Sziasztok! Egy kicsit eltérően bár, de dübörög tovább a játéktermi mánia! Miért mondom? Mert a játék helyett a belőle készült anime adaptációt veszem górcső alá. Az animét a Madhouse stúdió követte el 1997 és 1998 között. Szerencsére ez az anime nem lett ledegradálva a Final Fantasy V adaptáció megalázó szintjére, de azt se mondom, hogy jó mű lett. Lássuk is, miért.

 712d51zd0gl_sy445.gif

Twinkle Star Sprites kritika

2018.10.12. 14:23

Szegasztok! Tudom, sokáig nem írtam, de a közelgő projektem rendre kizabálta a szabadidőmet, úgyhogy más animére nem néztem rá. De tegnap befejeztem a kiválasztott 5 animét, úgyhogy ünnepeljük meg egy játéktermi játék bemutatóval, most a Neo Geo oldaláról választottam ki egyet. Lássunk neki.

cafd9e23d65a7ccbed61859fae9ec46c13d28fe8.jpg

Na Sziasztok!

Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy a beígért 8.évad még mindig nem kezdődött el, ennek egyik oka az,hogy mostanában eléggé el vagyok havazva munka ügyileg illetve belevágtam egy új projektbe is ami sok időmet elveszi és így az évadkezdő animét sem tudtam még befejezni sajnos de ami késik nem múlik és az évad ebben a hónapban el fog indulni. Addig is pedig elhoztam nektek a Tenshi Kinryouko azaz Angel Sanctuary című animét!

 

imgdumpangelsanctuaryj0981.jpg

Szegasztok!

Rengeteg film, sorozat és rajzfilm készült már az emberi test működéséről, s gondolom sokan emlékeztek még a Magyarországon is futott 1987-es "Once Upon A Time... Life", magyar címén "Egyszer Volt Az Élet" rajzfilmre, mely ugyan a kb 30 éves orvostudomány fejlődés miatt ugyan egy picikét már elavult és pontatlan, de a mai napig az egyik legjobb és szórakoztató edukációs rajzfilm a témájában.

Viszont 2018-ban vetélytársa akadt, egyenesen japánból, ami hasonló, de már a mai orvostudomány alapján.

Ma a 2018-as Cells At Work animéről írok nektek!

95221l.jpg

High Score Girl kritika.

2018.09.30. 10:37

Sziasztok!A mostani szezon legjobb darabját hozom el nektek. Emlékszek, amikor még Április környékén megláttam, hogy egy olyan témával foglalkoznak egy animében, mint a videójáték, akkor enyhény szólva féltem, de kirobbanó sikert aratott nálam. De nem szaporítom tovább a szót, íme a High Score Girl.

56bdc8b6e7e0fc0ef0ca2f71baa32b211527944695_full.jpg

The Punisher (Arcade) kritika.

2018.09.24. 12:48

The Punisher.

Szegasztok! Tovább dübörög az Arcade mánia a részemről és egy újabb Capcom Beat'Em Up kerül ma terítékre. Ezúttal nem más, mint az egyik legjobb anithős, Punisher (Megtorló) játéka kap ma bemutatást. Ugorjunk is fejest a rövid, de annál szórakoztatóbb bunyófesztiválba.

 maxresdefault_27.jpg

Sziasztok!

Hamarosan indul a 8.évad , ezúton is köszönöm a sok ajánlást amit küldtetek és sikerült is kiválogatnom belőle azokat amik érdemesek lehetnek egy bemutatóra. Ám addig is itt az új Opening és Ending!

 

Tales of Evening - A Szél Feltámad

 

Tales of Evening - Az Én Csodám

 

 

Szegasztok!

Romantikus animét készíteni eléggé nehéz, főleg olyat, ami jó is. A legtöbb romantikus anime általában kielégül a hárem és az ecchi tipikus sablonjaiból.

Eredetileg eme animét nem akartam megnézni, de a témája, vagyis az elöregedő országok problémája és az államilag irányított társadalmi párválasztás eléggé megmozgatta bennem az érdeklődést, szóval adtam neki egy esélyt.

Ma tehát a 2017-es Koi To Uso animéről írok nektek!

86663l.jpg

Szegasztok! Nemrég megszeresztem egy Arcade Game Sticket( olyan gamepadot, amit a játéktermi játékok kontrollerét emulája.). Ekkor mit tesz egy retro Arcade játékért rajongó ember? Előkapar pár kedvenc játéktermi játékot és egy működő emulátort és kisebb finomhangolás után játszik is vele. Nos, így is tettem és el is hozom nektek az egyik kedvencemet, ami nem más, mint a 1992-ben a Capcom által kiadott Beat'em up Cadillacs and Dinosaurs.

220px-cadillacs_and_dinosaurs_flyer.png

Sziasztok!

 James Wan 2013-ban hatalmasat robbantott a Démonok Között első részével amivel gyakorlatilag felélesztette a kísértetházas horrorműfajt amibe például az Amityville filmek is tartoznak. Nem hibátlan film azt elismerem de nagyon szórakoztató, a műfaj kedvelőinek meg igazi csemege. Egy évvel később a Warren univerzum első spin-off filmje az Annabelle ami nálam kimaxolta a retekszar és a dögunalom szavakat. Aztán jött a Démonok Között 2 ami nemcsak megugrotta de szerintem egy hajszállal jobb is lett mint az első része bár ebben nagy szerepe van a főgonosz apácadémonnak is. Majd jött az Annabelle 2 amire először úgy gondoltam,hogy nincs az az isten , hogy ez jó legyen de nemcsak hogy jó lett de mérföldekkel lett jobb mint az első része. És most 2018-ban eljött Valak azaz az apácadémon ideje is, hogy saját filmet kapjon.

nun.jpg

Szegasztok. Igen, live adást ígértem, de a helyzet folyton úgy hozta, hogy nem tudtam megoldani. Viszont úgy voltam vele, ha már megvannak a képi anyagok, akkor megírom nektek, mennyire király élmény volt a Vault 51-ben eltöltött pár óra. Viszont! Nem egyedül mentem. Barátom, SerMen is velem tartott. Sőt! Ő volt az, aki még a képket csinált. Ergó, az AMP vendége a mai napra. De elég volt a mellébeszélésből, íme, a Vault 51.

 40074236_1231772423631573_8660925822967742464_n.jpg

Szegasztok!

"A Madhouse TÖKÉLETES! A Madhouse SOHA NEM HIBÁZIK! A Madhouse A Tökély!"... Általában ezekkel a jelzőkkel bombázzák az átlagos anime rajongók a Madhouse stúdiót. Tény, ők az egyik legjobb japán animációs stúdió, DE messze nem olyan hibátlanok, mint amilyennek elmondják! Sőt, olyan szörnyeket szabadítottak az anime piacra, mint a 2014-es Mahou Sensou, az 1995-ös Miyuki-chan In Wonderland, a 2010-es Highschool Of The Dead, illetve mai alanyom az 1994-es Final Fantasy V Legend Of The Crystlals.

A Final Fantasy V mindenidők egyik legjobb Final Fantasy és JRPG játéka, ami készült. Eredetileg 1992-ben jelent meg az SNES gépre, majd rengeteg portot és átdolgozást kapott. A játék a történet, a rengeteg tartalom és titok, valamint nagyszerű harcrendszere miatt sokak számára meghatározó élményé vált... köztük nekem is.

Nem rég újra néztem az anime listámat, s észrevettem, hogy sok más Final Fantasy anime mellett volt egy, ami egy játéknak a hivatalos folytatása volt, s a "legendás" Madhouse készítette 1994-ben. Anno sokszor elhordtam minden rossznak, aztán megfeledkeztem róla. Újranéztem, gondoltam, hátha mégsem volt olyan rossz.... valóban nem volt olyan rossz.... SOKKAL ROSSZABB, mint amilyennek anno emlékeztem!

Ma tehát a Madhouse egyik nagy kudarcáról, a Final Fantasy Legend Of The Crystals animéről írok nektek!

4092l.jpg