Sziasztok!

Ugyan azt mondtam hogy egyik másik animéval jövök,hát bele is néztem  de úgy döntöttem hogy inkább ezt rendezem le elöbb és csak utána jöhet az.

Nos akkor jöjjön a Code Geass 2. Évada!

198476-folder_large.jpg

A Code Geass R2 2008-ban jött ki és ismét a Sunrise illetve a Clamp készítette a sorozatot és ismét Goro Tanaguchi rendezte és ez is 25 részből áll.

A Történet egy évvel az első után játszódik. Zero eltünt,Lelouch nem halt meg hanem továbbra is iskolába jár illetve folytatja az illegális fogadásait amelykre néha az öccsét is elviszi.

code_geass_lelouch_of_the_rebellion_r2_002.jpg

Öccsével? Dehát neki húga volt nem? Ja igen kiderül hogy Lelouch nem egészen úgy emlékszik vissza a múltjára ahogyan volt ám egy véletlen balesetnek köszönhetően visszanyeri az emlékeit.

Ezek szerint miután nem tudták megölni egymást Suzakuval,az elvitte őt Lelouch Apjához aki nem más Britannia uralkodója Charles és aki módosította az emlékeit a Geass-ével. Mindent elfelejtett a múltjából és kapott egy helyettesítő öcsikét Rolo személyében.

code_geass_lelouch_of_the_rebellion_r2_024.jpg

De persze miután visszanyerte az emlékeit ismét felölti Zero álarcát és újra összekovácsolja a Fekete Lovagokat és immár korszerűbb robotokkal indítja meg a háborút Britannia ellen. Természetesen újra feltűnik C.C is akinek végre megtudjuk a múltját.

És persze kiderül hogy itt senki sem az akinek látszik, Suzaku már a legnagyobbnak számít a Brit Hadseregenél és nagyon nem úgy néz ki mintha azokat az elveket követné amiket az első évadban megszabott magának. Kiderül hogy Lelouch anyja nem is olyan halott mind amilyennek látszik de erről késöbb.

Nem akarom nagyon elspoilerkedni a történetet hisz aki még nem látta az első évadot az bele se kezdjen ebbe hiszen nem fog érteni belőle semmit. A Történet ha szabad ezt mondanom még több fordulatot és cselekményt  tartalmaz mint az első évad. A Totális történetfordulat a 21. részben kezdődik mikor is Lelouch végre legyőzi az apját és ő lesz britannia uralkodója de valahogy ezt nem úgy teszi ahogyan eltervezte.

A Látvány most is csak vegyes érzéseket váltott ki belőlem. A Háttérrajzok ismét jól sikerültek és a harcok most még jobban meg lettek csinálva ez főképp a végső harcokban nyilvánul meg. Szóval olyan effekt orgiát kapunk hogy az gyönyör a szemnek. De sajnos itt is visszaköszönnek a hernyószerű Clamp rajzolt karakterek. De itt is úgy van hogy aki elkezdi ezt nézni az annyira belemerül hogy nem is figyel  a rajzokra.

code_geass_lelouch_of_the_rebellion_r2_108.jpg

Akkor jöjjenek a szereplők. Visszakapjuk a szereplők többségét ,illetve sok új szereplőt is kapunk.

A Fontosabb karakterek közt van Lelouch legidősebb bátyja Schneizel,akiről kiderül hogy ugyanolyan kiváló stratéga mint ő.

vlcsnap-8065313.jpg

Illetve ugye itt van még Rolo is. Na ő róla is beszélni kell. Rolo egész életét egy földalatti intézetben töltötte több tucat másik gyerekkel akiket mind Britanniai katonának képeztek ki. Ja és mindegyikőjüknek van Geass-e,amit nem C.C hanem egy másik illető V.V adott nekik.

code_geass_lelouch_of_the_rebellion_r2_068.jpg

Ez a másik amit itt meg kell említeni,ugyanis az 1. szériában úgy volt hogy csak a kiváltságosok rendelkezhetnek ezzel,erre itt minden 2. szereplőnek van Geasse még Lelouch anyjának is volt. Itt felmerült bennem egy kérdés:

EZEK NEM HÍVTÁK MEG KISHIMOTO-T HOGY PRÓBÁLJON BELE VINNI VALAMI IRTÓZATOS MARHASÁGOT,NEHOGY MÁR NAGYON JÓ LEGYEN A SOROZAT?

Lehet hogy ez csak nekem volt így de ezt akkor se kellet volna. Ja és persze ott van Charles király is aki szerintem irtózatosan idegesítő és szánalmas. Ez a felfogása: MINDENKI HAZUDIK,SZÓVAL ELPUSZTÍTOM AZ ISTENEKET ÉS ÉN LESZEK EGY ÚJ VILÁG ISTENE!   Anyád!

Persze nem mindegyik karakter ilyen,a végére elég szép jellemváltozáson megy mindenki keresztül ez főképp Kallenre igaz bár még itt is idegesítő a személye.Ez ugyanúgy Suzaku-ra is igaz,bár itt olyan WTF jelenetei vannak hogy az embernek leesik a pofája. Igazából mintha már halvány lila gőze se lenne hogy mit csinál.

A  Befejezésről csak egy képet....

code_geass_lelouch_of_the_rebellion_r2_113.jpg

Ha többre is kíváncsiak vagytok nézzétek meg.  Nem akarom lelőni a poént.


Jöjjenek a zenék. Itt is inkább a betétdalok vannak előnyben mivel kivétel nélkül min királyak.,főképp az a legjobb ami az uccsó rész végén a montázs alatt megy. Az openingek sem rosszak de azért az első évadban jobb openingek voltak. De legalább a 2. OPening itt nem rossz de azért nem is az igazi,az endingek sem rosszak de itt a 2. sokkal jobb mint az első. A Klippje is sokkal szebb.

Nos ennyit szerettem volna elmondani róla. Rengeteg helyen mondják hogy sokkal jobb mint az első évad,hát ebben ugyan nem osztozom annyira de tény hogy sok más folytatással ellentétben ezt nem kúrták el hanem tényleg izgalmas lett habár ettől a mindenkinek van Geass-e dologoól a falat kapartam a végére. De akkor is csak ajánlani tudom!

Code Geass: Hangyaku No Lelouch R2


-Idő: 2008

-Rendező: Goro Tanaguchi

-Stúdió: Sunrise,Clamp

-Műfaj: Akció-Mecha

-Openingek: Orange Range : O2

                  Flow: World's End

-Endingek:  Orange Range :Shiawasw Neiro

                 Ali Project-Waga Routashi Aku No Hana

-Hossz: 25 rész + 13 OVA

Tetszett:


-Még mindig király a történet

-Jók a szereplők

-Schneizel végre nem sablonos főgonosz

-Leloush és C.C

-Még több csavar és fordulat

- Szép a látvány

-Király Harcok

-Zenék

-2.ending

Nem Tetszett:


-Charles és Kallen és Suzaku

-Minden 2. szereplőnek van Geasse

- A Mellékszereplők unalmasak

- Az Openingek és az 1. ending jobbak voltak az előző évadban

Értékelés:

Százalékban: 94%.Kiváló

Pontban : 9/10


Nos tehát ez volna a véleményem róla,azonban most méltóan fel kell készülnöm mivel egy olyan animére fáj most a  fogam ami egyenesen a POKOL LEGSÖTÉTEBB BUGYRÁBAN SZÜLETETT.

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr374707949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.08.16. 23:05:59

sztem mestermű, bár a sok Geass nekem is szúrta a szemem, de alig húzták le az apróbb idegesítések, meg még az hogy már a fél szereplő gárda más oldalon harcolt az kicsit megzavart néha...
süti beállítások módosítása