Sziasztok!

Hát egy nappal később ugyan de itt a másik szintén Top 5 Best & Worst lista ezúttal filmekről. Leszögezném, hogy akárcsak az animelista esetében ez is SZIGORÚAN SZEMÉLYES LISTA másrészt  pedig ebben a listában csak a 2018-ban bemutatott filmek lesznek rangsorolva szóval amik 2017-ben készültek de nálunk csak 2018-ban lettek bemutatva azok nem szerepelnek a listán.

Lássunk is neki!

b_w.png

 

Ahogyan az animelista esetében itt is kezdjük a rosszak listájával szerintem.

 

5.Helyezett: Az Apáca

 

336.jpg

 

Tudjátok, hogy mit utálok nagyon? Ha egy általam nagyra értékelt, rajongott és szeretett széria sorra okozza a csalódásokat a spin-off sztorijaival. Nagyon vártam ezt a filmet hiszen a Démonok Között filmek habár semmi eredetiséget nem tartalmaznak de James Wan remekül használta fel a sablonokat ezzel megidézve olyan klasszikusokat mint a Poltergeist vagy az Amityville filmek. A démoni apáca története pedig a démoni babáéhoz hasonlóan egy oltári nagy kapufa lett köszönhetően annak, hogy minden adott lehetősége ellenére a film semmit nem hasznosít csak felmondja a kötelező házi feladatot pedig minden adott volt. Valak, a gótikus környezet, a nyomasztó atmoszféra , Románia a világháború után ezek mind jó alapok egy filmhez de nem kapunk mást csak egymillió alkalommal előtt sablon jumpscare-k sorozatát, a főszereplőkről semmit sem tudunk meg, Valak háttértörténete még úgy ahogy érdekes is de ahogyan a film végén elintézik.....hát azon nem tudtam, hogy sírjak-e a röhögéstől vagy a homlokomra csapjak-e. De ez is csak azért úszta meg az 5. hellyel mert nem egy katasztrófa a film, vannak benne jó jelenetek például a temetős na az kifejezetten para lett mint ahogyan újra megkapjuk az árnyék falon való sétálását csak itt még jobban sikerült. Szóval nem egy élvezhetetlen film az Apáca de max azoknak lesz új élmény akik még életükben nem láttak egy horrorfilmet sem.

4. Helyezett: Ami nem öl meg

616.jpg

 

De tudjátok mi az amit még az előző film alapjainál is jobban tudok utálni? Azt ha van egy film ami képes elérni, hogy elkezdjek érdeklődni egy olyan műfajért amit addig nem igazán kedveltem majd hosszú évek várakozása után elém tolnak egy olyan filmet aminek köze sincs az általam megkedvelt filmekhez és könyvhöz.

Nem szeretem a krimiket de amikor először olvastam a Tetovált Lány első kötetét azonnal magával ragadott az egész majd utána bepótoltam először az eredeti Svéd filmeket majd az Amerikai változatot is megnéztem és habár mindkettőnek megvannak a maga pozitívumai és negatívumai is mindkét verzió tetszett. Viszont az Amerikai remake folytatása kútba esett így a Sony úgy döntött, hogy egy teljesen új stábbal áll neki az egésznek de amit kaptunk.....hát kövezzetek meg de ennek annyi köze van a Tetovált Lány-hoz hogy a főszereplőt Lisbeth Salandernek hívják de azon kívül semmi más.

Ennél a fílmnél már a fejénél bűzlik a hal. Mivel az eredeti könyvek írója Stieg Larsson 2004-ben meghalt így a 4. kötetet már nem tudta befejezni de ez nem érdekelte a kiadóját így FELBÉRELTEK EGY MÁSIK ÍRÓT , hogy folytassa Larsson művét. Nem túlzok ha azt mondom , hogy ez a pofátlanság egy olyan mércéje amitől az ember elfogja a hányinger és itt ütközik ki a film legnagyobb problémája. Ez nem egy Tetovált Lány film csak rohadtul annak akar látszani de amit kaptunk egy sima átlag akciómozi amiben ha a főszereplőt kicserélnénk Steven Segal-ra vagy Chuck Norris-ra akkor se változna semmi.

A film minden egyes eseménye túl van írva, a csavaroknak semmi értelmük, a végecsavar meg max azoknak lehet érdekes akik még életükben egy filmet sem láttak, a családi szál erőltetetten kínos de ahol a legjobban elvérzik az egész az a főszereplőnő. Ez a csaj nem Lisbeth Salander. Lisbeth soha nem volt egy ultrafeminista  bosszúálló angyal aki válogatás nélkül öli a férfiakat  a női társak nevében. Nem. Lisbeth egy nagyon jól rétegelt karakter volt az előző filmekben, egy kívülről kemény és rideg de belül nagyon is sérülékeny és érzékeny lány és habár Claire Foy láthatóan mindent megtett amit tudott és nem is miatta lett rossz a film de még ő sem tudta velem elhitetni, hogy ez a nő akit látok az a Lisbeth akit a korábbi filmekben láthattunk. Mellette pedig szinte eltörpül a többi szereplő de az itteni Mikael-t játszó színésznek már a szeméről lelehet olvasni, hogy gőze sincs arról hogy hol van és mit kéne csinálnia.

Szóval köszönjük szépen Sony, dögöljetek meg!

3.Helyezett: Gotti

1504-gotti_28253.jpg

 

Ha a valódi Gotti még ma is élne és látná, hogy micsoda fércmunkát dobtak össze az életéről abban a pillanatban utasításba adná az embereinek, hogy végezzenek mindenkivel aki ezen a filmen dolgozott majd meghívná Travoltát egy italra és a szemébe mondaná, hogy " Te legalább megpróbáltad fiam!"

Na de komolyan ebben a filmben ott volt a lehetőség és ha Scorsese vállalta volna a rendezést akkor ez a film jó eséllyel indulhatott volna a jövő évi Oscar-on de nem így lett. A film egy közhelyes sablongyűjtemény ami úgy csinál mintha minimum a Keresztapa 2018-as változata lenne de ordít róla, hogy rendezőnek gőze sem volt arról, hogy hogyan is kéne filmre vinni egy olyan ember életét mint John Gotti. John Travolta a film egyetlen pozitívuma mert az arcán látszik, hogy pontosan tudja, hogy milyen hitvány filmre szerződött és minden tudását bedobta és próbálta elvinni a filmet a hátán. Mellette Kelly Preston lófejétől kirázza a hideg az embert de a többi színész is kritikán aluli teljesítményt nyújt.

Remélem az American Crime Story 4.évada róla fog szólni mert ott jobban fel lehetne ezt a témát dolgozni.

 

2.Helyezett: Robin Hood

robinhood1.jpg

 

Ha a Guy Ritchie féle Arhur Király filmen nem köptétek ki a fogsorotokat a röhögéstől vagy vertétek a fejetek a falba akkor ettől valamelyiket tuti megteszitek.

Ez a film az erőltetett kínosság szótári megfelelője. Egy ezerszer lerágott csont sztorit ami mindenkinek már a könyökén jön ki újra elmesélni eleve nem egy túlságosan kifizetődő dolog de ha ehhez hozzácsapjuk a hitvány és rettenetesen túlgondolt forgatókönyvet akkor csak még jobban kilátszik, hogy mennyire egy erőltetett fércmunka az egész. Robin-t egy veterán háborús hősnek állítják és ehhez mérten olyan akciójeleneteket kapunk amikben ha kicserélnénk az íjjakat lőfegyverekre akkor se változna semmit se az egész. A színészek pedig mindegyike kritikán aluli teljesítményt nyújt pedig nem akármilyen nevek szerepelnek itt. Taron Egerton láthatóan túlerőltetetten próbálja meg előadni magát, Ben Mendelson szintúgy de mintha ő még meg is próbálná lemásolni Jeremy Iron-s Zordonját az Oroszlákirályból (ami azért......na) Jamie Dornan pedig.....ahahaaa....nem róla majd máskor. Az egyetlen akin úgy ahogy egy lehet szórakozni az Jamie Foxx de rajta is csak azért mert az arcán látszik, hogy pontosan tudja mekkora hulladékra szerződött és gebaszból leszarta az egész filmet.

