Sziasztok!

Ezt a kritikát már nagyon régóta tartogattam de aztán valamiért mindig tolódott,legutóbb a hónap témája kedvéért pont.

Na de most elétek tárom ezt a rövidke sorozatot ami a Cat Girl Nuku Nuku címre hallgat!

5448180.jpg

 A Cat Girl Nuku egy 6 részes OVA  sorozat ami 1992-1994-ig ment a TV-ben és a Studio Fantasia készítette illetve Yoshio Iwata rendezte . A Sorozatból később készült egy rövid manga is majd az OVA után 4 évvel kijött a rendes 12 részes sorozat majd pedig egy újabb OVA sorozat következett.

Maga a történet nem nagy eresztés,Prof. Kyusaku éppen egy nagyvállalat igazgatója elől menekül fiával Ryunosukéval mikor is a fiú talál egy kiscicát a sikátorban.

nuku0101.jpg

Ekkor azonban a vállalat emberei rajtuk ütnek amiben  amiben a cica meghal dehogy az apa megvigasztalja a fiát a macska tudatát átülteti egy android testbe és megszületik Nuku Nuku a macskalány aki bivalyerős,szupergyors mégis nagyon kedves és vidám lány.

all_purpose_cultural_cat_girl_nuku_nuku_ova_06.jpg

Szükség is lesz rá mivel a nagyvállalat igazgatónője Akiko aki nem mellesleg Ryunosuke anyja is mindent megtesz hogy visszaszerezze a fiát és rendre odaküldi a 2 segédjét is hogy rabolják el a srácot,persze Nuku ezt nem hagyja annyiban.

all_purpose_cultural_cat_girl_nuku_nuku_ova_04.jpg

Voltaképpen ennyi a történet,egy szokásos 90-es évekbeli anime aminek a története egy nagy WTF de ezmellet nagyon is szórakoztató.És most hogy belegondolok pont hogy ez az ami a legtöbb mai animéból sajnos mára kiveszett. Szóval a történet egy nagy baromság de mégis mire elérsz egy bizonyos részig már nem is érdekel mivel akkorra már a tüdőd kiköpöd a röhögéstől.

Az anime látványa illik a 90-es évek stílusához,egy kis stúdiótólez a fajta látvány egyáltalán nem rossz,a Golden Boy látványa is hasonló. A Szereplők is jól ki vannak dolgozva mondjuk az egy kicsit zavart hogy a prof szeme sose volt megrajzolva de hát ez csak egy kis kötekedés. Ugyan nem valami sok harci jelenet van az animében de amik benne vannak legalább azok is jól meg vannak csinálva.

A Szereplőkről gyakorlatilag elmondható hogy egyikük se 100-as az biztos de pont hogy ez teszi őket viccessé. Nuku Nuku egy végtelenségig aranyos szereplő,Ryunosuke eléggé semmilyen lett de a mellékszereplők se piskóták. Akiko ugyanis elég sokszor megy át " stupid bitch" módba ez főképp a 3.részben bonyolódik le mikor is egy 2 tonnás mechával akarja kinyírni Nuku-t csakmert azt hiszi a fia jobban szereti őt nála.A Két segéd csaj ugyan elég keveset szerepel de amíg vannak addig jót nevethetünk rajtuk mivel mindig megszívják. A Karakterek poénossága még élvezetesebbé az animét. Van ugyan még pár mellékszereplő például van még egy android csak Emi aki csak 1 részben szerepel.

A Szinkron is jól el lett találva,mivel Nuku egy 90-es évekbeli fura női karakter ezért ki más is lehetne a hangja mint Megumi Hayashibara,A Prof.nak pedig egy elég neves seiyuu Akira Kamiya adja a hangját akit a legtöbben Mouri Kogoro-ként ismerhetnek a Detective Conan-ből.

A zenék szintén egész kellemesek illenek a sorozat hangulatához. Az animlnek 2 Op és 2 Ed. dala van,mindegyiket Megumi adja elő. Jók a dalok bár nekem inkább az első Op dal tetszett a legjobban.

Lényegében ennyit szerettem volna elmondani a sorozatról,nem nagy durranás de agykikapcsolásnak tökéletes. Amint alkalmam lesz rá belenézek a rendes sorozatba is.

Cat Girl Nuku Nuku


-Idő: 1992-1994

-Stúdió: Studio Fantasia

-Rendező: Yoshio Iwata

-Műfaj: Sci-Fi,Komédia,Shounen

-Openingek: Watashi Ni Happy Birthday by Megumi Hayashibara

                  Yume Hurry Up by Megumi Hayashibara

-Endingek:  Oshiete Happiness by Megumi Hayashibara

                 Harikitte Triying by Megumi Hayashibara

-Hossz: 6 OVA rész.

Tetszett:


-Aranyos kis története van

-Szerethető karakterek

-Nuku Nuku

-Egész jó a látvány

-Jók a harcok

Zenék

-Openingek és Endingek

Nem Tetszett


-Akiko

-Sokan baromságnak tartják az egész sorozatot

Értékelés:


-Százalékban: 86%-Jó

Pontban: 8/10


Nos ennyi lettem volna rá,remélem belenéztek a sorozatba.SZIASZTOK!


U.I: A Kövi videó készülget csak jelenleg iszonyatosan meg vagyok fázva bár már kilábalóban vagyok belőle,talán a hétvége fele már kész is lesz a videó.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr705242770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása