Talál kérdés: mit kapunk, ha két "búza" (például Naruto és Sasuke) animét csinálnak? Egy nagyon vicces, elborult vígjátékot, melyben a "főhősök" úgy néznek ki, mint egy rakás "búza". A Perfect Girl Evolution pontosan ilyen anime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Perfect Girl Evolution (másnéven The Wallflower) eredetileg egy 2000-től még a mai nappig is tartó manga, amit Tomoko Hayakawa ír és rajzol egyben. Báa a manga még nem ért véget, annyira sikeres lett, hogy Shinichi Watanabe (Gravitation, Nerima Daikon Brothers, Tecnhi Muyo! GXP) készített a Nippon Animation stúdió segítségével egy 25 részes anime-adaptációt 2006-tól 2007-ig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet nagyon hasonlít egy Disney rajzfilmre. Arról szól, hogy Sunako - a "főhősnő" - a szotri előtt 2 évvel szerelmet vallott egy srácnak, de az annyira megbántotta, hogy abszolút felhagyott nőies énjével, s "Sasuke-hoz hasonlóan ő is a sötétség rabja". De eltelt két év és a drága nagynéni kitalálta, hogy meghív magához 4 irdatlanul "búzagyereket", hogy csináljanak Sunako-ból egy gyönyörű lányt, cserébe meg ingyen élhetnek a gazdag nagynéni kastélyában. Természetesen elfogadják, de amíg meg nem érkezik Sunako, addig még csak sejtésük sincs, hogy a lehetetlent vállalták el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alapjából véve 6 fontosabb karakter van az animének. "Búza Nomero 1", azaz a szőke, magas Kyouhei, aki igazából egy hajléktalan (persze majd kiderül, hogy valójában csak kitagadták és kidobták), "Búza Nomero 2", azaz Takenaga a fekete hajú, abszolút Uchiha Itachi-ra hajazó srác, "Búza Nomero 3", azaz a vörös hajú Ranmaru - aki a lányok kedvence, de hogy hogyan azt ne kérdezzétek - és végül "Búza Nomero 4", azaz a még szőkébb, abszolút "búza" kinézetű, kislányos Yukinojo, aki egyben a legrendesebb is a négy srác közül. Utána a két lány karakter, Sunako, a főhősnő, aki azon nevet, ha valakinek kitépik a veséjét, "szerelme" Jason (Péntek 13) és nem bírja a "gyönyörű teremtéseket" - amik lehetnek akár fiúk, akár lányok is -, s ha lát egyet, az egekig fröcsköl az orrából a vér. Másik fontosabb női szereplő Noi, aki a suli legszebb lánya, nagyon barátkozik Sunako-val, s mindent megtesz, hogy Takenaga-hoz közelebb kerüljön.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Érdekesség, hogy Sunako-t valamiért majdnem mindig csak "chibi"-ként mutatják, bár ahogyan elnéztem az adott jeleneteknél, talám így próbálták őt csúnyának ábrázolni.

De ez mindig így van, még akkor is, ha a körülötte lévő öszes ember normálisan nézz ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime egy nagyon vicces vígjáték, amely mindenféle humort felhasznál a néző nevetésének, vagy akár csak mosolyának kicsalására. De arra fel kell készülni, hogy nagyon beteg humora van. Tehát aki nem bírja vért, az ne nézze. De az biztos, hogy aki szán rá időt, az sírva röhögi ki a belét is!

A rajzolás nagyon szép, szerintem nagyon korrekt. Főként egy 2006-os animéhez képest. Az effektek is szépek, szóval a látványra nincs panasz.

Ami még tetszett, azok a zenék voltak, kivéve az Opening-et, mert nem nagyon találtam egy szerelmi-vígjátékhoz illőnek. Minden más zene nagyon jó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hangulat - hála Sunako-nak meg Kyouhei hülyeségeinek - mindig a topon. Soha sincs olyan pillanat, amikor a hangulat laposodna, ha mégis, akkor kb. 10 másodperc, s újra emelkedik a hangulat.

Az egyedüli dolog, ami bánt, hogy a négy srác feje nagyon "búzás". Úgyértem, minek kellett "kirúzsozni"? Ha így akarták ábrázolni, hogy ők milyen "szépek", vagy "jóképűek", vagy ahogyan Sunako fogalmaz, "gyönyörű teremtések", akkor ezzel nagyon mellé fogtak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval a Perfect Girl Evolution egy olyan anime, ami inkább a beteg, de erős humorra támaszkodik, mint másra. Ha képes vagy eltekinteni a négy srác arcától, és megnézni a 25 epizódot, akkor egy felejthetetlen élménnyel gazdagodsz.

Perfect Girl Evolution:  

- Idő: 2006-2007

- Stúdió: Nippon Animation

- Műfaj: Dráma, Horro, Romantika, Vígjáték

- Hossz: 25 epizód                                                                                           

Ami Tetszett:        

- Erős és beteg humor.

- Jó a hangulata, s nem laposodik.

- Sunako.

- A négy "búza" szerencsétlenkedése.

- Szép.

- Kellemes zenék

Ami nem tetszett:

- A négy "búza" arca.

- Egy befejezetlen mangához illő gyenge befejezés.

- Az Opening zene nem jó.

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 28/40 = Nagyon Jó                                                         Százalék szerint: 87%

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr741879904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

YouFail 2012.03.25. 20:17:32

a poénok az animében nagyon ütnek :D
süti beállítások módosítása