Megalo Box kritika.

2018.07.03. 19:05

Sziasztok. Alighanem 2018 tartogatni fog még meglepetéseket. És a mostani górcső alá a Megalo Box alighanem egy igazán kellemes meglepetést tárt elénk. Ez az anime ugyanis az Ashita No Joe (Tomorrow's Joe) 50.-ik évfordulója előtt állít emléket. Lássuk is, hogy mennyire sikerült eme kult anime előtt tisztelegnie.

 91055.jpg

A sztori a távoli jövőben játszódik, ahol a boxban Geareket, avagy mechanikus bokszkesztyűket használnak. Főhősünk, Joe (aki kezdetben csak Junk Dognak van nevezve.) a senki földjén lévő városban űzi ezt a sportot. Ám nem igazán élvezheti, mert edzője, Nanbu a maffia markában van és emiatt sorra kell elveszíteni azon meccseket, amit megkövetelnek tőle. Joe élete hatalmas fordulatot vesz, amikor találkozik Yurival, a Megalobox bajnokával (ez lényegében az itteni legnagyobb bokszgála.). Az első meccsen Joe kikap, de visszavágót kér. A szerencse is mellé áll és egy hamis útlevéllel jut ki a gálára.Főhősünk úgy dönt, hogy Gear nélkül száll szembe mindenkivel. Ám ott hamar kiderül, hogy az igazi ellenségei nem a ringen belül fogják várni, hanem azon kívül. 

 megalo-box-episodio-2.jpg

Az anime látványvilága zseniális. Teljes mértékben emlékeztet engem a Kertvárosi Gettóra. Persze, ez hátrány, SŐT! Tökéletesen ráillik az atmoszférára. A karakterek is remekül meg vannak rajzolva. Extra pont, hogy a harcoknál nem szemrákot okozó fényparádéval akarták jelezni az ütés erősségét, hanem azzal, hogy minél realisztikusabban ábrázolják a találatokat. Ez igazán üdítő a szemnek. Az már mondjuk nem, hogy a ringet CGI effekttel oldották meg néhány jelenetben, ami egyrészt felesleges volt, másrészt ronda a CGI effekt, amit használtak. Zenei téren hatalmasat tett le az asztalra. Eleve az opening és az ending kitűnő. Ami viszont végleg feldobja a maximumra a hangulat mércéjét, az a japán rap számok. Az hagyján, hogy fülbemászóak, de ütemesek és néha a felirat is megmutatja, hogy a sztorival együtt halad. Tehát a technikai részről egyetlen baki kivételével kitettek magukért.

 megalo_box_01_large_37.jpg

A karakterek és háttér történetük az, ami felteszi a pontot az i-re. Joe karaktere igazi badass. Szabad szellemű, laza, imádja a boxot és bármit megtesz a győzelem érdekében, ami persze tisztességes keretek közt van. Nanbu a kezdetben igazi edző, de a maffia hatására kénytelen feladni a meccseket, ám egy ponton úgy dönt, hogy inkább tanítványa karrierje fontosabb. Yuri, a rivális viszont az egyik legkorrektebb rivális, akit valaha látott az anime piac. Egy dolog, hogy tisztelettudó, korrekt és Joe-t nem eltaposni akarja, hanem legyőzni. Annyira gerinces karakter, hogy vele tudtam a legtöbb szimpátiát érezni. De a többi karakter is rendesen ki van dolgozva és a hátterük bőven kiemeli a sablonos karakterek közül.

megalo-box-episode-6.png

Ha igazi hátrányt kéne mondanom a CGI-on kívül, akkor azok abszolút szőrszálhasogatások lennének. Érdekes, hogy a maffia nem cseszteti tovább Joe-t és Nanbut, amikor Nanbu ki fogja vágni a másik szemét csak azért, hogy kárpótolja azt, hogy szembementek a főnök kimondott szavával. A másik kisebb gondom, a harcok kevéssége lenne. Én szívesen láttam volna többet, annyira minőségiek voltak. VISZONT! Ezeket nem lehet igazi hibának felróni. Ugyanis, az anime befejezése bőven kárpótolt mindenért. Azt viszont már nem lövöm le. Amondó vagyok, hogy nézzétek meg ezt az animét és ti is meglátjátok a fő mondanivalóit.

Értékelés:

Pozitívum:
- Látvány

- Zenék

- Karakterek

- Harcok

- Történet

- Opening és ending.

- Mondanivaló

Negatívum:
- CGI felesleges használata

- Logikai bakik

Összesen: 99% (Kiváló).

A Megalo Box jött, látott és győzött! Pedig az agyonhypeolt animéknél ez szinte ritkaságszámba megy. Remélem, hogy az év többi része további kellemes meglepetéseket tartogat számomra és az olvasóink számára. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3414088837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása