Sziasztok!

Bocs hogy kissé elhanyagoltuk a blogot az utóbbi napokban,én éppen a Filmelemzők Oscar-jára csinálom a vidit Mangekyo meg nagyon el lehet foglalva.


Szóval hogy addig se maradjatok kritika nélkül megnéztem (immáron sokadszorra) a 1.Sailor Moon filmet amiről már korábban tettem egy kisebb említést a Hónap Témája kapcsán.

Jöjjön a Promise Of The Rose Sailor Moon film kritikája!

19878.jpg

A Bishoujo Senshi Sailor Moon eredetileg egy Mahou Shoujo manga alapján készült amit Takeuchi Naoko készített 1992-1997-ig,az anime pedig szintén a 90-es évek egyik legfelkapottab animéje volt amit még a fillerek sem tettek annyira tönkre. Az 1. Film pedig már s 2.évad futásakor készült amit szintén a Toei Animation készített és ez fölött is Satou Junichi bábáskodott.

A Történet rögtön azzal indít hogy főhőseink Usagi,Ami,Rei,Makoto és Minako Mamoru-val és Chibiusa-val együtt ellátogatnak egy növényeskertbe.

sailor_moon_r_movie_002.jpg

Jól érzik magukat mikor is a semmiből egy különös srác érkezik hozzájuk és azt állítja ismeri Mamoru-t ám a srác nem emlékszik rá. Rögtön másnap a lányok arra ébrednek hogy a várost furcsa gonosz növények szállták meg akik irányítják az embereket és elszívják az energiájukat.És persze képesek démoni alakot ölteni.

kisenian[2].jpg

A Lányok felveszik a harcos rucijuka és jól odapirítanak a gyomoknak ám ekkor ismét megjelenik a titokzatos srác akit nem mellesleg Fiore-nak hívnak és valami régen tett ígéret alapján magával viszi Mamoru-t.

sailor_moon_r_movie_004.jpg

A Sztori egy másik szálon is fut miszerint egy hatalmas meteor közelít a föld felé aminek köze van Fiore-hoz így a lányok elteleportálnak a meteorra hogy megküzdjenek vele. Eközben megtudjuk hogy Fiore voltaképp egy űrlény aki kisfiúként Mamoru barátja volt aki adott neki egy rózsát a barátságuk jeléül és a srác most egy gonosz növény hatalma alatt áll akit Xenia-nak hívnak.

bishujosenshisailor3.jpg

A Lányokra vár tehát a feladat hogy megállítsák a Meteort és Xenia-t,felszabadítsák a srácot és kiszabadítsák Mamoru-t.

Voltaképp ennyi a sztori,szuma-szummárum én nem ájultam el ettől a sztori-tól.Az még csak hagyján hogy semmi fantázia nincs benne de szemmel láthatóan mintha a készítők se nagyon tudták volna hogy mihez is kezdjenek. Olyan mintha megparancsolták volna nekik hogy CSINÁLJATOK EGY FILMET DE SEMMIFÉLE KREATÍV UTASÍTÁST NEM KAPTOK HOZZÁ.Másképp nem tudom megmagyarázni hogy hogy lehet ez ennyire semmilyen.Ha kicsit rövidebb lenne mint 1 óra akkor egy szimpla OVA-nak is elmehetne.

A Film látványa nem rossz de lehetne szebb is ugyanakkor a látvány a gonoszok kivitelezésénél hasal el de ott nagyon. Fiore ugyanis dettó úgy néz ki mint a 2.évad elején lévő fillerszezon űrlényszereplője.Ez is bizonyítja azt hogy a készítők semmiféle kreatívságot nem vittek bele a karakterébe.Xenia sincs ezzel másképp ő a lány űrlényre hasonlít. A Látványeffektek viszonylag jól meg lettek csinálva,legalább erre ügyeltek ha már másra nem is.

A Szereplők se sokat változtak a sorozathoz képest,itt is inkább Fiore-t lehetne kiemelni. Az még hagyján hogy a kinézete egy nagy nulla de hogy még karaktere se legyen az már csoda. Ugyanis Fiore istentelenül idegesítő a folytonos rinyálásával és panaszkodásával,az anime össz-vissz 1 órás játékideje alatt nem csinál mást csak rinyál és féltékenykedik mint egy hisztis k@va olyan mondatok kiséretében amiktől én már a falat kapartam a végére.Ilyeneket mond hogy NEM TUDOD MILYEN HA MINDENKI FÉL TŐLED meg hogy NEM TUDOD MILYEN ÉRZÉS EGYEDÜL LENNI meg blablabla. B@zd meg űrlény vagy te szerencsétlen állat.Mondjuk a szinkronhangja egész jó lett,Midorikawa Hikaru adja a hangját aki Tamahome is volt a Fushigi Yuugi-ban illetve Zelgadis a Slayers-ben. Chibiusa meg nem tom minek van benne mikor semmit sem csinál a filmben. 

A Csaták lényegében megfelelnek a típus és a sorozat szintjén,a főcsata nagyon látványosra sikerült és a meteor megállítása sem piskóta jelenet.

A Zenék is maradtak a sorozatbeliek szóval erre sem érdemes több szót fecsérelni.

Lényegében asszem mindent elmondtam a filmről. Ha két szóban kéne jellemeznem akkor azt mondom hogy NAGY CSALÓDÁS az egész. A Sorozatok-hoz készült filmek általánosságban sem valami nagy számok de ez kitűnő példa arra hogy hogyan akarnak csak a sorozat nevére alapozva sikeressé tenni egy filmet. Sailor Moon rajongóként nekem legalábbis csalódás volt de azért nem nézhetetlen,van benne pár egész jó jelenet szóval egyszer végig lehet nézni. A 2. film fényévekkel jobb lett majd arról is beszámolok.

Bishoujo Senshi Sailor Moon R Movie: The Promise Of The Rose

 

-Idő: 1993

-Rendező: Satou Junichi

-Stúdió: Toei Animation

-Műfaj: Mahou Shoujo

-Opening: Moonlight Densetsu by DALI

-Ending: Otome No Policy by Yoko Ishida

-Hossz: 1 Óra

Tetszett:


-Egész jó a látvány

- A Lányok szerethetőek

-Jók az effektek és a csaták

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Semmilyen és sablonos a történet

- Fiore teljesen karaktertelen és idegesítő

-Illetve a rinyálása se semmi

-Látszik rajta az ötlettelenség

- Nagy Csalódás az egész


Értékelés:


-Százalékban: 54%-Közepes

-Pontban: 5/10-Közepes


Nos mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr765419027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása