Sziasztok!

Tudom anime filmet ígértem de a napokban végre kölcsönkaptam egy sorozatot amit már régóta meg akartam nézni és úgy döntöttem hogy a filmet eltolom és inkább erről írok véleményt!

Ma tehát a Princess Resurecction című animéről mondok véleményt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Princess Resurecction Yasunori Mitsugana Monster Princess című mangája alapján készült 2007-ben és összesen 25 részből áll. Az animét pedig a Madhouse készítette akiknek a munkásságáról nem kell ecsetelnem semmit hiszen akik rendszeresen olvassák a blogot azoknak nem ismeretlenek az animéik.

Essünk is neki!

Történetünk  férfi karaktere Hiro éppen a nővéréhez utazik egy városba ahol a lánynak cselédként sikerült munkát szereznie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhát éppenséggel a megadott címen egy árva lélek sincs ezért kereső körútra indul mikor is meglát egy cselédruhába öltözött lányt aki alig néz ki 8 évesnek mégis egy 5 tonnás szekeret húz amin egy gótruhába öltözött lány is ül.

Ám éppen ekkor a lány feje fölött leszakad egy acélgerenda és agyon is ütné csakhogy  Hiro az uccsó percben megmenti de ekkor azonban ő hal meg.

A Kórházban halottnak is nyilvánítják ám ekkor a hullaházban megjelenik a titokzatos lány majd egy furcsa lángot helyez a fiúba amitől ő életre kel.

Később meg is tudjuk ki ez a lány.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Neve Hime és ahogy a neve is mutatja ő egy hercegnő persze nem a szokásos értelembe véve. A Kislány pedig az ő androidja aki bivalyerős és a Flandre névre hallgat és a szókincse egyetlen szóbol áll: FUGA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár Hiro és Hime első találkozása se mondható szokványosnak mert közben a lány éppen egy csapat vérfarkas ellen harcol.

Később megtudjuk hogy Hironak mostantól örökké Hime-t kell szolgálnia mivel a láng amit belehelyezett félig hallhatatlanná tette és csak ő tudja a fiut életben tartani mivel a láng hatása csak pár napig tart.Tehát nincs más választása mint hogy eltűrje Hime elmebeteg szokásait és Domináns viselkedését.

A Későbbiekben megismerhetjük a többi főbb szereplőt is.

Kapunk egy kissé heves vérmérsékletű félvérfarkas lányt Risa-t aki az első részben megölt vérfarkas huga és mindenáron bosszút akar állni azon aki megölte a bátyját.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán kapunk egy vámpírlányt Reirit aki a nagyon titokzatos mellékkarakter szerepét tölti be és mivel ő egy vámpír ezért állandóan nyúzzák egymást Risa-val.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán megismerhetjük Hime egyik testvérét is Sherwood hercegnőt aki nem elég hogy rohadt idegesítő még bele is szeret Hiro-ba és állandóan terrorizálja őt. Neki is van egy droidja Fran aki szintén csak azt az egy szót tudja kimondani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze Hime-nek nem csak egy testvére van hanem sok bár igazából ez nem derül ki hogy mennyi. Nos mivel ők a királyi trón örökösei ezért harcolniuk kell egymással hogy eldöntsék ki lesz a következő uralkodó.Hime-nek viszont egyáltalán nincs kedve harcolni. Eközben azonban a létező összes szörnyeteg típus rátámad Hime-re aki Hiro-ra kell hogy számítson csak hát mint kiderül nem éppen az a kimondott harcos típus.

A Sorozat végén megismerhetjük Hime legrosszabb bátyját Severint aki mindenféle piszkos és aljas módszerrel próbál a trónra kerülni és nem mellesleg rohadt idegesítő ő is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát Hime-nek nincs választása harcolnia kell a bátyja ellen.

Dióhéjban ennyi a sztori. Elég jó kis története van de nem találja fel a spanyol viaszt. Viszont rengeteg fantasy elemet tartalmaz és habár ez is horror-ként van eladva egyáltalán nem nevezhető annak habár tényleg vannak olyan részek amin becsináltok a gatyátokba pl: a 13.rész

A Látványra és a rajzolásra nem lehet panasz bár a Madhouse-tól mi mást is várhatnánk el. Igazi 2007-es látvánnyal rendelkezik.

Karakterek terén kapunk néhány igen érdekes dolgot. Kezdve Hime-val aki egy elég összetett karakter. Egyszerre domináns és elnyomó ugyanakkor egy rettentő jó harcos aki tűzbe menne a katonáiért. Viszont amin meglepődtem hogy habár Hiro főkarakterként van ábrázolva egy idő után teljesen feleslegessé válik a sorozatban ami inkább Hime-re kezd el koncentrálni. Más néven a férfi karakter egy dögunalmas mellékkarakterré fejlődik át. A Többi karakterről már elmondtam amit kellet szóval haladjunk tovább.

