Sziasztok!

Robog előre ezerrel a tavaszi szezon, a legtöbb sorozatból már le is ment annyi epizód, hogy azok alapján véleményt lehessen mondani róluk, tehát ez azt is jelenti, hogy ismét eljött az ideje annak, hogy elmondjam a véleményemet azokról az animékről amiket csak én vagy együtt nézünk. 

Mint ahogy mindig a vélemények most is kizárólag személyes tapasztalatokon alapszanak. Vágjunk is bele!

girl-flowers-spring-anime-wallpaper-preview.jpg

 

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy a Frieren-t egyenlőre jegelem, mível nagyon érik egy újranézés vele szemben, ugyanis nem igazán fordult még elő velem, hogy kvázi semmire sem emlékszem abból, hogy mi történt egy sorozat elején mire az utolsó részhez érek vele. Addig is viszont elmondom a véleményemet egy másik, a tavalyi évből az ideibe átcsúszott animéről ami szintúgy, de talán még jobban megérdemli a figyelmet. Ez pedig nem más mint az ősi Kínai Doktor House anime, vagyis a Kusuriya no Hitorigoto! Lássuk is mivel van dolgunk.

covers_121946.jpg

"Mangekyo022 este fele leült, hogy elolvassa a legújabb Weekly Shonen Sunday magazin mangáit, amikor is váratlanul megjelent előtte egy kövér cupido angyalka jó vastag pelenkában arcán kaján vigyorral.

Mangekyo022 tág, a látványtól kiégett szemekkel: Azt a k*rva egyszarvúját, hát te meg mi féle szerzet vagy?!

"Szex Isten": Üdvözöllek! Én vagyok a manga világ szex istene-

Mangeky0022 eltorzult arccal: Ez most valami utalás akar lenni a B-gata H-kei nevezetű okádmányra?

"Szex Isten": Hogy van merszed! A B-gata H-kei az egyik legjobb Ecchi anime és manga, ami valaha létezett! Én kérlek alássa az Ecchi és Erotica mangák szex istenje vagyok! Azért jöttem, mert segítenem kell neked!

Mangekyo022 hangosan vihogva: Miben? 

"Szex Isten": Nem felejtettél el valamit lassan 5 éve?

Mangekyo022 összezavarodva, majd elborzadva: .... Öt éve? TE JÓ ÉG, ÖT ÉVE NEM ÍRTAM MANGA KRITIKÁT! Pedig az az oldal címe, hogy "Anime Manga Palota"! Hogy felejthettem el! Gyorsan írnom kell valamiből, hogy helyre álljon az univerzum egyensúlya!

Erre abban a pillanatban a "Szex Isten" hozzávágott Mangekyo022-hoz egy tanbokont. Mangekyo022 ránézett és kirázta a hideg. Eszébe nem jutott, hogy "arról" a mangáról írjon, de mivel xx18Rolandxx szólt neki, hogy ő akar írni a Billy Bat mangáról, így ötlet híján AVGN pofával, de belement.

Mangekyo022 dühöngve: JÓ! Más ötlet híján bevállalom! 

"Szex Isten": Úgy beszélsz, mintha ez most valami büntetés lenne...

Mangekyo022 gúnyosan vigyorogva: Ó, az nem is kérdés!"

Szegasztok!

Mangekyo022: Öt éve lassan, hogy nem írtam mangából kritikát, szóval itt az idő, hogy pótoljam eme hiányosságot. Mivel nem nagyon volt alany az agyamban, ezért úgy döntöttem, hogy írok az első mangáról, ami a kezem ügyébe kerül-

"Szex Isten": Ami nem más, mint Ditama Bow 2005-ös arc poeticaja, a legendás "Kiss X Sis".

Mangekyo022 zavarodva, majd dühösen: Mi a- Szálljál ki a kritikámból pelenkás Maci Laci!

291840.jpg

Sziasztok!

Nem fogom bőlére ereszteni a felvezetést, legyen elég annyi, hogy mostani alanyomhoz, a Billy Bat című mangához képest az Alkonyzóna is csak egy mezei Marvel sorozatnak érződik, szóval akit nem érdekelnek az ilyenek azok úgysem fogják tovább olvasni a cikket, akiket meg mégis azok készüljenek fel, mert egy nem akármilyen művet fogok most nektek bemutatni. Jöjjön tehát a Billy Bat mangának a kritikája!

71bg-trbrel_ac_uf1000_1000_ql80.jpg

"Valahol Japán, 1999 Október 30

Japán Anime Miniszter: Tőgyeim és Nyulaim! A Pixar Toy Story filmjei akkorát fingtak, hogy most már itt is érezni! Félünk, hogy eme 3D CGI rajzfilmek kifogják majd szorítani a mi kézzel rajzolt műveinket, s akkor az anime iparnak kampó!

Mindenki reszketve dadog, hogy hogyan fogják az új trend hullámot túlélni.

Japán Anime Miniszter: De semmi vész, mivel úgy döntöttem, hogy elkészítjük a Toy Story és más amerikai CGI filmek méltó ellenfelét, Japán ELSŐ 3D CGI animéjét, mely elkészítésével a GAGA Communications stúdiót fogjuk megbízni! És TE, Kenichi Maejima...

Kenichi Maejima: Igen?

Japán Anime Miniszter: TE leszel Japán első CGI anime filmjének rendezője, mely a nem rég indult A.LI.CE manga fog majd alapjául szolgálni!

Tapsvihar

Kenichi Maejima: Nagyon szépen köszönöm! Biztos vagyok benne, hogy nagyon nehéz munka lesz egy új technológiával elkészíteni egy egész estés CGI anime filmet, de biztos vagyok benne, hogy fél év múlva, mikor már elég tartalom lesz a mangában, kifogjuk tapasztalni a CGI készítés minden csínját és rá követő fél évben akár meg is lesz japán első CGI anime filmje! Az összesen kb egy év, ígérem, nem fogok kudarcot vall-

Japán Anime Miniszter: Ó, Kenichi, te valamit félreértesz! Nem lesz semmilyen próba, MOST fogtok neki állni elkészíteni!

Kenichi Maejima: ... De uram... hiszen a manga is még csak most indult eme hónapban... és ha még együtt is dolgozunk a mangakával, akkor sem biztos, hogy meg lesz fél év alatt.

Japán Anime Miniszter: Nem is, mert 4 hónapot fogtok kapni az anime film elkészítéséhez!

Kenichi Maejima: ............ kérdés: ha esetleg nem lesz meg négy hónap alatt?

Japán Anime Miniszter: Akkor mézbe mártunk és odavetünk téged a japán óriás lódarazsaknak!

Kenichi Maejima: (Sóhaj) Egy CGI anime film 4 hónapos elkészítési idővel egy új technológiával egy csak most indult alapanyagból rendel!

És így született meg Japán legelső, CGI-al készített anime filmje 2000 február 5-én!"

Szegasztok!

Amikor 1995-ben megjelent a Toy Story, a Pixar egy hatalmas trendet indított, melyből egyre többen kiakarták venni a részüket, beleértve az anime ipart is. Ennek köszönhetően született meg 2000-ben japán legelső teljesen CGI anime filmje, mely az "A.LI.CE" nevet képviseli. Vajon a Toy Story-hoz hasonlóan maradandó klasszikus maradt? Vagy esetleg egy olyan szelete az anime ipar történelmének, melyet mindenki felejtene?

Ma a 2000-es A.LI.CE anime filmről írok nektek!

(Az eddig megjelent összes írásos anime kritika itt olvasható)

a_li_ce_2000_gaga_communications_movie.jpg

Sziasztok!

Bár már lassan vége a télnek, a téli szezonnak még korántsem és mivel már nagyjából minden szezonos sorozatnak lement nagyjából a fele így ismét eljött az idő, hogy véleményezzem azokat amiket közösen vagy csak én magam nézek, szóval essünk is neki mert elég hosszú és tartalmas lista lesz ez is.

Ahogy minden esetben, a leírtak most is csak személyes véleményeket tükröznek!

main-qimg-2539bb206bc80c5f02d45711f3e16ea9.jpg

 

Sziasztok!

Nincs is nagyobb siker egy alkotó vagy művész számára mikor az általa megalkotott mű kezd szép lassan befutni. Legyen az egy Wattpadra írt mű, akár képregény, titkon a legtöbb artist biztos eljátszott már a gondolattal, hogy a műve annyira befut, hogy egy nagyobb kiadó kiadja, sikeres lesz és ezért sorozat vagy film készül belőle. Tudom, mert jómagam is már nem egyszer gondolkoztam el azon, hogy mi lenne ha a saját művemből anime adaptáció vagy Amerikai animációs sorozat készülne, de ez most mellékes. A legtriviálisabb példák erre a Harry Potter könyvek, csak ugye azokat Rowling-nak még nem volt lehetősége feltölteni az internetre, Tolkien pedig csak hobbiból írta meg minden idők legjobb fantasy művét, a Gyűrűk Urát, és a sort még napestig lehetne folytatni. 

Ma egy olyan művet hoztam el nektek ami kiválóan tükrözi azt,hogy mi történik akkor amikor mindez szép lassan megvalósul, köszönhetően az alkotó kitartó munkájának és a művébe vetett hitének. Ez pedig nem más mint a Hazbin Hotel!

mv5byznkmzc5otytndk2ms00ngi0lthjzgytyjdmnwi4otexzwfjxkeyxkfqcgdeqxvymjkwotaymdu_v1.jpg

 

Szegasztok!

Eltelt egy újabb év és megint kitermelt magából az anime ipar egy rakás kellemes, valamint elborzasztó sorozatot! Mivel már hónap vége van itt az ideje, hogy megírjam, mely sorozatok foglalták el nálam a dobogós helyezéseket!

Fontos tudni viszont a fő szabályt, hogy kizárólag a 2023-ban készült, illetve a 2023-ba átnyúló animéket jegyzem. Illetve nem véletlen van a címben is a "sorozat" szó. Valamint Ragna1992 és x18Rolandxx kollégákkal ellentétben én csak 5-5 fogok írni!

best-and-worst_1.jpg

Sziasztok!

Kicsivel több mint egy éve írtam az 1999-es Hunter x Hunter animéről , most pedig eljött az ideje annak, hogy ismét elővegyem az animét, nevezetesen a 2011-es változatot ami egyszerre tekinthető reboot-nak és folytatásnak is. Nem is húzom az időt, lássuk, hogy hogyan is sikerült az anime. Jöjjön a 2011-es Hunter x Hunter anime kritikája!

mv5bngm0ytk3mwetn2jlzc00zmzmlwiwmdktztmxzge5zjc2mgexxkeyxkfqcgdeqxvynjawnduxodi_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

Sziasztok és Boldog Új Évet utólag is. 2023 eléggé sűrű év volt animék szempontjából, így a mostani listámra rengeteg eszközölést csináltam. Az eddig megszokott 5 helyett 10 anime lesz mindkét oldalon. Mivel ezen évben nemcsak igazi gyöngyszemek (egy esetben hiánypótló alkotás is.) születtek, hanem irgalmatlanul felháborító, okádék szutykok is, amiknél joggal merül fel a kérdés: Ezt most muszáj volt? Mielőtt belevágunk, a szokásos szabályt le kell fektetni. A lista szubjektív és persze mindenkinek más az ízlése. Azon animék kiesnek, amik eleve nem érdekelnek (Pl. Oshi no Ko. Igen, annak ellenére is, hogy használtam fanficc crossoverhez és az openingjét és endingjét rongyosra hallgattam.), vagy átmennek a jövő évre szintúgy nem lesznek benne. Minden más tiszta, akkor lássunk hozzá.

thumbs2-20200108071643758_2.jpg

Sziasztok!

Ugyan kicsit megkésve az eddigiekhez képest, de a filmes listám után a szokásos tizes animelistámat is prezentálom nektek azokból az animékből amik a legjobban tetszettek, illetve csalódást okoztak avgy egyenesen borzalmasak lettek. 

Mint ahogy mindig, a lista most is teljesen szubjektív, a saját véleményem alapján lettek összeállítva a helyezések, természetesen az anyázásokat meg egyéb átkozódásokat kiváltó címek is fel fognak tűnni bizonyos helyezésknél, de ez már csak így működik.

Szóval lássuk is, hogy melyek voltak szerintem 2023 legjobb illetve legrosszabb animéi!

thumbs2-20200108071643758_2.jpg

Boldog Új Évet Kívánunk!

2023.12.31. 12:47

Sziasztok!

Ezzel a kis bejegyzéssel szeretnénk nagyon boldog és sikerekben gazdag új évet kívánni mindenkinek! 

2024-ben is csapassuk tovább és csak előre!

edtcbbywkaiyxe9.jpg

 

süti beállítások módosítása