Sziasztok!

Az egész jóra sikerült 1.évad után kíváncsian ültem le a 2.szériát végignézni bár bevallom ott motoszkált bennem azaz érzés hogy vajon mennyire fogják elrontani elvégre néhány kivétellel persze a folytatások sosem sikerülnek valami jól.

Nézzük tehát hogyan is teljesít az Elf Wo Karu Mono-Tachi II.Évada.


368.1220653824.jpg

Egy kis előszó azoknak nem olvasták az 1.évadról készített irományomat. Tehát az Elf Wo Karu Mono-Tachi egy fantasy mangasorozat volt ami 1995-2003-ig futott a Dengeki Comic Gao! magazinban,írója és rajzolója pedig Yagami Yu volt. Az első széria 1996-ban futott a Tv-ben,a 2.évad rá egy évre azaz 1997-ben került adásba. A 2.évadot is a Group TAC stúdió készítette viszont leváltották a rendezőt ugyanis a 2.évadot Fukutomi Hiroshi rendezte.

Maga a sztori ott folytatódik ahol az előző abbamaradt, Junpei-nek hála ugyanis másodjára sem tudtak visszatérni japánba hőseink és a varázstöredékek ismét szétszóródtak a tündék testére ám ezúttal sokkal több darabra. Tehát nincs más választásuk,újra meg kell keresniük az összes varázstöredéket,Celcia ismét csatlakozik a társaság-hoz hogy segítsen nekik megkeresni a töredékeket.

those_who_hunt_elves_II_004.jpg

Persze a dolgok most mennek könnyedén,a Nyomozó Iroda mind untalan beléjük köt és Celcia ismét állattá változik ezúttal egy pandává ami ismét feszültséget szít közte és Junpei közt. 

Ennyi a keretsztori. Igen, 4 mondatban el lehet mesélni az egészet hiszen ugyanaz folytatódik mint az elsőben csak itt azért van pár lényegesebb különbség. A Készítők láthatóan nem nagyon erőltették meg magukat a fizetésükért hiszen egyrészt kevesebb fantasy-t láthatunk itt  ami azért is baj mert pont ez tette jóvá az első évadot. Tehát össz-vissz a történet nem sokat változott és ugyanazokat vonultatja fel mint az 1.évad ami azért egy kicsit kiábrándítólag hat az egészre. Persze azért van más is de erről később.

Látványilag se sokat változott de itt sajnos van egy DE itt már közel se kapunk olyan látványos harc jelenetek mint az 1.évadban,itt inkább a pusztakezes harcokra mentek rá amik viszont elég egyhangúra sikerültek. Ami viszont még ennél is nagyobb csalódás az Celcia pandakinézete ami egyáltalán nem vicces. Ugye az első évad beli alakja volt az ami megadta a legtöbb poén alapját és az téynleg viccesen is nézett ki. A Pandaalakja viszont egyenesen pocsék és egyáltalán nem vicces. De legalább a hátterek is jól néznek ki és a fanservice is megmaradt még a határon belül.

those_who_hunt_elves_II_003.jpg

A Karakterek se változtak semmit. Junpei még mindig egy izomagy,Ritsuko még mindig unalmas, Airi ugyan produkál egy pár jobb jelenetet mint az első alkalommal viszont Celcia mutat némi karakterfejlődést ugyan ez csak a vége felé mutatkozik meg.  Igazából nem is tudok többet elmondani a szereplőkről.

Akkor most kitérnék kicsit a poénokra és humorra. Ezzel együtt el is érkeztünk a sorozat egyik nagy hibájához. Ugyanis a drága készítők nagyon kispórolták a sorozatból a jó humort,ugyanis amiket itt kapunk azoknak a túlnyomó része iszonyatosan erőltetett és önismétlődő. Például ott a 2.rész amiben az  fő poénszál hogy Junpei-nek öhmmm.... el kell végeznie a nagy dolgát de sehol sem talál WC papírt és azért rohangászik össze-vissza miközben fáj a hasa. Ez 2-3 percig még tényleg vicces de egy egész részt erre építeni azért már nagyon erőltetett. Azért szerencsére akad benne némi egész jó humor és néhány vicces rész is.

Még a zenék előtt egy kicsit visszatérnék a keretsztorira. Azt ugyanis elfelejtettem megemlíteni hogy látszólag nagy lehetett az ötlethiány, a legelején legalábbis ezt gondoltam mivel van benne kb 8 rész ami valami más ismertebb művet vesz alapul. Például ott van a 7.rész ami a farkast veszi elő a 3 kismalac és a Piroska mesékből,vagy ott van a Babszem Jankó rész. Ezekről először azt hittem hogy fillerek de aztán rá kellet jönnöm hogy nem így van.

6.jpg

Igen ,nem a sorozat készítői trollkodtak , ez mind benne van a mangában is. Nem tudom hogy ezt most komolyan gondolta-e a mangaka vagy pedig paródiának szánta mert egy részt eléggé nem illik a sztoriba másrészt paródiának nem elég tartalmas.

És akkor még így megemlíteném az anime legnagyobb negatívumát ami nem más mint a befejezés. Befejezés? Milyen befejezés? Nem is volt befejezése,nem is zárták le az egészet,még csak főcsata sem volt a főgonosznak szánt valamivel. Főgonosznak mint kapunk:

85736.jpg

EGY ÓRIÁSI 8 ÉVES GYEREKET AKI MÉG CSAK GONOSZNAK SEM MONDHATÓ!!!


Ennyi,erre kár volt elpazarolniuk az idejüket. Mondjuk átváltozik valami fa szörnyeteggé az legalább kinéz valahogy. Aztán legyőzik és itt el van vágva. Nem is kapunk rendes befejezést. Van egy olyan érzésem hogy akartak csinálni egy 3.szériát is de sose készült el és teljesen lezáratlan maradt az egész. Szóval értitek miért mondtam rá hogy szar a vége.

Végül jöjjenek akkor a zenék. A Háttérdalok valamivel jobbak mint az 1.évad-beliek ez legalább egy jó pont. Az Opening zene viszont már korántsem olyan jó mint az első,az ending zene viszont jobb lett,legalábbis jobban tetszett mint az opening dal,mindkettőt ez alkalommal is Hamasaki Naoko adja elő.

Így a végére sajnos elmondható hogy a 2.széria a közelébe sem ér az elsőnek de azért rossznak se mondható. Amolyan határeset,inkább olyan közepesen elviselhető az egész staff. Remélem azért egyszer kap egy 3.évadot vagy pedig egy normális feldolgozást a manga.

Elf Wo Karu Mono-Tachi II.Évad


-Idő: 1997

-Stúdió: Group TAC

-Rendező: Fukutomi Hiroshi

-Műfaj: Fantasy-Ecchi

-Opening: Round 11 by Hamasaki Naoko

-Ending: Kiseki No Mokou Soba E by Hamasaki Naoko

Tetszett:


-Egész jó a látvány

-Junpei

-Van benne 1-2 jobb poén

-A Főgonosz fa alakja egész jól néz ki

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett


-Ugyanaz a keretsztori

-A Szereplők se változtak sokat

-Kispórolták belőle a fantasy-t.

-A Legtöbb poén nagyon erőltetett és önismétlődő

-Nincs se befejezése ,se lezárása a sorozatnak.

Értékelés:

-Százalékban: 55%-Közepes

-Pontban: 5/10

Hát igen még a 90-es években sem volt minden sorozat jó. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr425704812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.12.27. 12:20:02

ez a második évad tényleg a néhzetetlen kategóriát súrolja, legalábbis nálam. Hajj Roland, miért kell mindenbe hárem,ecchi elemeket vinnie a japánoknak? Egy letisztult fantasy animációs filmet úgy megnéznék. Ugyan van vagy 2-3 darab a nyugati oldalon,de az is baromira kevés.

xxroland23 2013.12.27. 19:54:56

@Palacsintaxx:

A Háremmel addig nincs bajom amíg nem arra megy ki az egész hogy melyik csaj kapja meg a töketlen főhőst és a keretsztori csak azért van hogy legyen keretsztorija az animének. Szerencsére az Elf-ben nem mennek el ebbe az irányba és itt még az ecchi is úgy a határokon belül van.

Szerintem azért raknak mindenbe ecchi-t meg fanservice-t hogy könnyebben eladhassák az adott sorozatot. Vagy talán azért hogy kiélhessék perverz fantáziájuk elemeit? Igazából fogalmam sincs,ez a 2 dolog jutott hirtelen eszembe.

Fantasyk-ben tényleg inkább a nyugatiak jobbak,mondjuk nálam az olyan fantasy-k a nyerők mint például a Gyűrűk Úra szóval amikben varázslók,tündérek,harcosok,boszorkányok meg ilyenek vannak. Igen tipikus kocka érdeklődés :D Mondjuk a Hobbit-ot ki nem állhatom .már az első részt se néztem végig,fél óra után úgy kapcsoltam ki mint a huzat :)

Amúgy ismersz Dark Fantasy cuccokat? Nem kifejezetten animéket,lehet film is vagy játék is meg könyv is.
süti beállítások módosítása