Szegasztok. Ideje tiszta vizet önteni a pohárba egy igencsak érdekes témában. 2017. Március 30-án a TV2 Tények című hírműsorban elhangzott egy akkora MARHASÁG, hogy attól a hajam is kihullana, ha tépkedném. Más világban élnek! Ez volt a fő címe. Ebben bele akarják mosni a gamer közösséget a kék bálna nevű öngyilkos játékkal. A kék bálnáról nem nyilatkozok, mert ez folyik a csapból és nem, ha a cikk csak erről tenne említést, akkor ez a véleményező sem születne meg. Viszont összemosni a játékosokat egy amúgy hatalmas hülyeséggel, annyira túlzás, hogy ilyet a kereskedelmi tévétől és a szűk látókörű Jack Thompsont istenítő emberektől elvárható.

 

De sajnos így lett. A benne szereplő szakemberek igaz dolgokat mondanak el, viszont a kifacsart tényekkel és az említett összemosással csak azt érték el, hogy a fingból építettek légvárat. Nem is csoda, hogy a kereskedelmi hulladék tévékre nem kapcsolok rá évek óta. De haladjunk lépésről lépésre:

Tény, hogy a videojátékok valóban ki tudják szakítani az embert valóságtól. És az is tény, hogy van, aki átesik a ló túloldalán. DE! Ez nem az jelenti, hogy minden játékos. Akik tudnak mértéket tartani, vagy a szülők, akik kordában tudják tartani gyermekkoruktól fogva a csemetéjük játékmániáját azok már jelentős részét képezik a normális gamer közösségnek. Sajnos ez az adás meg azt mondja, hogy aki szereti a videójátékokat, az beteg.

Erőszakos videojátékok már úton-útfélen vannak. Nincs lassan olyan játék, ahol nem az a cél, hogy ölj, pusztíts, gyilkolj, hogy győzelmet arass. Ha számba vesszük, hogy hány erőszakmentes játékfajták léteznek, rájöhetünk, hogy a lista megreked a szimulátorok, logikai játékok és a sportjátékok szintjén. Attól viszont, hogy valaki erőszakos játékokkal játszik NEM lesz gyilkos. Erre élő példaként bármelyik ismert gamert felhozhatjuk, akiket a olyan játékokkal játszanak, mint a Mortal Kombat X vagy a CS: GO.

Tudjátok, mi kell ahhoz, hogy csemetéjükből igazán normális játékos legyen? Egészséges mentálhigiénia, normális család. Azok kikapcsolódást és örömöt találnak akármelyik kedvencükben és hasonló szintre jut el, mint az olvasás vagy akár a filmnézés.

Viszont alig hallom azt, hogy a videojátékoknak van pozitív hatásai. Nem meglepő, ha az emberbe azt akarják beleszuszakolni, hogy a videojátékok rosszak. Pedig egy játék irányításához komplex mozdulatok kellenek. Billentyűzet+egér vagy kontroller megfelelő használata nagyon jó kézkoordinációt igényel. Logikai játékok esetén a megfigyelés és problémamegoldó készséget fejleszti. A stratégiai játékok a gyors döntéshozási helyzeteket tudja javítani. De akár egy-két FPS vagy RPG játék képes reflexeinket kiélezni. Ezen kevés példa rámutat arra, hogy az éremnek mindig két oldala van.

Egy szó, mint száz: Akárki látta a TV2 ezen adását, az egyből leszűri, hogy egy hatalmas marhaság az egész, aminek nem más a célja, mint a skatulyázás. Hadd hibáztassa a nép a videojátékosokat, mert addig se foglalkoznak az igazi problémákkal! Végezetül egy kutatómunkával szeretném megmutatni. Kíváncsi voltam, hogy mennyire függenek össze a videojátékok az erőszakos cselekedetekkel. Ezekkel az eredményekkel köszönök el tőletek. Sziasztok!

velemeny_2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6012395795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qtya von Disznósajt 2017.04.03. 18:26:05

Hozzátehetnéd, hogy a TV2 riportja alatt látható videó képanyaga gyakorlatilag egy Paul Street nevű magyar ismeretterjesztő csatornától lett teljes egészében ellopva. Sem átszerkesztés, se semmi, úgy-ahogy van bevágták az egészet a Counter Strike és a Call of Duty felvételek is abból a videóból lettek kiollózva.
Forrásmegjelölés persze nincs, csak feltolták hogy "Youtube", mintha a TV2 riportját felhasználnám egy saját videóhoz és annyit jelölnék meg forrásként, hogy "televízió".

Ragnafan1992 2017.04.04. 19:42:20

@Qtya von Disznósajt: Köszi. Ezt elfelejtettem hozzátenni.

kossza 2017.04.06. 13:06:27

Ha valaki nem tudná mi az említett kék bálna:
www.youtube.com/watch?v=dARr5-rQwFU

xx18Rolandxx 2017.04.07. 00:53:08

@kossza:

Én csak 2 dolgot nem értek:

1: Hogy miért talál ki bárki/ bárkik ilyen dolgokat?

2: Hogy létezhetnek ilyen hülye, agyilag zokni emberek ( emós 10-esévesek ) akik erre beneveznek? Az életet meg kell becsülni bár tény, hogy az öngyilkosságra fejüket adó embereknek a 80%-a az utolsó percben visszatáncol ami érthető is hiszen az életösztönt nem egyszerű legyőzni.

Ragnafan1992 2017.04.07. 09:07:26

@xx18Rolandxx: 1. Érhető, hogy miért nem érted. Józan, normális ember ilyet nem talál ki! Ez csak valami elmebeteg f@sz lehet, aki hála istennek a börtönben csücsül.
2. Mert annyira lehangoltak az emberek. Erre részben az is rátesz, hogy a mai világ minden fiatalba bele akar diktálni egy normát és ha annak ellentmondasz, akkor lelkileg kikészítenek. Az meg örömmel akarna a körfűrész elé ugrani.

Ragnafan1992 2017.04.07. 09:07:26

@xx18Rolandxx: 1. Érhető, hogy miért nem érted. Józan, normális ember ilyet nem talál ki! Ez csak valami elmebeteg f@sz lehet, aki hála istennek a börtönben csücsül.
2. Mert annyira lehangoltak az emberek. Erre részben az is rátesz, hogy a mai világ minden fiatalba bele akar diktálni egy normát és ha annak ellentmondasz, akkor lelkileg kikészítenek. Az meg örömmel akarna a körfűrész elé ugrani.

xx18Rolandxx 2017.04.07. 12:49:18

@Ragnafan1992:

1: Hát igen és köztudott, hogy az orosz börtönök nem éppen a konformitásukról híresek állítólag egy magyar börtön hozzájuk képest 5 csillagos hotel szaunával. Bár nem tudom hallottad-e azt az urban legendet miszerint ha valaki élve kikerül onnan akkor vagy lelki nyomorékként fog tovább élni vagy profi bérgyilkosként!

2: Ezt a magunk fajta emberek nagyon is jól tudják. Persze könnyű azt mondani,hogy ne foglalkozz az ilyenekkel csak hogy ez általában nem ilyen egyszerű és a problémát csak tetézi, hogy a mai fiatalok szinte senkivel sem tudják megbeszélni a problémáikat, a szüleik is csak lerendezik azzal, hogy " ne foglalkozz velük" vagy pedig pszichiáterhez küldik őket akik bemagyaráznak nekik mindent. Erre szoktam találóan azt mondani, hogy " Az élet szép és a világ is de az emberek többsége romlott mint egy penészes sajt"!

kossza 2017.04.08. 16:51:18

@xx18Rolandxx: Én sem értem de így, hogy közismert jelenség lett, talán kevesebb ilyen eset lesz.
süti beállítások módosítása