És ezt a hulladékot nálunk forgatták! Szégyen......

Na és akkor jöjjön is az 1. helyezett.....2018 legundorítóbb, legvisszataszítóbb celluloid hulladéka.....

1. Helyezett: A szabadság 50 árnyalata

mv5bmtyxotq1mzi0nl5bml5banbnxkftztgwmzgwmzixndm_v1.jpg

 

És most tegye fel a kezét aki egyetért velem az előbbi leírással.

Igen! Igen, végigszenvedtem mindhárom posvány filmet de itt a végjátékban csúcsosodik ki, hogy az egész egy gusztustalanul túltolt mamipornó ami az 50 éves háziasszonyok lelki világát hivatott megcélozni illetve megtanítja az aranyásás fogalmát a 14-15 éves lányoknak. Ebben a filmben semmi de tényleg semmi nem működik. Már 3x-ra nézhetjük végig Bádog Anasztázia és Szürke (Berki) Krisztián erotikus ( XD ) kalandjait miközben még így 3 film után sem tudjuk elhinni, hogy a csaj a pénzen kívül mást is szeret a srácban, Krisztián pedig már 2.alkalommal mond ellent a saját karakterének ami azért nem kis teljesítmény. De nem csak ez a baj filmmel hanem ahogyan mondtam minden más is.

A film alapja ugye az erotika de mivel már az első részben nyílvánvalóvá vált, hogy egy pornhub-os filmben több romantika és érzelem van mint ebben a 3 filmben együtt ezért próbálnak ráerősíteni a látvánnyal ami mocsok gusztustalan módon van túltolva. Értem, hogy Berki Krisztián kőgazdag de amikor már 10x-re mutatják meg Anasztázia gyémántgyűrűjét attól az ember már szabályosan elhányja magát és akkor még az autókázásról meg a luxusutakról ne is beszéljünk. A komoly témákat a film lezavarja valami baromi klisés megoldással, a krimi szál pedig még egy 20-ad rangú TV sorozat pilot-ba is kevés lenne, a terhes rész pedig......jézusom! Komolyan én azt a szerencsétlen gyereket sajnáltam az egész filmben, hogy milyen egy elbaszott bagázsba születik bele akik....

Dakota Johnson ahogyan a 2. részt is olyan fejjel játssza végig mintha bárkinek le tudna baszni egy tockost aki hozzá mer szólni, Jamie Dornan pedig,,,, na akkor Robin Hood. Hihetetlen de a RH-beli alakítása sokkal rosszabb mert itt már az első 10 percben leesik, hogy ismét "szarok az egészre csak kapjam meg a fizetésem" fejjel játssza végig a filmet.

De legalább vége ennek is remélem, hogy az "írónő" ezek után fel is hagy azzal a szakmával amiről fingja sincs.

Na erről ennyit lássuk a kellemesebb listát.

5.Helyezett: X- A rendszerből törölve

x_arendszerboltorolve_plakat_1000x1443_16.jpg

 

Akciófilmekben még mindig nem vagyunk túl jók főleg ha olyan filmekre gondolunk mint az Európa Expressz vagy a Cop Mortem. A Liza, a rókatündér rendezője ezúttal merészebb vizekre evezett és habár ez a film sem fogja feléleszteni a műfajt itthon de amit vállalt azt teljesítette és abszolúte jól.

A történet néhol ugyan vontatott és nem is igazán próbálkozik semmi eredetiséggel viszont ezt nagyon jól ellensúlyozza a hangulata ami képes bevonni a nézőt amire még csak rátesz egy lapáttal Balsai Mónika Évája aki Claire Foy Lisbeth utánzatával ellentétben nem egy feminista  hős hanem egy...ember. Átlagember tele lelki és magánéleti problémákkal ami főleg a munkájából fakad de a film túlzottan is rá koncentrál pedig a mellékszereplők sem rosszak viszont az aktuálpolitkai mondanvivalója, a nyomozós szál is jól van megírva és a végkifejlet ahova kifut a történet az nagyon érdekes.

Mindenképpen érdemes megnézni ezt a filmet ha akartok egy egész jó kis magyar akciófilmet látni.

4.Helyezett: Sóhajok

1867-sohajok_33572.jpg

 

Remake-t csinálni úgy, hogy az jó is legyen meg nem rombolja az eredeti film összképét nem egy könnyű dolog de sok esetben ez nem is szokta érdekelni a készítőket. Na a Sóhajok egy üdítő kivétel. Az eredeti olasz horror a mai napig a horrorműfaj egyik legérdekesebb darabja és habár szerintem nem egy mestermű de a maga nemében izgalmas, érdekes és piszkosul paráztató film.

Na és milyen a remake? Köröket ver az eredetire de mégsem csorbítja azt hanem kalapemeléssel tiszteleg előtte de mégis végigviszi a történetet. A történetvezetés jól adagolja a feszültséget és habár a közepe táján szerintem kicsit leül a film de ez abszolúte nem baj. Végig ott van az a nyomasztó érzés ami a filmre jellemző. a színészek remekül játsszanak élükön Tilda Swinton-al aki olyan alakítást tesz le asztalra, hogy fel nem foghatom, hogy miért nem fog Oscar jelölést kapni de mellette Dakota Johnson-ról is kiderül , hogy azért van benne valami a szülei színészi vénájából és ha nem csak egy aranyásó picsát kell játszania akkor azért tud na! Jó film lett a Sóhajok de......

3-Helyezett: Örökség

307193_1528283200_1138.jpg

 

......de nem ér fel ahhoz a lelki gyomroshoz ami az Örökség.

Az Örökség egy nagyon megosztó film de ez nem baj. Horrorfilm de nem ótvar és unalmas jumpscare elemekkel operál hanem ez inkább egy lélektani horror egy nagyon erős családi drámaszállal. Ha hasonlítanom kéne valamihez akkor azt mondanám rá, hogy olyan mint a Rosemary Gyermeke vagy például a Mi Történt Baby Jane-el és talán ezért is bír ilyen erős megosztó jelleggel. Manapság ritkán készülnek ilyen típusú horrofilmek pedig lenne rájuk igény és volt is idén már egy próbálkozás hasonló témában ami a Ghost Land volt és az sem volt egy rossz film de valami mégis hiányzott belőle nekem amitől végülis nem lett számomra emlékezetes film.

Na az Örökségben minden megvan. A történet nem éppen eredeti de ahogyan lassan kibontakozik a történet és a végére mindenre fény derül az remekül van végigvíve, a nyugtalanító és nyomasztó érzés minden egyes jelenetét átitatja a filmnek amire a színésze csak rátesznek még egy lapáttal.

Toni Collette remekül játszik és direkt nem zseniálisat írtam mert nem az ugyanis folyamatosan egyensúlyoz a zseniálisan jó és a zseniálisan túljátszott között, azok a fejeket amiket végig vág a filmben és én valahogy már azt vártam, hogy mikor esnek ki a szemgolyói a sok szemkigúvadásos jelenettől. Mellette Gabriel Byrne mint a csendesen szenvedő férj is jó volt és én nem tudom honnan szedték azt a kislányt de már ő jelenlététől megfagyott az emberben a vér. És végül Ann Dowd is remekül játszott bár hasonló karaktert játszott itt is a Szolgálólány Meséjében. Ha akartok egy igazán nem mindennapi horrort látni akkor nézzétek meg nyugodtan.

2.Helyezett: Pókember - Irány a Pókverzum

spiderman.jpg

 

Avagy a legjobb Pókember film valaha.

Sose szerettem a Pókember filmeket legyen szó a régi vagy az új Marvel szériában gyártottakról de amit itt kapunk az egészen más. Az animációs sorozatban már megjátszották ezt, hogy Pókember különböző verzióit beleírták a sorozatba de összeverbuválni őket egy film erejéig az egy nagyon okos húzás volt és ezzel megkaptuk az idei év legjobb animációs filmjét.

A történet bár lerágott csont és maga a főszereplő se túl eredeti de maga a történet van annyira érdekes, hogy lekösse a nézőt de akik egyértelműen elviszik a filmet a hátukon azok a különböző Pókemberek. A Pókemberek rohadt szórakoztatóak. Gwen Stacey és az anime kiscsaj is remek női karakterek, Pókmalacot nem lehet nem szeretni viszont Noir Pókember Nicolas Cage hangján valami zseniális.

Ha még nem néztétek meg mindenképpen pótoljátok mert emögött a Szupercsalád és a Rontó " Fizetett Önpromozás" Ralph is elbújhat ez mögött.

És akkor lássuk az első helyet ami szerintem egyeseknél kifogja verni a biztosítékot és okkal.

1. Helyezett: Csillag Születik

279907_1536737695_6868.jpg

 

Na hallom ahogyan sokan értetlenkednek és okkal. Hadd magyarázzam el.

Sosem szerettem a musical filmeket mert számomra túl giccsesek és ha az egy felemelkedés sztori akkor abból jó nem sülhet ki elég csak a Glitter-re gondolni vagy ott a Bohém Rapszódia ami a folyamatos elferdítések és a Freddy Mercury ábrázolása miatt nem került be nálam még a Top 10-be sem. Másik ok pedig, hogy ezt a filmet nem könnyű objektíven értékelni egy dolog miatt de arról később.

Ez a film egy újabb remake-je az eredeti sztorinak de a rendező mégis mai köntösbe bújtatva meséli el a történetet mindezt pokoli erős hangulattal és olyan zenei betétekkel teszik ezt, hogy a legjobb betétdal Oscar-ja már zsebben van a filmnek.

Bradley Cooper mint rendező és férfi főszereplő brillírozik a szerepében de max addig volt esélye az arany szoborra amíg Rami Malek Freddy-je be nem került a képbe de azét a zene dijjat még így is hazaviheti. És akkor az ok amiért ezt a filmet nehéz objektívan értékelni: Lady Gaga

Na akkor most leszögezném: Nem vagyok nagy fanja Lady Gagának. Mikor először megjelent a színen elkönyveltem egy újabb csajnak akinek semmi tehetsége és csak egy újabb csaj aki a botrányaival és a ruháival akar kitűnni. Aztán teltek az évek és lett 2-3 száma miket megszerettem de aztán láttam az American Horror Story 5. Évadában játszani és olyat játszott a grófnő személyében, hogy leesett az állam tőle. Na és itt? Ugyanaz. Gaga akkorát játszik, hogy ahhoz foghatót idén nem igazán láttam filmekben. Remekül játssza Ally szerepét, sokan kritizálták, hogy csak önmagát kellett adnia de szerintem nem így van.Eleve hálás szerep egy ilyet eljátszani szóval már neki is zsebben van oszkár bácsi az alakításáért. És pont ezért lett ez a film számomra a legjobb. Alapból is olyan dolgoról amit nem szeretek, egy olyan színésznővel akit nem annyira kedvelek és mégis a film minden egyes jelenete olyan piszok erős , hogy csak lestem ki a fejemből.

Nos ennyi lett volna ez a kis lista. Nektek mik voltak a kedvenc illetve utált filmjeitek az idén?

Boldog Új Évet Mindenkinek! Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6114524738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2019.01.06. 21:32:19

Aquaman se volt rossz azért, csak ott csöpögött a romantikától. Annyira nem szeretem a Marvel és DC cuccokat, de ez kifejezetten tetszett.

A Kszi Simon meg nagyon jó lenne, HA a végét nem teszik picsás giccsparádéba, amibe egy Grindr reklámot is beerőszakoltak(XDDDDDD).
[Sporler Alert!!!!!!!!!]

Tanulságos történet, egy meleg srác, Simon titkolja a szexuális irányultságát, még a barátai előtt is. Online összebarátközik egy anonim személyiséggel, Blueval, aki szintén meleg és titkolja. Egy ismerőse, Martin egy véletlen folyamán rájön erre, de nem mondja el senkinek, ha Simon egyik barátnőjével összejöjjön vele, így kénytelen hazudni balra-jobbra, jó pár dráma, így Simonról kiderült az igazság, Martin elmondta mindeninek a titkot, barátai a hazudozás miatt elfordultak tőle, néhányan kigúnyolják a suliban, Blue meg a személyi azonosságát megőrizve letiltotta mindenhonnan. És eddig zseniális a film. Viszont innentől elcseszték az egészet ahogy van!!!!
Simon eldönti, hogy megkeresi Bluet, emiatt elkezd kérdezősködni a suliban(honnan tudja hogy csak ismerőse lehet a suliból?), apja meg a színvallás után felregisztált a Grindre a fia miatt(ez meg mi a rák?), kibékül a barátaival az egyik pillantról a másikra(nem volt szinte semmi átmenet), Blue elhívta egy randira az óriáskeréknél(és ezt miért?), amikor Simon elment, akkor a fél iskola ott volt, hogy lássa a két szerelmest(irreális), miután ment ott egy menetet, akkor Martin elővarázsolódik és fizet még egy menetet(hirtelen barátok lettek a fenyegetés, lelki terror és megalázás után?), majd megjelenik az egyik haverja, csókolóztak, mindenki ünnepelt(tűzijáték is volt, valóságban mindenki leszarta volna őket), egy záró jelenet és vége. Vége felé megjött a migrénem, annyira hülyeség volt már.

xx18Rolandxx 2019.01.06. 23:45:32

@Hunterbey:

A Kszi Simon engem már az alapsztorinál elvesztett. Mivel én is abba a táborba tartozom így nem nagyon nézek olyan filmeket amikben ez a központi téma mert sokszor szabályosan hányni tudnék attól ahogy a témát kezelik. A Szólits a Neveden is ezért maradt ki, A Túl a Barátságon túl nyálas volt nekem és még sorolhatnám.

Persze lehet jól csinálni mint például az Imák Bobby-ért című filmben mert ott Sigourney Weaver karaktere egy iszonyatosan erős jellemfejlődésen megy keresztül és a mondanivalója is nagyon elgondolkodtató. Az olyan meleg témájú filmeket meg amik a végén gusztustalan giccsparádéba mennek át szintén kerülöm főleg a Coming Out óta aminek a megnézése után legszívesebben agyonlőttem volna mindenkit akinek köze volt hozzá.

Hunterbey 2019.01.07. 19:38:26

Imák Bobbyért egy legenda, talán a végén a Pride jelenet volt az amitől frászt kaptam(pedig éppen egy érzelmes jelenet közepén volt), de más hiba nem igazán van.

Alapjából a romantikát nehéz kezelni, így sajna nem csak a meleg témájú filmek az egyetlen elszenvedői, animéknél is voltak "áldozatok", erős példa a School Days.
süti beállítások módosítása