Szegasztok!

No, végre jelentkezett egy újabb bátor versenyzők, aki a Highshcool Of The Dead animéről fog nekünk írni egy rövid kritikát!

Jó szórakozást!

"Hightschool of the Dead

Üdv mindenkinek, a mai napon a “Hightschool of the Dead” című animét fogom bemutatni:

1_1.jpg

Az anime egy mangasorozat alapján készült el ugyanezzel a címmel, a mangát először 2006-ban adták ki, míg az animét a Madhouse stúdió jóvoltából 2010-ben kezdék sugározni Japánban. A töténet írója Szató Daiszuke. Műfaját tekintve: Horror-Ecchi.

A történet szerint egy teljesen átlagos napon, Japán területén középiskolás főhősünk: Komuro Takashi megrémülve nézi végig amint pár furcsa ember rátámad az iskolája igazgatójára majd megölik őt. Majd összeszedi a női föszerplőnket, aki: Rei Miyamoto majd a tetőre menekülnek. Eközben kitör a pánik az iskola területén, a furcsa emberek nem mások lesznek mint: ZOMBIK!  Ekközben megismerhetünk még pár karaktert: Saya Takagi, Kohta Hirano, Shizuka Marikawa, Saeko Busujima.

Ők 6-on majd egy csapatot formálnak és együtt veszik fel a harcot a zombik ellen. Majd a 7-es részben csatlakozik hozzájok még Alice Maresato is.

Kitérnék egy kicsit a fent említett főbb szereplőkre:

Komuro Takashi: Ő képviseli az “Alfa hím” szerepét, ő az akit majd megválasztanak vezetőnek. Későbbiekben Saya apja is Takashira bízza eggyetlen lánya életét. Fontos tudni, hogy Rei osztálytársa és régen még kis korukbam megígérték egymásnak, hogy összeházasodnak majd. (Kicsit emlékeztet ez a dolog egy másik animére lásd: Love Hina). Főhősünkre nem lehet panaszunk, kellően végzi a dolgát, többször elhangzik  az animéban, hogy ösztönböl cselekszik sokszor és a jószándék vezérli.

(Talán cask én látom így, talán nem de kialakulhat körülötte egy szerelmi háromszög, Rei vel és Bushima-val, de az csak az én véleményem). Fő fegyvere egy baseball ütő de majd lőfegyverek is haszál

Rei Miyamoto:  Női főszereplőnk igen csak emlékesztet valakire (Sajnos megint Love Hina-t kell felhoznom) nade nem lett ez olyan rosz amilyen lehettett volna. Persze elég sablonosra sikerült, nem sok eredeti vonása van de azért különosebb problémákat nem hozhatunk fel. (kivéve hogy egy nagy Narusegava koppintás). Meg tagja is egy “sojutsu” klubbnak  is ami által ért némit a fegyverekhez, főleg a lándzsákhoz. Eleinte egy seprünyél a fegyvere de majd komolyabb lőfegyvereket is kap.

Saeko Busujima:  Az iskolai kendo klub (Japán ősi harcművészet, kardal való vivásról szól) elnöke. Mindig magánál hord egy fakardot, ennek segítségével pusztíja majd a zombikat. Múltjából kiderül, hogy egy fiú akart vele erőszakoskodni akinek több csontját el is törte.

Aztán Takashinak elmondja, hogy belül romlott és élvez zombikat gyilkolni, de nem mutatja ki. Ám mégis pozitív karakter aki felmeri áldozni életét a többiekért.

Kohta Hirano: Külsőre egy túlsúlyos, kocka gyereknek tűnhet, ám belül egy igazi nagy fegyverrajongó és ha beindul egy zombi feje se marad a helyén. Nagy tudással rendelkezik a fegyverek felől, utólag kiderül, hogy egy hónapig Amerikában gyakorolt fegyverekkel a Delta Force csoport tagjaként. Egyik jelenetben például egy szegezőgépből készített fegyvert hogy megvédje (szerelmét) Saya-t. Remek karakter lett, ő sem túl eredeti de talán a legszerethetőbb szereplő.

Saya Takagi: Nem tudom mért volt fontos belevinni eszt az embert az animéba, akár ki is hagyhatták volna őt az egészből és más megoldásokkal ugyanoda juthattak vólna mert ez a karakter tényleg egy nagy negatívum lett. Pár évvel kisebb mint a többi szereplő, de egy nagyon kis okostojás-nak van beállíva s semmi komolyabb hasznot nem hoz a csapatnak. Egyedül abszolút semmire se menne, mégis úgy viselkedik minta valami kisfőnök lenne. Szóval kaptunk egy Sakura (Naruto anime) hosonmást. Gazdag csalából származik, az apja egy háburús parancsnok (vagy hadnagy) és nagy birtokkal rendelkeznek a városban ahova ahol majd menedéket kapnak.

