenkor mindig megpróbálom összegezni, hogy mik is voltak a fontosabb események amik ebben az évben történtek velem legyen akár jó akár rossz dolog. Természetesen nem feledkezhetünk meg a karácsonyról illetve a téli animeszezonról sem. Szóval lássuk mik lesznek ebben az évadban.

list.jpg

 

ACCA :13-ku Kansatsu-ka

- Stúdió: Madhouse

- Rendező: Natsume Shingo

A történet szerint Dowa királyságában járunk ami 13 különböző részre van felosztva. Ezt a királyságot egy különleges rendfenntartó szervezet az ACCA tartja teljes megfigyelése és ellenőrzése alatt és a parancsnokuk Jean Ortis mindent meg is tesz, hogy semmilyen apró információ ne kerülhesse el a figyelmét így tehát nekivág, hogy mind a 13 területet bejárva minden információt begyűjtsön a szervezet ottani embereitől. Nos kérem ez így már leírva is jól hangzik annak ellenére, hogy nagyon érzékelhető az áthallás a Szovjetunióra és a KGB-re de ez nem baj mert ez alapötletnek igencsak kiváló anyag és megvan az esélye rá, hogy jól süljön el az egész hiszen a manga már véget ért, az egyik legjobb anime stúdió csinálja és a One-Punch Man rendezője fogja levezényelni. Szóval remélem nem lesz akkora csalódás mint a Joker Game. Mindenképpen várós anyag.

Ao no Exorcist : Kyoto Fujouou-hen

- Stúdió: A-1 Pictures

- Rendező: Hatsumi Kouichi

 Az Ao no Exorcist sorozat 2.évada. A történet szerint réges-régen élt egy hatalmas és gonosz démokirály akit nagy nehezen megöltek de még előtte a bal szemét ellopták és a True Cross Academi épülete alá rejtették amit azonban most elloptak így hőseink a tolvaj nyomába erednek miközben próbálnak megbarátkozni Rin származásával is. Maga az 1.évad egy egész elfogadható kis sorozat volt, egy átlagos de jól összerakott akció-fantasy-shounen így végülis nincs kifogásom a 2.évad ellen sem. Ha minimum azt a szintet hozza mint az 1. akkor jól el leszek vele. Várós.

Chaos Child

- Stúdió: Silver Link

- Rendező: Masato Jinbo

A Chaos Head vosual novel folytatásának az adaptációja ami 6 évvel az 1. sorozat után játszódik. A történet szerint 2009-ben egy hatalmas földrengés rázta meg Shibuyát ami rengeteg halottal és sebesülttel járt és még 2015-ben is folynak tovább a helyreállítások azoban az egészet rejtélyes halálesetek árnyékolják be és minden arra utal, hogy az 1. sorozat gonoszai visszatértek, hogy újra őrületbe sodorják a világot. Istenem, istenem mihez kezdjek ezzel a franchise-al? A Chaos Head hatalmas csalódás volt, a Steins Gate-ért mindenki megőrült a Robotics Notes meg amolyan .....nyeh sorozat volt erre itt van ez ami dettó ugyanolyannak néz ki mint a Chaos Head csak más szereplőkkel de a főhős srác már az előzetesek alapján a ' remélem ez csak egy rossz vicc" kategóriába tartozik. Egyszerűen nem tudom mit csináljak ezzel, már az Occultic Nine is a felfüggesztett kategóriában van nálam. Még gondolkodom rajta.

Fuuka

- Stúdió: Diomedea

- Rendező: Kusakawa Keizou

Fuuka avagy csináljunk animét a Facebook és Twitter függőknek. Főszereplőnk Haruna Yuu egy életképtelen srác aki új városba költözik nővéreivel és aki annyira unalmas, hogy naphosszat a Twitteren chatel. Élete akkor változik meg mikor találkozik a címszereplő Fuukával egy félreértés miatt összetöri a srác telefonját aki emiatt szerelmes lesz belé.Na jó asszem ennyi elég is volt, egy ilyen képmutató, az életképtelen tizenéveseknek készült maszlagból én egy képkockát nem vagyok hajlandó megnézni. Felejtős.

Hand Shakers

- Stúdió: GoHands

- Rendező: ?

A történet színhelye a jövőbeli Osaka ahol az úgynevezett Hand Shakerek azaz olyan párok élnek akik ha kezet fognak akkor képesek hatalmas fegyvereket megidézni , hogy a kívánságaik teljesüljenek ám a pároknak egymással is meg kell küzdeniük, hogy a győztes magát a Mindenható Isten-t is kihívhassa egy párbajra. WTF IS THIS? MI EZ? Csak én érzem úgy, hogy aki ezt a marhaságot kitalálta az valami nagyon durva drogaddikcióban szenved? Mert ilyen katyvaszt max én is csak egy nagyon durva füvezős este közben tudnék csak kitalálni. Nem fűzök túl sok reményt hozzá hiszen valszeg ez is olyan lesz a K .

Kobayashi-san Chi no Maid Dragon

- Stúdió: KyoAni

- Rendező: Takemoto Yasuhiro

Főszereplőnk Kobayashi egy egyszerű irodai munkáshölgy aki egyedül és magányosan él mígnem egy nap meg nem jelenik nála Tooru egy sárkánylány aki azonban lenézi az embereket mígnem főszereplőnk megmenti az életét így a lány az adósává válik aki így a szolgájává válik és mindenben segíteni szeretne neki persze a dolgok nem éppen a kellő módon alakulnak a számára. Hát ez is egy olyan sorozat amire csak a szemöldököm tudom vonogatni mert nem az a fajta amit a stúdiótól megszokhattunk de még akár jól is elsülhet. Még gondolkodok rajta.

Little Witch Academia

- Stúdió: Trigger

- Rendező: Yoshinari You

A 2013-as Little Witch Academia animefilm TV sorozat változata. Főszereplőnk Akko a nagy bálványát követve beiratkozik egy boszorknysuliba, hogy ő maga is elsajátíthassa a varázslás művészetét azonban mint kiderül a született boszorkányok nem nézik jó szemmel ha egy ilyesfajta lány akar mágiát tanulni szóval Akko-nak meg küzdenie mind velük mind a az unalmas órákkal de elszántsága és barátai segítségével elérje az álmát és ő maga is híres varázslóbálvány lehessen.  Kapunk tehát nem egy nem túlságosan eredeti de aranyos történetet és szerintem egy jó dolog, hogy a sorozatot is a film rendezője fogja készíteni igaz a látványt még szokni kell de mindenesetre érdekes kis sorozatnak néz ki.

Masamsune -kun no Revenge

- Stúdió: Silver Link

- Rendező: Minato Mirai

 A történet szerint főszereplőnk Masamune Makabe-t a kicsit túlsúlyos fiút csúnyán megalázta a dúsgazdag Aki ezért a fiú bosszút esküdött elenne ezért intenzív edzések után a középiskolát egy szívdöglesztő fiú képében kezdi meg ahol is terveinek megfelelően újra találkozik a lánnyal akit újra amgába akar bolondítani csak azért, hogy most ő törhesse össze a szívét csakhogy miközben egyre több időt töltenek együtt fokozatosan megismerik egymást és egymás életét is. Na most ez az a sorozat ami jelenleg a legjobban van kereszttűz alá vetve hiszen az anime műfajilag hárem sorozat lesz holott ahogyan utánaolvastam a manga is tartalmaz hárem elemeket de nem igazán nevezhető annak. Vagyis kapunk egy gyenge de elfogadható alapot amit valszeg egy ócska és felszínes hárem képében fognak a képünkbe tolni. Ez azért szomorú.

Youjo Senki

- Stúdió: NUT

- Rendező: ?

A történet a világháborúidején játszódik, főszereplőnk Tanya egy apró termetű lány aki azonban vasszigorral parancsol egy egész hadseregnek. Mindenki retteg tőle azonban azt senki sem tudja, hogy ő igazából egy átlagos irodista volt aki magára a haragította Istent és ebben a formában született újjá azonban nem igazán csügged ez miatt sőt még élvezi is , hogy ő a főnök és saját katonai karrierépítésbe kezd, hogy a birodalom legjobb mágusharcosa legyen.   Ez így leírva egy iszonyatos agymenésnek hangzik de még jól is elsülhet a cucc bár a karakterdizájn a trailerekben háááááát .... elég satnyák. Mindenesetre kap egy esélyt.

ēlDLIVE

- Stúdió: Studio Pierott

- Rendező: Furuta Takeshi

A Katekyo Hitman Reborn mangakájának újabb adaptált műve. Főszereplőnk Chuuta egy igazi balfék akinek még barátai sincsenek csak a fejében hallható hangokkal szokott beszélgetni amikről azonban nemsokára kiderül, hogy nagyon is léteznek ugyanis a sráct estében űrlények élnek  és ha ez nem lenne elég egyszer egy fura alak aki elteleportálja őt egy fantasztikus lényekkel teli világba ahol csatlakoznia kell a helyi rendőrséghez és ha mindez nem lenne elég csatlakozik hozzájuk egy tsundere csaj is. Tipikus shounen cucc amit gondolom a Pierott majd szarrá fillerezve amit majd rétes módjára  kinyújt több száz részesre. De mivel szerettem a Hitman Reborn-t ezért kap egy esélyt.

Nos ezek lennének azok a szériák amikre érdemes lesz odafigyelni  illetve ott van még a Shouwa Rakugo 2. szériája illetve folytatódik a Rewrite nevű hányásfesztivál is  a többi anyag meg szokásos idolos meg lolis cucc.

Ennyi voltam mára Sziasztok!

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1912018283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fancsali Fanta 2016.12.03. 10:30:34

Hey!
Én mos nagyon kiakadtam. A Hand Shakers története egy az egyben a Mirai Nikki története, csak annyi különbséggel, hogy ott jövőnaplókat kapnak az egyes személyek és egymással kell megküzdeniük az Isten címért... Az egy jó anime volt, az egyik kedvencem, de ez... egyszerűen nevetségesen hangzik. -_-

Qtya von Disznósajt 2016.12.03. 19:20:45

Ez a Youjo Senki elég érdekesen néz ki, már csak az első világháborús téma miatt is belenézek.
Főleg ha lesz annyi merszük, hogy hozzanak pár történelmi alakot, akár Rommelt a német rohamosztag élén, akár Horthy-t admirálisként, bár még von Lettow-Vorbeck és Lenin is elképzelhető... Atatürköt meg majdnem kihagyom, bazzeg...

Egyébként belenéztem a PV-be, hát csávókám elég szerencsétlenül járt, hogy az egész harcmezőn rádőlt a lábára az egyetlen fa... Mondjuk ha az a fa kibírta a több száz órás bombázást, akkor még nagyobb szerencsétlenség a csávó, hogy pont akkor adta meg magát, amikor alatta állt.
süti beállítások módosítása