A Második Bleach Databook!

2010.09.09. 07:42

Szegasztok!

Ma több érdekes dolgot rakok föl a blogra, köztük talán az egyik legérdekesebbet, a Bleach Official Databook II - Masked-ot!

Letölteni innen lehet:

http://www.enterupload.com/42rl5e32ftfi/BLEACH_OFFICIAL_CHARACTER_BOOK_2_-_MASKED.rar.html

 

 

Mint tudjuk, a Bleach is egyfajta "Neverending Shonen", mely műfaját anno a Kinnikuman teremtette meg, a Dragon Ball "tök-élesítette", a One Piece kiválóan folytatta, aztán meg a Naruto és Bleach (egy kicsit) meg jól "eltrollkodták".

Sajnos a Naruto vezette be azt az eléggé fan cuccot, hogy egy "neverending shonen"-nek legyen Databook-jai, melyekben a szereplőkről írnak adatokat, megválaszolatlan kérdésekre adnak választ, interjúkat tartalmaznak stb... Természetesen ez csak arra volt jó Kishimoto-nak, hogy a tárcája dagadjon, és több profitot (hiszen már van neki kb 4-5 ilyen szar Databook-ja!).

És mivel a Bleach is fent akart maradni, mint "neverending shonen" (bár szerintem sokkal jobb, mint a tragikomédiás Naruto), képtelen volt Tite Kubo is Databook-okat kiadni.

Az első ilyen Databook-ot, amit Tite Kubo kiadtott, a "Bleach Official Characters Book SOULs" címet viselte, és egész pofás lett, valóban olyanokat tudtunk meg, amik nem csak érdekesek voltak, de még bővítették is a Bleach világát.

És most, 2010 augusztus 4-én kidobta Kubo a Bleach második Databook-ját, a "Bleach Official Character Book MASKED" címmel.

  

A második Databook összesen 272 oldal hosszú, és igaziból 6 nagy részre lehet osztani:

- Poszterek

- Karakter információk

- Történet visszatekintés

- Meg nem magyarázott dolgok megmagyarázása

- Nevek és ötletek háttértörténete

- Tite Kubo interjúk

A posztereknél nem csak szép poszterek vannak, de a tetejében láthatjuk az előző kapitányokat és hadnagyokat is - megjegyzem, az előző Kenpachi egy igazi állat volt, pedig a mostani sem egy kis cica....

 

Van itt is karakter információk, és végre Kubo nem erőltette a "erő szint táblázatot", mint ahogyan az előzőben tette, vagy ahogyan Kishimoto tette (mert marhára aránytalanok ezek a táblázatok), ráadásul Kubo mondja jól! "Minek kellenek erő táblázatok? Fölöslegesek, csak arra jók, hogy eltrollkodjuk a karakterek erejét! Döntse el mindenki maga, hogy ki milyen erős!". Bevallom, én tényleg örültem, hogy nem ilyen marhaságokkal tömte ki Kubo a helyet, hanem inkább "megjegyzéseket" rakott melléjük.

De Kubo-nak itt is kellett "produkciót csinálnia"... Főként PONT a 3 legtitokzatosabb személynél, akiknél mindenki kíváncsi...

  

Most nem azért, de egy ilyen felér egy "Harakiri"-vel! Most vagy poénként szánta Kubo, vagy meg tervez egy harmadik ilyen Databook-ot is.

Mint írtam, van benne egy kisebb történeti összefoglaló is, melyben nem csak a fontosabb eseményeket sorolja fel, de elég konkrétan megmagyarázza, hogy mi miért történet.

Mondjuk azt nem értem, hogy miért csak a Fake Karakura Town részekig tart, amikor 2010 augusztusában jelent meg, hiszen bőven volt ideje még belesűríteni az előző néhány manga fejezet eseményeit is.

De nem csak történet vezetést kapunk Kubo-tól, hanem jobban kitér a "Turn Back The Pendulum" részekre, mondjuk mivel az a Databook címe, hogy "MASKED", ezért nem is reméltem mást Kubo-tól!

Rakott bele Kubo ilyen magyarázatokat is, hogy mi miért, ki miért, kivel miért, mivel miért történet, ami valóban érdekes volt!

Így utoljára még a Tite Kubo interjúk vannak, amiben nem csak elmagyarázza, hogy honnan jött a spanyol nyelv bevezetése, honnan jött az Arrancar-ok ötlete, miért Espada lett Aizen elit arrancar hadseregének a neve stb...

De még adott 2 spoiler jellegű infót is:

- Hamarosan befejezi a Karakura Town-ons Aizen elleni történetet és egy új történetbe kezd bele.

- Még két nagy "Arc" lesz, aztán vége Bleach-nek.

 

Szóval nekem jobbak bejött, mint a "Naruto Troll Databook"-ok, de azért lett volna mit beleraknia Kubo-nak...

Kb 800 yen-ért vehetitek meg japánból, aki Bleach fanatikus.

Én természetesen NEM veszem meg (max csak a borítóját venném meg), mivel nem nagyon adok nagy hangsúlyt az ilyen Databook-okra.

De akit érdekel, és nem zavarja, ha japán RAW, akkor inen lehet letölteni őket:

http://www.animea.net/forums/showthread.php?t=50924

http://www.enterupload.com/42rl5e32ftfi/BLEACH_OFFICIAL_CHARACTER_BOOK_2_-_MASKED.rar.html

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr402282081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása