Sziasztok!

Nos, mint ahogy ígértem ma egy ajánlott animéval jövök nektek, habár az ajánlott szó kicsit túlzás hiszen Detta-chan nevű olvasónk csak célozgatott rá én pedig úgy gondoltam hogy megnézem hátha valami még ki is sül belőle.

Jöjjön akkor az Inu X Boku SS anime kritikája tőlem!             

DVD-Cover-inu-x-boku-ss-29029342-300-407.jpg

 

Az Inu X Boku egy 2012-es műfaját tekintve Romantikus-Shounen anime amit a David Production stúdió készített Cocoa Fujiwara azonos című mangájából és 12 részes lett a kész mű.  A Rendezőjének egyébként ez az első nagyobb munkája mivel eddig csak epizódokat rendezett olyan animékben mint a a Ben-To.

Na de akkor lássuk is.

A Történet középpontjában egy Ririchiyo nevű lány áll aki gazdag szülők gyermeke ám mégse kapott soha szeretet tőlük mivel családjában ő az egyetlen akiben youkai vér csörgedezik vagyis félig szörny.

inu_x_boku_secret_service_008.jpg

Ezért hát állandóan magányos volt és hogy ezt leplezze mindenkivel bunkón viselkedik aki  csak a közelében van. Egy nap aztán úgy dönt hogy elköltözik  otthonról egy elegáns társasházba ahol hozzá hasonló félig ember félig szörny személyek élnek.

Különleges emberekhez persze különleges és persze magánszemélyzet is dukál persze. Itt lép a képbe Soushi aki egy titokzatos titkos ügynök akit a lány mellé rendeltek testőrnek hogy megvédje őt a különböző szörnyektől.

inu_x_boku_secret_service_004.jpg

A Lány persze vele is bunkón viselkedni először csakhogy a srác nemhogy nem utálja meg őt hanem még bele is szeret amit persze először elutasít de fokozatosan azért megkedveli őt. Soushi pedig lelkesen védi úrnőjét a különböző szörnyektől és mi mással mint a saját szörny énjével amiről még később beszélek.

Szóval maga az alapsztori egy átlagos romantikus kis történet  egy kis fantasyvel fűszerezve amiből megpróbáltak kihozni valamit hogy a rajongóinak tetsszen.Véleményem szerint nem olyan rossz ez az alaptörténet bár már tucatnyi hasonlót láttunk kezdve az Inuyashától a Vampire Knight-on át egészen a többi hasonló animéig. De úgy látszik hogy van még igény erre mi sem bizonyítja jobban hogy azért ez se olyan rossz csak a közepe fele nagyon unalmas lesz de ezzel még várjunk.

Ne ismerem a David animéit szóval nem tudom milyenek szoktak de lenni a látványaik de ez itt egészen jól sikerült bár pár effekten azért kisülhet a szemünk. A Harcok is egész jól meglettek animálva bár elég kevés van belőlük,az össz 12 rész alatt mindössze pár részben vannak harcok.Hogy mi a többi? Meg mondom:

ALKONYAT ÉS FUSHIGI YUUGI SZERŰ NYÁLADZÁS MEG DRÁMÁZÁS AMIT MÉG MEGSPÉKELTEK EGY KIS AYASHI NO CERES-EL IS.


Az anime több mint a fele ebből áll ráadásul ezek a részek rohadt unalmasak mert csak a csaj nyafogásából és a srác ömlengéséből állnak.

Ha már róluk van szó ejtsünk pár szót a karakterekről.

A Két főhősről már mindent elmondtam,Soushi-hoz még csak annyit fűznék hozzá hogy a szörny énje nem más mint egy.....

inu_x_boku_secret_service_006.jpg

RÓKADÉMON

Na jó de itt legalább jól megvan csinálva nem úgy mint Khmm abban.....

Bár mondjuk a srác néha elég idegesítő a talpnyalósdi szerepben,a csaj pedig NEM TSUNDERE . Végre egy Romantikus anime amiben nincsenek tsundere csajok. Sőt egészen szeretnivaló is a lány feltéve ha befogja a száját és csendben ül.

Vannak ugyan még mellékszereplők de ők annyira semmilyenek hogy beszélni se érdemes róluk. Na jó talán 2-ről mégiscsak.

inu_x_boku_secret_service_096.jpg

Na ő az anime egyik mélypontja Nobara aki a perverz mellmániás csaj szerepét kapta meg és hasonló társaihoz hűen ő is ripacskodik és és szét idegeli a nézőket a visítozásával. Csinálni persze nem sokat csinál az animében ezeken kívül.

A Másik pedig Chiyo régi szolgája Kagerou

inu_x_boku_secret_service_282.jpg

Elméletileg ő lenne a vicces karakter de sajnos marhára nem az bár néhány megmosolyogtató jelenete azért van. Ja és rohadtul féltékeny Soushira ezért mindenáron ki akarja őt nyírni. A Harcok 1/3-a kb ebből van.

A Zenék is egész jók,maguk a sorozat zenéi kellemesek néhol meg borzongatóak. Az opening is külön dicséretet érdemel hiszen a hasonló animék opjai általában borzalmasak de ez nagyon jól sikerült. Mondjuk az endingekről ez nem mondható el. A Zenéjük unalmas,a képsorok össze-vissza vannak.

Nos ennyi lenne részemről a sorozat. Szerintem nem rossz sőt ha akarjuk még érthetjük is bár nem ez lesz az év animéja az tuti. Egyszer meg lehet nézni ugyan de azért ne várjatok tőle sokat.

Inu X Boku SS


-Idő: 2012

-Stúdió: David Production

-Rendező: Naokatsu Tsuda

-Műfaj: Romantikus-Shounen

-Opening: MUCC-Nirvana

-Ending: Yuuichi Nakamura-Rakuen No Photograph

-Hossz: 12 rész

Tetszett:

-Látvány

-Karakterek

-Néhány értékelhető poén

-Nincsenek benne Tsunderék

-Némely Harc egész jó

-Opening

-Zenék

Nem Tetszett:


-Átlagos sztori

-Soushi néha nagyon idegesítő

-Alkonyat szintű drámázás és csöpögés

-Endingek

-Nobara

Értékelés: 85%-Jó

Pontban : 8.5/10


Nos remélem Detta meg lesz elégedve az irásommal ,mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr174669998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detta-chan 2012.07.22. 18:43:56

wow.Azért nem számítottam rá hogy lesz belőle kritika,de nagyon örültem neki!:D Korrekt kritika lett.:)

Velvet98 2012.07.23. 19:37:17

Hümm... Akkor vajon mi lesz az év animéje? :D
süti beállítások módosítása