Sziasztok!

Még állatibb kaland mint az előző volt! Jó Szórakozást!

Szegasztok!

Folytatom hát a Polygon Pictures általá készített "Godzialla Anime Trilógiát", melynek első részét itt olvashatjátok el.

Előjáróban annyit, hogy ez sikerült a legjobban a három filmből... s még így is a gyenge/rossz kategóriát üti csak meg.

Íme hát az 2018-as Godzilla 2 City On The Edge Of Battle anime film!

godzilla_2_kessen_kidou_zoushoku_toshi_1.jpg

Szegasztok!

Vannak animék, melyeket eléggé alulértékelnek, mert nem korukhoz viszonyítják, hanem hogy "hanyadik a témájában". Pedig lehet, hogy mikor kijött, akkor még az számított az úttörőnek.

Nem egyedik dolog ez, hiszen a játékoknál is sokszor előfordul. Ott van az Atlus, melyet sokan a Persona játékok által ismernek, holott a Persona sorozat egy 1987-es játékkal indult, mely habár nagyon jó volt, sajnos elfelejtették. Eme játékból még egy anime is készült promóció képen.

Ma az 1987-es Digital Devil Story Megami Tensei animéről írok nektek!

90699l.jpg

Sziasztok!

Jump Force kritika.

2019.02.22. 14:56

Szegasztok. A Bandai Namco láthatólag baromira elkényelmesedett azon a tényen alapozva, hogy az animén alapú videójátékokban szinte nincs konkurenciája. Talán ez lehetett az oka, hogy a Weekly Shonen Jump 50.-ik évfordulója alkalmával elkészített Jump Force egy hatalmas csalódás lett! Méltó példa a belesz**ok mentalitásba. Lássuk is, miért.

jff.jpg

Délután visszamentem a régiség kereskedés elé. Szívem a torkomban dobogott. Milyen technikát taníthat az öreg, amihez ekkora próba kellet. Kajálás közben utána néztem a technikának a szakirodalomban, de sehol semmi. Ennyire elfeledett lenne? Felesleges agyalnom rajta, inkább bementem.

Sziasztok!

A Battle Angel Alita avagy másnéven a Gunm! manga a cyberpunk műfaj egyik legjobb és legismertebb képviselője. Remekül felépített és izgalmas világával, jól megírt és árnyalt karaktereivel és a cyberpunk műfaj egyedi hangulatával mind a mai napig a műfaj egyik legjobbjaként tartják számon. Nem valami hosszú az egész mű, alig 9 kötet az egész de megéri elolvasni mert nem mindennapi élményben lehet része annak aki elolvassa.

1993-ban készült egy 2 részes OVA sorozat ami azonban a manga ismerete nélkül totál értelmezhetetlen és csapongó de egyszer pont meg lehet nézni. És akkor aztán jött a hír,hogy a nagy James Cameron élőszereplős filmet fog csinálni ebből a műből és ahogy várni lehetett jött a felháborodás hullám bár nem alaptalanul hiszen ebből a műből még nehezebb filmet csinálni mint a DB-ból vagy más mangákból vagy animékből. A film eredetileg már 2011-ben kijött volna aztán átcsúszott 2015-re majd onnan is csúsztatva lett de most 2019-ben végre személyesen is meggyőződhetünk róla, hogy végre sikerült-e egy normális filmet csinálni egy mangából vagy csak egy újabb "nézzük hülyének a rajongókat " dolog sült-e ki az egészből. Íme a Battle Angel Alita!

large_alita-battle-angle-poster.jpg

Szegasztok!

Anno 2018 Halloween alkalmával írtam nektek az Ayakashi Japanese Horror Classic animéről, melyben megemlítettem, hogy egyik szegmense olyan népszerű lett, hogy saját szériát is kapott. Úgy gondoltam itt az idő, hogy pótoljam eme 2007-es remekművet.

Ma a 2007-es Mononoke animéről írok nektek!

62983l.jpg

 "Sötétség. Se fény, se hang, kizárólag a vaksötétség. Eme sötétségben felnyílik egy szempár, majd egy kéz óvatosan felfele emelkedik... majd megtörik a sötétség a befele áramló fény által. Egy üres teremben járunk, ahol egy koporsó nyílik fel, majd a koporsóból kimászik egy emberszerű valami. Eme emberszerű valami két ásítás között megvakarja fenekét, majd felfele mászik a lépcsőn. A lépcsőn felmenve meglátja a naptárat és elborzad... 2019 február... hová a f*szba tűnt a január?"

Szegasztok!

Elnézést kérek a hosszú kimaradásért, de a januárom nem volt éppen a legkellemesebb. De itt vagyok, s habár már elmúlt egy hónap az új évből, nekem is kötelességem megírni, hogy 2018 animéi közül melyek voltak a legjobbak, illetve a legrosszabbak!

Íme hát Mangekyo022 listája 2018 legjobb és legrosszabb animéiről!

betterment_best-worst-2014.jpg

 

Sziasztok!

Hihetetlen , hogy még ennyi év után is képesek vagyunk ráakadni olyan művekre amikről nem is gondoltuk volna, hogy léteznek.

Ma egy ilyen mű van terítéken. Jó Szórakozást!

Sziasztok!

TomLion csinált egy nagyon jó és érdekes videót a legutóbbi DB filmről amit gondoltam megosztok veletek is!

Jó Szórakozást hozzá!

 

Sziasztok. Ez az év a régen az A+-on vagy az Animaxen látott animékről fog szólni a részemről. Azokról az animékről, amiket akkor láttunk, mielőtt a magyar anime piac nem csődölt be, hanem volt arra remény, hogy korrekt animéket láthassunk a tévében! Ennek okán a legelső anime, amit bemutatok az számomra indító kő volt az animék felé. Ez pedig nem más, mint a Gimik-Gonzo által készített Csajkommandó, angol nevén: Kiddy Grade. Lássunk neki.

 230px-kg_cover.jpg