Csődbe ment az Arms stúdió

2020.08.05. 17:14

Sziasztok!

Mindig szomorú hír azt hallani ha egy animestúdió csődbe megy elvégre azt hihetné az ember, hogy a mai nagy animelázban csak úgy el vannak árasztva munkával a stúdiók de sajnos ez nem így van. Ezek is úgy működnek mint egy normál vállalkozás. Folyamatosan minőségi munkát kell felmutatni amit a nézők szeretnek is, el kell érni, hogy újabb és újabb animék készítésével bízzák meg őket és mindezek felett azoknak sikeresnek is kell lenniük és az újabb és újabb stúdiókról illetve konkurens stúdiókról ne is beszéljünk.

És ha egy olyan stúdiót veszünk mint az Arms akkor ott tudni lehetett, hogy előbb vagy utóbb be fog ütni a gebasz. Nézzük is át a stúdió történetét egy kicsit.

1596613656-e8b16ff73f2d15e74a28b07301b3891d.jpeg

"A sziget dzsungelének mélyén senki sem hallja, ahogyan a ritka ronda CGI és agyhalott karakterek ölik az agysejtjeidet..."

Szegasztok!

Nagyon nem szeretem, amikor a japán anime ipar másolni akarja az amerikai szubkulturális dolgokat, mivel ezekből sokszor semmi jó nem sül. Elég, ha csak a japán Teenage Mutant Ninja Turtles animét vagy a Powerpuff Girls Z animét hozom fel. Legrosszabb, amikor egész műfajokat próbálnak másolni, mert akkor a tipikus, idegesítő hibák háromszor rosszabbak lesznek.

Ma 2020 egyik legrosszabb animéjéről írok nektek, melynek neve Kyochuu Rettou.

A korábbi írásos kritikákat itt olvashatjátok el.

kyochuu_rettou_movie_the_island_of_giant_insects_movie_passione_movie.jpg

Sziasztok!

Íme a legújabb videóm amiben nem másról mondok véleményt mint 2020 számomra eddigi legrosszabb animéjéről, a Hachi-nan tte, Sore wa Nai deshou című agykiégető , tucatsablon isekai animéről ami mégis ezerszer rosszabb mint az eddigi összes hasonló anime amivel valaha volt szerencsétlenségünk találkozni.

Jó Szórakozást!

 

Vége a Haikyuu Mangának

2020.07.20. 14:31

Szegasztok!

Bár szakítottam a Weekly Shonen Jump magazin termékeivel, megtudtam, hogy véget ért 402 fejezettel azon kevés sorozatok egyike, melyet anno nagyon szerettem, illetve a kedvenc sportomról, a röplabdáról szólt. Gratula a 8 éves sorozatnak!

covers_500373.jpg

"Saraba chikyuu yo tabidatsu fune wa... Uchuu senkan... Yamato"

Szegasztok!

Hatalmas népszerűségnek örvend a science fiction, röviden "sci-fi" műfaj, amely olyan alkotásokat dobott ki magából, mint a Blade Runner, a Dűne vagy az Alien szériák.

Mai alanyom nem más, mint a legnagyobb és egyik legmeghatározóbb sci-fi anime, mely nem csupán további animéket és mangákat ihletett meg, hanem nyugati film rendezőket és sci-fi írókat is.

Mai alanyom nem más, mint az 1974-es Uchuu Senkan Yamato!

star_blazers_the_quest_for_iscandar_uchuu_senkan_yamato_group_tac_series.jpg

Szegasztok!

Megérkeztek 2020 első felének eladásai japánból animációs termékek szerint és bevallom, kicsit aggódom.

https://www.animenewsnetwork.com/news/2020-07-09/top-selling-animation-dvds-in-japan-2020/.161491

https://www.animenewsnetwork.com/news/2020-07-09/top-selling-animation-blu-ray-discs-in-japan-2020/.161488

Tudom, hogy csak féléves eladási listák, de hogy például dvd eladások terén a Jégvarázs 2 legyen és az első két helyezett között körülbelül 50 ezer legyen nem sok okot ad a bizalomra. Főleg, hogy a listán lévők többsége 9 film legyen és azokból is kettő egy-egy filmnek a "luxus kiadása" nem igazán ad nekem okot a bizalomra. Hol vannak a sorozatok? Az nekem nem sok, hogy egy-egy sorozatból készült film fent van. Hol van például a Vinland Saga sorozat, a Kimetsu No Yaiba?

Blu-ray eladások ugyan jelentősen megnőttek, de ott sem jobb a helyzet, sőt, a Toy Story 4 magas helyezése az eladási listán instant herén lövést váltott ki belőle!

Szóval aggasztanak engem az eladások. De még messze az év vége, addig meg bármi lehet!

Szegasztok!

Köztudott, hogy videojátékokat adaptálni nagyon nehéz meló, főleg, ha annak rajongó tábora finnyás is. Sajnos eme "átok" nem csak a filmeket, hanem az animéket is sújtja. Még "sikertelenebb" szokott lenni a "küldetés", ha az adott mű folytatás akar lenni egy játéknak. Elég, ha csak a rettenetes "Final Fantasy V Legend Of Crystals" animét hozom fel, melynek sikerült szó szerint beletaposnia az eredeti játék reputációját a sárba.

Ma egy hasonló koncepción alapuló videojáték alapján készült animéről írók nektek, mely a SEGA egyik legismertebb szériájának, a Sakura Wars, eredeti nevén Sakura Taisen legújabb részére épül.

Ma a Shin Sakura Taisen The Animation animéről írok nektek!

(Minden írásos anime kritika itt található)

105735l.jpg

Sziasztok!

Habár a slice of life animék nem kifejezetten tartoznak a legizgalmasabb animék közé de azért jólesik időnként megnézi egyet-egyet ha már az ember unja a kifulladásig tartó shounen bunyókat vagy a mellpoénokat. Ezek egyszerű, hétköznapi történetek amik persze elsősorban a Japán emberek életét mutatja be de többségében olyan dolgokkal foglalkoznak amikkel képes azonosulni a néző mint például egyedülálló szülőnek lenni miközben helyt kell állnod a munkádban is még ha az nem is nevezhető teljesen hétköznapinak. Ezt a témát járja körbe mai alanyom a Kakushigoto című anime.

unnamed_2.jpg

Szegasztok!

Végre visszatértem, ráadásul egy új kritikával a 2020-as anime szezonból!

Mai alanyom nem más lesz, mint egy újabb gyöngyszem a fantasy és kaland kategóriákból. Ma a Somali To Mori No Kamisama, angol címén a "Somali and the Forest Spirit" animéről írok nektek!

(Összes írásos anime kritika itt található)

104541l.jpg

Sziasztok!

Ha azt hittétek, hogy a 2016-os női Szellemirtókban bukkantak fel először női szellemirtók akkor tévedtek ugyanis már 1993-ban feltűnt egy anime aminek főszereplője egy női szellemirtó. Ez a Ghost Sweeper Mikami című anime amit most be is mutatok nektek! Jó Szórakozást!

Sziasztok!

A mai napon szeretnék megismertetni veletek egy még viszonylag kezdő de nagyon lelkes új animevideókkal foglalkozó hölgyet név szerint Annsia Kuchiki-t akinek első 2 videóját most itt is megtekinthetitek amiket amúgy két tényleg remek animéből, a már általunk is említett Beastars-ból és a nem kevésbé zseniális Aggretsuko-ból készített el.

Jó szórakozást hozzájuk és további sok sikert Kuchiki kisasszonynak!

 

 

Tavaszi Anime Napló.....

2020.05.10. 09:19

Sziasztok!

Gondoltam, hogy megosztom veletek pár gondolatomat azokról a sorozatokról amiket a jelenlegi tavaszi szezonból nézek. A leírtak továbbra is személyes véleményeken alapulnak.

ce00499107f8e335ab6188c2ec5a38c71783ee87_hq.jpg