Szegasztok!

Anno még nyáron írtam a 2014-es Terra Formars animéről, mely idén, 2016 tavaszán kapott egy 13 részes folytatást, mely ékes bizonyítéka annak, hogy egy alapból gyenge adaptációnak lehet MÉG rosszabb folytatása!

Ma a Terra Formars Revenge animéről fogok írni nektek!

78566l.jpg

Akinek még nem lenne ismerős, a Terra Formars egy 2011-es "seinen" sci-fi manga, melynek írója Kenichi Tachibana és rajzolója Yu Sasuga. A manga története, hogy miután a az emberek 500 évig ott hagytak a Marson csótányokat és mohát, hogy kialakuljon egy élhető légkör, visszamentek, hogy megnézzék az eredményt. Viszont amikor odaértek, csótányokat nem találtak, csak nagyra nőtt NBA kosárlabdázókat, akiket az írók ugyan nagyon félelmetesnek szántak, de igaziból nagyon röhejesen néznek ki. A lényeg a lényeg, hogy miután egy járvány tört ki a Földön, ezért a Marsra indul egy kb 100 fős legénység, hogy megtalálják az ellenszert.

Tovább nem részletezném a mangát, mert amilyen irányba elment, az megérdemelne egy hosszú "fika-maratont". Inkább nézzük magát az animét!

tfr002.jpg

Az anime a manga 56-ik fejezetétől veszi fel a fonalat egészen a 108-ik fejezetig bezárólag. Kiderült, hogy a gonosz kínaiak (mert ki más ugye) elárulták a legénység többi tagját, s kitalálták, hogy kirobbantják a harmadik VH-t, mert mindenáron ők akarnak lenni az elsők, akik megszerzik az ellenszert. S ezután egy "vessük be a várat" játék kezdődik, aminek a vége az lesz, hogy a hajó oda vész és a Terra Formars névre hallgató "mutánsok" meg szépen kiröhögik az idióta emberiséget, hogy már megint nem tudtak bírni a farok mutogatással!

Tehát a történet ultragáz. S lenne egy kérdésem: ha az egész világ haldoklik, s az egyetlen esély az emberiség megmentésére az lenne, ha végre összefognának, szerintetek mennyire logikus kirobbantani egy idegen bolygón a harmadik világ háborút?

Azokba a "csavarokba" már bele sem megyek, hogy a gonosz kínaiak természetesen meghamisították a rangjukat és egészen idáig gyengének tetették magukat, de valójában ők egy még ultra bikásabb átváltozás mutációt kaptak, aminek még a neve is más, plusz természetesen mindenhez értenek, a harcművészetektől az atomfizikáig bezárólag. Más kérdés, hogy:

1.Mivel más operáción estek át, mint a legénység 90%-a, ezért nyilván még az indulás előtt feltűnt volna a vizsgálatokon.

2.Ettől átmennek tipikus Garry Stue és Marry Sue szintre, mivel csak eme karakter típusok tudnak mindent.

Ha már Marry Sue és Garry Stue, innentől jobb, ha hozzá szokunk eme karakterekhez, főleg a Chun-Li Xi névre hallgató vér feminázi miatt, akinek egyetlen egy sikerélménye az volt, hogy bezúzhatta egy olyan férfi heréit, aki lovagias ideológiája miatt esze ágában sem volt nőket megütni - de persze amikor egy már nem annyira lovagias orosszal nézett szembe, akkor meg ha a kis lány nem könyörgött volna neki addig, amíg meg nem hal "túl adagolás" miatt, akkor meg már fej nélkül rohangálhatna.

Technikai oldalakról nézve a Terra Formars Revenge jóbal gyengébb, mint 2014-es elődje. Egyetlen egy jó zene száma van, az is csak az opening egy brutálisabb változata. Rajzolás terén viszont az anime átment moe-ba! Szóval míg az elődjének legalább az az egy pozitívuma meg volt, hogy a rajzolás hozta a manga látványvilágát, addig itt úgy átment minden tipikus moe anime látvány szintre, hogy nem csak, hogy a karakterek nem hasonlítanak a mangabeli énjükre, de az ember a szivárványt hányja tőlük! Habár az anime jól bánik az árnyékolásokkal, de ez sem menti meg a helyzetet.

terraformars-1024x615.png

"Bal oldalt a 2014-es sorozat, mely legalább a manga látvány világát hozta. Jobb oldalt meg a 2016-os folytatás, mely tiszta moe. Döntsétek el ti, hogy melyik rajzolás felelne meg egy sci-fi horror seninen animéhez!"

A karakterek még mindig unalmasan sokan vannak - igen, még annak ellenére is, hogy már csak 30-an vannak -, s az egyetlen karakter, aki emlékezetes maradt, az kopasz orosz Alexander Asimov, akihez a nevéhez kötődik az egyetlen egy olyan átváltozás, mely véééégre már tényleg hasonlít egy mutáns rovar kinézetéhez, de persze 10 másodperc után belehal az átváltozásba.

Az akció jelenetek úgy ahogyan elmennek, de még így sem hozzák egy jobb shonen harcos anime szintjét sem, nem hogy egy valódi akció seinen anime akciójeleneteit.

A hangulat meg valami nagyon tré lett, ugyanis a röhejes történet, a béna rajzolás és a gyenge zenék mellé még ilyen tipikus cuki moe humort is bele akartak vinni a stúdiónál, mely csak tovább rontott az anime helyzetén, s melynek köszönhetően már a horror hangulatnak már sehol semmi nyoma!

tfr003.jpg

Összefoglalva jóval gyengébb, mint a 2014-es elődje, s habár én nem nagyon adok a MyAnimeList - MAL - oldal értékeléseire, de még ott is gyengébbnek ítélték meg a folytatást. Ismerve a manga "sikerét", tuti, hogy 2018 körül is lesz majd egy folytatás - ha nem hamarabb -.

Őszinte leszek: inkább nézzetek valami mást, mint Parasyte Maxim, Overlord, Death Parade, Uchuu Kyoudai vagy akár Blue Gender, s ezt max a manga rajongói nézzék csak meg, mert ők talán még élveznék, de mindenki más kerülje.

Terra Formars Revenge

- Idő: 2016

- Rendező: Michio Fukuda

- Stúdió: Linden Films, TYO Animations

- Műfaj: Akció, Sci-Fi, Horror

- Hossz: 13 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Az egyik brutálisabb opening zene szám.

- Egy pár akció jelenet.

Ami nem tetszett:

- Még mindig sok a töltelék karakter.

- Az egész történet kezd átmenni egy kész viccbe.

- A rajzolás nem csupán gyengébb 2014-es elődjéhez képest, de egy horror animéhez képest túl moe kinézetű.

- Az a maradék horror hangulat is elveszett, ami volt.

- A "mutáns rovar szörnyek" valami nagyon idiótán néznek ki s lehetetlen komolyan venni őket.

- Fanservice és Marry Sue-k Vol 2.

- Még mindig nem félelmetes.

Értékelés:              

Százalék szerint: 31% = Rossz

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 3/10 = Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8711946995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Near93 2016.11.17. 23:32:46

És akkor most jön a fekete leves.

Idén készült belőle egy Live film, amit nem más, mint Takashi Miike rendezett

www.imdb.com/title/tt4433646/?ref_=nm_flmg_dr_4

Majdnem hogy érdekel, ha nem tudnám, hogy az ilyen projektek 2/3-a félresiklik.

Talán a Kiseijuu és a Death Note az, amit sikerült megfilmesíteni. Az összes többi próbálkozás kuka.

Mangekyo22 2016.11.18. 17:38:59

@Near93: Na igen, láttam, s szándékomban áll majd írni is róla, főleg, hogy az a film már kapásból lerombolja a manga egyik fő ikonikus, s talán egyetlen valódi pozitívumát, méghozzá azt, hogy míg a mangában sok különböző nemzetiségű szereplő van (japán, kínai, amerikai, dél-afrikai, izraeli, német stb), addig a filmben minden szereplőt (még a zsidó God Lee-t is) lecseréltek full japán casting-ra!

Azon meg, amit Takashi Miike mondott, miszerint azért nincsenek külföldi színészek és cserélték le a karaktereket japánra, mert "jobban szeret első osztályú japán színészekkel dolgozni, mint harmadrangú külföldi színészekkel", a mai napig fogom a hasam a röhögéstől!

Mondjuk a Fullmetal Alchemist és a Ghost In The Shell egész ígéretesnek tűnnek eddig (bár tény, utóbbi nem japán produktum, de akkor is anime alapján készült live action).

Near93 2016.11.20. 05:07:12

@Mangekyo22: A Japán live action produktumok az olcsóság miatt buknak meg, illetve, mint mondtad, a casting miatt.

Az Attack on Titan is ezért volt részben bántó.

Na igen. Első osztájú... Mintha nem lenne köztudott, hogy egy ripacs japán színész felér tíz Adam Sandlerrel...

A GITS, ha japán produkció lenne, szerintem az is a gagyizás miatt bukna.
süti beállítások módosítása