Szegasztok!

Ma ismét Tomlion tért be hozzánk, hogy elmesélje nektek a számára 10 legkedvesebb pillanatát a One Piece szériából!

Jó szórakozást, s ne felejtsétek: harmadik nyereményjátékunk még mindig tart! ;)

"

Best of: One Piece
 
Egy kis előszó:
Köszöntök mindenkit én TomLion vagyok! A Baaad Movies Best of... listájának az ötletéből kiindulva úgy döntöttem én is készítek egy listát az egyik legjobb sorozatból, amit valaha láttam.
Régen a Conan a detektív kritikámnál már megemlítettem, hogy én egyáltalán nem vagyok anime rajongó. Csak olyan sorozatokat nézek, amik elnyerik az érdeklődésemet vagy régi gyerekkori élmények miatt szeretek, ezért újranézem őket. Körülbelül két évvel ezelőtt amikor utolértem a Conan animét és már csak hetente tudtam nézni a sorozatot hirtelen nagy üresség fogott el rajtam. Nem volt egy hosszú és jó sorozat, amit nézhettem volna. Éppen ezért hosszasan kutakodtam olyan sorozatok után, amik ezeknek a követelményeknek megfeleltek. Animéket is kerestem, de próbáltam elkerülni a Narutó és a Bleach féle sorozatokat, mert nálam a Dragon Ball volt a verekedős animék királya. Viszont találtam egy címet, ami egy kalóz sztorit mesél el a nem megszokott formából, és a DB-hoz hasonló Shounen anime, a One Piece. A címe nem volt teljesen ismeretlen a számomra, mert a német RTL 2 gyerek blokkján a Conan előtt vagy után sugározták. Akkoriban viszont nem érdekelt. Érett fejjel viszont az 500 feletti epizódszámával és a jó véleményekkel róla érdekesnek találtam. Egyetlen komoly negatívumként sokan az animációt mondták, de ez engemet egyáltalán nem érdekelt. Nem zavart sosem egy gyenge látvánnyal rendelkező sorozat vagy játék. Nálam a hangulat és a történet előbbre szól, mint a látvány. 
Nem is kellett csalódnom. Ez a sorozat számomra olyan élményt nyújtott, amit se előtte se azóta nem éreztem egy sorozatnál sem. Zseniális történetvezetés, rengeteg emlékezetes karakter, zseniális harcok és ami viszi a prímet a sorozat humora. Nem olyan humorra kell számítani, mint egy South Park vagy Family Guy féle sorozatoknál, ahol csak olcsó poénok vannak, hanem mérnöki pontossággal kitalált és előadott poénok. Egy sorozatnál sem fordult még elő velem, hogy az egyik percben még könnyesre röhögjem magamat, a másikban meg azért sírok, mert valami sokkoló vagy szomorú dolog történt. A dráma van olyan erős a sorozatban, mint a humor + az animáció nem csúnya!!
A másik dolog, ami a mangaka zsenialitását mutatja az, hogy a sorozat egyáltalán nem laposodik el... SŐT, amikor azt hisszük az egyik fejezetről, hogy az volt a legjobb, a következő fejezetben egy még zseniálisabb sztorit hozott össze (persze ez leginkább az elejére vonatkozik). 
Mivel annyira szeretem ezt a sorozatot le szeretném írni a személyes véleményem szerint Top 10 legjobb One Piece pillanatot amit az elmúlt 630 epizód alatt átéltem. Előre leszögezném, hogy aki egyáltalán nem látta a sorozatot, vagy még nem tart a jelenlegi epizódoknál azok NE (!) olvassák el a listámat, mert az egészet kegyetlenül végig fogom Spoiler-ezni! Azt is megszeretném említeni, hogy csak az animét nézem, (nem jön át a mangában az ami az animében, pedig többször is próbáltam olvasni), így a legaktuálisabb dolgokkal nem vagyok még teljesen képben. A másik dolog, hogy ez a lista teljesen szubjektív és ha a saját kedvenc jelenetetek nincsen benne ne haragudjatok rám. A kommentárok közé leírhatjátok TI, hogy nektek melyek voltak a legemlékezetesebb jelenetek ebből a zseniális sorozatból.

10. Luffy segít a kiskutyának
 
Mindent kicsiben kell kezdeni. A sorozat elején még csak annyit fogtunk fel az első néhány epizódból, hogy ez egy nagyon vicces harcos anime lesz. Azonban a készítő már itt a sorozat elején belerakott egy nagyon szomorú jelenetet, ahol Buggy a bohóc embere Mohji az állatidomár az oroszlánjával elpusztította Shushu a kiskutyának az otthonát az állatkereskedést, ami az elhunyt gazdájának az öröksége volt. Ezen Luffy bepöccent és bosszút állt. Mikor visszament a kiskutyához Nami elkezdett kiabálni Luffy-val, hogy a kalózok mindig pusztítást és szomorúságot hagynak maguk után, de ez Luffy-t nem érdekli és odamegy a kutyához és odaad egy doboz kutyakaját, ami a boltból maradt. Többet sajnos nem tudott visszahozni. Ekkor döbben rá Nami, hogy Luffy a kiskutyáért ment el harcolni és, hogy félreismerte. Egyébként ebben az epizódban van véleményem szerint a legszebb dallam az egész sorozatból, aminek a címe: "Mother Sea".  
 
9. Luffy, Zoro, Sanji vs Pacifista két évvel később
 
Az időugrás a sorozat szempontjából egy nagyon fontos mérföldkő volt. Miután két évvel korábban csúfos vereséget szenvedtek és szétszóródtak szükséges volt, hogy amikor legközelebb találkoznak erősebbek legyenek, hogy többet ne veszítsék el egymást és ne mindig Luffy-ra támaszkodjanak. Amúgy maga a jelenet egyszerűen epikusra és marha viccesre sikeredett. Amennyire nehéz volt korábban hármójuknak elintézniük egyet most csak egy-egy támadással elintéztek kettőt.
 
8. Jinbe megmenti Luffy életét + Luffy hálája
 
A háború után, amikor Jinbe és Luffy megmenekültek Jinbe volt az, aki segített Luffy-nak abban, hogy ne ölesse meg magát a testvére halála miatt. Ezek után Jinbe Luffy egyik legközelebbi barátja lett. Két évvel később a halember szigeten történtek után, miután legyőzte Hody-t és majdnem elpusztította a Noét hatalmas mennyiségű vért veszített. Mivel a csapatból senkinek a vércsoportja nem azonos Luffy-éval az egész csapat könyörgött a szigeten élőknek, hogy adjanak vért, ám az ottani törvény miatt tilos halembernek adnia egy embernek vért a múltban történtek miatt. Viszont mivel Jinbe ennyire tiszteli Luffy-t azzal az indokkal ad neki vért, hogy Ő kalóz és a kalózok törvényen kívüliek. Természetesen ez csak egy indok volt, mert, ha nem lett volna kalóz akkor is adott volna Luffy-nak vért. Ezt Luffy pedig azzal hálálja meg, hogy megkéri Jinbe-t, hogy csatlakozzon hozzá. 
 
7. Zoro vs Bartholomew Kuma 
Miután Luffy sikeresen legyőzte Gecko Moria-t a néző azt hitte, hogy ezzel vége. Azonban megjelent egy másik Schibukai, Bartholomew Kuma aki Luffy fejéért jött. Miután a képességének köszönhetően összesűrítette a levegőt és azt felrobbantotta odament az eszméletlen Luffy-hoz, de mielőtt megragadhatta volna Zoro megakadályozta. Teljesen kimerülten a harcok után megpróbált Kuma ellen is harcolni, ám miután felfogta a kettejük közötti szint különbséget úgy döntött, hogy felajánlja a saját életét Luffy-ért cserébe. Ez a jelenet is megmutatja, hogy Zoro mennyire tiszteli Luffy-t. Nem is csoda, hiszen ő volt a legelső legénységi tag, Ő ismeri Luffy-t a legjobban, bizonyos mértékben még tiszteli is és tudja, hogy belőle lesz a következő kalózkirály. Az is mutatja eltökéltségét, hogy még Sanji-t is leüti, azért, hogy ne neki kelljen feláldoznia az életét. Amit meg Zoro az epizód végén mond...   
6. A Szalmakalapos csapat bukása
 
Fordulópont a sorozat cselekménye szempontjából. Miután Luffy kiütött egy Mennyei Sárkányfi-t a tengerészet üldözőbe vette őket és a többi újonc kalózt. Miután nagy nehezen sikerült legyőzniük az egyik Pacifistát nem fejeződött be az egész, megjelent Kizaru admirális és még két Pacifista. Ekkor Luffy azt parancsolja a csapatának (ami számomra elsőnek teljesen hihetetlen volt), hogy meneküljenek, mert nem képesek őket legyőzni. Mielőtt a Pacifisták célba vehették volna a többieket megjelent maga Kuma is. Ekkor történik az elképzelhetetlen, Kuma eltünteti Luffy szeme láttára az összes társát/barátját. Ekkor Luffy összeesik és sír, hogy egyik csapattársát sem tudta megmenteni. Végezetül Kuma Őt is eltünteti. Ez egy olyan esemény amit én még előtte és azóta sem tapasztaltam meg egy sorozatnál sem, hogy a főszereplők nem győztesen kerülnek ki egy csatából. Ilyent például a Dragon Ball-ban el sem tudtam volna képzelni. 
 
5. Luffy vs Lucci
 
Véleményem szerint ez egyike a sorozat legjobb, legbrutálisabb és legepikusabb harcainak. Egy több mint 50 perces kemény harc a jó és rossz között, ahol egyáltalán nem egyértelmű, hogy Luffy hogyan fog győzedelmeskedni. Megvan mind a két félnek többször az a pillanata, hogy az egyik áll győzelemre, van amikor meg a másik, viszont a vége felé Luffy az aki már nem igazán képes tartani a lépést Lucci-val szemben. Amin teljesen meglepődtem az-az, hogy Luffy végül padlóra kerül és Usopp az aki talpra állítja a beszédével. Megfogadja, hogy többet nem kerül a padlóra amíg le nem győzi Lucci-t. De ez után sem lesz Luffy-nak könnyű dolga, megint közel kerül a padlóhoz és elkeseredett nyögései és kiáltása után ismét talpra áll. A végső Jet Gattlig pedig egyike a legepikusabb támadásoknak az egész sorozatban. 
 
(A finálé.)
4. Luffy... kérlek segíts
 
A sorozat elejének egyik legszívszorítóbb pillanata egyértelműen az amikor Nami segítséget kér Luffí-tól. A fejezet elején kiderül, hogy kezdetektől fogva az Arlong kalózcsapat tagja volt. Idővel kiderül, hogy kényszerből csatlakozott Arlong-ékhoz, hogy visszavásárolhassa tőle a faluját ahol felnőtt. Azonban Arlong elárulja Nami-t és egy korrupt tengerésztől megszerzi Nami zsákmányát. Nami pedig dühösen odamegy Arlong-hoz, és végül könnyekben tör ki, hogy nem tehet ellene semmit. Visszamegy a falusiakhoz, hogy megmondja nekik, hogy nincsen semmi baj, ismét összegyűjti a pénzt, de ezt már nem akarják elfogadni és elmennek Arlong-hoz meghalni. Ekkor Nami-nál elszakad a cérna és könnyek között szétvagdossa a vállán a kalózcsapat jelét, de ekkor megjelenik Luffy és szó nélkül megállítja. Ekkor is azt mondja Nami, mint korábban, hogy tűnjön el, de végül Luffy segítségét kéri. Ekkor Luffy átadja Nami-nak a legnagyobb kincsét a szalmakalapot, hogy vigyázzon rá, míg távol van. Ennél a fejezetnél döbbentem rá nem csak én, hanem majdnem mindenki aki elkezdte nézni a sorozatot, hogy ebben a sorozatban sokkal több van, mint a hasonló témájúakban. A kedvenc fejezetem.
3. Luffy vs Usopp
 
A Watez 7 ARC a sorozat egyik legsötétebb és egyben legzseniálisabb fejezete. A csapat megakarja javíttatni a Going Merry-t, de mint kiderül ez még a legjobb hajó ácsok számára sem lehetséges, eközben Nico Robin is rejtélyes módon eltűnik és ellopják Usopp-tól a Franky család tagjai az egyik akta táskát, amiben 100 millió beli van és végül csúnyám összeverték. A csapat meg is bosszulja Usopp-ot. Később pedig elmondják neki, hogy a Merry-t nem lehet megjavítani és a maradék 100 millióból akarnak venni egy másik hajót. Erről Usopp egy szót sem akar hallani, mert a hajót még Kaya-tól kapták a szülőfalujából. Elszabadulnak az indulatok és végül Usopp elhagyja a csapatot, utána pedig kihívja Luffy-t egy mindent eldöntő párbajban, hogy végül kié legyen a hajó. A kettejük közötti harc egyike a legzseniálisabb és egyben legfájdalmasabb harcoknak az egész sorozatban. A párbaj végén egyértelműen Luffy győzött, mégis oda adja Usopp-nak a Merry-t. Miközben távolodik a korábbi jó barátjától nem csak Luffy-ból törnek ki a könnyek, hanem a Going Merry-ből is. Kegyetlen epizód!
 
(Luffy megmondja Usopp-nak, hogy egy új hajót vesznek)
(A párbaj)
2. Ace halála
 
A sorozatban nagyon ritkán halnak meg karakterek, viszont amikor meghalnak azok tényleg nagyon váratlanok, mint Luffy bátyjának Tűzöklű Ace-nek a halála. Miután Amazon Lily-n megtudta, hogy Impel Down-ban fogva tartják a sok nehézség és halálközeli élmény ellenére sem sikerült onnan megszöktetnie. Ezután jött a sorozat egyik legmeghatározóbb cselekménye a Marine Ford-i nagy háború a Tengerészet és a Fehérbajúsz kalózok között. A harcok folyamán Luffy a végsőkig feszegeti az állóképességeinek a határait és többször is padlóra kerül. Végezetül megérkezik testvéréhez és sikerül kiszabadítania, de aztán váratlanul bekövetkezik az amire végképp nem számítottam. Akainu admirális aljas módon a földön heverő Luffy-ra támad, de Ace feláldozva magát megmentette az életét. Miután Ace meghalt Luffy a testvére holtteste előtt keserű, fájdalmakkal teli sírásba kezd. Ezek után Fehérbajúsz is meghal, Feketeszakál megszerzi a rengés gyümölcs képességét és csak nagy nehézségek árán, de sikerül a Fehérbajúsz csapattagoknak kimenekíteniük Luffy-t Trafalgar Law segítségével.
 
1. Going Merry halála
Csak egy dolog van ami váratlanabb és szomorúbb volt Ace halálánál, mégpedig a Szalmakalapos csapat legelső hajója, a Going Merry halála. A sorozat eleje óta végig kísérte a csapatot a hosszú és izgalmas utazáson. Megjárták a Reverse Mountain-t, jártak vele téli és száraz helyeken, feljutottak vele az Égi szigetre, néhány tengeri ütközetet is megjártak vele egyszóval mindig ott volt, mint mellékszereplő. Már az Égi sziget eseményeinél látni lehetett, hogy a hajó már nincsen a legjobb állapotban és meg kellene javítani. Viszont a Water 7-nél történtek után rájöhettünk, hogy közel a Going Merry vége. Mégis végig hajózott az Aqua Lagunán, a világ legnagyobb viharán, ahol egyetlen egy hajó sem képes elhajózni, csak azért, hogy megmenthesse a társait. Miután pedig biztonságos helyre kerültek a hajó nem bírta tovább és kettétört és mint tudjuk ha a hajógerinc kettétörik lehetetlenség megjavítani. Ezután kapunk egy gyönyörű montázst az eddig átélt kalandokból és a végén jön a kegyelem döfés, a legszomorúbb pillanat... Merry bocsánatot kér, hogy nem tudja tovább vinni őket. Miután megszólalt egyszerűen meg kellet állítanom a videót, mert különben én is elkezdtem volna sírni. Annyira szomorú az utolsó 2-3 perc, hogy ember legyen a talpán az, aki könnyek nélkül megtudja nézni ezt az epizódot ELSŐ alkalommal. 
+1. Oi
Nagyjából a G-8-as fejezetnél tűnt fel, hogy a Baka szó-n kívül az Oi-t is elég sűrűn használják. Rövid Oi válogatás! (Poén!)
Köszönöm, hogy végig olvastátok ezt a kis listát, remélem ti is annyira élveztétek mint én és ha hiányoltátok volna például a Zoro vs Mr. 1 párbajt, Luffy vs Enel fináléját (az arany harang) vagy amikor a Vöröshajú Shanks megmenti Luffy életét, amikor a Szalmakalaposok találkoznak Aokiji-vel vagy azt amikor Luffy megüti a Mennyei Sárkányfi-t akkor elnézést kérek. Számomra ezek voltak a legemlékezetesebb pillanatok az egész One Piece-ből.
Nektek melyek voltak a legemlékezetesebb One Piece pillanatok?"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1005834043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HimuraHun 2014.02.26. 19:36:15

Top10-ben mindenképpen be kellene tenni Enies Lobbyn lévő jelenetet melyben Robint megmentik és hadat üzennek ellenfeleiknek Luffyék az ellenfél zászlójának felgyújtásával, illetve azért a búcsúzás Vivitől is eléggé top10 momentum számomra.

www.youtube.com/watch?v=Atzmv4zqsPI
www.youtube.com/watch?v=pHCqVbuvjJE

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2014.02.27. 12:01:45

Igen ezek is nagyon jó jelenetek, de a Water 7 és az Enies Lobby fejzeteknél bőven lehetett volna még egy pár jelenetet berakni, de megpróbáltam leginkább azokat a jelenetek berakni, amik nem csak egy fejezeten belül voltak és volt közöttük egy pár epizód különbség.
Még így is sikerült a CP9 Saga-ból 3 jelenetet beraknom.

(A Szalmakalaposokban bennük van az X!!!)

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2014.03.03. 01:23:26

Fene, a lista már majdnem a könnyezés szélére sodort, kösz szépen. :D

kastor 2014.03.17. 22:42:50

Nekem is a going merry halála tetszett a legjobban, és ez az anime tud szomorú lenni ami igen ritka.
süti beállítások módosítása