Shizuka Marikawa: Iskolai ápolónő volt amig ki nem tört a zombivész, sokat nem tudunk meg róla azon kivűl, hogy tud vezetni és van egy barátnője aki egy mesterlövész alakulat tagja. Első látásra olyan lehett mint egy befüvezett cicababa, aki nem fogta fe mi is történik körűlötte még akkor sem amikor egy diák meghal miatta. Ám az idő múlásával szépen lassan ráeszmél mi a helyzet. Többnyire a soför szerepét tölti be.

Alice Maresato:  Egy 7 éves kislány, akit csak a 7-edik részben ismerhetünk meg. Édesapja meghal és magára marad az utcán ami tele van zombikkal. Ekkor Takashi Hirano segitségével megmentik és fedezékbe viszik. Nem sokat szerepel, jól összebarátkozok Hirano-val de semmi több.

2.jpg

Tehát lényegében ez egy megszolott zombi sablon mese, ám ami nem jellemző az animékre hisz ez az elsőnek mondható ami komolyan is veszi magát. De sajnos nem mindig a komolyság övezi az az animét, mivel sok helyen megfigyelhetünk fanservice-t ami sokat ront, de azért még ígyis megmarad a parafkator. Nameg persze az Ecchi animékre jellemző dolgokat is láthatunk, nemis keveset.

És talán kitérek a tényleges legnagyobb problémámra ami a zombikkal kapcsolatos. Igaz, lehet hogy Szató Daiszuke valami újat akart mutatni tehát eredetiséget belevinni. De még ígyis kiakaszt az a tény, hogy a megfertőződtek sem a szaglásukra, sem a látásukra de még nemis valami spéci zombiérzékelésre kell, hogy támaszkodjanak ha eggyet jót akarnak lakmározni.... Nem! A hallásukra emberek! Tehát ha éppen olyan csandesen tud lépkedni valaki, akkor simán ellehet menni pár centire tőllük annélkül, hogy észrevennének, mivel még a megmaratt hallásuk is nagyon gyenge. Ám sok fordulatot tettek bele az animéba, minden részben van miért izgulnunk, hol jobban hol gyengébben. Ami még tetszett az a rajzolás volt,, mivel szerintem megállta a helyét az évjáratához képest, a zombik pedig nagyon jól meglettek rajzolva.

3.jpg

Ám nagy negatívum, hogy csak 12 rész jelent meg belőle + 2 rész OVA amit igencsak kevésnek tartok s ezekis hónaponta jelentek meg. Az OVA meg elég rossz lett.

Az útolsó mondtataimban a zenékre térek ki, amik meglehetősen jók lettek, főleg az ópening amit személy szerint nagyon szeretek.

Összesítve nem egy rossz anime, akik szeretik a zombis témjú filmeket/sorozatokat biztos élvezni fogják, akik megnem, azoknan egy teljesen átlagos anime lessz. Véleményem szerint az animevilág csak gazdagodott, és lássuk be: első probálkozásnak nemis olyan rossz.

 Értékelés: 7.5/10"

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr985026629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detta-chan 2013.01.20. 18:11:51

Én nemrég láttam ezt az animét és végül is nem is lett volna olyan rossz ha:
1.Nincs tele fölösleges fanservice-vel(nem tudom így kell e leírni de ha nem elnézést a helyesírási hibáért)
2.Nem cseszik el a végét
Egyszer megnézendős darab.

Ronin1337 2013.01.23. 23:34:29

Nos, szeretnék eloszlatni egy félreértést ami láthatólag elég sok mindenki összezavar amikor ez az anime kerül sorra: ez elsősorban NEM egy horror anime, sokall inkább egy echi-akció anime zombis köntösben. Sokan lehúzzák az elég durva echi(ami néha már-már softcore pornóba csap át) miatt, de ez az echi overdose teljes mértékben szándékos, és nem csak úgy odacsapták hozzá az utolsó pillanatban. Ez az anime nem akar több lenni mint egy szórakoztató, könnyen nézhető, "fun" sorozat, és ezt a célkitűzést MARADÉKTALANUL teljesíti.

Lightningangel 2013.02.23. 21:44:48

Nem tudom, én 2-szer végignéztem és a végét leszámítva egészen teszett! Ecchi jeleneteket leszámítva nagyon ütős zombi akció horror(?).Addig oké hogy ecchinek tervezték ELEVE de felesleges bele és más jobb dolgokat is rakhattak volna a teljes értékű zombiaprított mellé :D
süti beállítások módosítása