Utolsó kommentek:

zriff 2018.03.22. 15:26:28

Ha akartok írni valami érdekeset, tudom ajánlani a the holy pearl című kínai sorozatot, ami gyakorlatilag az inyasha élőszereplős változata. Ott van a massan japán sorozat ami azért érdekes mert az egyik főszereplője nem japán és mégis híres lett.

Bejegyzés: JoJo’s Bizarre Adventure kritika

Inzon 2018.03.18. 12:44:32

@Mangekyo22: Pont hogy de. Egy megtermettebb és fizikailag erősebb lányról van szó. Egy nő sem tud kiszabadulni egy nála erősebb férfi alól, ha az nem engedi. Csak visítani, mint egy kismalac.
Azonkívül csak mert leszbikus miért ne teperne le férfiakat, ha eleve az a célja, hogy a kiszemelt lány összevessze a barátjával?
Szóval humoros, könnyen emészthető (kivéve a 15 évesen 51 éves melleket hordó karaktert), de sajnos fontosabb üzenetet nem közvetítő, de azért egyszer nézős romantikus komédia. :)

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Hajimete No Gal

Timár Lénárd 2018.03.12. 21:13:11

@Mangekyo22: Öhrm, azért a Kinsey-skála szerint az emberiség döntő többsége éppen hogy - időről-időre - mindkét nemhez képes vonzódni* (a katonai erőszakolásoktól - Európába a lovagi eszme vitte be, hogy a legyőzött másik lovagot - lovagot! - nem illik megerőszakolni, és egyéb deviánciáktól eltekintve is).
De gondolom az anime fiúszereplője sem nem egy Adonisz, sem nem olyan személyiség, hogy az ilyen pálfordulást alátámaszhasson ( "bosszúból" vagy egyéb okokból bármely emberi lény képes egy másikkal érintkezésbe lépni.)
hu.wikipedia.org/wiki/Kinsey-sk%C3%A1la
*Maroknyi (pár %) azok száma, akik kizárólag csak heteroszexuálisok vagy homoszexuálisok.

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Hajimete No Gal

Mangekyo22 2018.03.12. 06:54:56

@Inzon:
Nem.
Először is, pont hogy NEM állt ellen a srác, semmilyen ellenállást nem tanúsított Ranko-val szemben, amikor az ráült és elkezdte szét szedni a ruháját azon kívül, hogy magában sikított, mint egy malac - nem próbálta ledobni magáról, lelökni magáról, kimászni alóla vagy bármi.

Másodszor meg Ranko leszbikus, s nekem ne mondja senki, hogy egy olyan ember, aki a saját neme iránt mutat csak érdeklődést neki áll szexelni egy másik nem képviselőjével. Ugyanis ahhoz kell, hogy szexuálisan vonzódjon a másik félhez. Ha csak nem démon, mint Griffith, de még ő is vonzódott az ellenkező nemhez.

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Hajimete No Gal

Inzon 2018.03.11. 11:04:06

Szerintem meg jó anime. Nem a legjobb, de a romantikus animék között valóban jónak mondható.
Amúgy egy ponton tényleg jó nagy hülyeséget írtál: egy már párkapcsolatban álló srácot meg akart erőszakolni egy nála fizikailag jóval erősebb lány, az meg ellenáll, de szerinted ezzel bűnt követett el, mint férfi?
Hát ez elég szánalmas nézőpont.

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Hajimete No Gal

Inzon 2018.03.04. 13:53:47

De ez nincs lefordítva. Legalábbis nem magyarra és nem anime verzió.

Bejegyzés: Hachishaku Hachiwa Keraku Meguri kritika

Inzon 2018.02.24. 19:24:52

Miért csak az első rész van lefordítva?

Bejegyzés: Hachishaku Hachiwa Keraku Meguri kritika

xx18Rolandxx 2018.02.04. 22:01:38

@Hunterbey:

" Személy szerint lenézem azokat, akik csak azért ledegradálják a sárga-fekete pokol legeslegmélyebb bugyraiba, mert nem szereti a focit, xy videóst, vagy ellentétként ha valaki szereti a Minecraftot, Forma 1-t. Az ilyen emberek a szüleik belenyalták az agyába, hogy mit kell gondolkodnia."

Igazából az ilyen szülők azok akik a saját gyerekükön át akarják a saját álmaikat megélni és ha nem úgy alakul akkor azért mindig a gyereket hibáztatják ez meg egyenes útként vezethet egy drogokkal és önpusztítással járó életbe. Most vetítik a mozikban az Én, Tonya című filmet ( pénteken mi is megnéztük) és az a film mindezt tökéletesen bemutatja szóval ajánlom neked is, hogy nézd meg még ha nem is szereted annyira a korcsolyázást.

Attól még valaki nem lesz kevesebb ,hogy nem szereti a focit és valami mást szeret de mintahogy a videóban is mondtam a foci a nemzeti sport és mindenkit a pokolra kívánnak ha nem szereti.

" Szerintem nem azt jelenti hogy férfiasság, hogy szereti-e a focit, alkoholt, bulit és minden második nőt megdug, hanem az, ha a saját gyerekét a kezébe tartja, megtudja azokat csinálni, amiket más nem mer, nem ripacskodik mindenen, ami nem tetszik, meg ilyenek."

Na ez meg a másik. Az ilyen emberek komoly önbizalommal hiánnyal rendelkeznek és ez miatt fitoktatják folyton a férfiasságukat. Nem rég velem és a barátaimmal is megtörtént, hogy mentünk egy szombat délután a szokásos törzshelyünkre hamburgerezni mikor is elsétáltunk egy edzőterem előtt és egy Johnny Bravo klón utánunk kiált , hogy " Hé disznók ti sose lesztek olyanok mint én! Szánalmasak vagytok!" Elhiheted nem sok kellett hozzá, hogy beverjem a képét de akkor kijött egy ilyen edző féleség és szépen leordította a fejét, hogy még egy ilyen húzás és ki lesz tiltva onnan örökre. Ezután bocsánatot kért tőlünk és elmondta, hogy a srác mindig ezt csinálja de dolgozni nem dolgozik, a sulit is otthagyta és mindent apuci fizet neki úgy , hogy a srác közel egyidősnek nézett ki velem. Ezek után elgondolkodnék, hogy ki is a szánalmas.

Az alkoholos, bulis rész meg akkora közhely, hogy csak röhögni lehet rajta. Én utálom azokat a zenéket amiket ott játszanak ( a dubstep számomra nem zene) szóval minek menjek oda? Úgyis csak szarrá unnám magam. Aki meg azzal büszkélkedik, hogy mindennap más nőt dug meg annak csak gratulálni tudok az üres és szánalmas Barney életéhez. De ezt is valszeg mindenki megkapja az életben , én is megkaptam tizenéves koromban. A felszínesség mindig is megmarad amíg az emberiség létezik.

" Ha mondanék egy jó sport animét az a Capeta(AJÁNLOT!!!!!!!). Bár vannak hibái(retek lassú történet, túldrámázás, pár idegesítő szereplő, grafikai hibák, de a főszereplő apja a legrosszabb, minden részben 5 percet elvesz ugyan azokkal a monológokkal), de sok csavart visz magával, az autóversenyzős anime nem igazán van(pláne ami az F1-el foglalkozik). Másik ajánlatom, ami bár hót sablonos,mégis érdekes darabot hozott össze, az nem más mint a Metal Fight Beyblade, szerintem jobb mint az elődje(habár Watarigani olyan, mint egy új Martina(Slayers)), furcsa megoldásai vannak, de értékelhetőbb és több figyelmet érdemelhetne, mint az Umaru-chan vagy a Keijo!!. "

Hát a foci tekintetében a Forma-1 -et még annyira se kedvelem mert még unalmasabb sportnak tartom ( most komolyan mi abban az izgalmas, hogy 2 órán át egyetlen pályán mennek körbe-körbe? ) És a tény, hogy 52 részes csak még jobban elveszi tőle a kedvem :/

A Beylade-ből kiskoromban láttam pár részt még játékom is volt de nem igazán fogott meg sohasem ráadásul abból is van annyi évad mint az oroszok szóval azokat is meg kellene néznem előtte, hogy képben legyek. Talán valamikor mindenesetre köszi az ajánlásokat ^^

Bejegyzés: Anime Bemutatók Sorozat VII.Évad - Giant Killing

Hunterbey 2018.02.04. 17:06:43

Személy szerint lenézem azokat, akik csak azért ledegradálják a sárga-fekete pokol legeslegmélyebb bugyraiba, mert nem szereti a focit, xy videóst, vagy ellentétként ha valaki szereti a Minecraftot, Forma 1-t. Az ilyen emberek a szüleik belenyalták az agyába, hogy mit kell gondolkodnia. Szerintem nem azt jelenti hogy férfiasság, hogy szereti-e a focit, alkoholt, bulit és minden második nőt megdug, hanem az, ha a saját gyerekét a kezébe tartja, megtudja azokat csinálni, amiket más nem mer, nem ripacskodik mindenen, ami nem tetszik, meg ilyenek.

Ha mondanék egy jó sport animét az a Capeta(AJÁNLOT!!!!!!!). Bár vannak hibái(retek lassú történet, túldrámázás, pár idegesítő szereplő, grafikai hibák, de a főszereplő apja a legrosszabb, minden részben 5 percet elvesz ugyan azokkal a monológokkal), de sok csavart visz magával, az autóversenyzős anime nem igazán van(pláne ami az F1-el foglalkozik). Másik ajánlatom, ami bár hót sablonos,mégis érdekes darabot hozott össze, az nem más mint a Metal Fight Beyblade, szerintem jobb mint az elődje(habár Watarigani olyan, mint egy új Martina(Slayers)), furcsa megoldásai vannak, de értékelhetőbb és több figyelmet érdemelhetne, mint az Umaru-chan vagy a Keijo!!.

Bejegyzés: Anime Bemutatók Sorozat VII.Évad - Giant Killing

Shikkoku 2018.02.02. 08:36:29

Fairy Tail-t is félbehagyták, pedig azóta a manga is befejeződött.

Meg bár az manga, de nagy szívfájdalmam, hogy a Vagabond-ot nem fejezték be. Az egyik legjobb manga amit valaha olvastam...

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Qtya von Disznósajt 2018.02.01. 18:12:40

Felírhatnád a listára:

Bármi, amit Kadokawa által kiadott light novel-ből adaptálnak.

Egy, maximum két évadnyi reklám. A Kadokawa-hoz ömlik a pénz a megugró novel eladásokból.
Nekik több pénz jön a novel eladásokból, mint az animéből. És miért lenne jó, ha valaki megnézi az animét (amiből nekik alig jön pénz), helyette vegye meg TŐLÜK a novel-t és olvassa el!

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

xx18Rolandxx 2018.02.01. 15:53:46

@Berelhetoreklamfelulet:

A Shaman King kapcsán mostanában felmerült, hogy lenne igény egy mangahűbb feldolgozásra és ezt a mangaka is beismerte de hozzátette, hogy csak akkor adná rá az áldását ha nem a régi seiyuu stábot castingolják be újra mert azok neki egyáltalán nem tetszettek.

A Bleach-el viszont egyetértek bár a Naruto-nál mégis csak egy paraszthajszállal jobb.

A témához hozzászólva van még pár darab:

- Az Elfen Lied aminél jól is tették mert a manga elmegy valami Világelpusztító Démokirálynő irányba.

- A Kamikaze Kaitou Jeanne ami viszont meg egy ilyen iszonyat blőd Ádám és Éva szálon fut tovább a mangában a sztori onnét ahonnan az anime véget ér.

- A D.Gray-Man amit azért hagytak abba mert a mangakaasszony folyamatosan beteget jelentett ( értsd foglalkozni se akart a mangával) így nagyon lassan haladt az egész.

- A NANA aminél viszont már tényleg igaz a betegeskedő sztori és mivel elég hamar beérte a mangát ezért fejeződött be pedig most már van hozzá elég anyag és olyan dolgok vannak benne, hogy igazi csemege lenne ha folytatnák.

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Ragnafan1992 2018.02.01. 12:43:54

@Berelhetoreklamfelulet: Mondjuk úgy, hogy a Pierottnak meg az nem tetszett, hogy Kubo folyton ott lihegett a nyakukon. Én meg a Bleachet untam, mint a bűnt.

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Ragnafan1992 2018.02.01. 12:39:58

@Pic: Abból csak egy movie készült. Igazad van amúgy, én is szeretem azt az animét. Igazán hangulatos volt.

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Pic 2018.02.01. 11:27:46

Nekem a Cowboy Bebop a nagy fájdalmam hosszú évek óta, én még el tudtam volna nézni pár évadot belőle. Tudom, hogy egy kerek egész a történet és van eleje, vége és lezárták a sztorit, de el tudnék viselni egy "közbenső évadot" :)))

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Berelhetoreklamfelulet 2018.02.01. 10:52:09

A bleachet nem véletlenül dobták. Az első néhány rész után már nagyon repetitív, vontatott és így unalmas volt. De ez a Mangájára is igaz volt.
Az első pár része még jó volt, élvezhető volt, de aztán:

-random ellenség megjelenik
-ichigot/ékat megverik kicsit
-random szuper erő jön valahonnan
-ichigo bedarálja az ellenséget
-lépj az elejére

A harcok iszonyatosan elvoltak húzva. Féltucat részen át, 2ütés, random visszaemlékezés, 2ütés, random szövegelés a semmire, bevágnak egy másik csatából 2 ütést, kövi részbe újra, szánalmas.

A shaman királyt mondjuk nem értem miért hagyták félbe. Volt egy normális története, és pár részel lazán letudták volna zárni normálisan.
De nem tették.

Bejegyzés: A hónap témája: Befejezetlen animék

Mangekyo22 2018.01.30. 20:03:53

@Hunterbey: Üdv! :)
Nos, ha sorrendbe kéne raknom az eddigi szériákat, akkor a Vrains jelenlegi epizódjaival így nézne ki:
6.Yugioh V-Arc
5.Yugioh Zexal
4.Yugioh GX
3.Yugioh Vrains
2.Yugioh Sima
1.Yugioh 5D
A V-arc-ben lett volna potenciál de a készítők nem kértek belőle, a Zexal szimplán béna és gyerekes lett, a GX-nek az utolsó arc-ja és a Yubel-es részek szórakoztatóak voltak de nem igaz, hogy egy kártyajátékba is bele kell erőszakolni iskola setting-et, a Vrains a recap epizódokat és a lassú kezdést leszámítva egész jó (Specter az egyik legjobb yugioh gonosz), az eredeti sorozat nagyon szórakoztató volt (ami a Dark Dimension filmről nem mondható el), illetve a 5D szerintem a legjobb Yugioh széria ami készült eddig, de ha a Vrains megmeri lépni azokat, amiket a sima és a 5D nem voltak képesek, akkor lehet, hogy változni fog a sorrend.

Bejegyzés: Kritika by Mangekyo022 - Yugioh 5D (Anime)