Sziasztok. Az év végéig lehetőleg törleszteni akarom az ígéreteim egy részét. És az első posztomnál megígértem a Chi’s Sweet Home folytatását, ami 2009-ben futott be és elődjénél jobb volt. Lássuk is a kis macsek újabb kalandjait, immáron új lakásban és új környezetben.

 chis-new-address-2389.jpg

A sztori ott vesi fel a vonalat, ahol a Sweet Home abbahagyta. A Yamada család nem tudja egy idő után meggátolni, hogy Chi kiszökjön. Emiatt rokonoknak akarják adni, ám ez az ötlet ott fog gellert, hogy a család minden tagja megimádta Chit, emiatt más ötlethez kell folyamodniuk. A szerencse és a történet írok, akarata szerint találnak egy kiadó panelt, ahol szabadon lehet állatokat tartani. Chi számára ez annyit jelent, hogy újabb kalandokba csöppen, és új állatokkal ismerkedik meg.

 chidinner.jpg

Mit jelent ez a nekünk? Humort, kalandot és az érzelmek vegyes felvágottját. A látványvilág maradt a régi. Elvégre, ami jó, azon nem kell javítani. A zenék terén viszont jöttek az újabb zeneszámok. Az opening ritmusos és nagyon jó hallgatni, de endingről ne is álmodjunk. Humor terén alighanem tett rá egy lapáttal elődjére. Lévén, hogy olyan panelban lakik a család, ahol szabad az állattartás, így találkozik nyúllal, papagájjal, kutyával és még több macskával. Extra érdekesség, hogy a macskáknak abszolút emberszerű viselkedése és jelleme van. Vegyük példának Alice nevű hosszúszőrű perzsa macskát. Fent hordja az orrát és hihetetlen arrogáns, de néhány esetben képes Chi játékosságát átvenni. Ergó, ahol tudott a folytatás javított elődjénél.

 snapshot20090430170033.jpg

Ha hátrányt kéne mondanom, akkor igazából az epizódok hossza. Újfent 3 perces epizódokat kapunk, minimálisan összefüggő sztorival. Ending továbbra sincs, bár ez megszokható. Ami viszont a legérdekesebb, hogy a legutolsó 6-8 részben visszavettek a humorból és inkább szomorúbb hangvételt vesz. Tény, a vége tanulságos, de akkoris érdekes ez a hirtelen mély hangvétel.

 3950988160_337033b22a.jpg

Értékelés:

Látvány: 10/10

Zene: 9/10

Történet: 10/10

Hangulat: 9/10 (Csak az utolsó pár rész miatt kap levonást.)

Értékelés: 38/40

Ez egy igazán kiváló anime azoknak, akik szeretnének egy jót nevetni és le tudja kötni őket egy kiscica kalandjai. Mivel a kritikám ennyire rövid lett, kaptok egy kis extrát. Nevezetesen, a véleményemet a 2016-os újraindulásról. Más néven Chi’s Sweet Home 2016

 chis-sweet-home-2016-episode-51-english-subbed.jpg

Hol is kezdjem? A legszembetűnőbb az a látványvilág. Hihetetlen, hogy a kézzel rajzolt és pont a hangulatot meghozó látványt lecserélték CGI-ra. Nem azt mondom, hogy ronda, mert egész jól lett megcsinálva, hanem teljesen hazavágja az élmény legnagyobb részét. A másik húzás, ami már inkább bökte a csőrömet, az nem más, mint eredeti manga fejezeteinek teljes újrahasznosítása volt. Konkrétan, a megnézett 25 rész fele csak a régi koppintása volt. Lehet, hogy a játékidő immár 10 perc köré tehető, de ez ne legyen már mentség. Maga az opening zene jó, de a látványa egyszerűen leírhatatlanul gagyi és élettelen. Ám ezek miatt hagytam abba a széria végignézését? Nem, bár akkoris rezgett a léc. Ami számomra hazavágta az egészet, az új történetszál teljesen hanyag, ócska, sebtében összefirkált lett, amire ne legyen már magyarázat a rövid határidő, mert volt rá 7 év, hogy valami jót kitaláljanak. És még nem is beszéltem a logikai marhaságokról, mint Chi bármikor kimehet a szabadba, amikor még a Sweet Home idején egyáltalán nem mehetett ki. Ám mondhatnánk, hogy biztos nem annyira szar, amennyire leírom, de már az openingek összevetése is eléggé megmutatja azt a milliónyi különbséget, amit a reboot hordoz magában.

Íme az eredeti opening:

 https://vimeo.com/181044212

És itt a 2016-os 7 év kihagyással készült opening:

 https://www.youtube.com/watch?v=3HPTKymM5k4

Mindazonáltal nem mondom pocséknak a rebootot, közepes anime maximum. Végszóként annyit, hogy ez a kedves, édes kiscica ikonná vált mindazok számára, akik látták és megszerették az anime humorát, cukiságát és egyszerűségét. Egyszer megmutattam Mangekyo 022-nek eme gyöngyszemet és ő is mondta, hogy ez egy jó anime. Ennyi volt a mai bemutatóm és extra véleményem. Sziasztok. És előre is Boldog Karácsonyt!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6313507809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása