Szegasztok! Újra visszatértem és nem is akármivel, mint egy játék kritikával. Szerintem az eredeti S.W.I.N.E. játékot nem kell bemutatni, mert minden magyar játékos ismeri, ha másról nem, akkor hallásról. A 2001-ben megjelent játék a mai napig szép grafikával, poénos beszólásaival és remek játékmenetével a mai napig ismert és már könyörögtek a rajongók, hogy készüljön belőle remastered verzió. 2019-ben a hazai Kite Games eleget is tett a kérésnek és Május 23-án piacra is dobták digitálisan és fizikai lemezként is. Én éhező disznó módjára vetettem rá magam az első napon és hálám a fejlesztők fele, hogy visszahozták a régi szép emlékeket.

header_4.jpg

A Disznó Köztársaság megbukott és új vezetője, Acélagyar támadást intézett Répafölde ellen. Nem kellet sok idő és a Nyulak rengeteg területet vesztettek el. Egyetlen esélyük maradt: rajtaütéseket kell az ellátmányt és a hadiiparukat megsemmisíteni. Ehhez persze te kellesz, mint fiatal, tehetséges hadvezető. Ez a nyulak története.
A disznóknál ott veszed fel a fonalat, hogy neked, mint Acélagyar legkevesebb unokafivérének egy kisebb hadtesttel a főbb offenzívákban kell besegítened (lényegében neked kell elvégezned minden piszkos munkát.). A végkifejlet mindkét szállnál merőben más. Nem egy nagy eresztés a történet, de nem is kell neki több.

mqdefault_2.jpg- Tudod, melyik a jó nyúl?
- ???
- Hát az, amelyik a lánctalpat helyettesíti a tankon!

Látvány terén egész jól feljavították az eredetit. Persze, az még a mai napig is szép, de olyan részletekkel is foglalkoztak, mint a lánctalpak mozgása, élsimítás és persze nagyon jó optimalizálás. Sehol sincs megakadás, még a legnagyobb akciók közepette sem. Ráadásul a gépigénye sem nagy, szóval akiknek a mostani mércével mérve gyenge gépe van, azok is nyugodtan megvehetik. Zenei téren nem sokat kapunk, pont annyit, mint az eredetit. A beszólások is maradtak, de ezekhez nem kellet semmit hozzáadni, mert az eredetiben is olyan beszólásokkal rendelkeztek mind a nyulak, mint a disznók, hogy el tudtod magad nevetni rajta még a mai napig is.

 

image4g.jpg

Játékmenet szempontjából ugyanolyan nagyszerű élmény vele játszani, mint az eredetivel. Ez egy Real Time Strategy (Valós idejű Stratégia), amit persze meg lehet állítani egyetlen gombnyomással, hogy seregeinket új parancsokat adhassunk ki. Javarészileg egérrel irányítjuk az eseményeket, de érdemes billentyűzetet használni az egységek rendezése végett. Itt nincsen bázis építés, egyből a harcot kell lebonyolítani. Minden küldetés előtt érdemes megfontolni, hogy miket vásároltok, hiszen lehet, hogy kell tartalék pénz, ha a küldetés közben beüt a gebasz. Egységeket vásárolhatunk, fejleszthetünk és saját szintrendszerük van. Minden sikeres harc után XP-t szereznek egységeink és egy pont után szintet lépnek. A szintlépés nem dísznek van, ellentétben a Jump Force nevű okádékban. Ugyanis, a fejlettebb egységeink többet sebeznek. Továbbá, vannak másodlagos képességek is. Ez a Lövegnél a talpak leengedése, a könnyű tank esetében a beásás stb. 10 játszható egységet vásárolhatunk mindkét oldalnál, amik mind más játékmenetet igényelnek és a kampány során fokozatosan oldja ki ezeket. Küldetésenként más más feladatot kapunk, amit ránk bíz a játék, hogy hogyan oldjunk meg. És akármikor menthetünk vagy tölthetünk be állást, ami a nehézséget ellensúlyozza valamennyire. Mert a játékban van kihívás. Hiába raktak bele nehézségi választót, mert az A.I. még könnyű fokozaton sem fogja könnyen adni magát. A Nyúl kampánynál a felénél vehető észre, a disznók esetében már a második küldetésnél jobb felkötni a gatyát. Igen! Ez a játék negatívuma is lehetne, de itt létezik egy megoldás, amit L. Mole tökéletesen kifejtett: Memorizál, újrajátszik, ismétel.

nemet-kiadonal-jelenik-meg-a-swine-hd-remaster_1.jpg

Multi esetében PvP meccsek vannak, ahol egy megadott keretből bevásárolsz és úgy küzdesz meg más játékosok ellen. Viszont, ezzel a móddal nem igazán foglalkoztam. Ugyanis, az egyjátékos kampány bőven tesz arról, hogy a belefektetett pénz egyáltalán nem fog kárba veszni. Ugyanis, nagyon jó hangulata van, hála a kiváló magyar szinkronnak és humornak (hamár magyar fejlesztésű játékról beszélünk.). Egységeink nem közömbösek és ha ellenséget látnak, benyögnek egy poénos egysorost. Lényegtelen, hogy azt nyögik be, hogy "Na most megtanítalak repülni, kispofám!" vagy "Egy nyúlpörkölt rendel!" szinte mindegyik megmosolyogtató. Ha meg abszolút sérült egységet választunk ki, akkor mogorván megjegyeznek valamit, jelezve, hogy ideje megjavítani őket.

Értékelés: 95% Kiváló.

Ha van játék, amit az RTS rajongóknak akármikor tudnám javasolni, pláne ha szereti a humort, akkor ezt mindenképp ajánlom. Ennyi volta mára. Szegasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr914892764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsano 2019.06.14. 20:48:26

Jó játék, az eredeti megvan, lehet, hogy megveszem az újat is.

kalbász 2019.06.14. 22:27:25

Hát nemtom, 10 percet sem bírtam hallgatni ezeket a retkes erőltetett szinkronokat.
Szekunder szégyen az egész. Egy egyébként nem rossz programot így elcseszni ezzel, művészet.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2019.06.15. 12:20:15

Nagy kedvenc volt, kár hogy nem volt folytatása. Lehet megint előveszem.

Ragnafan1992 2019.06.18. 16:41:09

@kalbász: Őszintén, eddig te vagy az első, aki szarnak vélte a magyar szinkront. Viszont érdeklődnék, hogy miért tartod annak? Különben, akkor hallgasd angolul, de messze rosszabb, mint a magyar

Ragnafan1992 2019.06.18. 16:42:01

@Dzsano: Én csak ajánlani tudom. Ha szívtál a Disznó kampány végett, akkor jó hír, hogy állítható a nehézségi fokozat.
süti beállítások módosítása