Sziasztok! Biztos volt már mindenkinek olyan az életében, hogy rossz társaságba keveredett, elhitetve magával, hogy élete legjobb döntését hozta meg. Közben azt a részletet hagyjuk figyelmen kívül, hogy ott mindenki csak lenéz és semmibe vesz. Amikor kikerül ebből (lehetőleg épen és egészségesen.) és mások jönnek be az életébe, akik felemelik, akkor jön rá arra, hogy az azelőtti társasággal eltöltött időből maximum csak tanulsággal és negatív élményekkel gazdagodott. Ez az alapja a most következő animének, mivel a főhőse is ugyanezt élte át. Ez pedig a Yuusha Party wo Tsuihou sareta Beast Tamer, Saikyoushu no Nekomimi Shoujo to Deau, az egyszerűség kedvéért Beast Tamer. Lássunk is hozzá.

mv5bztnmztuxzmytzdqyyi00ogywltg4yjutytzkodu1nwm0mdm0xkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

A Beast Tamer alapja az azonos névvel, 2019 óta futó Light Novel széria. Az anime a tavalyi őszi szezonban lett elkészítve az EMT Squared által, akik még ebben az évben a Yuusha Yamemasut is kihozták. 13 részes és műfaját tekintve Akció, Kaland és Hárem (ezen pont eléggé felületes, de erre még kitérek.).

 

Rein Shroudot, szerepét illetően Beast Tamert kivágják a legendás „hőscsapatból”, miután a vajaskö… akarom mondani Arios úgy döntött, nincs szüksége olyanra, akinek állandóan ki kell húzni a fenekét a csávából. Így hát nincs mese, elölről kell kezdeni karrierjét, ami egyet jelent az alapfeladatokkal és minden egyéb apróbb munkák elvállalásával. Az egyik ilyen alkalommal egy lányt véd meg és gyógyít fel, akinek főhősünk első meglepetésére macskafülei és farka van. Ő Kaede, egy Ultimate Species, aki készséggel köt vele szerződést. Rein eleinte hallani se akar róla, de végül beleegyezik. Így kezdődik meg közös kalandjuk, ahol elég sok minden kiderül. Kezdve azzal, hogy akivel szerződést köt, annak az erejét megkapja, cserébe pedig fel tudja őket erősíteni. Továbbá, Arios sem marad tétlen és bizony össze fog találkozni Reinnel, minek a végén a nagy „hős” megkattan. Továbbá, előre sejtetik, hogy több van itt, mint amit a felszín mutat.

 

Kezdjük a látvánnyal, ami egészen jóra sikeredett. Ami meglepő volt, az a chibis részek voltak, amik a humort is rendre elősegítették. Viszont, a zenei rész abszolút semmilyen. Az opening számomra túl volt tolva az autotune hanngal és a rímből kicsúszó zenéjével, az ending meg jópofa, de nem emlékezetes. Maga az OST meg hozta a kötelezőt, de az ugyanezen szezonban megjelent Tensei shitara Ken deshita adrenalint felpumpáló epikus zenéivel messze nem vette fel a kesztyűt. A sztori teljesen klisés és kiszámítható, cserébe minden kártyáját minimum korrekten játssza ki. Amivel viszont tarolt, azok a karakterek.

cbc08f336393c685830d162e12f662a41663221906_main.png

Kezdjük Reinnel. Jószívű, az igazságért és emberek védelméért harcoló srác, aki mindig a lehető legjobb döntést próbálja kihozni. Viszont, nem érdemes felpaprikázni, mert akkor a földbe egyenget néhány jól irányzott ütéssel vagy egypár átmenetileg szerződést kötött állattal (ezt Arios elsőkézből fogja megtapasztalni.). A hozzá csatlakozó Ultimate fajok a következők: Kaede, egy macska szellem, aki szeleburdi, jókedvű és hűséges. Tania, a sárkány imádja a harcot és noha van benne némi önfényezésre való hajlam, nem becsüli le ellenfelét és a társait sem. Akkor csatlakozik Reinhez, miután megküzdenek és elismeri a srác erejét és eszét. Rühelli a hőscsapatot, főleg Leanet, a fekete máguscsajt. Sora és Luna egy dryad (tündér.) ikerpár. Sora feladata volt megvédenie az Igazság Pajzsát (aminek keresésébe a hőscsapat foga beletört.) és a törzsét. Emiatt testvérét sem tudja megmenteni. Akkor csatlakoznak Reinhez, amikor Lunát megmentik. Sora addig ellenséges lesz velük szemben (noha nem gonosz, mivel többször is felszólítja őket a távozásra.). Megveti a magamutogató férfiakat és szégyenlős. Luna ellenben pimasz, őszinte és feledékeny. Végül ott van Nina, egy félistennő, aki leginkább aranyos és a bántalmazóját úgy fogjuk megrühelni, mint a szart (nem szerepelt sokat, így nem tudott kibontakozni.).

beast-tamer-episode-1_01.png

És akkor jöjjön a „hőscsapat”. Amúgy, egy kis megfigyelés, hogy elkezdett terjedni az a divat, hogy a hősöket vagy a vezetőjüket mindig igazi geciládáknak írják le, ha úgy kezdődik a történet, hogy a főhőst kivágják a csapatból. Itt sincs másképp. Arios olyan, mint a számítógép billentyűzetén az Enter: Minden mondat után ütnéd. Ugyanis annyira egoista, hogyha egyszer az egójáról az IQ-ja szintjére ugorna, akkor abba szörnyethalna. Emellett irányításmániás, beképzelt és nem győzi hangsúlyozni, hogy ő a nagy hős és mindenkinek fényesre kell szopnia a faszát ezért. Itt van még Leane, egy szintúgy egoista fekete máguscsaj, aki a szakmáját az agyi szintjének megfelelően választotta. Ő a második, akinek a vereség nem volt tanító jellegű. Ami viszont a megmaradt kettőt illeti, velük más a helyzet. Aggath, a nagydarab harcos ugyan kezdetben ugyanakkora tuskó, mint vezetője, a Kaedével szembeni vereség után elismeri tévedését. Tulajdonképp, már könyörgött volna Reinnek, hogy jöjjön vissza a csapatba, mikor megszerezték a legendás pajzsot. Mina, a fehér mágus pedig a legtöbbet kapja. Ő ugyanis nem akarta Reint kitenni a csapatból, a többség dönt ugyebár. Ráadásul, rajta csattan le az, amikor Ariosnak megjön a menstruációja. Ezenfelül vannak mellékszereplők, mint például Tina Holly, a szellemlány vagy Edgar Fromware, aki a második legutáltabb karakter (mivel rendkívüli módon visszaél a hatalmával és ütötte-verte Ninát.) a 13 rész alatt. Viszont ezekre a mellékszereplőkre nem igazán feküdtek rá. Ám, mivel azok ki lettek dolgozva, akikre tényleg figyelmet szenteltek, így ez nem akkora probléma.

hd-wallpaper-anime-beast-tamer.jpg

Ám nem minden arany, ami fénylik és ez itt sincsen másképpen. Ahogy írtam, a történet teljesen kiszámítható annak ellenére, hogy megpróbálnak utalgatni valami nagy fordulatra. A hangulat terén is ingadozik az egész. Nem egy rész laposra sikeredett, viszont amikor be kellett pörögni, akkor tette a dolgát. Erre jó példa az ötödik rész, ahol Rein, Tania és Kaede megküzd a hőscsapattal (bár azt küzdelemnek nehéz nevezni. Sokkal inkább a hőscsapat olyan rektet kap, mint a She-Hulk sorozat.). A harcok és harci jelenetek nem rosszak, de messzemenőkig nem voltak emlékezetesek. Illetve, van itt egy másik kétélű kard, a hárem. Tulajdonképp hiába van ott a címke és a borító is sejteti, hogy 1 srác 5 lány felállás van, egyáltalán nem mozdulnak a srácra. Oké, Tania és Kaede esetében felmerül, hogy talán szerelmesek Reinbe, de fejsimogatáson kívül más nagyon extrém dolog nem történni. Tehát, akik olyan hárem animét várnak, mint a Monster Musume, azok bizony hoppon maradnak. Helyette inkább összetartóak, segítik egymást, Reint pedig tisztelik és követik őt, bármi történjen. Ráadásul, hiába bővül a csapat, nincs nagyon erős széthúzás se verseny azon, ki a jobb Ultimate faj, inkább kiegészítik egymás gyengeségeit. Persze, néha szívják egymás vérét, de ezek egészséges szinten mozognak. Szóval, aki a bajtársiasságot részesítik előnyben. Nekem ez jól jött ki és hálás is voltam érte, mert így alkotnak egy tökéletes kohéziót.

 

Értékelés:

Pozitívum:
- Látvány.
- Karakterek.
- Humor.
- Rein és a lányok közötti kohézió.
Negatívum:
- Kiszámítható és néhol lapos történet.
- Ingadozó hangulat.
- A hárem elemek ki nem használtsága (már, ha van, akit zavar.).

Végeredmény: 70% Jó.

Ez egy egész élvezhető anime, aminek a nyitottsága miatt is várom a második évadját. Továbbá, ha hihetek egyik ismerősömnek, aki imád LN-t olvasni, akkor lesz ez még így se. Arios ugyanis nem fog addig nyugodni, amíg Rein nem döglik meg és nem fog a módszerekben válogatni. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3318024864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása