"Szexisten: Üdvözlök mindenkit!

Szexisten: Én vagyok a Szexisten, minden ecchi és hentai manga ura! Sajnálattal kell közölnöm, de mivel egy bizonyos Manekyo022 már hónapok óta nem jelentkezett, így értelemszerű, hogy eme oldalnak véglegesen re-

Mangekyo022: Szegasztok, mi a pálya Napóleon malackám!

A szexisten értetlenül néz Mangekyo022-re.

Szexisten: Mangekyo... te mi a zsiráf ánuszát keresel itt?

Mangekyo022: Jöttem megírni azt a 10 legjobb ecchi és erotika manga listát, amiről anno vitáztam veled a Kiss X Sis kapcsán!

Szexisten dühöngve: De az márciusban volt!

Mangekyo022: Jó, én meg most értem rá! Elnézést, tudom, hogy nem vagyok Kazushi Hagiwara, de most már itt vagyok, hogy rágózak és írjak... Kár, hogy a rágóm elfogyott.

Szexisten: Ez most egy JoJo utalás?

Mangekyo022: Nem, ez egy Carpenter utalás volt!"

Szegasztok!

Anno még márciusban vitáztam egy zsírépítővel, hogy nem igaz, hogy én, Ragna1992 és xx18Rolandxx utálnánk minden ecchi vagy erotikus fanservice cuccot! Igenis vannak jó alkotások is a témákban és a zsánerekben, csak sajnos ahogyan a jól megírt főhősnőket és a jól megírt romantikus történeteket sem a jó helyen keresik, így van ez az ecchi és erotika cuccok terén is.

Ma viszont megírom nektek azt a 10 mangát, ami jóra sikerült az ecchi és erotika műfaján belül!

Ez nem egy toplista, tehát nem sorrendben megyek, hanem felsorolás, de a "toplisták" között lesz.

letoltes_10.jpg

Sziasztok!

Amikor az Attack on Titan anime 2013-ban berobbant a köztudatba akkor egy olyan hypehullám söpört végig az animeiparon amilyen azelőtt talán csak a Dragon Ball és a Naruto tudhatott magáénak. Mindenki el volt ájulva tőle. 2-3 rész után már online osztogatták rá a 10/10 pontokat és a rajongótábor szüntelenül küldte el a halálba azokat akik kritikával mertek élni a sorozattal kapcsolatban, illetve azokat akiknek nem tetszett a sorozat. Ami viszont ezeknél lényegesebb, az az, hogy mint minden más hype cucc esetében , úgy itt is elkerülhetetlenek voltak azok a művek akik megpróbálták az aktuális hype hullámot meglovagolni. Az egyik ilyen az Owari no Seraph volt, a másik pedig a Koutetsujou no Kabaneri, amiknél azonban már az elejétől fogva rájuk sütötték az "Attack on Titan koppintás" jelzőt, bár előbbire inkább a "burkolt melegrománc anime" utóbbira pedig az "emberiség és jóízlés elleni bűntett" címkék illenének a legjobban. És most itt van mai alanyom, a Kaijuu No 8 című anime, ami 2024 egyik leghypeoltabb animéje, de mível ez is egy óriásszörny öldöklős anime, a toxikus animések máris rásütötték az "Attack on Titan koppintás" jelzőt. Pedig messzebb nem is állhatna az említett animétől. Lássuk is, hogy miért! Jöjjön a Kaijuu No 8 anime kritikája.

 81fsbdewapl_ac_uf894_1000_ql80.jpg

 

Highspeed Etoile kritika!

