Meghalt Tsuru Hiromi

2017.11.17. 15:27

Sziasztok!

Eredetileg egy mangakritikával jöttem volna de ma reggel egy nagyon szomorú hír csapott arcon. 57 évesen ugyanis elhunyt a legendás női seiyuu Tsuru Hiromi aki olyan karaktereknek adta a hangját mint Cross a Nagareboshi Ginben, Meryl a Trigun-ban, Ukyo a Ranmában de mégis élete leghíresebb szerepe egyértelműen Bulma volt a Dragon Ball-ban.

1640719-tsuru_h.jpg

Sziasztok. Egy újabb toplistát írok, ezúttal hazai filmiparunk nagy sikerei kerülnek terítékre. Akár hiszitek, akár nem, ezt nehezebb volt összehozni, mint a legrosszabb listát, annyi jó filmet tudott hazánk letenni az asztalra. De nem szaporítom tovább a szót, lássuk az általam szeretett magyar filmeket!

Szegasztok!

Ma egy olyan régi anime filmről írok nektek, amivel sok baj nem is lenne, sőt, jó is lehetett volna, ha figyeltek volna a részletekre (plusz ha nem készült volna folytatás neki kb 10 évvel később).

Ma az M.D. Geist című anime filmről írok nektek!

md_geist.jpg

Sziasztok!

Nos ezzel a videóval el is startol a sorozat 7.évada amiben főleg olyan animék lesznek terítéken amiket ti ajánlottatok nekünk. A Gurren Lagann-t Veréb József nevű olvasónk ajánlotta bár már előtte is sokan írtátok, hogy érdemes lenne megtekintenünk ezt a sorozatot így úgy gondoltam, hogy akkor kezdjük is az évadot a Tengen Toppa Gurren Lagann-al!

Jó Szórakozást!

 

 

Üdvözlök mindenkit ott, ahol minden félelmünk valóra válhat! Ahol a valóság egybemosódik a képzelettel! Üdv Haloween éjszakájánának kezdetén. Most felteszek egy igencsak egyszerű, mégis fogós kérdést? Hány horror animét ismerünk?
Szerintem nem sokat. Pontosabban, animék szempontjából eléggé tággá vált a fogalom. Persze, ott van a Pokoli Lány első és második évada, vagy a Corpse Party: Tortured Souls. De vannak itt olyan hajmeresztő abszurdítások, mint a Tokyo Ghoult jelölni horrornak (A Micimackóban több horrort találok, mint ebben az overhypeolt shounen katyvaszban.). De azért örvendetes, hogy jönnek ki még vegytiszta horror animék. 2017 Februárjában kijött az Ao Oni egész estés animéje, de a látottak teljes mértékben elborzasztottak és kificamítják a jó ízlés fogalmát. Lássuk is, miért.

 81440l.jpg

Sziasztok. Tudjuk nagyon jól, hogy a rendszerváltás után a magyar filmipar szépnek nem mondható halálrovást mutatott be. Ez egyrészileg az amcsi ötletek átmásolásától egyenesen Andy Vajnáig visszavezethető. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jó magyar film 1989 után, de ismerjük be, hogy több szart kapunk, mint jót. Elő hát a 10 legrosszabb magyar filmmel, amit én valaha láttam. Megjegyzem, hogy ez egy személyes lista. Mindenki mást tart szar filmnek. További extra, hogy itt a 10-et szó szerint kell érteni (elnézhetőtől egyenesen a megbocsájthatatlanig).

 

Szegasztok!

Idén én is jelentkezem a Filmelemző Oscar versenyre, s egy érdekes ötlettel rukkoltam elő: John Carpenter arany korárban készített filmjeiről beszélek 1974-től 1988-ig!

Jó szórakozást!

 

Szegasztok!

TomLion készített egy nagyon jó videókritikát a legnépszerűbb animéről, a One Piece-ről!

Jó szórakozást!

 

Sziasztok!

Na csak elkészültem a videóval amivel a 7. Baaad Movies Filmelemzők Oscar versenyre nevezek és amelynek alanya a One-Punch Man című 2015-ös Madhouse anime! Jó Szórakozást!

Az Anime Bemutatók sorozat 7.évada meg november elején veszi kezdetét ha minden jól megy! Köszönjük az ajánlásokat , kaptunk sok-sok igen érdekesnek kinéző alanyt.

 

 

Cuphead kritika

2017.10.15. 11:52

Mielőtt bármibe is belekezdek….1 éve, hogy az Anime Manga Palota tagja lehetek. Aztarohadt! Belegondolok, hogy annak az oldalnak a tagja vagyok, amiről régen csak álmodni mertem volna egyszerűen zseniális érzés. Ennek alkalmára egy frissen beszerzett játékot mutatok be, így fejezve ki hálámat a blognak és az olvasóimnak. Jó szórakozást hozzá.

 

Szegasztok. Tudjátok, hogy mi a probléma lassan a legtöbb játékkal? Egy régi motorosnak aligha nyújtanak kihívást. Persze, a casual játékosok is célközönségnek számítanak, de az ipar affelé tart, hogy lassan olyan játékok jöjjenek ki, amiket egyetlen gombnyomással végig lehessen vinni. Ám még mindig vannak olyan játékok, amiknek magas kihívásuk van. Mostani alanyunk, a Cuphead is ezt a vonalat képviseli. De lássuk is, miért ne kössünk üzletet az ördöggel, ahogy az alcímben le van írva.

 572dc161-0e1c-4ff2-ae9f-bfc4d03ecb08.jpg

Sziasztok!

Csodák és megmagyarázhatatlan jelenségek. Olyan dolgok amikre nincs tudományos vagy kézzel fogható válasz.Se szeri se száma az ilyen dolgokkal foglalkozó dokumentumfilmeknek amik általában a Discoveryn vagy valamelyik más minőségibb tv csatornán szokott menni. Vannak akik elfogadják, hogy nincs mindenre válasz mások bőszen próbálnak magyarázatot találni. A torinói lepel, stigmák, különös fények, ufók, kísértetek, szellemjárás ezek mindig is izgatták, izgatják és izgatni fogják az emberek képzeletét. Az animeműfaj sajnos ezidáig a Ghost Hunt-ot és a Bújj Bújj Szellemet leszámítva nem igazán foglalkozott ezzel azonban nemrég kijött a Vatican Kiseki Chousakan ami végre ezt a témát dolgozza fel. Lássuk, hogyan sikerült.

86746l.jpg

Szegasztok!

Gondolom nem csak engem ért váratlanul, amikor a Studio Deen bejelentette kb 9 év után, hogy készül az új Jigoku Shoujo évad. Itt az AMP-nál mindenkinek megvolt a maga reakciója - az enyém az, hogy kb annyira hiányzott, mint egy pofon a sz*rnak.

Jöttek a hírek, amiket próbáltam ignorálni, mert frissen akartam nekiülni az animének. S most, miután végignéztem az új évadot, itt az idő, hogy írjak nektek!

Ma a Jigoku Shoujo Yoi No Togi animéről írok nektek!

86962l.jpg