Sziasztok!


Ha valakiről elmondható, hogy tökéletes "videojáték analfabéta", akkor az én vagyok. Ha megkérdeznek egy mai szuper játékról, akkor a válaszom általában csak annyi, hogy "az meg mi"?

Őszintén szólva én megragadtam a Street Fighter és a Super Mario játékoknál, ezért a Blazblue-ról is csak annyit tudok, amennyit Mangekyo már elmondott róla.

Szóval amikor megkért, hogy írjak véleményt a játékhoz kapcsolódó egyik mangáról, akkor egy ugyan egy kicsit hezitáltam, elvégre semmit sem tudok a karakterekről meg hasonlókról, de aztán kaptam pár segítséget, szóval belevágtam és most elmondom róla a véleményemet.

Következzék tehát a Blazblue: Chimelical Complex manga!

e017a334f0e132b7aaf9c98ffa492118.jpeg

Tehát előjáróban egy kis Blazblue infó annak, aki esetleg nem ismerné még (rajtam kívül). A Blazblue egy az Arc System által készített harcos játék sorozat, aminek szinte minden létező játékplatformra van egy változata. Van Arcade változat, PS3-as, PC-játék, Xbox 360-as, szóval lehet választani a kínálatból. Maga a játék 2008-ban indult világhódító útjára, mindeközben készült belőle 2 novel és 3 manga változat is, amelyek közül most az elsőről, az a Chimelical Complex-ről fogok írni nektek. A manga 2010-2011 között jelent meg és nem valami hosszú, összesen csak 2 kötet az egész és 12 fejezet hosszú. A mangakája Kobayakawa Haruyoshi volt, akinek ez volt eddig az egyetlen műve.

Na de elég a rizsából lássuk a mangát (legalábbis amit sikerült megértenem belőle)

A történet a távoli jövőben játszódik, ahol is a Library nevű szervezet az egyik központi felügyelő hatalom és ők vigyáznak a békére is különleges harcosaik segítségével.

Főhősünk Ragna egy olyan személy, aki a Library által körözöttek listáján van és nem kis vérdíj van a fejére kitűzve.

97e0e322d3fad598b86b7bd6865cdd01.jpeg

A szervezet emberei folyamatosan a nyomában vannak, köztük az öccse, Jin is aki már csak gyerekkori emlékeik miatt is végezni akar a bátyjával.

a197b9471da800c96aeab875550934b2.jpeg

Illetve a képbe kerül még pár későbbi szereplőt is, akik mind végezni akarnak Ragna-val, illetve feltűnik egy különös vámpírlány, Rachel is.

50b77485d5d759dee0f10c8cc6ce3b01.jpeg

Ha tömören össze kéne foglalni a sztorit, akkor csak egy mondat: jön pár random szereplő és mind ki akarják nyírni főhősünket. Ennyi és nem több. A manga még ha akarná se tudná letagadni, hogy játékadaptáció. Na már most az általános vélemény a játékadaptációkról az, hogy a 80%-uk gagyi, szerencsére a Complex ebből kiesik. Ugyanis amilyen semmi kis sztorija van neki azt bőven ellensúlyozza az, hogy veszettül pörög, mint egy Duracell nyuszi, aki megivott 3 doboz Red Bull-t. Nincsenek üres járatok, egyáltalán nem unalmas.

Látványilag a manga csillagos 5-ös. Gyönyörűen vannak megrajzolva a szereplők, a hátterek kifogástalanok, a harcok veszett jók, de amik a látványt elviszik azok az effektek megrajzolása.

fb392d76a95cdd629fc87c02c2edf521.jpeg

Erre csak annyit tudok mondani hogy Jíííííháááááá!

Jöjjenek a szereplők. A manga, meg ahogyan kivettem, a játék legfőbb mozgatórugója az Ragna, illetve az ő múltja. Habár számomra nem több a karaktere, mint egy átlagos shounen szereplőé, aki titokzatos hatalommal bír, azért mégis annyira bad-ass jelleme van, hogy az csak na. Mondjuk kinézetileg olyan, mint Vas a Trigun-ból és Allen Walker keresztezése. Jin eléggé yandere jellem, mondjuk nem is szerepel valami sokat ahhoz, hogy rendesen lehetne őt értékelni. Én lezártam őt annyival, hogy ő egy "jobb leszek a bátyámnál jellem.

Nézzük a többi szereplőt.

e8a40ffb9901d2645f085cbae6bc33d5.jpeg

Elsőnek itt van Noel kisasszony, aki ugyan sok mindent nem csinál a mangában, mint hogy futkos össze-vissza és állandóan meg kell őt menteni. Nem tudom, hogy a játékban is csak ennyi -e a szerepe, de ha igen, akkor tényleg nem lehet fontos.

8a42b710f482a207e311d25d238d1314.jpeg

Aztán előjön Hakumen, a fő legyőzendő full power karakter, aki ugyan kinézetileg olyan, mint egy espada és ez szerint is viselkedik, de a harca Ragna-val egyik legjobbra sikerült jelenete a mangának. Bár ő se valami érdekes, ő a 6 Hősök egyike volt, akiknek a feladatuk a sötét lények kiirtása volt, de ő most Ragnára vadászik.

Végül ott van ugye Rachel Alucard (milyen eredeti név), aki egy vámpír és a családja az egyik legbefolyásosabb a városban és bazi nagy mechákkal harcol és persze érzelemmentes. De legalább most már tudom kiről mintázták a Dance In The Vampire Bund hősnőjét.

Mint már az elején is írtam a manga ugyan elég rövid, de ennek ellenére nagyon pörgős és nagyon látványos harcokkal bír. Mondjuk van benne pár oldal ami kissé túl van zsúfolva rajzokkal.

Több mindent nem is tudnék mondani a mangáról. Aki kedveli a játékot vagy a hagyományos shounen mangákat az nyugodtan olvassa el ezt is, nem fogja megbánni.

Blazblue: Chimelical Complex


-Idő: 2010-2011

-Író és Rajzoló: Kobayakawa Haruyoshi

- Magazin : Famitsu Comic Clear

-Műfaj: Sci-Fi-Shounen

-Hossz: 2 kötet

Tetszett:


-Jó kis története van.

- Ragna és Rachel.

- Gyönyörű a látvány.

- Az effektek rohadt jó vannak megcsinálva.

- Nagyon pörgős.

- Jók a harcok.

Nem Tetszett:


- A Többi szereplő nem túl érdekes.

- Le se tagadhatná hogy játékadaptáció.

Értékelés:


-Rajzolás: 5/5

-Karakterek: 4/5

-Egyediség: 2/5

-Humor: 2/5

-Mondanivaló: 1/5

-Hangulat :5/5

-Történet: 4/5

-Karakterfejlődés: 2/5

Értékelés:

-Százalék: 85%-Jó

-Pontban: 8.5/10


Nos legalább ezt is letudtam. Ja és idén ősszel jön a Blazblue: Alter Memory anime a Hoods gondozásában.

SZIASZTOK!

U.i: Az esetleges hülyeségekért elnézést kérek!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr785386048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.05. 00:29:42

legközelebb miről készítesz majd kritikát Roland? Tényleg videó mikor készül srácok, azokat mindig élvezettel nézem, mivel szórakoztatóak, és minőségi darabok. Mindig is azt mondtam, hogy olvasni jobb mindent, de kritikával kapcsolatosan a videóitok számomra jobban bejönnek. Ott mindig több tartalmat kaphatunk, hiszen itt csak pár sorban mondjátok el azt amit egy videóban egy perc alatt a maradék 4-5 percet pedig további tartalmi részekkel töltitek ki.

xxroland23 2013.07.05. 15:39:19

@Palacsintaxx:

Már nézem a Fate/Zero-t úgyhogy az lesz majd a kövi alany utána meg videó lesz de azt nem árulom el mi lesz alanya,elég annyit tudni róla hogy "állítólag" egy zombi-s anime (nem a HOTD lesz) utána pedig végre el fogom olvasni a Ranma mangát is mert végre megtaláltam teljes hosszában.

Lightningangel 2013.07.05. 18:16:10

jaaaj a Fate/Zero nagyon jó nézzed csak :D számomra a Fate/Stay Night nézhetetlen volt így (szerencsére) csak az első 3 részt néztem meg és a Zerot szinte végigizgultam :D esetleg a Kore wa zombie desu ka? lesz az? :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.05. 21:49:12

@Lightningangel: Hát a Stay Night egy régebbi stílust történetvezetést követ, míg a Zero már újkori, de a jobb fajtából, sajnálom hogy manapság nem készül több ilyen történettel rendelkező anime. Most néztem a tavaszi szezont meg a nyárit amit elkezdtek vetíteni és valami förmedvény minden tekintetben :)

Lightningangel 2013.07.05. 23:34:11

Nem, a Stay Night Shirou miatt nem tetszett :P legszívesebben agyonvertem volna szegényt (bár Berserker csapásától sem feküdt el...) :) igen manapság az animék 90% értékelhetetlen... alig találni élvezhetőt :/ a Shingeki no kyojin (2013) is jól indult de nem tudja tartani a színvonalat és húzzák rendesen...kár érte vki nézi esetleg innen?

xxroland23 2013.07.06. 14:11:25

@Lightningangel:

Én nézem és eddig rohadtul tetszik,jó eséllyel pályázik az év animéje díjra nálam eddig. Az Op zenét meg már nem tudom hányszor hallgattam meg de még mindig imádom de még mindig nem jött ki a full verziója :(

Lightningangel 2013.07.06. 23:33:42

@xxroland23 de már kijött:D és nagyon epic :D hát azért a végére kíváncsi leszek... és igen most így a 13. részben belehúztak :D csak a főszereplők eléggé... semmilyenek... Sasha viszont vitte a pálmát xD

xxroland23 2013.07.07. 07:20:35

@Lightningangel:

Azt látnád hogy mennyi MAD és Fan openinget csináltak már a dallal más sorozatokhoz.

Van Pónis,Gintama,Bleach,Naruto,Monogatari,Fate/Zero,Fullmetal Alchemist,Madoka Magica változat sőt a Bosszuállók-hoz is készült egy O_O .

Lightningangel 2013.07.07. 09:13:43

@xxroland23: igen azokat láttam :'D de tényleg kijött az igazi full verzió :D a pónis az nagyon jó lett :D sok unatkozó ember (aki otaku?) egyébkén Neon Genesis Evangelion os is van azthiszem :) Vajon milyen lezárást lehet egyáltalán adni neki... úgy tudom lesz 2.évad ha a mangát befejezték (v. előbb ki tudja milyen hosszú lesz :O) csak ne rontsák el ...

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.09. 01:09:48

@Lightningangel: a Shingeki no kyojin ne is beszéljünk :D próbáltam leírni a véleményem a fórumba róla, természetesen azonnal támadónak neveztek. Pedig csak azt próbáltam megmagyarázni a többieknek hogy 10/10 pontot nem ér . A válasz ez volt hogy hát de még lehet benne fordulat a későbbiekben ,mert csak a felénél tart a sorozat :D erre én akkor miért adtál rá 10/10 pontot ? Illetve ha a mangában előre olvasol, mint ahogy én tettem te is látod hogy a színvonal csak csökken /Na mind1 ez nem ide tartozik/. Remélem ezzel a véleménnyel nem sértettem meg senkit. Ez csak az én személyes véleményem. Túl nagy a hype ja annak a sorozatnak. Még a mangában sem látunk mást csak annyit hogy nagy szemekkel tátott szájjal szenvednek, vagy az óriások eszik az embereket. Lesz benne 2 fordulat a később ,amik rendkívül kiszámíthatóak,tehát nem is fordulatok már akkor lehetett tudni amikor Eren átalakul,de nem lövöm le őket, a 11. fejezet végén a mangában nagyon látszik hogy nincs több ötlete az írónak.
@xxroland23: Az év animéje ,ez picit úgy hangzik mint amikor hipeolták a sword art online c animét. Egyébként idén volt ennél sokkalta jobb anime is a Maoyuu Maou Yuusha,Kotonoha no Niwa, ha fantasy téren maradunk akkor Hataraku Maou-sama! és ez még nevettet is, bár a vége annyira nem tetszett ,de lesz folytatása ,Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru. is szórakoztatóbb volt. Tudom egyik sem olyan véres mint az attack on titan, de idén nem kényeztettek minket az alkotók minőségi animékkel, legalábbis még nem láttam az idei szezonból olyat ami 7 pontnál valóban többet ért volna, talán csak egyet.,mondjuk az 2012 vége és 2013 elején futott nem csak erre z évre lehet vonatkoztatni.

Lightningangel 2013.07.09. 11:25:41

@Palacsintaxx: term. nem 10/10 es anime nálam se :) és igen,romlik a színvonal (és még így is sokkal jobb mint a mai szennyek többsége)de mint mondtam engem a főhős semmilyensége idegelt fel!Tipikus sablon főhős aki jajjh de bedepiztem kinyírták a családom de persze más emberek annyira azért nem érdekelnek ugyh.kinyírom az összes óriást!! ha az apja nem kisérletezgetett volna rajta elég hamar kinyiffant volna... mondjuk ezen meglepődtem... (Elnézést a Spoiler-kedésért >.<)a látványa nagyon jó a története érdekes és a zenék viszik a pálmát :D (meg Sasha a Potato girl :3) én a H.O.T.D. s2 re leszek kíváncsi... az is vmikor az év vége felé fog kijönni (ha jól tudom)

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.09. 13:35:41

@Lightningangel: ezem most jót nevettem, AA pont egy bishifan nő írt rám ,hogy Eren az eddigi legkidolgozottabb karakter , és hogy a szereplők egyáltalán nem sablonosak . Azt is megjegyezte hogy ez az év legjobb animéje ha nem az évtizedé:) . A HOTD második részére én is kíváncsi leszek , jobb lenne kevesebb fanservicével meg vizilufi mellel :), még az is szórakoztatóbb mint ez. Amúgy a látvány hmm nem tudom megnézve az első két részt és a többit eléggé hullámzó, olyan mintha elfogyott volna a money :D hullámzó a minősége.

Lightningangel 2013.07.09. 15:20:38

@Palacsintaxx: Mondjuk igaz vannak szép animék elvégre 2013 at írunk (még annak a Karneval c. bishiparádénak is szép látványa lett).Az évtized legjobb animéje? azééért a fanságnak is van határa >< (nekik meg útlevelük) HOTD hez visszatérve igen a sok fanservice elrontja az egészet pedig jó lenne ... végre egy zombis anime amiben nem lolik a zombik.Arra is kíváncsi lennék hogy melyik studió fogja megcsinálni. Snk-t AA n is szidják már összevissza meg istenítik is azon szoktam jókat röhögni főleg amikor már egymás anyját szidják. Rivalle (vagy Levi nem tudom hogy írják,így is úgy is) belépője volt még jó és Dot Pixis parancsnok is egész érdekesre sikeredett!A többiek az 'igen kidolgozott karakterek' csoportjába tartoznak :D Mondjuk volt benne pár igggen érdekes dolog amit nem értettem pl.: ugye középkorban játszódik(a felszerelés is igen modern de fantazi shounen ugyh elnézzük)és azért akkora falakat még ma is nehéz felhúzni (de nem is ez a lényeg mert nem lehetetlen) hanem hogy addig az óriások mit csináltak? Elmentek mogyiszünetet tartani?Ez viszont már tényleg csak kötözködés de azért kíváncsi vagyok :D meg arra is hogy a Claymore nak lesz e 2. évada ugyanis a mangát hamarosan befejezik és elég lezáratlan lett.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.09. 17:01:44

@Lightningangel: Hmm a gondolatmeneted érdekes, tetszik :) mégha nem is értek mindenben egyet. Jó elismerem Pixis parancsnok tényleg kidolgozott, de a többiek csak azért vannak, hogy legyen kinek meghalnia. Ha jó zombis animét szeretnél nézni, ajánlom a Blood Lad- c most indult animét ,az első rész alapján nekem tetszik. Tudom korai még véleményt formálni, de mindenképpen megnézős /igaz a főszereplő vámpír de na :D ez áll legközelebb a zombihoz, élőhalott aki vért szív/ A bishi parádékért nem rajongok, ezt sohasem értettem a lányoknál. Az egyik animefan lány ismerősöm is erre gerjedt. Minden létező animében amit látott főleg a one piece, összehozza zorot sanjival :) no comment. Az anime igen középkoros környezetben játszódik, de betudom annak a technikai fejlődés hogy fantasy az sokkal,az óriások meg háhá ha megmerném elmíteni az AA-n leharapnák a fejem.Mert hogy ez fantasy értem én hogy az, de ha már 10/10 re értékelik akkor ne legyen ilyen bukta benne:) érdekesebb téma hogy az óriások hogyan mitől halnak meg. Ugye csak úgy tudják őket megölni ha a nyakból kiszelnek egy részt, ahol az irányító ül. Rendben vettem, de attól miért nem hal meg amikor ágyúval lelövik a fejét a nyakkal együtt? Ezen nem tudom túl tenni magam. Hiszen láthattuk amikor a szőkenyámnyila felmászott a hátára eren óriás alakjának és átdöfte egy kardal hogy megkapaszkodjon bizony bizony erenen is átszúrt :D. Na mind1. Claymore 2. évad biztos hogy nem lesz, ennek oka az, hogy a végén teljesen eltértek a mangától, talán lesz egy újra feldolgozása mint mondjuk a Hellsing Ultimate a síma Hellsingnek, ugye előbbi 100% a mangát követi míg utóbbi ami a korábbi verzió a sorozat felénél eltér és teljesen új független történet szálat vonultat fel.

Te milyen animéket szeretsz részesítesz előnyben? Nem akarom tele offolni a posztot és ezért bocsánatot is kérek az oldal szerkesztőitől. Dobok egy mail címet raven01988@gmail.com ha lenne kedved ezt a vitát levélben tovább folytathatnánk.

Lightningangel 2013.07.09. 17:58:50

HUUUU tényleg bocsánat a sok off-ért! (elragadtattam magam ^^")egyébként jó lett a kritika lehet, hogy bele is olvasok a mangába! :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.09. 18:19:26

@Lightningangel: én már bele olvastam:$ nekem annyira nem tetszett sálálá :D amúgy dobhatsz nyugodtan levelet.
süti beállítások módosítása