Sziasztok. Biztos van köztetek olyan, akinek nagy kedvencei közé tartozik a Samurai Jack széria. Gendy Tartakosky zseniális alkotó tollából származó történet a szamurájról, aki a jövőbe lett száműzve és mindenáron vissza akar térni a múltba, hogy legyőzze Akut, a gonosz démont. A negyedik évad után nem igazán hallottunk felőle. Ám ez év elején megtört a jég és 2017 Március 11-én elkezdték az Adult Swim csatornán sugározni az ötödik évadot. És az eredmény pedig eddig nagyon ígéretes.

 samurai-jack-season-5-adult-swim.jpg

Ötven év telt el a negyedik rész óta. Samurai Jack megtört harcos lett. Az oka, hogy már nincsen út vissza a múltba, mert Aku megsemmisítette az összes portált. Másrészt, Aku jövőbe átvívő technikájának mellékhatása, hogy egyetlen évet sem öregedett. Röviden, Jack még mindig kifogástalanul harcol, ha akar. Itt viszont újabb pofonokat kapott az élettől. Kardját elvesztette és erős hallucinációk gyötrik, hol a családja, hol az az énje, amelyik egyáltalán nem adta fel a harcot. Ám a másik oldalon is változott a helyzet. Akut hidegen hagyja Jack jelenléte, mert már célja sincs az üldözésnek. Helyette egy hétfős női elit bérgyilkos csoport, az Aku lányai támadja meg Jacket. A második rész erről fog szólni, de erről később.

 samurai-jack.jpg

A sztorin már a vak is látja, hogy miért az Adult Swim vetíti. A sztori sokkalta depresszívebb, mint az eddigi évadokban. És ami még extrásít rajta, hogy már hús-vér ellenfelek vannak, amik rendesen sérülnek is. SŐT! A második rész végén Jack megöli az egyik bérgyilkost. További felnőtt sztorira utaló jel, hogy Aku szereplésén kívül egy dekagramm humor és vidámság sincs. Csak a végkifejlett, ami hozhat bármit, csak egyelőre Happy Endet nem. Ami viszont maradt a látványvilág és a zene. Kifogástalan látványvilágot kapunk, amit anno megszoktunk. Talán árnyaltabb lett, de a lényeg: Zseniális látványa van. Zenék terén is hasonló helyzet van. Képes a hangulatot abszolút felfokozni.

 samuraijack_image10.jpg

Viszont, az az ötven év rengeteg kérdést hagy maga után. Hogy vesztette el a kardot? Vajon hogy fog Jack visszatérni a múltba, ha minden portál elpusztult? Meg kell ölnie mindegyik Aku lányai tagot, vagy egy ellenük fog fordulni? Ezekre valószínű megkapjuk a választ, ahogyan a végső csatát is Jack és Aku között. Ha engem kérdeztek, mi lenne itt abszolút leromboló tényező, arra egyszerű a válaszom: Az évad NEM lezáró évad lesz. Értsétek: Sokáig vártam ennek a történetnek a lezárására és nem szeretnék éveket várni a végére. De eddig nagyon jól halad a sorozat. Zárásképpen elég csak annyit, hogy remélem az évad többi része is ilyen nagyszerű lesz. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7112358391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása