Szegasztok (már megint)!

Úgy nézz ki, hogy sokan az utolsó másodpercre halasztották a kritikáikat, mert itt van máris a tizenharmadik versenyzőnk harmadik nyereményjátékunk "írásos anime kritika" versenyén, Bujdosi Attila, aki a Silver Spoon-ról fog írni nekünk!

Sok siker, s sok szórakozást!

Figyelem: "Írásos Anime Kritika" versenyünk ma éjfélig tart, ami azt jelenti, hogy aki még indulni szeretne két versenyünk közül eme versenyben, az legkésőbb ma éjfélig tegye meg, mert holnap már nem fogadunk el újat! Ami ma éjfélig még bejön, azt ma vagy holnap kikerül, de ami már holnap érkezik, azt már nem fogadjuk el! Szóval aki még indulni szeretne eme számban, az éjfélig siessen! Másik nyereményjátékunk, az "Anime Videó Kritika" április 25-ig tart, de nem feltétlenül egy időben lesz mindkét nyereményjáték eredményhirdetése! Szóval érdemes sokszor látogatni a blogot. ;)

"

Silver Spoon

1s.jpg

Bujdos Attila (Kyuubi01) 2013.3.30

Én a Gin no Saji vagyis a Silver Spoon 1. évadát fogom bemutatni. 2013-ban indult útjára ez az anime Mint sok ismertebb anime (pl: Naruto, One piece, Bleach) ez is manga alapján készült anime. Viszont nem is akárki a mangakája hanem a FullMetal Alchemist megalkotója Hiromu Arakawa. Arakawa egy hokkaidói tehenészetet működtető nagycsalád tagjaként elég ideje volt kiismerni az ilyen életet. Na de milyen is ez az élet. Vágjunk is bele a boncolgatásába.

Történetünk ott veszi kezdetét, hogy a középiskolás Hachiken Yuugo megérkezik az Ooezo Mezőgazdasági Középiskolába ahova a szülei és a városi stressz elől menekült. Hachiken itt igazi barátokra lel nem úgy, mint a régi iskolájában ahol osztálytársai nem barátai, hanem vetélytársai voltak. Felüdülés volt neki egy olyan osztály, ahol nincsenek riválisai, persze a többiek is kiemelkednek valamiben. Na de ennyi is az örömből, hiszen rá kell jönnie, hogy nem is olyan egyszerű a farmi élet, mivel még sohasem kelt hajnalban vagy lapátolt trágyát. De szerencsére a barátai mindig kisegítik őt a gyakorlati feladatokon.

Persze azért itt is vannak szakkörök, ahová a többiek bepróbálják szervezni őt, mint Komaba a baseball csapatba vagy Mikage a lovas szakkörbe. Végül a lovak és Mikage mellett dönt, ahol találkozik Nakajima Sensei-el, az egyik tanárral, akinek titkos sajt raktára van. Aztán csak jönnek sorra az események, Hachiken pizza sütést is rendez azoknak, akik még sosem ettek. Ezen idő alatt sok mindent megtanul a farmi életről csak azt, nem hogy nem szabad elnevezni azokat az állatokat, akik úgyis vágóhídra kerülnek. Ezek után elkezdődik a nyári szünet amit Mikage családjával tölt ott dolgozva, mivel nem akar visszatérni a szüleihez.

Ott találkozik Mikage apjával, aki nagyon félti őt. Sorra jönnek a munkái, mikor egyszer csak betoppan főszereplőnk bátyja, akit ő ki nem állhat (és otthagyta a sulit). Mikor már majdnem vége lenne a szünetnek, elfelejt valamit és kiömlik a tej. Tudom, hogy ez így hülyeségnek hangzik, de ha pár száz liter ömlik ki, az már nem hangzik olyan mókásnak. Ettől függetlenül kifizetik és örülnek, hogy besegített nekik a nyáron. De itt be is fejezném, mivel nem szeretném a második évadot bemutatni, ugyanis még fut. Na de jöjjenek a karakterek:

Karakterek:

Yuugo Hachiken: A főszereplő, aki semmire sem képes nemet mondani ezért rengeteg felelősséget zúdítanak a nyakába a barátai, de alapjába jószívű és bátortalan karaktert tudhatunk személyében.

Aki Mikage: A második főbb szereplő, aki a lovas szakkör egyik legjobb lovasa és nem mellesleg Hachiken szerelmes belé

Shinnosuke Aikawa: Hachiken egyik osztálytársa, aki állatorvosnak készül, viszont nem nagyon bírja a vért.

Tamako Inada: Ő is Hachiken osztálytársa és egy elég gazdag család lánya. Küllemre eléggé kövér, de egy pillanat alatt le tud fogyni (de ugyanennyi idő alatt vissza is tud változni).

Tarou Beppu: Hachiken szobatársa, aki kimenti a bajból, ha valamit elfelejt, de ennek busás ára van.

Ichirou Komaba: A baseball csapat ifjú tehetsége

Igazgató: Meglepő módon ő az igazgató, eléggé jó tanácsokat ad és körülbelül 50-75 cm magas.

3s.jpg

jó magas, ugye?

Nakajima Sensei: A lovas szakkör vezetője, akit én csak Buddhának hívok. A kép magáért beszél.

4s.jpg

Hát ezért Buddha

Ajánlás

Én ezt az animét bátran tudom ajánlani bárkinek, annak is aki nem nagyon rajong a slice of lifért és persze a farmereknek de még a városiakat is lekötheti ez a nem hétköznapi anime.

„Silver Spoon”

Állítólag azért ez a címe mivel régen Európában ezüst kanalat adtak az újszülötteknek, ami a bőséget és gazdagságot szimbolizálta de javítsatok ki ha nem így van.

Száraz tények:

A mangáját Hiromu Arakawa rajzolja és írja 2011 óta mint említettem és a Shounensunday adta ki és az anime a Fuji tv-ben látható

Pro:

- vicces sztori

- a grafikai stílus illik hozzá

- az UFO-s rész (majd megtudjátok mi az)

- ending+opening

- tanárok

Kontra:

-          még kevés rész

-          Sokat gondolkoztam, rajta de ezen kívül nem tudok mit írni persze ez a személyes véleményem

Értékelés:

10/9,9 mert semmi sem tökéletes

2s.jpg

És a végére szép álmokat

A csirke mindent lát"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr645886182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása