Miután végére értem a Midori Days anime bemutatásával, gondoltam jobb, ha megcsinálom a Midori Days manga kritikáját, csak hogy minden meglegyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Midori Days manga 2002-től 2004-ig szerepelt a Shonen Sunday oldaladin, majd 8 mangakönyvbe sűrítették a kb 85 fejezetet. Írója és rajzolója Kazurou Inoue volt, aki ezután az Ai Kora készítette. A vicces a mangában és az animéban az, hogy mindkettőnek ugyanaz lett a vége, de az anime 2004 júniusában ért véget, a manga pedig 2004 októberében - tehát vagy az animésok voltak látnokok, vagy Inoue előre elmondta nekik, hogy mi hogy lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet ugyanaz, mint az animénál, Seiji a suli legerősebb diákja megvédei a gyengéket, de ez nem tetszik a lányoknak, s ezért szegénynek nincs barátnője. Végső elkeseredésében ordítozik, hogy bárki lehet a barátnője, csak legyen, amikor a jobb kézfeje helyet egy lány van, akit Midori-nak hívnak, s a lány már évek óta szerelmes belé. És hát igaziból erről szól ez a romantikus manga, Seiji és Midori kapcsolatukról, múltjukról és sorolhatnám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet tehát jó. Ahogyan a humor is, ugyanis rengeteg humort vitt bele a mangaka, hogy ne csak a szép rajzolás, hanem a humor is toppon legyen. Sok fajta vicc van, kezdve az "ízléses" poéntól a "félreértett" poénokig. A hangulat is nagyon jó, mely talán a humor miatt van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karakterek nagyon jól elvannak találva, főleg Seiji és Midori. Ugyanis a Love Hina óta nagyon ritka, hogy a srác nem egy ügyetlen balfarok, hanem egy Ichigo szerű szerethető karakter, és a lány pedig nem egy ordítozó, verekedő tsundere lány, hanem egy kedves, szelíd, szerethető lány. De persze ez nem azt jelenti, hogy nem szidja le egy kicsit a fiút, ha valami überhülyeséget csinál, hanem azt, hogy... a fene, aki nem látja Midori-t, annak papolhatok, hogy milyen! Persze itt is megkapják a drága tsundere girl-t a "japán olvasók", Sanako személyében.

Hiba talán az, hogy néha egy kicsit logikátlan a történet, meg hogy van benne pár érdektelen fejezet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mondenivaló itt sincs nagyon, talán hogy ne féljünk, és valljuk be érzéseinket, még ha vissza is utasítanak, és nyugodtan vágjunk bele a dolgokba.

Megjegyzem, az animénnál sokkal jobb a manga, mivel itt több a humor, és több az érdekes megvalósítás és újítás.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát a Midori Days egy kellemes manga, amit szeretettel ajánlok mindenkinek, aki szereti a romantika műfajt.

Midori Days

- Idő: 2002-2004

- Író & Rajzoló: Kazurou Inoue

- Magazin: Shonen Sunday

- Műfaj: Romantika, Vígjáték

- Hossz: 8 mangakönyv (85 fejezet)

Ami Tetszett:

- Szép rajzolás.

- Jó hangulat.

- Nagyon vicces.

- Jók a karakterek.

- Rengeteg az újítás.

- Jobb, mint az anime

Ami Nem Tetszett:

- Vannak benne érdektelen fejezetek.

- Néhány helyen kicsit logikátlan.

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 5/5

- Egyediség: 4/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat:4 /5

- Történet: 3/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 31/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 90%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr81896062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása