Sziasztok!

Hát ezt is megéltük ! Hamarosan véget ér 2018 , idén is több tucat animesorozat és film közül válogathattak az animefanok. Voltak jók és rosszabbak, kiválóak és nézhetetlen vacakok és voltak amiket csak úgy elnézegetett az ember de semmi különösebb reakciót nem váltott ki belőle.

Mint ahogy minden évben most is Mangi kollégával (és remélhetőleg Ragnával is) listába szedjük , hogy mik voltak szerintük és SZIGORÚAN CSAK SZERINTÜNK 2018 5 legjobb illetve legrosszabb animéja. Mint mindig a lista most is kizárólag személyes véleményeken alapul. Lássuk is őket!

b_w.png

 

Akkor szerintem kezdjük a rosszabbak listájával, hogy a végén felüdülés legyen olvasni a jobbakat!

 

5. Helyezett: Darling in the Franxx

mv5bzgvly2zhm2itmwiwzc00yju0lwjjnjatzgvlnwjkm2jmzjhmxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1.jpg

 

A Trigger stúdió legújabb óriásrobotos agymenése csakis kizárólag azért úszta meg az 5. hellyel mert nem egy katasztrofális élmény. Vannak benne jó részek de azokat nagyítóval kell keresni, a zenék is éppen, hogy hallgathatóak de ezeken kívül semmi sem működik benne. Igazából ennek az animének az a legnagyobb baja, hogy minden egyes képkockájáról üvölt, hogy a stúdiónak gőze sem volt arról,hogy mit kéne csinálnia ezért mindent amit csak lehetett újrahasználtak más óriásrobotos vagy éppen a TTGL-ból mindezt megfűszerezték egy csomó irrítáló karakterrel élükön a főszereplővel illetve a legújabb waifu materiállal Zero-val. Magyarán szólva nagyobb volt a füstje mint a lángja de egyszer éppenhogy meglehet nézni.

4. Helyezett: Sword Gai: The Animation

mv5bndkwmtdhytetntqzny00zgi3ltlkztktmdrkzdyzzjy3nznhxkeyxkfqcgdeqxvyodg1mtc3mtm_v1.jpg

 

Avagy a tökéletes példa arra, hogy miért ne adjuk a Netflix kezébe az animegyártást. A történetnek semmi értelme csak egymásra dobált random dolgok történése amiket sehogysem magyaráznak meg amiket pedi meg kéne magyarázniuk azok meg csak lógnak a levegőben vagy a készítők a legegyszerűbb módszert alkalmazták, letudták az egészet egy olcsó harcjelenettel és még ezt megfűszerezik a kétforintos és unalmas látvánnyal és karakterdizájnnal, csapnivaló CGI-al és egy halom olyan ritka unszimpatikus karaktergárdával akiknek nemhogy szurkolni nem lehet hanem helyette azt várod, hogy mikor finganak már ki, hogy ne kelljen többet látnod és hallgatnod őket.

És még valami: Ha Asta nem került volna képbe az idén akkor biztos, hogy Gai simán dobogós első lenne a legrosszabb és legírrítálóbb főszereplők közt. Ez az anime sehogysem működik pedig a Production I.G -nak nem szabadna ilyen szemeteket gyártaniuk.

 

3.Helyezett: Ulysess: Jehanne Darc to Renkin no Kishi

931233b5ec5d927627fc2befd3de82c51538905668_full.jpg

 

Ha okokat kéne mondanom, hogy miért egy wc töltelék ez az anime akkor nagyjából felsorolhatnám ugyanazokat az okokat mint a Sword Gai esetében. Az alaptörténet maga még érdekes is lenne de kb semmit sem hasznosítanak az egészből , itt is csak egymásra dobált jelenetek sora fogadja a nézőt, a történetvezetés egy káosz és a történelmi hűséget itt is ki lehet dobni a kukába. Oké itt lehet velem van a baj mert nagyon nem bírom amikor az animékben a történelem fontosabb eseményei kapnak szerepet mert köztudott, hogy a japánoknak a saját történelmükön kívül fingjuk sincsen semmiről sem. A látvány hótátlagos, a karakterek unalmasak, kedvelhetetlenek csak a szokásos sablon szereplők viszont a Gai-al ellentétben itt még az sem mondható el, hogy legalább egy jó stúdió csinált egy nagy határ szemetet. Nem itt egy rossz és kezdő stúdió csinált egy nagy határ szemetet. Ha mondjuk egy másik stúdió kapta volna akkor sem lett volna jobb persze de legalább nem vakarná az ember a fejét a sok logikai bullshit-től amit ez a sorozat felhoz.

2. Helyezett: Nanatsu no Bitoku

89129l.jpg

 

Vagy hogy Member mester-t idézzem: FANSZÖRVIZ

Fel nem foghatom, hogy egy olyan fosnak mint ennek az első évada ami ráadásul csődbe is vitte a készítő stúdióját minek kellett még egy agyrohasztó évadot csinálni ami másra se jó csak arra, hogy a sok 2D-s lányokra izguló otaku jól kiverhesse mindenki más pedig bekaphatja. Sztori megint csak karácsonyfadísz, a szereplők agyrohasztóan semmilyenek, és még az a 4 perc is amíg egy rész tart is 4 órának érződik.

Rengeteget gondolkoztam azon, hogy vagy ez vagy a másik anime kerüljön-e az első helyre mert mindkettő egy undorító wc töltelék de ami végül megérdemelte az első helyet az nem más mint.....

1.Helyezett: Tokyo Ghoul:re

tokyo-ghoul-re-1132796-1280x0.jpeg

 

"FÚÚÚÚÚÚÚÚÚJ" "A TOKYO GHOUL A LEGJOBB ANIME A VILÁGON CSAK NEM ÉRTED A MONDANIVALÓJÁT MERT HÜLYE VAGY" "AZÉRT NEM TETSZIK MERT HYPE ANIME? " "MENJ ÉS NÉZZ POKÉMONT AZ VALÓ NEKED NEM A VÉRES ANIMÉK"

Oké everyone lássunk is neki.

Ez a sorozat alapból sem indult szerencsés helyzetből. Bár már a legelső TG sem egy könnyű menet köszönhetően annak, hogy a drága Pierott stúdió kapta meg a projektet akik persze ott is bemondták a "mi jobban tudjuk csinálni mint a mangaka " jelmondatot ezért rendre átírták a sztorit, beleraktak egy csomó erőltetett baromságot, túlerőltetett és túljátszott jeleneteket amiket vérrel próbáltak meg feldobni de ha egyszer senki nem hal meg a sorozatban akkor az egész erőlködésnek semmi értelme sincs és rengeteg a történet szempontjából fontos dolgot köztük Kaneki jellemfejlődését is úgy hagyták ki a sorozatból ahogyan van de mivel bejelentették a 2.évadot ezért lehetett reménykedni, hogy abban fogják mutatni.

Nos nem mutatták: Kaneki átállása egy az egyben Uchiha Szöszke lelépésére emlékezteti a nézőt de az okát egyszer sem indokolják meg és megint csak semmi érdemlegeset nem csinál csak szenved vagy keservesen néz. Ja és a legjobb, hogy a készítők azt hitték, hogy az fogja érdekelni a nézőket ha 8 részen keresztül húzzák hogy a "karóval a seggemben születtem "rendőr összejön-e a yandere-chan kolleginával,behoznak egy csomó szereplőt akikről kvázi semmit sem tudunk meg, a végét meg úgy cseszték el ahogyan van mert mivel ott se hal meg senki ezért az egész főcsata csak értelmetlen vizuális maszturbálás semmi több.

Na és akkor lássuk ezt. Mivel ezt is a Pierott kapta nagyjából ugyanezeket lehet hibának felhozni de itt a drága stúdió több mint 100 fejezetet akart 24 részbe belegyömöszölni ezért a sorozat egy iszonyatos kapkodás maraton, szereplők tűnnek fel és tűnnek el kb minden részben anélkül, hogy fontosabb szerepük lett volna, Kaneki-t meg a csapatát egyszerűen nem lehet komolyan venni (főleg a disco-s jelenet után). A látvány olcsó két filléres animáció, a karakterdizájn minden eredetiséget nélkülöz, A csaták meg......ahhhhhhhhh azokról inkább ne is beszéljünk. A szereplőgárda megint csak olyan ütemben cserélődik, hogy senkiről sem tudunk meg semmit, a zenék kiábrándítóan semmilyenek és persze itt is a drága készítők sorra írták át a történetet a mangához képest.

Ezek után végképp nem értem a Pierott stúdiót. Ha annyira bele vannak zúgva a Black Clover-be és a Boruto-ba , hogy minden fillérjüket abba akarják ölni akkor minek vállalják be még ezt is mellé? Szóval számomra  TG:re volt 2018 legrosszabb animéje.

Na ennyit ezekről most evezzünk kellemesebb vizekre. Jöjjön 2018 szerintem 5 legjobb animéje.

5.Helyezett: Grand Blue

2a81ead83d62974bb78c7d593b9401f91531501377_full.jpg

 

Egy nagyon aranyos, vicces és kellően elborult vígjáték anime a Zero-G stúdiótól és a Gintama illetve az Ixion Saga DT rendezőjétől. Hangulatos történet, nagyon pofás látványvilág, a szereplők mind szerethetőek a maguk módján , egyedül tényleg csak a agyon semmilyen zenéket tudnám negatívumként felhozni de ettől függetlenül is egy nagyon kellemes kis vígjáték anime a Nagy Kékség.

 

4. Helyezett: Wotaku ni Koi wa Muzukashi

9a1610ca81d799b72c724f5e04a5f745c1860c62r1-615-869v2_hq.jpg

 

A romantikus animékkel mindig ott van a bizonyos előítéletem , hogy már megint megkapjuk az instant romantikus sztorit vagyis a szereplők azon rinyálnak, hogy nem érti meg őket senki persze a főszereplő páros állandóan civakodik egymással de a sorozat végére nagy nehezen megfogják egymás kezét de ennél tivább soha nem jutnak.

Nos a Wotaku ni bebizonyította, hogy lehet ezt a műfajt még most is jól csinálni csak akarni kell. Egyszerű de életszerű történet,nagyon humoros jelenetek , a szereplők nagyon kedvelhetőek és a néző biztos megtalálja azt a karaktertípust akivel tud azonosulni az anime során. Igen nagyon hirtelen van vége és üvölt egy 2.évadért amit nagyon remélem,hogy meg is kapunk.

3. Helyezett: Pop Team Epic

510vajgnhyl_sx346_bo1_204_203_200.jpg

 

Bevallom, hogy Ragna unszolására néztem meg ezt a sorozatot és atyaég amit kaptam! Nem tudom, hogy mit szívott az aki ezt kitalálta de én is kérek belőle XD !

Na most komolyan, kb az Exel Saga óta nem láttam egy ennyire trash animét amin olyan hangosan tudtam röhögni amit szerintem még a szomszéd utcában is hallottak. A főszereplő minden megmozdulása aranyat ér, nincs olyan rész amin ne röhögné szarrá magát az ember és igaz 1 rész csak 12 perc hosszú de ide pont ennyi is kell mert 24 perc ebből már sok lenne. Ha valaki akar egy igazán WTF animét látni az nyugodtan álljon neki ennek!

2. Helyezett: Violet Evergarden

violet-evergarden-visual-320x448.jpg

Avagy az anime ami megmutatta, hogy hogyan kell egy díjnyertes és mindenki által elismert és közkedvelt light novelt animévé adaptálni. A története egyszerre aranyos de ugyanakkor nem egy egyszerű darab, nagyon is mély és érzelmekkel teli hangulatot áraszt magából, a főszereplő Violet egymaga elviszi a sorozatot a hátán megérthető ám mégis szomorú háttértörténetével de a mellékszereplők sem maradnak ki azért a történetből. Emellé párosul még a csillagos ötös látványvilág, a karatkterdozájn is nagyon szép akárcsak a háttárgrafika ami azért is volt nagy pozitívum a számomra mert az animét ugye a KyoAni csinálta és ezért is meglepő mert egyszerűen nem értem, hogy ha a stúdió ilyenekre is képes akkor miért vesztegetik az idejüket szar Key VN-re vagy "cuki lányok iskolába járnak és cukiskodva szart se csinálnak egész nap" animékre?

Mindenképpen érdemes megnézni de egy kell egyfajta lelki állapot hozzá.

És akkor jöjjön is az első helyezett amit talán már ti is kitaláltátok....

1. Helyezett: Banana Fish

banana_visual2.png

Ha a Violet Eevergarden megmutta, hogy hogyan kel egy díjnyertes LN-ből animét csinálni akkor a Banana Fish megmutatta, hogy hogyan kell egy régi,díjnyertes retró mangából úgy animét csinálni, hogy azt azok is szeressék akik nem ismerték a mangát előtte.

A Banana Fish méltán lett 2018 legjobb animéje. A stúdió habár iszonyatos sebességgel dolgozta fel a mangát és néhány dolgot ki is hagyott belőle de az összes fontosabb történést, cselekményt és háttérinfót átvittek a sorozatba, a látvány csillagos ötös és nincs romlás a minőségben, a modernizálás nem megy a történet rovására, a szereplők mindegyike megkapja a maga idejét, Ash és Eiji párosa talán az egyik ha nem a legjobb duó akit valaha sorozatban láttam, a szereplők megfelelően rétegeltek ilyen téren Blanca viszi a prímet a sorozatban, a zenék pedig mindegyike remek lett főleg a Survive said the Prophet Opening és Ending dalai, remélem még hallani fogunk róluk.

A befejezésről pedig még most is viták folynak a fórumokon de hadd fejtsem ki kicsit a véleményemet erről. Nos én szerintem itt a stúdiónak meg kellett hoznia egy döntést amiből nem tudtak jól kijönni. Ha megváltoztatták volna a végét akkor felbőszítik a manga oldschool rajongóit és bukták a tervüket, hogy végigviszik a manga történetét. Ha viszont maradnak a manga eredeti befejezésénél az is ugyanolyan összecsapott lett volna és magukra haragították volna a sorozat rajongóit, hogy ne az legyen a vége ami. A stúdió végül is szerintem helyesen döntött, meghagyták a manga végét így meglett a kellően katartikus befejezés de legalább finomítottak rajta, hogy mégse legyen egy szenvedés maraton az egész. Meg amúgy is én szerintem ide nem illet volna a Happy End befejezés.

Egy szó mint száz számomra a Banana Fish lett 2018 legjobb animéje és nagyon remélem, hogy a MAPPA hamarosan bejelenti, hogy a mangakaasszony másik híresebb művéből a Yasha-ból is ők fognak animét csinálni!

Nos ez lett volna a listám, nektek mik voltak a kedvenceitek és az utált sorozataitok az idén?

Holnap jelentkezem egy hasonló listás bejegyzéssel addig is Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2214521030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kossza 2018.12.30. 22:46:52

Szerencsére idén nem láttam rossz animét, pedig volt több sorozat is amit teljesen random kezdtem el nézni.
A kedvencem viszont egyértelműen a Hinamatsuri volt, viszont a Violet Evergardent még meg akarom nézni az idei sorozatok közül.

TheFirstUchiha 2019.01.02. 02:29:18

A Ditf nem értem miért került fel a "legrosszabbak listájára. De mint mindig azert mert "hype" anime akkor már egy fos,nézhetetlen szar. De persze a "neve nincs" animék azok meg mindig a legjobbak. Fasza értékelés volt. Az meg a másik pl ha te csinálnád a Boruto animét te is elnyújtanád mint a rétes tésztát, mert hát ugye több epizód több pénz. Téged is csak a pénz érdekelne. ;)

xx18Rolandxx 2019.01.02. 13:04:28

@TheFirstUchiha:

A Darling nem azért került fel mert hype anime hanem mert a stúdió az egészet a TTGL-ból, a NGE-ből és a Gunbuster-ből rakta össze mindenféle saját ötlet vagy minimális eredetiség nélkül, persze megint a szerelmi a szál a hangsúlyos de az meg olyan mint egy brazil szappanopera pedig a karakterekben volt lehetőség csak odáig már valahogy nem jutottak el a készítők, hogy kezdjenek is velük valamit.

Mint mondtam nem egy katasztrófa de max kezdő animéseknek lehet újszerű élmény.

Az úgynevezett "neve nincs" animék közt is vannak jók meg rosszak, ez egy totális bullshitt, hogy a hype animék szarok míg az átlagosabbak meg mind jók. Ez egy nonsense hülyeség. A Banana Fish is hype anime volt és mégis sokan szeretik vagy ott van a One Punch Man , Durarara!, A JoJo animék, vagy példdul az Ultimate Survivor Kaiji ezek mind hype animék de mégis jók!

Ha a TG miatt rágtál be akkor elmondanám, hogy nem csak nekem volt kellemetlen érzés amikor néztem hanem másoknak is, ha felmész más animés fórumokra ott is főleg negatív értékeléseket fogsz találni főleg mert az anime és a manga köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Vagy pedig ha a Boruto miatt akkor elárulnám, hogy azt is már csak a hardcore Naruto fanok nézik főleg azért semmivel sem több annál. Egy időben én is néztem ne aggódj de úgy 30 rész után beleuntam az egészbe és abbahagytam. Ezen a "ja persze akkor csináld te" érvelésen meg ma már mindenki csak röhög mert semmi értelme, aki ezzel hozakodik elő csak azt bizonyítja, hogy nem tud semmi értelmes érvet felhozni csak valahogy mindenáron védeni akarja a kedvencét. A személyeskedés meg még annál is cikibb.

Ragnafan1992 2019.01.02. 18:52:42

@TheFirstUchiha: Kezdjük azzal, hogy én sosem csinálnék animét csak a haszonszerzés céljából. Az efféle médiumok szórakoztatásra lettek kitalálva és egy normális néző látja, hogy csak a pénz miatt csinálja.

TheFirstUchiha 2019.01.02. 20:26:56

@xx18Rolandxx: Abban igazad van hogy a TG anime meg manga, ég és föld, de amúgy mindenki azt néz amit akar, lehet itt pontozgatni,fikázni az animéket de nem sok értelme van..>D Elkezded nézni ha tetszik tetszik, ha nem nem kész. És felőlem röhöghetsz rajtam vagy röhöghet bárki más, egészségetekre.:) Nem nagyon érdekel mások véleménye.

TheFirstUchiha 2019.01.02. 20:31:09

@Ragnafan1992: Jól mondod szórakoztatás céljából lettek kitalálva, de ilyen nagyon kevés van. Minden embert a pénz hajtja. És ne mondd már hogy te nem csinálnád ezt..(elég gáz hogy magadnak hazudsz..)

xx18Rolandxx 2019.01.02. 21:28:48

@TheFirstUchiha:

Te véletlenül nem ugyanaz a csaj vagy aki fészbukon osztogatta másoknak az észt pár hete ugyanebben a stílusban és ugyanezért a dologért? Csakmert nagyon ismerős vagy....

Amúgy ha nem érdekelne mások véleménye akkor eleve nem válaszoltál vagy írtál volna ide bármit is. Ezt hívják öngólnak kicsim!

xx18Rolandxx 2019.01.02. 21:30:40

@TheFirstUchiha:

Miért és te nem ugyanígy csinálnád? Ha másokat hazugnak hívsz akkor legalább magadat ne próbáld már fényezni mert rohadtul szánalmas.

Ragnafan1992 2019.01.03. 12:54:20

@TheFirstUchiha: Tény, ha egy stúdió lennék, akkor a pénz miatt csinálnám. ÁM! Nem magam miatt, hanem mert az embereimet ki kell fizetnem. Viszont azt is tedd hozzá, hogy a Pierot stúdió a Borutot azért szarja ki magából, mert más választása nincs. Anno nagyon elkurvultak a Naruto Shippuden miatt és azóta se a TG, se a Black Clover nem hoz nekik annyi bevételt. Hozhatnának, tény, ha nem besznák el történet szempontjából őket!

Ragnafan1992 2019.01.03. 13:00:07

Személyesen csak egy ponton tudnék belekötni a listába. Nem a TG:Re lett 2018 legrosszabb animéje. Tény, hogy kapkod, tény, hogy a narratíva csapnivaló, de technikai oldalról viszont jó lett (láthatólag a Pierot nem tud arany középutat járni!).
Ami viszont a 2018-as Souten No Ken ReGenesist illet, az mindkét oldalról kikúrja a biztosítékot! Ronda, látvány ügyében az eddigi leggusztustalanabb anime, amihez képest a Kis Vuk egy mestermű! Történetileg basszák emlékeztetni a nézőket arról, hogy mi történt több, mint 10 évvel ezelőtt! A szereplők laposak, unalmasak és a harcjelenet silányak.
süti beállítások módosítása