2024.07.08. 17:02

Sziasztok! Az Original alapokon nyugvó animék igazi kétélű kardnak számítanak a szememben. Egyik oldalról semmiféle alapanyag nem köti meg a forgatókönyvíró kezét és fantáziáját. Ennek okán szabadon szárnyalhat a fantáziája (talán csak az alapokat fixek.). Ebből olyanok születhettek, mint pl. Akiba Maid Wars, Buddy Daddies. Ám itt jön képbe az árnyoldal! Mégpedig az, hogy gyakran végeznek kontár munkákat, amiknek a végeredménye az ostoba, logikátlan férc szutyok, ami olyan, mint a tehén, ami elöl is vérzik, meg hátul is: se füle, se farka. A Shinobi no Ittoki vagy a Kamierabe God.app tökéletesen ráillenek. És itt van jelen alanyunk tárgya, a Highspeed Etoile, ami a tavaszi szezon legrosszabb animéje. Lássuk is az okát.

nrunrftgf3ka1.jpg

Sziasztok!

Mint ahogy azt már nyílván jól tudjátok, sajnos csődbe ment a Gainax stúdió akik olyan animéket tettek le az asztalra mint a mára klasszikussá és kultikussá vált Neon Genesis Evangelion . a Tengen Toppa Gurren Lagann vagy a Gunbuster OVA szériák. Viszont van egy animéjük amiről fájdalmasan kevés szó esik annak ellenére, hogy kvázi az volt a legelső hivatalos sorozatuk. Ez pedig nem más mint a Fushigi no Umi no Nadia avagy ahogy többen ismerik : Nadia: The Secret of Blue Water . Én pedig elhatároztam, hogy ennek az animének a bemutatásával fogom leróni a kegyeimet a hajdani stúdió előtt. Lássunk is neki.

81789.jpg

Dog Signal kritika.

2024.06.02. 11:12

Sziasztok! „A kutya az ember legjobb barátja.” Eme mondás már az ősidők óta az emberek fejében él és nem ok nélkül. Egy jól képzett, kezelt és nevelt kutya barátsága és bizalma az élete végéig tart (Nem ok nélkül találták ki a „Hűséges, mint egy kutya.” hasonlatot.). Ám egy dolog teljesen biztos: Ha az állat neveletlen, irányíthatatlan, vagy legrosszabb esetben megharap valakit, azért SOHA nem a kutya a felelős. Miért mondtam el ezt a szegmenst? Nos, valljuk be, hogy akik ezüstrókák az animék világában, azoknak a figyelme nem feltétlenül fog az ötezredik isekai vagy fantasy téma felé mozdulni. Sokkal inkább vágynak néha egy kis változatosságra és érdekességre. A Dog Signal pedig pont ennek az esete, mivel nem más a főbb témája, mint a kutyák, a képzésük és a gazdijuk. Lássuk hát mivel is jöttem a mai kritikámmal.

mv5bmwmwmdu3nzmtzjfhmy00zwvmlwi3zdgtogvizjc3zgyznji4xkeyxkfqcgdeqxvymjyxndg3mti_v1.jpg

Sziasztok!

Igen, jól látjátok, ezúttal is egy dupla kritikával jelentkezünk Ragna kollégával, mivel a cikk alanyául szolgáló sorozat mind a kettőnkben elég mély benyomást hagyott ahhoz, hogy véleményt mondjuk róla. Ugyanis egy ehhez hasonló animéhez, ami ennyire meg tudja már alapjaiban is osztani az animés közösséget már nem is tudom mióta nem volt szerencsénk, ugyanakkor már ezalatt a 13 rész alatt is rávilágít arra, hogy az utóbbi 10-15 évben mennyit változott a műfaj megítélése. Mielőtt azonban belekezdünk Ragna is mondana egy kis bevezetőt.

Ragna: Sziasztok!

2024 eléggé aktív animék szempontjából. Mármint lehet azon vitatkozni, hogy a Solo Leveling pocsék-e vagy nem, lehet azt is pedzegetni, hogy a Dungeon Meshit a karakterek rontják el teljes egészében, mégis kutyafasza ahhoz képest, amit a most Rolanddal közösen bemutatni kívánt anime kiváltott a divatból animét nézők és a woke elveket vakon követő, embernek aligha nevezhető véglények között. Ez pedig nem más, mint a Mahou Shoujo ni Akogarete, amit Gushing/Admiring Over Magical Girls néven ismernek.

s_15126_large_1.jpg

 

Sziasztok!