Ugyebár vannak harcok is az animében. Hát azok is picit sántítanak sőt vannak köztük teljesen unalmas harcok is. A Végharc meg háááááát... eléggé el van sietve Hime szó szerint 20 perc alatt kicsinálja Severint ami azért elég kevés. De persze azért vannak eléggé jó harcok is pl a Risa-Hallhatatlan Vérfarkasok harc ami kifejezetten jól sikerült.

Viszont amik jók lettek azok a szörnyek. Itt vérfarkasoktól kezdve vámpírokon át tavi szörnyekig és zombikon át mindent megkapunk és nagyon jók is lettek bár meg kell jegyeznek hogy az egyik vámpír főmufti akinek óóó de eredeti a neve, Dracul gróf szintén rohadt idegesítő. De a többiekkel alapjáraton nincs gond.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor még pár szót a zenékről amik szintén jól sikerültek. Az Opening egy ütős JRock szám az ending meg inkább egy liht-osabb Jrock szám de mindkettő nagyon jó lett.

Nos asszem mindent elmondtam róla amit szerettem volna. Összegezve egy picit csalódtam benne mert úgy igazából a 20.-ik részig minden részben ugyanaz történik csak más tálalásban szóval kicsit időhúzás szaga van a sorozatnak. De ettől függetlenül egész jó kis sorozat.

Princess Resurecction

-Idő: 2007

-Stúdió: Madhouse

-Rendezte:Masayuki Sakoi

-Műfaj:Horror-Komédia-Shounen

-Hossz: 25 rész+ 1 Special+3 OVA

-Opening: Aki Misato-Blood Queen

-Ending: Ali Project: Hizamazuite Ashi o Oname

Tetszett:

-Egész jó a történet

-Hime és Reiri

-A Látvány nagyon szép

-Egyes harcok nagyon jók lettek

-Zenék

-Opening és Ending

-A Szörnyek marhajól néznek ki

Nem Tetszett:

-A Történet nem találja fel a spanyol viaszt

-Hiro egy idő után teljesen feleslegessé válik

-Sherwwod,Dracul és Severin nagyon idegesítőek

-A 20-ik részig mindig ugyanaz történik csak más tálalásban

-Időhúzás részek

-A Severin elleni harc elég gyorsan le lett rendezve.

Értékelés:

Táblázat Szerint: 25/40-Jó (eredetileg közepest akartam adni de mivel úgy alapjáraton semmi gond a sorozattal ezért egy nagyon gyenge jót adtam neki)

Százalék szerint: 80%

8/10

Nos ennyi voltam mára legközelebb a már említett filmmel jövök addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr764129203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2012.02.24. 04:08:49

Üdv!
Szerintem ha már egy anime horror akar lenni, akkor ne használjon a kaibutsu oujo-hoz hasonló rajzolást, mivel komolytalanná teszi azt. Legyen olyan mint pl.: Requiem from the darkness.

Ami a 13. részt illeti, az nagyon jó lett (a többi viszont gyerek mese).

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.02.18. 11:36:04

@mykola: a princess ressurection a kaibutsu oujo mangájának angol neve :D tehát ahhoz hasonló rajzolást kell használni:P és szerintem illik a történethez, alapvetően nem is horror anime ,inkább shounen.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2013.02.18. 23:09:01

@Palacsintaxx: Tudom, és nem saját magára utalok vissza ezzel, hanem általában "ha egy anime horror akar lenni" akkor ne ilyen grafikát használjon.
Princess resurrection az animenewsnetwork szerint "Genres: action, comedy, horror, supernatural"
De igazad van inkább shounen, de jobban szerettem volna ha egy kicsit sötétebbre veszik a hangulatot, úgy jobban tettszett volna nekem.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.02.20. 00:43:34

@mykola: azthiszem készült belőle egy "mozi" feldolgozás ahol a rajzolás más, és véresebb maga a történet felvezetése, a pontos címére nem emlékszem több részletben adták le , de talán az a látvány jobban megfelelne neked pl ott nem a lángot adja oda hironak, hanem a véréből csepegtet neki pár cseppet mint a mangában, stb... A megjegyzésemmel csak azt próbáltam jelezni, hogy szerintem alapvetően jó ötlet, ha egy manga rajzolásához igazítják az animét, az hogy kevesebb vért raktak bele pedig annak tudható ,hogy gyerekeknek akarták eladni a dolgot az értékéből nem von le sokat a későbbi verzió orvosolta az el lágyítási hibákat. Lásd pl Katanagatari . Egyébként pár hónapja olvastam végig a manga összes részét, a legújabb részeket pedig pár hete ,de teljesen összezavarodtam , mert változtatják az idősíkokat, néha egy tök független történetet mesélnek el , teljesen következetlen lett a manga sajnos, pedig régen nagyon szórakoztató kis alkotás volt.
süti beállítások módosítása