Sziasztok!

Mintha valami átok ülne rajtam mostanában. Amint meglátok egy ígéretesnek tűnő animét belekezdek de mire a végére érek már elpusztul minden agysejtem.

Mai alanyommal is ez a helyzet. Bocs így már előre ellőttem az egészet de hát ez van. Mai alanyom az Ichiban Ushiro No Daimaou című sorozat!

ichiban_2.jpg

Az Ichiban egy 2010-es anime ami az azonos című light novel alapján készült amit Shoutarou Mizuki készített és 2008 óta jelenik meg.Az animét pedig az Artland stúdió készített akik a Mushishi animét is csinálták ami számos szakmai elismerést kapott és díjjat is nyert  mondjuk azt nem láttam. Maga a sorozat 12 részes és meglepő módon Takashi Watanabe rendezte aki azért nem kis név a szakmában és akik rendszeres olvassák a blogot azok tudják hogy milyen animékat rendezett.

És most készüljetek fel a sztorira ami sablonosabb már nem is lehetne.

Főszereplőnk Akuto átkerül egy másik iskolába Az Örök Varázs Akadémiára ahol varázslást és egyéb ilyen dolgokat fog tanulni.

ichiban_ushiro_no_daimaou_014.jpg

A Vonatra felszállva megismerkedik egy lánnyal Junko-val aki egy harcos család sarja és persze ezért állandóan a kardjával jár mindenhova. Azonnal barátságot is kötnek egymással mint az igazság két harcosa.

ichiban_ushiro_no_daimaou_012.jpg

Igen ám csakhogy mikor megérkeznek az iskolába egy vizsgálaton kell átesniük ahol egy is egy Libero-t viseló varjú megmondja neki jövőbeli hivatásukat.

ichiban_ushiro_no_daimaou_034.jpg

Akuto-ban akkor fagy meg a vér mikor közli vele: A Jövőben ő lesz az új Démonkirály aki elpusztítja az emberiséget.

Ez persze futótűzként terjed és másnapra már mindenki retteg tőle és pletykálkodnak róla. Junko meg hát ugye harcosként hivatásának érzi hogy felkoncollja őt.

ichiban_ushiro_no_daimaou_078.jpg

De persze semmi sem az aminek látszik és valójában fülig szerelmes a srácba.

Persze nem mindenki fél tőle. Hamarosan lesz is egy segédje Hiroshi aki mondjuk annyira nem érdekes szóval felejtsük is el. A Sorozat inkább a hölgyekre koncentrál.

Rögtön meg is jelenik a sudengirlfriend, Soga

ichiban_ushiro_no_daimaou_099.jpg

Egy android Korone

ichiban_ushiro_no_daimaou_125.jpg

Fujiko a Fekete Mágus Csaj..

ichiban_ushiro_no_daimaou_126.jpg

És utolsó hölgyeményünk Eiko aki egy nindzsahölgy (jajj ne már még itt is???!!!)

ichiban_ushiro_no_daimaou_402.jpg

Szóval igen ők alkotnák a szereplőgárdát. A Történet meg lényegében annyiból áll még hogy egy Yamato nevű igencsak irritáló fazon Soga-t akarja felhasználni hogy uralkodhasson az istenek felett. Akuto és a többiek persze ezt nem nagyon akarják és miután Akuto-nak lesz egy házisárkánya Peterhausen akkor már készen állnak hogy jól seggberúgják a fazont.

Igen nem túloztam mikor azt írtam hogy a sztori sablonos és lényegében annyira kiszámítható hogy aki belekezd annak már az 1-2. rész után leesik hogy mi lesz a vége.Kb az összes mai light novel sorozat ilyen. Jó az Ao No Exorcist is sablonos volt de abba volt valami báj is amitől az ember szívesen nézte,nos ez a báj itt nyomokban sincs meg. Ugyanazt a sémát követi mint az összes többi hasonló sorozat. Sőt még annyira se eredeti hogy a mangaka találta ki hanem az összes alapanyagul szolgáló dolgot LOPTA. A Keretsztori a Harry Potter-re hajaz, Nindzsák egyértelműen a Naruto-ból vannak mert hát ugye minden nindzsasablont onnan kell venni nem pedig a Ninja Scroll-ból vagy a Basilisk-ból.Még van valami de arról kicsit késöőb.

Nézzük először a látványt. Ha maga a sorozat nem is a látvány legalább színvonalas.A Háttérrajzok szépen vannak megcsinálva,a szereplők ugyan nincsenek nagyon kidolgozva a lányok testrészei annál inkább,a harcok is jók de nagyon látszik rajtuk a másolás. Példa: A Nindzsaharcok egy az egyben onnan lettek áthozva, Junko kardharcai az elején a Shana-ból vannak és így tovább. Ja és persze itt is mindenkinek van valami random képessége de azok is sablonosak.

Szereplők. Akuto-nál szánalmasabb fazon nemigen akad az animék közt. Egyszerűen csak van és teszi a dolgát és még csak nem is zavartatja magát a piszkálódások miatt hanem egyszerűen várja hogy majd csak abbamarad.Junko egy szokásos irritáló és nagypofájú tsundere, és az összes többi csajra csak az a szó illik hogy idegesítő és ugyanolyanok a mellékszereplők is.
Mondjuk van egy szereplő akit nagyon bírtam,az a sárkány volt,talán azért mert ő az egyetlen aki alig szerepel a sorozatban és mégse rossz.

ichiban_ushiro_no_daimaou_503.jpg

És a dizájnja is elég ütős lett.

És akkor most beszéljünk a fansrevice-ről. Csak pár kép..

ichiban_ushiro_no_daimaou_355.jpg

ichiban_ushiro_no_daimaou_315.jpg

Igen itt is a képünkbe vágnak egy adag pedofilitást és Eiken Club szintű poénokat. Még néhány hentai jelenetet is kapunk. Na igen erről beszéltem a múltkor. Erről már nem is érdemes többet mondani.

Azért akadnak benne jó poénok is csak sajnos kevés van belőlük. A Kedvenc az volt mikor Junko már az egész iskolát felbőszítette és maga mellé állította és már készülnek megölni szegény srácot mikor megjelenik Soga és benyög egy olyan leoltást miszerint valójában szerelmes a pasiba, hogy az iskola már őt is kiakarja nyírni. Na ezen nagyon röhögtem anno.De legalább a random feltűnő igazságmániás gyilkológépektől megkíméltek minket a készítők.Tudjátok az olyanoktól mint Amelia a Slayers-ben.

A Zenék előtt pár szót a végéről. Ennek a befejezéséhez képest a Rozen Maiden és a Hatenkou Yuugi vége maga az ötletesség. Egyszerűen semmit nem magyaráz meg a sorozat. Nem tudjuk meg hogy honnan van Akuto hatalmas ereje,hogy került az árvaházba vagyhogy miért ,de a legjobb hogy az egész kezdődik előröl. Beteszik ugyanazt a jelenetet amivel kezdődött az egész kalamajka és így van vége. Bocsánat hogy ellőttem a poént de ezt muszáj volt.

Akkor jöjjenek a zenék. Azok se rosszak csak átlagosak,a betétdalok mindenképp. Ugyanazok a dalok vannak benne mint az összes többi hasonló animéban. Az Openinget a Sphere együttes adja elő akik a Milky Holmes-hoz hasonlóan egy seiyuu együttes négy lánnyal. Nem rossz az opening de azért nem lesz a kedvencem sem. Az endingről Natsuko Aso gondoskodik,úgy alapjáraton nincs vele problémám vannak, jó számai csak nem tud túllépni a loli dalokon. Pedig tudna ha akarna. Mondjuk ez a dala nem tetszett,inkább maradok a Vanguard és Nyanpire animéknak énekelt dalainál.Ráadásul maga a klipp nagyon hasonló a Baka To Test 1. évadának Op-jához amit szintén ő énekelt fel.

Ezzel be is fejezném. Igen nem nagyon vagyok jó véleménnyel a sorozatról mert habár vannak benne értékelhető poénok de annyi benne a sablonosság és más animékból való nyúlás ami már pofátlanság. Ha akarjátok nézzétek meg de ne várjatok sokat tőle.

Ichiban Ushiro No Daimaou


-Idő: 2010

-Rendező: Takashi Watanabe

-Stúdió: Artland

-Műfaj: Fantasy-Shounen-Hárem

-Opening: Sphere- Realove:Realife

-Ending: Natsuko Aso- Everyday Sunshine Line

-Hossz: 12 rész+ 6 Special

Tetszett


-Jó A Látvány

-Harcok

-Zenék

-Opening

-Jó Poénok

Nem Tetszett:


-Sablonos a történet

-Sablonos és idegesítő karakterek

-Semennyi eredetiség nincs benne

-Junko

-Eiken Club és Pedofil fanservice poénok

- Hentai jelenetek

- Akkora WTF  a vége hogy az nem igaz

-Ending

Értékelés:

-Százalékban: 41%-Rossz

-Pontban: 4/10


Mostmár tényleg rám férne egy olyan sorozat amit jó szívvel ajánlhatok. Körbe is nézek a placcon, mára ennyi voltam SZIASZTOK!

Válasz Ziffnek:


Most ez nem értem hogy jön ide mikor most semmi rosszat nem írtam rá,csak azt írtam hogy a nindzsás részek onnan vannak másolva.Ez csak nem gond?! Különben is nem magával a sorozattal van gond hanem hogy szétbarmolják az egészet a hülyeségeikkel. Azzal a résszel semmi rosszat nem mondtam rá. Bár ha te így érzed akkor bocsánat. Ha megnéznéd a sorozatot akkor te is látnád.

Na pont az ilyen dolgok miatt várom már marhára hogy végre befejezhessék.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr824921804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zriff 2012.11.23. 21:33:09

Ez a narutózás nincs már túlságosan túllihegve? Értem, hogy ami rossz arra fel kell hívni a figyelmet, de ez már egyszerűen nevetséges. Szinte már a könyökömön jön ki, hogy narutó így, narutó úgy, nem kéne már átnevezni az oldalt utáljuk a narutót oldalra. Nem vagyok narutó fanatikus, vagy troll de szerintem ez kb. olyan szintű fanatikus baromság mint amit a narutóretardok csinálnak, csak ti visszafelé teszitek ezt. Semmitől sem vagytok különbek. Az igaz hogy a narutó gyerekes, túlhypolt,stb(bár ez nem ehhez kapcsolódik, de a hypoltság témában nálam az viszi a prímet,hogy a doctor who a maga gyerekmese cselekményével, mennyire beleépült Anglia kultúrájába, na az már tényleg félelmetes) de ezt már mangeyeko totálisan kivesézte. Ott van még az, hogy te is a ninja scrollt, meg a bazilisket mondogatod, hogy na azok aztán az igazi,realisztikus ninják. Ami szerintem oltári nagy hülyeség mert mindkettő csurig tele van misztikummal, meg varázslattal, pont mint a narutó. A ninja scrollból nem tudom hogy vagy vele, de nekem a démoni ninják (egyik sziklabőrű, másik kígyókat idéz,másik teleportál az árnyékokban sb.), vagy a basiliskben a csúcsfejű öreg ninja akinek a karjai úgy nyúlnak mint reed richardsnak, vagy a kövér ninja aki úgy pattog mint a pingponglabda, vagy a többi x-menből szabadult mutáns nekem nem tűnt túlzottan hű, de valóságosnak. Mangeyeko akinek az egyik fő érve volt (többiben mint a tűz akarata hipokrízis, szereplők karakterfejlődése nulla stb. egyetértettem, de ebben az egyben nem), hogy a narutó a varázsolgatásaiaval, ellentétben az összes többi ninjás animétől,mangától elferdíti, a ninjutsuról alkotott hiteles történelmi képet. Utólag egyetértett velem, és írta, hogy azok lennének a jó varázsképességek amik csak a ninják életmódjához passzolnak. Szerintem ez hipokrízis. De gondoltam inkább nem vitatkozok vele, ilyen piszlicsáré hülyeségen. De ez már amit műveltek,a narutóval tényleg átment mániába. Olyan komoly mangákról, animékról mint pl. a green blood ami nem nevezhető shounen megszállottaknak valónak szinte nem is írtok. A végére, a legjobb tudásom szerint,a ninják egyszerű japán parasztok voltak, akik a hétköznapi szerszámaikat használták fegyvernek, hogy megvédjék magukat.

Mangekyo22 2012.11.24. 06:42:52

@zriff: Abban igazad van, hogy nem kéne a Naruto-t már annyiszor hangoztatni, viszont ha Roland-nál kb az a minőségi szint jutott az eszébe róla, akkor én nem változtathatom meg a véleményét.

Green Blood-ról nem hallottam, de a Basilisk korántsem shounen, hanem seinen. De persze írtunk más seinen darabokról is, mint pl Monster, Shin Angyo Onshi, Yawara vagy Master Keaton stb.

Szóval én mindkettőtöknek igazat adok, neked is, Roland-nak is.

zriff 2012.11.24. 10:12:22

A narutót csak szimplán agykikapcsolás céljából szoktam olvasni, az animét soha nem is követtem, soha nem is fordítottam rá különösebb figyelmet, tiszta volt nekem, hogy az egész dragon ball szintű gyerekes ökörködés(kivéve gaara háttértörténete, az elég komoly volt) amiből már kinőttem. Csupán egy valamit nem értek. És igazán nem akarok szőrszálhasogatónak tűnni, vagy mint aki szándékosan hergel másvalakit, de jó lenne, ha valamelyikőtök fel tudna világosítani ez ügyben.Csak az nem világos a számomra, mint kritikusként, hogy hogy a basilisk,meg a ninja scroll miért hiteles ninja történet? Bevallom, a ninja scrollból csak a filmet néztem meg, a basiliskból meg csak pár részt hogy tisztában legyek milyen is, a többit a wikiről néztem. Szigorúan csak összehasonlítás céljából, mivel alapból a manga, anime világa hidegen hagy. Inkább a rajzolás ami megfog bennük. Ebből a szempontból szoktam megnézni, a rosario vampire, black butler,mangákat. Ezenkívül igazán csak a green blood a maga new york bandái cselekményével, meg a bleach a mostani vandenreichjével érdekel, mivel a hellboy óta, tetszenek a misztikus nácikról szóló történetek. Na szóval vissza kanyarodva, nekem úgy tűnik, hogy ez a ninja scroll, basilisk dolog, a narutóhoz hasonlóan kicsit túl van lihegve, mert kb. szerintem ez olyan, hogy én az indiana jones-tilógiát ajánlanám, hogy az hiteles történelmi képet ad az 2. világháborúról, életmódról stb. miközben teli van nyomva fantasyvel. Ennyi volt,nem szándékozom hosszú vitába bonyolódni, és még egyszer leírom, nem akarok csipkelődni, senkit sem akarok megbántani,vagy előírni nektek, hogy mit írjatok, csak ez egyszerűen már tényleg zavart. Viszlát.

morwen 2012.11.24. 12:31:25

Kb. minden több száz részes, sikeres shounen sorozat sorsa az, hogy az első 20-30 rész után rohamléptekben romoljon a színvonal, viszont ezzel fordított arányban növekedjen a nézők száma világszerte addig a pontig, amikor már mércének használjuk. Az hogy pozitív, vagy negatív értelemben, az már ízlés és műveltség kérdése. A naruto és a bleach előtt is volt élet, régen az inuyashához hasonlítottak mindent, azelőtt a dragonballhoz, ezeknek is megvolt a rajongó és ellenző táboruk és évekig hallatták a hangjukat ameddig nem jött az új hullám.

Én már azt várom, hogy mi lesz a következő nagy shounen eposz, mikor a naruto is véget ér, meg persze a one piece is.

Egyébként zriff, szerintem túlzott elvárásaid vannak ezzel az oldallal szemben. Ez csak egy blog ahol emberkék leírják az élményeiket, véleményüket (legalábbis tudtommal itt nem valami komoly tudományos munka folyik műelemzésekkel, tanulmányokkal stb). Egymás ízlését, értelmi képességeit, műveltségét, témában való felkészültségét meg nem sok értelme van kritizálni egy blogon.

Mangekyo22 2012.11.24. 20:20:45

@morwen: Morwen, ha 50 éves aggastyán lennék, nevemre vennélek... Végre valaki, aki érti, miről szól a blogolás, s hogy ez nem a Mondo, ahol pénzért azt kell írni, amit mások akarnak tőlünk, hanem saját véleményünket írjuk meg saját szemszögünkből, érveinkkel! Soha nem mondtuk, hogy mi vagyunk a nagy janik, s nem is akarunk mindentudó janik lenni. Mi csak szórakoztatni, véleményt írni szeretnénk, hogy ki mennyire ad a véleményünkre, azt már az olvasók döntik el.

Hogy őszinte legyek, szerintem, mint "shounen eposz" egyedül csak a One Piece érdemli meg, mert az még mindig, kb 700 fejezet után is képes arra, amire a Naruto nem: tartja a színvonalat, nem rontja le/tiporja sárba saját felépített világát.

Soha nem értettem, hogy miért mindig a Shonen Jump eme három (Naruto, Bleach, One Piece) művével jönnek, amikor ott van más shounen fight cucc is, mint pl a Kenichi, ami most lett 500 fejezett hosszú, vagy a Fairy Tail, Rave Master stb... Hogy a Kinnikuman Nisei mangája pedig 1998-as létének ellenére sem kapott akkora visszhangot, mint a fent említet három WSJ manga, meg szégyen - bár igaz, elődjével ellentétben a Nisei már Seinen.

morwen 2012.11.25. 17:27:14

Bár volt némi békítő intenció is amögött, amit írtam, talán nem vette mindenki észre az iróniát. Ezt most egy disztichonban szeretném megfogalmazni:

Bár szavam félre ha értéd: ó kár. Mert aki ígér
nem sokat sőt keveset, váltani azt nem nehéz.

Prózában megfogalmazva ha valaki nem vállal fel sokat, annak nem lehet a szemére vetni, ha nem is teljesít sokat. Persze itt már jelen van a részemről egy értékítélet: értékesebbnek tartom ha az animékről valamilyen tudományág szemszögéből és eszköztárának segítségével írnak (filmelmélet, esztétika, művtöri, kommunikáció, média, társadalomtudomány, pszichológia stb.), mint ha valaki egyszerűen leírja személyes véleményét, gondolatait. Utóbbiban ettől függetlenül azért még lehet érték, mégpedig a stílus, de ez formai, nem tartalmi érték.

Szóval ha van egy közeg, valamilyen tudomány, aminek a szabályait követi az írás, akkor lehet értelmesen vitázni róla, mert a szempontok objektívak. Ha valaki a szubjektív véleményét írja csak le, azzal nem lehet mit kezdeni, csak időpocséklás lenne vitázni olyasvalakivel aki csak a saját szabályait, elveit követi.

A Mondo esetében van egy szabályrendszer, amit követ és ami alapján lehet kritizálni, de ennek köze nincs az animékhez, hiszen egyszerű publicisztikákról van szó, legjobb esetben is szórakoztató ismeretterjesztésről. Ha viszont ezt kritizáljuk, akkor alapvetően a magazint állítjuk pellengérre, ezt viszont én nem szeretném, mert akármilyen rossz, jelentősége van, hogy Magyarországon van rendszeresen megjelenő animés magazin, mint ahogy animés tévécsatorna is. Ez egy jelzés a hazai és külföldi piacnak is, inkább több kellene legyen, mint kevesebb. A blogokra természetesen ez nem áll ;)

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2012.11.25. 18:41:54

Pont azért járok ide mostanság egyre ritkábban, mert egy jó ideje már csak Roland cikkezik folyton, ami olyan, mint ha az Otherworldnél állandóan shirin kritikáit kéne nézni.

Félreértés ne essék, nem Roland személyével van a bajom, hanem azzal, amit a kritikáiban rendre csinál, ami kapcsán zriff is írt.

Mangekyo22 2012.11.25. 20:56:24

@morwen: "értékesebbnek tartom ha az animékről valamilyen tudományág szemszögéből és eszköztárának segítségével írnak"

Szoktunk mi azt is, persze csak ha megérdemli. Pl írtunk a nindzsákról és a róluk készült animék egy részéről egy hónap témájában, de ha egy anime felszínes, akkor abba nem magyarázhatunk bele olyat, ami nem létezik, vagy csak hajazni akar valamire - azt is gyengén.
süti beállítások módosítása