Sziasztok

Ismét egy filmmel jelentkezem számotokra ami annak ellenére nagyszerű hogy magyarán fogalmazva nem szól semmi különösebb dologról!

Mai alanyom a Totoro-A Varázserdő Titka c. Animefilm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az animét 1988-ban készitette a Ghibli Stúdió és Hayao Miyazaki rendezte szóval ha ez a két név jellemez egy animét akkor az csak jó lehet( A Macskák Királyságát kivéve)!

Ugorjunk a történetre ami hát nem egy eget verő agytorna szüleménye de mégis jó! Arról van szó hogy egy Kusakabe ur nevű férfi a két lányával Mei-el és Satsukival egy erdő mellé költöznek mivel az anya kórházban van és ezáltal közelebb lehetnek hozzá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhogy a kisebbik lány Mei már a beköltözéskor furcsa élőlényekre lesz figyelmes a házban bár eleinte senki sem hisz neki!A Lány napokon keresztül látja ezeket a kis lényeket mígnem egy nap utánuk ered be az erdőbe ahol is találkozik a lények és az erdő védelmezőjével Totoróval!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mei és Totoró hamar összebarátkoznak és nemsokára Satsuki is megismerni bár eleinte tartja a távolságot tőle!Közben a lányok várják haza az anyjukat viszont hírt kapnak hogy nem jöhet haza. Mei ezt nem képes megérteni és elindul a kórházba ,egyedül és persze senkinek nem szól róla és természetesen eltéved! Mikor Satsuki rájött erre Totoróhoz fordult segítségért aki egy macskabuszon szállította őt a húgához!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a jármű pedig az édesanyjukhoz vitte a két lányt!

Ennyi a történet és mint láthatjátok tényleg nem nagy megerőltetés, viszonylag tényleg jó kis története van! Szerintem a rajzolásról meg a látványról nem kell mondanom semmit hisz aki mát látott Ghibli animét az tudja hogy milyen szépek és hangulatosak!

Véleményem szerint a szereplők is jól meglettek rajzolva,egyedül Kanta az egyik környékbeli fiú nem tetszett mivel szerintem nagyon hajaz Genre a Barefoot Genből és meg kell hagyni néha elég irritáló is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráadásul az anime úgy adagolja be a Fantázia elemeket a valóságba hogy közbe nem megy át totális agyatlan baromságokba! Őszintén megmondom nekem ez a macskabusz tetszett nagyon mert hát meg kell hagyni,ez egy jó ötlet ráadásul illik is ide meg poénos is! Plusz itt is kapunk itt is egy jó kis endinget és ez a többi zenére is elmondható!

Viszont sajnos az anime elég lassan indul be,gyakorlatilag 30 percig semmi nem történik benne és sajnos emiatt sokan unalmasnak tartják pedig egyáltalán nem az! Lehet hogy nem eget rengető a története és nem viszi túlzásba a fantázia elemeket de ezek ellenére is egy nagyon szórakoztató és kellemes anime! Bátran ajánlom mindenkinek!

Totoró-A Varázserdő Titka

-Idő:1988

-Studió:Ghibli

-Rendező:Hayao Miyazaki

-Műfaj:Fantasy,Családi,Vígjáték

-Hossz:86 perc

Tetszett:

-Nagyon jó a története

-Jól kitalált szereplők

-Nincs Túladagolva benne a Fantasy

-Szép rajzolás illetve a látvány

-Hangulatos

-Totoró és a Macskabusz

-Nincs eltúlozva

-Zenék

Nem tetszett.

-Kanta

-Nagyon lassan indul be

-A Nagymama elég furcsán van megrajzolva

Értékelés:

Táblázat szerint: 29/40-Jó

Százalék Szerint: 80%

8/10

Ennyi lettem volna mára,SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr82472159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.25. 18:32:03

Szerintem ez valami drogos képzelgés. Macska alakú busz, meg egy állandóan vigyorgó lény, aki napközben folyamatosan alszik?

xx18Rolandxx 2010.11.25. 21:55:32

@Member: Hát figyelj az animékben bármi megtörténhet! SZtem meg aranyos és jópofa kis anime ez!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.25. 22:12:00

Kinek mi, én halálra untam magam alatta. Mondjuk azon kevesek közé tartozom, akinek unszimpatikus a 'japán disney'.
süti beállítások módosítása