Sziasztok!

Ez alkalommal is egy olyan animét mutatok be nektek amit szerintem mindenki látott kiskorában nem is sejtve hogy éppen animét bámul ezerrel. Bevallom engem is meglepett bár az Alfréd a Kacsa és a Kimba után már számítottam erre a meglepetésre.

Mai alanyom tehát a 80 nap alatt a föld körül Willy Foggal c. anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valójában ez is csak félig anime félig pedig spanyol műről beszélünk. Az animét Fumio Kurokowa készítette aki anno a Dzsungel Könyve anime változatát is megcsinálta az alap pedig nem egy manga hanem Jules Verne méltán híres ugyanazt a címet viselő regénye. Nálunk is többször vetítették már,de ennyi elég térjünk át az animére.

A Történt az Angliai Albionban játszódik a változások és az úriemberek korában.Itt él hősünk is Willy fogg aki színtiszta gazdag úriember illetve az inasa Rigodon és annak barátja Tico akik a cirkuszból elszökvén hozzászegődtek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Willy fogg mint minden úriember tagja a Reform klubnak ahol is egy nap egy igen érdekes témát vitatnak meg,méghozzá azt hogy meg lehet-e kerülni a földet 80 nap alatt? Willy váltig állítja hogy meglehet míg a többség szerint lehetetlen. Ez odáig fajul hogy a tagok fogadást kötnek Foggal miszerint hogyha tényleg megteszi akkor egyenként fizetnek neki 20.000 fontot ha viszont veszít akkor neki kell fizetnie. Még aznap este el is indul Fogg úr Rigodonékkal akik nagyon nincsenek elragadtatva az ötlettől mivel utálnak utazni.

Igen ám csakhogy a történet egy másik szálon is fut,mivel nem sokkal Fogg elutazása után a kirabolják a bankot és a fantomleírás alapján Willy Foggot gyanúsítják a bűncselekménnyel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezért két rendőrt is utánuk küldenek hogy próbálják meg letartóztatni őt persze rendre sikertelenül.

Csakhogy eközben a Reform klub egyik tagja egy neves bankár nem akarja hogy Fogg győzzön ezért utána küld egy Bérgyilkost hogy mindenképpen akadályozza meg Foggot hogy sikerüljön neki az utazás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze nincs anime női szereplő nélkül ezért később csatlakozik hozzájuk egy Romy nevű lány Indiában akit éppen feláldozni készülnek ám Fogg megmenti őt. Így már 4-en vágnak neki a Föld Körüli Utazásnak.

Ennyi az anime története.Nem tudom hogy pontosan követi-e a regény történéseit mivel sajnos nem olvastam a regényt.Bár szerintem így is megállja a helyét hiszen szerintem egy eszméletlen jó animéről van szó.

Akkor jöjjenek a pozitívumok: Az első és szerintem legnagyobb pozitívuma az a cselekményszál mivel eléggé sokrétű és cselekményekben gazdag anime mégsem túloz el semmit, hanem úgy tálalja a történeseket hogy azt még a legkisebbek is megértik. Az anime egyúttal megismerteti a gyereket a különböző népek kultúrájával és szokásaival is.

A Szereplőkről annyit mondanék hogy elég vegyes társaságot kapunk. Fogg pontosan olyan mint amilyennek egy angol úriembert el lehet képzelni bár ez később változni fog. Bár igazából ő és Romy az egyetlenek akiket igazából lehet kedvelni bár erre még kitérek. A Látványvilág az teljesn olyan mint amilyet egy 80-as évekbeli animétól el lehet várni.

Ráadásul ez egy olyan anime amelyben még a fillerészek is nagyon élvezhetőek. Nem sok van benne az epizódok nagyon összefüggnek, de akkor is élvezhetőek.

Na de akkor most jöjjenek a negatívumok: Az első ami nem tetszett az Rigodon és Tico volt. Igazából nem is csinálnák mást az animében mint nyafognak és hisztiznek össze-vissza hogy "utálok utazni" meg "Haza akarok menni" ezektől az ember egy idő után már a falat kaparja. Nincs ez másképp a két rendőrrel és bérgyilkossal sem.Tényleg olyan szinten irritálóak hogy megfájdul az ember feje.

