Sziasztok!

Az új videó még készítési fázis alatt van és amíg Mangekyo kolléga anyagára várok addig is elővettem egy régebbi animét amit már nem is emlékszem,hogy miért is dobtam anno a felénél hiszen érdekes a története, a borítója is érdekes és ahogy emlékszem nem volt annyira vészes. Aztán végig néztem és anno rádöbbentem azokra a bizonyos okokra amiért a Gangsta a dobottak listáján landolt nálam első nekifutásra.

124680988_205.jpg

A Gangsta először manga formában jelent meg 2010-ben és azóta is folyamatosan fut a Comic Bunch magazinban az animét pedig az azóta már becsődölt Manglobe stúdió készítette Murase Shukou rendezésében aki az Ergo Proxy, a Samurai Troopers és pár Gundam anime rendezésében is segédkezett. Műfajilag Akció-Seinen sorozattal van dolgunk.

Maga a történet egy Ergastulum nevű városban játszódik ami lényegében egy maffiaváros tekintve, hogy az egész város a 4 nagy maffiacsalád irányítása alatt áll. Itt mindennapos a bűnözés, a gyilkosság, a drogkereskedelem és a prostitúció. Ebben a városban tevékenykedik egy 2 majd később 3 fős úgymond takarítóbrigád a Benriya akik a családok megbízásából tesznek el olyan embereket láb alól akikkel már ők sem bírnak. Tagjai pedig a félszemű és nagydumás Worick és a süket de profi exkatona Nicholas.

gangsta_006.jpg

Később csatlakozik hozzájuk egy Alex nevű prostituált is.

gangsta_017.jpg

És most fontos megjegyeznem hogy ha csak eddig tartana az anime története, hogy ezek megbízásokat teljesítenek és teljesen megmaradnak a maffiás-bandaháborús szálnál ( mint ahogyna tette ezt a Black Lagoon is btw,) akkor a sorozat sokkal jobb lenne de nem , a mangakának muszáj volt shounen- bunyós irányba elvinni az egészet. Ugyanis feltűnnek az úgynevezett Twilightok akik amolyan szuperérzékekkel bíró katonaszerűségek akiket a családok is alkalmaznak és a végére az anti-Twilightok ( jézusom ezt még kimondani is ciki) is megjelennek és voltaképp nem szól másról az anime ezek után minthogy ezek néha összecsapnak egymással és ebbe egyre jobban belekeveredik Worick és Nico is aki szintén egy Twilight, közben pedig a főszereplők rohadt sokat drámáznak a pocsék gyerekkorukon. Ennyi a történet ami olyan szinten nincs kihasználva, hogy az már művészet. Pedig maga a téma adva van hiszen a Black Lagoon-nal és a Gungrave-el már bizonyították,hogy lehet érdemleges maffiás animét csinálni de a Gangsta olyan mintha fogták volna  az alapszitut és inkább csináltak egy maffia slice-of life sorozatot belőle. Mert mit is várnánk el egy maffiás száltól? Ütős harcokat, vérgőzös leszámolásokat, drogcsempészkedést amit itt kb 1x-er használnak fel és még sorolhatnám. És , hogy a Gangsta mennyire nem teljesíti ezeket az már művészet.Persze ehhez az is hozzátartozik,hogy ha nem 12 részbe akarták volna az egészet belerakni akkor jobban ki lehetett volna kerekíteni az egészet és a végeredmény nem egy túldrámázott és feleslegesen hosszú felvezetéses kliséhalom lenne egy random és botrányosan béna befejezéssel.

Maga a látvány igazából egész jó. A karakterdizájnt egész jól eltalálták , a főszereplők egész pofásan néznek ki ( de, hogy a szemfedő megint minek kellet? ) a háttérdizájn sem rossz de annyira élettelen és szürke, hogy bealszik rajta az ember ( igen itt látszik, hogy Roanaprával milyen magasra tették a lécet) . A harcok viszont felemásak.

gangsta_083.jpg

Amikor az egyszerű bandatagok harcolnak egymással azok közt vannak egész jók bár azok is néha el vannak túlozva. De amikor a Tökéletes Katonák harcolnak egymással azok egyszerre röhejesek és asztallefejelősek.

gangsta_200.jpg

Igen itt minden harc átmegy szimpla shounen bunyóba háztetőkön ugrálással meg minden ilyesmivel. Könyörgöm miért nem lehetett megmaradni a lőfegyveres leszámolásnál? Azt meg, hogy egy 8 meg egy  14 éves kölyök egymaga legyak egy tucat állig felfegyverkezett baromállatot majd a 40 milliós kérdésnél megvitatjuk. Ez az egész inkább már nevetségesen túlerőltetettnek hat és ettől inkább komolyanvehetetlen lett az egész.És persze jól be kell lassítani őket mert attól lesznek coolak.

De azért szereplőfronton sem tejfel minden. A főszereplő páros tényleg jól működik de azt éreztem,hogy többet is ki lehetett volna hozni belőlük. Woricknak például lehetett volna egy picivel több jó dumát adni. Van persze 1-2 jobb beszólása de azokhoz képest amiket Revi-től hallottunk a Lagoon-ban ezek semmik.Nico meg a másik véglet. Igaz, hogy süket meg minden és ezért nem is agyon beszél de éppen ezért az ő karaktere meg eléggé lapos és semmilyen. Olyan az egész figura mintha csak azért lenne ott, hogy harcoljon másért nem. A köztük lévő gyerekkori flashback jeleneteket meg 1 rész alatt le lehetett volna rendezni ehelyett elhúzták az egészet kb 3 részig holott annyira sablonos és semmilyen mintha csak a seggéből húzta volna elő a mangaka. Alex csak azért van , hogy lehessen még többet drámázni a szomorú múlton pedig belőle is ki lehetett volna hozni sokkal többet, hogy például ő maga is bérgyilkos lesz vagy valami ilyesmi. És akkor a mellékszereplők.......

gangsta_363.jpg

 

Komolyan mondom ez a legunalmasabb maffiás gárda akiket életemben láttam (persze csak vizuálisan mielőtt félreértenétek :D ) Kapunk vagy egy tucat agyilag teljesen defektes karaktert ( mert ugye ez a legeladhatóbb sablon ) akikkel aztán az égvilágon semmit sem kezdenek pedig van itt még Balalaikára eléggé hajazó katonahölgyemény is. És persze hozzájuk is kapunk gyerekkori flashback-et is ( hahhhhh ).A maffiavezérek is eléggé érdektelenek és MEGINT OLASZOK! Könyörgöm már ez is lejárt sablon. Az olaszoknál már a kínaiak és az oroszok is nagyobb állatok kérem. Üzenem a mangakának, hogy vegyen egy kis fantáziát magának. Ja és az egyikük egy tsundere kiscsaj ( komolyan nem tudtam mi hiányzik még ide....)

gangsta_372.jpg

 

Egyedül a doki és a rendőrbá voltak akikkel úgymond nem volt bajom de szerintem ők csak viccnek vannak benne. A doki amolyan őrült doki figura, a rendőrbá meg a mindig mérges valamiért fajta,

gangsta_077.jpg

 

gangsta_108.jpg

 

De , hogy miért kellenek rendőrök egy maffiavárosba az megint egy jó kérdés. Mondjuk ezt már a Lagoon-ban sem értettem.

Amik viszont jók lettek azok a zenék. Az OST ugyan nem valami érdekes viszont az Opening veszett jó. Maga a klipp is irtó jó és a zene is nagyon illik a sorozathoz.Nem csodálom, hogy Mangekyo szerint a tavalyi év egyik legjobb Openingje volt ez. Az Ending sem volt rossz bár Annabelle-t én speciel nem bírom ( Rie Fu version 2. a csaj) de végül is az sem lett vészes.

És hát ennyi lenne részemről a Gangsta , egy jó alapötlettel bíró de szinte teljesen kihasználatlan, sablonos, túldrámázott és túlerőltetett sorozat. Ha megmaradtak volna a normális maffiás szálnál és azt bontják ki mondjuk 23 részben akkor valamivel értékelhetőbb lett volna. Ugyan rossznak nem az csak egy akkora csalódás mint a huzat. Egyszer azért meg lehet nézni.

Gangsta

-Idő: 2015

- Stúdió: Manglobe

- Rendező: Murase Shukou

- Műfaj: Akció-Seinen

- Opening: Renegade by Stereo Dive Foundation

- Ending: Yoru no Kuni by Annabel

- Hossz: 12 rész

Tetszett:

-Maga az alapszitu elég érdekes

- A főszereplő páros

- Maga a látvány egész elfogadható

- Van 1-2 kedvelhetőbb szereplő

- A normál harcok egész pofásak

- Zenék

- Opening és Ending

Nem Tetszett

- A sorozat egyáltalán nem használja ki a témáját teljesen

- A szereplőkből is többet ki lehetett volna hozni

- A shounen bunyó szintű harcok

- Feleslegesen túldrámázott flashback-ek

- A befejezés külön röhej számba megy

- A mellékszereplő gárda unalmas

Értékelés:

-Százalékban: 58%-Közepes

- Pontban: 5.5/10

Nos ennyi voltam mára, legközelebb már jön a vidi aminek alanya nem más lesz mint 2015 legrosszabb mosléka.SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr838440366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása