Sziasztok!

Igen ismételten az Inuyashával fogok foglalkozni de nem a sorozattal hanem a 2.-ik filmet fogom nektek bemutatni.

Nos ha emlékeztek a 3.-at már bemutattam nektek és akkor azt mondtam hogy az a legjobb mind közül. Nos ez a mai napig is áll de ez se áll messze az ő szintjétől. Kőkemény 300 ft-ért szereztem be eredeti DVD kiadásban és be kell vallanom hogy nem bántam meg  a vásárt.

Jöjjön tehát a 2.-ik Inuyasha Animefilm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem magáról a sorozatról nem kell beszélnem hiszen nem olyan régen írtam róla egy kritikát.Viszont mint sok más sorozatból készült filmnél itt is érdemes legalább pár részt megnézni a sorozatból mert akkor nem fogjátok érteni hogy mi történik.

Kezdjünk is bele.

A Film In Medias Res egy harc kellős közepén kezdődik,mikor is Inuyasháék összetalálkoznak Naraku-val amelyből akkora csata kerekedik hogy az nem igaz de Inu nem harcolhat mivel akkor éppen telihold van és ő akkor szokott emberré változni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval Kagome,Sango Miroku és Shippo veszik fel a kesztyűt Naraku ellen aki annyira nem bír velük hogy még a valódi alakjáét is fel kell vennie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére a harc eltart hajnalig mikor Inu visszanyeri a szellemi erejét és VÉGEZ Narakuval. Ezen ők is meglepődnek de mikor látják hogy a Miroku kezén lévő széllyuk eltűnt akkor már biztosak abban hogy meghalt.

Ezt azonban Kagura illetve Kanna is megérezte és már határtalan lenne a boldogságuk csakhogy Kanna közli vele hogy csak akkor lehet szabad teljesen ha segít egy mennyei hercegnőnek Kaguyának kiszabadulnia a tükörbörtönéből ahova még anno Miroku nagyapja zárta 50 évvel ezelőtt amiért meg akarta szerezni a világhatalmat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kiszabadítás sikerül is majd pedig kiderül hogy Kaguya képes manipulálni az időt és Kagura ezt akarja kihasználni. Igen ám csakhogy a lánynak is megvannak a saját tervei ezért hamar akcióba is lép hogy világuralmi terveit véghezvigye.

Inuyashák azonban ezt nem hagyják annyiba ám a feladat korántsem olyan könnyű mint amilyennek látszik. Pláne azért nem mert Kaguya egy varázslat segitségével előhozza Inu szellemi énjét és csak Kagome az egyetlen aki visszahozhatja őt.

Lényegében ennyi a történet,szerintem egész elfogadható sztorit sikerült kitalálniuk.Pláne azért is mert illik a magához a sorozathoz is és nagyon jól beilleszthető a történései közé is.

Számomra már a sorozat látványa is szép volt ez azonban még annál is szebben van megrajzolva. Igaz hogy csak egy picivel ugyan de tényleg szebb.

A Karakterekről nem kell sokat beszélnem,igazából akit megemlítenék az Kaguya ugyanis elég jó kis gonoszt sikerült kreálniuk belőle főképp a végére lesz majd igazán gonosz a karaktere.A Többieknek megmaradtak a sorozatbeli személyisége bár megjegyzem Shippo még idegesítőbb itt mint a sorozatban.

A Film elég lassan indul be bár ez az összes Inuyasha filmre igaz de megéri várni a cselekményekre főképp azért is mert jókis harcokat kapunk a filmben ez főképp a vége harcra értendő ahol SPOILER megjelenik Naraku aki mégsem fordult fel csak azért játszott halottat hogy Kaguyát magába tudja olvasztani. Ezzel csak egyetlen komoly probléma van:

HOGY AKKORA BLŐDSÉG LESZ EZÁLTAL A SZTORI MINT  A HUZAT. Ha ezt kihagyták volna sokkal értelmesebb lett volna a film ugyanis ez rontja el az egészet teljesen.

Na mindegy de ez még semmi ugyanis Inu visszahozási módja még ezen is túltesz de ezt nem árulom el csak annyit hogy már vagy 100 tucat animében és filmben láthattuk azt a jelenetet.

Akkor még az endingről beszélnék egy kicsit amivel úgy semmi gond sincs,élvezhető kis dal szép klipp alatt.

Egy szó mint száz a 2.ik Inuyasha film elég jóra sikerült és aki szereti vagy szerette a sorozatot az bátran megnézheti ezt is. Aki viszont nem látta a sorozatot és így akarja megnézni az semmit nem fog érteni belőle.

Inuyasha Movie 2-Kastély a Tükör Mögött

-Idő: 2002

-Stúdió: Sunrise

-Rendező: Toshiya Shinohara

-Műfaj: Fantasy,Shounen,Kaland

-Hossz: 100 perc

Tetszett:

-Történet

-A Sorozatnál is szebb látvány

-Kaguya

-Naraku

-Ending

-Harcok

Nem Tetszett:

-Shippo itt is idegesítő

-Lassan indul be a film

-Inuyasha visszaváltoztatási módja

Értékelés:

Táblázat Szerint: 28/40-Jó

Százalék szerint: 88%

8.5/10

Köszönöm hogy elolvastátok mára ennyi voltam SZIASZTOK! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr183382486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.26. 12:33:15

Gondolom Inuyashát egy csókkal hozzák vissza. Jól sejtem?

Már rég nem néztem animéket de ezt a sablont azért még vágom. :D
süti beállítások módosítása