Aztán a zenék sincsenek a toppon. Tudom nem teljesen anime akkor is megérdemelt volna egy normális openinget de az ending azért nem annyira rossz. Még így is űbereli a két folytatás zenéit bár azt még a Naruto és Bleach fillerepizódjai is 100x-or felülmulják.

A Negativumok ennyiben ki is merülnek. DE ezzel én is befejeztem,én szerintem sok újat nem kell elmondani erről,szerintem nincs olyan ember aki nem látta de azért érdemes mindenkinek megnézni még egyszer. A Két folytatást meg minél messzebb kerüljétek el vagy lőjétek ki a Holdra a Platonic Heart mellé hogy ne unatkozzon.

80 nap alatt a föld körül Willy Foggal

-Idő:1987-1988

-Rendezte: Fumio Kurokowa

-Studó:Nippon Animation 

-Műfaj:Gyerek,Kaland

-Hossz: 26.rész

Tetszett:

-Nagyon jól adoptált történet

-Szerethető Főszereplők

-Szépen van megcsinálva

-Még a Fillerepizódok is élvezhetőek benne

-Tényleg még a legkisebbnek is érdemes végignézni bár eleve nekik készült

Nem tetszett:

-Minden Mellékszereplő Istentelenül irritáló

-Nagyon idétlen opening bár a folytatásokét még így is űbereli.

-Mér csináltak ennek két nagyon szar folytatást?

Értékelés:

Táblázat Szerint: 36/40-Király

Százalék Szerint: 95%

9/10

Ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1002710868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2011.03.05. 10:22:51

Hát igen. Legkorábbi kedvenceim közül az egyik. Nagyon kicsi voltam, amikor láttam, én szerettem a zenéjét, bár így visszanézve tényleg nem csúcs, de én odavoltam érte és mai napig kitart.
Én szerettem a mellékszereplőket is, Rigodon (Passepartout)volt a kedvencem, Tico csak egy kicsit, ő jobban idegesített.

A folytatásoknak én sem örültem mondjuk. :/

AlexM1983D 2011.03.05. 12:39:21

Wow! Ez tényleg meglepett.

xx18Rolandxx 2011.03.05. 13:28:47

@AlexM1983D: Hát igen a 80-as és 90-es években sok anime men itthon amik egyáltalán nem hasonlítottak animékre. Az a Csizmás, Kandúr Rajzfilm,na az is anime, A 3 Testőr kutyaváltozata is anime,a Barbapapa is ,több hirtelen nem jut eszembe.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.03.05. 15:53:55

oh azt hittem, hogy simán rajzfilm, de jó kis sorozat volt, tetszett.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.03.05. 18:21:35

Affene, és ezt nem láttam anno. :/ Lehet, hogy egy próbát megér?

Nuttika 2011.03.15. 10:30:01

Oh, ezt anno én is néztem a Minimaxon :D Nagyon szerettem!

Honi97 2013.04.27. 20:02:55

Kedves kritikus!... nem tudom, hol kezdjem, de talán ott volna célszerű, hogy ez a zene egyszerűen több mint wonderful, atom jól szól! (annál is kevésbé illik kritizálni, mivel korunk egyik legnagyobb film-rajzfilm zeneszerzői csinálták) + Rigodon és Tico szerintem írtó jófejek. :D (Régen Tico volt a kedvencem, most pedig mindketten Rigodonnal, és nem kötözködésből mondom, de ha valaki irritál, az egyedül Romy - a bérgyilkos szerintem is mellőzhető, de a két rendőr engem nem zavart, sőt nekem inkább viccesek) Hát jó, végülis nem tér el olyan brutális mértékben a véleményünk, csak ezt tényleg muszáj volt megírni. Egyébként a sorozat (méltatlanabbnál méltatlanabb) folytatásait illetően nagyjából egyezik a véleményünk. :) De egyébként az igazi rendező Luis Ballester, F.Kurokowa csak társrendező!
süti beállítások módosítása