Robog előre ezerrel a tavaszi szezon, a legtöbb sorozatból már le is ment annyi epizód, hogy azok alapján véleményt lehessen mondani róluk, tehát ez azt is jelenti, hogy ismét eljött az ideje annak, hogy elmondjam a véleményemet azokról az animékről amiket csak én vagy együtt nézünk. 

Mint ahogy mindig a vélemények most is kizárólag személyes tapasztalatokon alapszanak. Vágjunk is bele!

girl-flowers-spring-anime-wallpaper-preview.jpg

 

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy a Frieren-t egyenlőre jegelem, mível nagyon érik egy újranézés vele szemben, ugyanis nem igazán fordult még elő velem, hogy kvázi semmire sem emlékszem abból, hogy mi történt egy sorozat elején mire az utolsó részhez érek vele. Addig is viszont elmondom a véleményemet egy másik, a tavalyi évből az ideibe átcsúszott animéről ami szintúgy, de talán még jobban megérdemli a figyelmet. Ez pedig nem más mint az ősi Kínai Doktor House anime, vagyis a Kusuriya no Hitorigoto! Lássuk is mivel van dolgunk.

covers_121946.jpg

"Mangekyo022 este fele leült, hogy elolvassa a legújabb Weekly Shonen Sunday magazin mangáit, amikor is váratlanul megjelent előtte egy kövér cupido angyalka jó vastag pelenkában arcán kaján vigyorral.

Mangekyo022 tág, a látványtól kiégett szemekkel: Azt a k*rva egyszarvúját, hát te meg mi féle szerzet vagy?!

"Szex Isten": Üdvözöllek! Én vagyok a manga világ szex istene-

Mangeky0022 eltorzult arccal: Ez most valami utalás akar lenni a B-gata H-kei nevezetű okádmányra?

"Szex Isten": Hogy van merszed! A B-gata H-kei az egyik legjobb Ecchi anime és manga, ami valaha létezett! Én kérlek alássa az Ecchi és Erotica mangák szex istenje vagyok! Azért jöttem, mert segítenem kell neked!

Mangekyo022 hangosan vihogva: Miben? 

"Szex Isten": Nem felejtettél el valamit lassan 5 éve?

Mangekyo022 összezavarodva, majd elborzadva: .... Öt éve? TE JÓ ÉG, ÖT ÉVE NEM ÍRTAM MANGA KRITIKÁT! Pedig az az oldal címe, hogy "Anime Manga Palota"! Hogy felejthettem el! Gyorsan írnom kell valamiből, hogy helyre álljon az univerzum egyensúlya!

Erre abban a pillanatban a "Szex Isten" hozzávágott Mangekyo022-hoz egy tanbokont. Mangekyo022 ránézett és kirázta a hideg. Eszébe nem jutott, hogy "arról" a mangáról írjon, de mivel xx18Rolandxx szólt neki, hogy ő akar írni a Billy Bat mangáról, így ötlet híján AVGN pofával, de belement.

Mangekyo022 dühöngve: JÓ! Más ötlet híján bevállalom! 

"Szex Isten": Úgy beszélsz, mintha ez most valami büntetés lenne...

Mangekyo022 gúnyosan vigyorogva: Ó, az nem is kérdés!"

Szegasztok!

Mangekyo022: Öt éve lassan, hogy nem írtam mangából kritikát, szóval itt az idő, hogy pótoljam eme hiányosságot. Mivel nem nagyon volt alany az agyamban, ezért úgy döntöttem, hogy írok az első mangáról, ami a kezem ügyébe kerül-

"Szex Isten": Ami nem más, mint Ditama Bow 2005-ös arc poeticaja, a legendás "Kiss X Sis".

Mangekyo022 zavarodva, majd dühösen: Mi a- Szálljál ki a kritikámból pelenkás Maci Laci!

291840.jpg

Sziasztok!

Nem fogom bőlére ereszteni a felvezetést, legyen elég annyi, hogy mostani alanyomhoz, a Billy Bat című mangához képest az Alkonyzóna is csak egy mezei Marvel sorozatnak érződik, szóval akit nem érdekelnek az ilyenek azok úgysem fogják tovább olvasni a cikket, akiket meg mégis azok készüljenek fel, mert egy nem akármilyen művet fogok most nektek bemutatni. Jöjjön tehát a Billy Bat mangának a kritikája!

71bg-trbrel_ac_uf1000_1000_ql80.jpg

"Valahol Japán, 1999 Október 30

Japán Anime Miniszter: Tőgyeim és Nyulaim! A Pixar Toy Story filmjei akkorát fingtak, hogy most már itt is érezni! Félünk, hogy eme 3D CGI rajzfilmek kifogják majd szorítani a mi kézzel rajzolt műveinket, s akkor az anime iparnak kampó!

Mindenki reszketve dadog, hogy hogyan fogják az új trend hullámot túlélni.

Japán Anime Miniszter: De semmi vész, mivel úgy döntöttem, hogy elkészítjük a Toy Story és más amerikai CGI filmek méltó ellenfelét, Japán ELSŐ 3D CGI animéjét, mely elkészítésével a GAGA Communications stúdiót fogjuk megbízni! És TE, Kenichi Maejima...

Kenichi Maejima: Igen?

Japán Anime Miniszter: TE leszel Japán első CGI anime filmjének rendezője, mely a nem rég indult A.LI.CE manga fog majd alapjául szolgálni!

Tapsvihar

Kenichi Maejima: Nagyon szépen köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz munka lesz egy új technológiával elkészíteni egy egész estés CGI anime filmet, de biztos vagyok benne, hogy fél év múlva, mikor már elég tartalom lesz a mangában, kifogjuk tapasztalni a CGI készítés minden csínját és rá követő fél évben akár meg is lesz japán első CGI anime filmje! Az összesen kb egy év, ígérem, nem fogok kudarcot vall-

Japán Anime Miniszter: Ó, Kenichi, te valamit félreértesz! Nem lesz semmilyen próba, MOST fogtok neki állni elkészíteni!

Kenichi Maejima: ... De uram... hiszen a manga is még csak most indult eme hónapban... és ha még együtt is dolgozunk a mangakával, akkor sem biztos, hogy meg lesz fél év alatt.

Japán Anime Miniszter: Nem is, mert 4 hónapot fogtok kapni az anime film elkészítéséhez!

Kenichi Maejima: ............ kérdés: ha esetleg nem lesz meg négy hónap alatt?

Japán Anime Miniszter: Akkor mézbe mártunk és odavetünk téged a japán óriás lódarazsaknak!

Kenichi Maejima: (Sóhaj) Egy CGI anime film 4 hónapos elkészítési idővel egy új technológiával egy csak most indult alapanyagból rendel!

És így született meg Japán legelső, CGI-al készített anime filmje 2000 február 5-én!"

Szegasztok!

Amikor 1995-ben megjelent a Toy Story, a Pixar egy hatalmas trendet indított, melyből egyre többen kiakarták venni a részüket, beleértve az anime ipart is. Ennek köszönhetően született meg 2000-ben japán legelső teljesen CGI anime filmje, mely az "A.LI.CE" nevet képviseli. Vajon a Toy Story-hoz hasonlóan maradandó klasszikus maradt? Vagy esetleg egy olyan szelete az anime ipar történelmének, melyet mindenki felejtene?

Ma a 2000-es A.LI.CE anime filmről írok nektek!

(Az eddig megjelent összes írásos anime kritika itt olvasható)

a_li_ce_2000_gaga_communications_movie.jpg

Sziasztok!

Bár már lassan vége a télnek, a téli szezonnak még korántsem és mivel már nagyjából minden szezonos sorozatnak lement nagyjából a fele így ismét eljött az idő, hogy véleményezzem azokat amiket közösen vagy csak én magam nézek, szóval essünk is neki mert elég hosszú és tartalmas lista lesz ez is.

Ahogy minden esetben, a leírtak most is csak személyes véleményeket tükröznek!

main-qimg-2539bb206bc80c5f02d45711f3e16ea9.jpg

 

süti beállítások módosítása