Sziasztok!

Nos, mint,ahogy ígértem igaz hogy kicsit megkésve de jöjjön a Vampire Knight Guilty Kritikája!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt is akárcsak az első évadot a Studio Deen készítette 2008-ban és ez is összesen 13 részből áll.

A Történet ott folytatódik ahol az előző abbamaradt. A Shizuka halála körüli por még nem ült le ráadásul Zero-t tekintik a gyilkosának ezért halálbüntetéssel fenyegetik. Yuki azonban hisz az ártatlanságában

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaname szintén hisz az ártatlanságában bár ez nem meglepő hiszen anno ő volt az aki Shizukát megölte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De persze itt még nincs vége ugyanis Yuki-t furcsa látomások kezdik gyötörni és ő arra gyanakszik hogy ezeknek a látomásoknak köze lehet a 10 évvel ezelőtti éjszakához mikor is megismerte Kaname-t.Kutatásba kezd tehát hogy megtudjon mindent a múltjáról.

Mindeközben azonban zavartalanul folyik tovább az élet a Cross akadémián egésze addig amíg az egyik vámpír Shiki furcsán nem kezd viselkedni. Idővel kiderül hogy kapcsolatban áll a sorozat új gonoszával akit Rido-nak hívnak és a történet előrehaladtával feltámad mivel hogy ő is vámpír.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Késöbb kiderül hogy nagyon sok köze van a Yuki-val történtekhez, minthogy az is kiderül hogy Yuki és Kaname féltestvérek magyarul Yuki is egy tiszta-vérű vámpír. Mondanom se kell hogy Zero-t teljesen ledöbbenti a hír amikor megtudja.

Rido-nak azonban szüksége van Yuki-ra mivel ha iszik a véréből szert tehet a nemesi vérre ezáltal több hatalma lesz ahhoz, hogy a céljait elérhesse.Erről természetesen a Vámpírvadászok is értesülnek és mindent elkövetnek hogy megállítsák őt. Persze a Cross vámpírjai is csatasorba állnak mivel Yuki-t az úrnőjüknek tekintik.Eközben Yuki megismeri annak az éjszakának a történetét is és mindent megért a családjával kapcsolatban is. Csakhogy közben választania kell Zero és Kaname között is csak hát ugye elég nehéz a döntés mivel egyikük a féltestvére a másikuk meg Vadász.

A Harc tehát megkezdődik Rido és a Cross akadémia diákjai között.

Dióhéjban ennyi a sztori,szerintem még mindig nagyon jónak mondható. Ez is tele van csavarokkal bár a Kaname-Yuki csavar elég kiszámítható volt már az első résztől fogva.Ez a sorozat is pontosan követi a mangát bár ez annak is köszönhető hogy nem egyből az első sorozat után indult mivel az ugye beérte.

A Látvány az ugyanolyan szép mint az első évadé,a végén van néhány nagyon jó látványeffekt ezeket szépen megcsinálták illetve  a harcok is követhetőek.

Ami feltűnt hogy nagy karakterfejlődésen ment át a sorozat szereplőgárdája,ez főképp Yuki-ra és Zero-ra vonatkozik.Sajnos Ichiru-t is visszakapjuk aki ugye már az elsőben is idegesítő volt,na itt meg pláne idegesítőbb.Viszont véleményem szerint Rido nem nagy szám. Sablono főgonosz aki rohadt félelmetesnek akar tűnni de sajnos nem az. Egy hatalommániás hülye gyerek semmi több.

Aztán ott van a Vámpírvadász szövetség elnöke és nem elég hogy rohadt irritáló a hangja  még a jó isten se tudja eldönteni róla hogy ő most pasi-e vagy csaj.

A Zenék ismételten gyönyörűek,az Openingről és az Endingről ismét az On/Off és Kanon Wakeshima gondoskodik és ismét jó munkát végeztek bár az első ending szerintem még mindig a legjobbja a sorozatnak.

Nos asszem mindent elmondtam a sorozatról amit szerettem volna. Ha kicsit rövidre sikerült az azért van mert a folytatásokról általában nem lehet vmi sokat elmondani. Szerintem egy eléggé korrekt folytatás lett. Repesgetnek egy 3.évadot is és szerintem megvan rá az esély hiszen még a manga is javában tart.

Vampire Knight Guilty

-Idő: 2008

-Rendező:Kiyoko Sayama

-Stúdió: Studio Deen

-Műfaj: Fantasy,Vámpír,Romantikus

-Hossz: 13 rész

-Opening: On/Off-Rondo

-Ending: Kanon Wakeshima-Sona No Oshiro

Tetszett:

-Még mindig jó a történet

-Szép a látvány

-Karakterfejlődés

-Gyönyörű zenék

-Opening és Ending

-Csavarok

-Egész korrekt folytatás lett

Nem Tetszett:

-A Kaname-Yuki csavar elég kiszámítható

-Ichiru még mindig idegesítő

-Rido sablonos,egomán hülyegyerek

-A Befejezés eléggé el van kapkodva

Értékelés:

Táblázat Szerint: 28/40-Jó

Százalék Szerint: 88%

8.5/10

Ennyi voltam mára még ha ilyen későn is,a legközelebbiig SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr163745535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cimona 2012.01.25. 15:43:09

Jó kritika lett, ugyan én nem lőttem volna le a Yuuki-Kaname dolgot. /Egyébként sima testvérek, nem féltestvérek. Franc se érti a japánokat/ Eleinte hiányoltam a kritikában az anime végének az elkapkodását (Jobban mondva Rido haláláét), aztán észrevettem, hogy odaírtad a végére, úgyhogy korrekt :D.
süti beállítások módosítása