Na Sziasztok!

Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy a beígért 8.évad még mindig nem kezdődött el, ennek egyik oka az,hogy mostanában eléggé el vagyok havazva munka ügyileg illetve belevágtam egy új projektbe is ami sok időmet elveszi és így az évadkezdő animét sem tudtam még befejezni sajnos de ami késik nem múlik és az évad ebben a hónapban el fog indulni. Addig is pedig elhoztam nektek a Tenshi Kinryouko azaz Angel Sanctuary című animét!

 

imgdumpangelsanctuaryj0981.jpg

Az Angel Sanctuary először manga formában jelent meg Kaori Yuki rajzolásában és írásában és amely 1995-től egészen 2001-ig jelent meg és összesen 20 kötetből áll a sorozat. A 3 részes OVA sorozatot pedig a Hal Film Maker stúdió készítette akiknek olyan animéket köszönhetünk mint a Princess Tutu, Skip Beat, Uta Kata és a Boys be..... , a rendező pedig ezeknek a rendezője azaz Sayama Kiyoko volt. Kis érdekesség,hogy ez a manga nálunk is megjelent magyar fordításban a Mangafan jóvoltából.

A történet szerint a mennyek hadai a békeszerződés ellenére háborút indítottak a pokol harcosai ellen ami egy nagy véres ütközetbe torkollott és aminek kihatásai is lettek a mi világunkra is. Főszereplőnk Setsuna egy bajkeverő tizenéves srác aki folyton bajba keveredik ezzel okozva aggodalmat barátainak és szeretett hugicájának Sara-nak is.

angel_sanctuary_006.jpg

 

Élete azonban nem várt fordulatot vesz mikor is két démoni lény megtámadja majd miután elrabolják a hugicáját a nagy kínzások közepette kiderül, hogy a srác egy nagyhatalmú NŐI angyal név szerint Alexiel reinkarnációja aki elárvulva a mennyeket a démonok oldalára állt a háborúban. Ezek után élete fenekestül felfordul, angyalok akarják megölni, démonok védik meg és az ő feladata, hogy elpusztítsa Istent és ezáltal vége legyen az értelmetlen háborúnak.

Na már most mielőtt tovább mennénk had kérdezzek valamit: Szerintetek jó alaptörténet ez egy animének? Persze, hogy az. Van itt minden reinkarnáció, gonosz angyalok, démoni lények, fantasy elemek és maga az alaptörténet is hangzik annyira érdekesen, hogy ebből márki lehet hozni egy érdekes animét igaz? Igaz?

NEM!

Ugyanis hiába az amúgy egész érdekes alapszitu ha egyszer az anime rohadtul nem arról szól hanem arról, hogy a bátyus és hugica akkora Kiss x Sis és Big Order rajongók, hogy egymást akarják dugni reggel ,délben és este és Setsuna minden részben legalább 20 percet tölt el azon rinyálva, hogy nem incesztelhet a hugival akivel persze nagy drámázások közepette össze is jönnek majd a nagy világmentés is csak arra jó a srácnak, hogy a hugicát visszakapja és boldogan éljenek míg meg nem halnak! Ez tart 3 részig holott a manga 2000-ben már bőven volt olyan hosszú, hogy egy normális animét kihozzanak belőle de nem, összecsapták a manga elejét 90-percbe össz-vissz amiben a leghangsúlyosabb motívum a inceszt szál a többi mind csak karácsonyfadísz.  Nem túlzok ha azt mondom, hogy ez egy akkora pofátlanság volt a készítők részéről amekkorát csak ritkán csinálnak a stúdiók. De még az érdekes rész is olyan felszínes és lyukas mint egy svájci sajt. Olyan random módon tálalnak mindent mintha csak éppen akkor találták volna ki de semmi magyarázatot nem kapunk, a háborúra is csak annyi magyarázatot kapunk, hogy "CSAK MERT". Pedig ebben a történetben igenis rengeteg a lehetőség de nem helyette kapunk két rinyáló Twilight szökevényt akik nem bírják ki ah 5 percet külön kell lenniük egymástól! Szóval a forgaókönyvíró és a rendező is beírhat magának egy bazi nagy karót!

 

A látvány lényegében megfelel a 200-es évek átlag animéinek a látványával, a háttérgrafikai igazából semmi extra, a karakterdizájn mai szemmel nézve elég átlagos viszont legalább az angyalok tényleg annak néznek ki de már megint nem értem minek kellenek a pasi kinézetű csajok és a csaj kinézetű pasik a történetbe?

tenshi-kinryouku-anime-2.jpg

 

De legalább az a kevés csatajelenet amit kapunk azok mind baromi jók sikerültek, némelyikük még egészen durvának is mondható bár , hogy a gólemek minek vannak beleerőltetve ha őket sem magyarázzák meg az rejtély.

De ez mindegy is mert mint azt mondtam a fő hangsúly a karaktereken van.TE ÉDES JÓ HARLEY QUINN HOL IS KEZDJEM? Setsuna egy tipikus főszereplő.....lenne ha nem lenne valami elképesztően irritáló és olyan szövegeket írtak a szájába amiket ép eszű ember ki nem mondana de 5 percenként kötelezően ki kell ejtenie a SARA nevet. És ha már nála tartunk....

sara-1-.jpg

 

A hugicának nincs semmiféle karaktere, csak és kizárólag azért van , hogy legyen egy hugica karakter is a sorozatban akibe a férfi nézők bele tudjanak zúgni semmi több és ha mindez nem lenne elég ő meg az anime összes 90 percre alatt csak szenvedni tud a tiltott szerelemtől amit a bátyja iránt érez! Mi a rák folyik itt? Kaori ezt szánta volna a romantikus szálnak vagy inceszt mániája van? Mert ez annyira erőltetett mint egy újabb X-dik tehetségkutató verseny és az a vicc, hogy semmit nem kezdenek a karakterével az egész anime alatt. Kösz a nagy semmit Kaori!

Ugyanakkor viszont  a mellékszereplők közt meglepő de van egy pár egész jó karakter például Sakuya Setsuna legjobb barátja aki szintén rendelkezik erővel de a háttérsztoija baromi jól van kitalálva és a karaktere is nagyon cool, nem is értem miért nem ő a főszereplő?

angel_sanctuary_003.jpg

 

Aztán ott van a két démon akik fel akarják éleszteni Alexiel-t, na ők is ha nem is annyira emlékezetesek de legalább nem vészesen irritálóak.

tenshi-kinryouku-anime-6.jpg

 

Ott van Rosiel aki úgymond a főgonosz akarna lenni de a karaktere valami eszméletlen módon unalmas és valahogy képtelen voltam dűlőre jutni az fölött, hogy most mi a francot is akar elérni a sorozatban de amúgy is a karaktere kimerül a túljátszott arisztokrata bishi kategóriában.

angel_sanctuary_005.jpg

 

Vagyis a szereplők közt talán 3 karakter van aki tényleg érdekes a többiek meg mehetnek csatorna tölteléknek mert vagy szánalmasak vagy balherék. llletve sajnáltam, hogy Alexiel alig szerepel pedig az ő karaktere is elég érdekes volt és badass is volt azokban a másodpercekben amikben szerepelt.

Zenékről meg nem is nagyon beszélhetünk mert egyáltalán nem emlékezetesek, az ED meg dögunalmas.

Dióhéjban ennyi lenne az Angel Sanctuary egy kritikán aluli inceszt parádé ami csak arra jó, hogy az hugi inceszt mániások jól kiverjék rá másra nem pedig maga a történet van annyira érdekes, hogy lehetett volna ebből egy egyszer nézős de egész érdekes anime de sajnos nem lett az.

Tenshi Kinryouku

-Idő: 2000

-Stúdió: Hal Film Maker

-Rendező: Sayama Kiyoko

- Műfaj: Akció, Supernatural, Shoujo

-Opening: -

-Ending: Knife of Romance by ?

-Hossz: 3 OVA rész

Tetszett:

- Érdekes alaptörténet

- Sakuya

- Némelyik csatajelenet

Nem Tetszett:

-Gyakorlatilag semmit nem kapunk az alapszituból

- Az inceszt szál központi erőltetése

- A főszereplők folyamatos rinyálása

- Felszínes vagy sehogy sem megmagyarázott kérdések

- Idegesítő karakterek

-Összecsapott befejezés

- Zenék

Értékelés:

- Százalékban: 37%- Rossz

- Pontban: 4/10

Nos ennyi lettem volna mára Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2114294227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2018.10.11. 19:33:43

Mikor megláttam a címet, már akkor forgattam a kést a szemembe. Volt szerencsém az első kötetét elolvasni, és tudok pár dologról beszélni. Az első fejezet nehezen indul, de utána már nagyon lekötött. Nagyjából ez a szitu, csak több humorral, szereplővel, jelenettel meg értelemmel. Igen, az első részbe belegyalulták a komplett ELSŐ KÖTET!!! Már abból lehetett volna egy három részes ova! De ez meg röhögve megerőszakolta és a hatodát zsúfolta bele, de így is sokat változtattak. Ennek mi értelme volt? Hol van Ruri? Az, aki szerelmes a főhősbe, akinek a húga próbálta őket összehozni, majd a templomban lévő harc miatt az üvegek megvakították szerencsétlent, így a barátnője halálát kívánja, így Alexiel beleköltözik a testébe, mi lett vele? Mellesleg mikor a barátnőjáét elrabolták, Alexiel hatalomba kerítette Rurit, és ő az elrablásnál ott elégségesen mosolygott, majd megmutatta, hogy ő már nem az, aki, miért vették ki?

Humor az animében nem volt, de a mangában nagyon jó volt, a transzi csávó kiakadása, hogy beszólnak a nemisége miatt az haláli volt.

És még mi hiányzott még ebből a fosból? Úgy van, a cenzúra... A manga ezerszer véresebb és durvább volt, itt csak eltáncikáltak. A csajos kisfiút majdnem megerőszakolták, az animében meg csak csúnyán néztek rá. Ez a sz@r nem ér többet 10/2.5-nél jobbat!

Hunterbey 2018.10.11. 19:34:25

Mangára meg 10/7.5-öt, többet azért nem, mert ez csak az első kötet volt

kossza 2018.10.13. 23:40:30

Láttam ezt néhány éve, de már nem el is felejtettem mi volt ez a történet a démonokkal meg angyalokkal, mert annyira a testvérpár szerelme volt a központban. Amikor meg érdekessé vált volna az anime már nem volt folytatása.
süti beállítások módosítása