Sziasztok!

"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak,nagy bánata van a cinege madárnak" !

 

És nem csak neki hanem minden kis és nagy gyerekeknek  is elvégre holnap/ ma  kezdődik az új tanév új kihívásokkal.Lehet Matekozni, Verset Tanulni vagy épp elmerülni a Biológia vagy a Történelem érdekességeiben (bár vannak olyanok is akik csak melegedni járnak be ). Hétvégi kikapcsolásnak azonban itt az őszi animeszezon listája, szóval lehet válogatni.

autumn-anime-2014-v01.jpg

Szegasztok!

Vedel222 anno ajánlotta a Binbougami Ga! című animét, ami a Top 15 anime listám egyik előkelő tagja!

Jó szórakozást, Vedel222-nek meg köszi szépen! ;)

Figyelem: legközelebb "rendes anime bemutató" videóval 2 hét múlva jövök!

 

 

Szegasztok!

Az előző hírt töröltem, mivel úgy nézz ki, hogy kacsa volt. Sajnos van ilyen, olyan, mint a tömeghipnózis: valaki elkezdni, mindenki belemegy! :/

A poszt címére kitérve viszont az alábbit kell érteni: Magyarországon már 95%-ban nincs anime dvd a Miyazaki/Ghibli filmeket leszámítva!

Nem rég vettem OLX-en a Cowboy Bebop összes DVD-jét (köszönöm szépen nek), de még az OLX-en sem volt pl Perfect Blue, Vampire Hunter D stb.

Összefoglalva igen, egyre kevesebb anime van már forgalomban, ráadásul még OLX-en, Vaterán és más helyen sem nagyon lehet már találni. S emiatt félek egy kicsit a decemberben mindig megrendezésre kerülő nyereményjátékot illetően! Ha így megy tovább, lassan nem lesz nyeremény sem - a Trillian-ból megrendelt manga és artbook-okat leszámítva.

Szomorú látni, hogy míg 2-3 évvel ezelőtt még voltak gyűjtői kiadások, ma már a Ghibli filmeket leszámítva semmi nincs! :(

IMG_1638.JPG

Szegasztok!

Elnézést, hogy még nem készült el az új anime bemutató videó, de ugye lassan kezdődik az új szemeszter s így kicsit bizonytalan vagyok az időmmel.

Mindenesetre visszaolvastam "kicsit" a toplisták terén, s rá kellett jönnöm, hogy bizony kellene végre frissítenem a listáimat, de mivel már elég sok animét láttam így emelnem kellett a számon. Gondolkodás után úgy döntöttem, hogy Top 15-ös listát készítek, mivel nálam a 13 és a 15 a szerencseszámok! ;)

No de akkor lássuk is, hogy mit is gondolok én a Top 15 legjobb animének!

Figyelem: a régi lista már csak a kommentek miatt marad meg (egy ideig). Tartalma valószínűleg törlődni fog és át lesz ide irányítva.

e0r5s másolata (2).jpg

Sziasztok!

Épp fent bóklásztam az AA-on mikor is belefutottam egy igencsak érdekes témába.

A Leírás szerint egy hónapja kering a neten egy petíció amit pár animekészítőtől akik egy független ,24 perces anime legyártásához kérnek támogatást. A Projejektet a Kickstarter indította el és saját elmondásuk szerint (és ez lepett meg a legjobban) a KÜLFÖLDI animerajongóknak akarják megcsinálni.

pic-2.jpg

Sziasztok!

A Mai napon a Blue Gender-hez hasonlóan egy a még A+-on futott animéről fogom elmondani a véleményemet.

A Mahou Shoujo műfajt szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Átlagos iskoláslányok mágikus erővel harcolnak a gonosz lények ellen miközben egy értékes tárgyat kell megkeresniük.Ez tiszta sor, a SM óta az összes ilyen típusú anime mind ezen a sémán halad. Mai alanyom a Tokyo Mew Mew vagyis hazai fordításban Vadmacska kommandó még a műfaj hanyatlása előtt keletkezett,lássunk is neki!

Animage2002_TokyoMewMew-12131.jpg

Szegasztok!

Elkészültem a legújabb anime bemutatómmal, melyben a legendás Hokuto No Ken (Fist of The North Star) előzmány szériáját, a Souten No Ken-t (Fist Of The Blue Sky) szériát mutatom be nektek.

Jó szórakozást!

U.I.: Hokuto No Ken anime bemutató, hogy tudjátok, mely sorozatról van szó! ;)

 

 

Hírek

2014.08.17. 14:50

Sziasztok!

Gondoltam megosztok veletek pár fontosabb hírt az animék világából.

Szegasztok!

"Tegnap éppen a Westend-ben jártam, ahol is gondoltam, keresek valami díszdobozos anime filmet. Sajnos - a magyar anime piac hanyatlásának köszönhetően - nem volt túl nagy választék. A szemem viszont megakadt egy érdekes díszdobozos kiadáson, mely 2 animét tartalmazott: a Kai Doh Maru-t és a Blood The Last Vampire animéket. A Kai Doh Maru-t már láttam (arról majd máskor írok), viszont a Blood-ot nem, s gondoltam, hogy csak nincs a Production I.G. olyan hülye, hogy kiadjon két sz*rt egy rakásban, szóval kis naívként azt hittem, hogy a kettőből biztos a Blood a jobb. Viszonylag olcsó volt, szóval már csak a díszdoboz miatt megvettem. Az eladónő megkérdezte, hogy amúgy mit vettem, mert sokan viszik. Gondoltam, hogy az animékre gondolt, szóval tő mondatokban elmondtam a lényeget, majd ajánlottam neki a Ninja Scroll-t, oszt go home.

Hazaérve viszont eszembe jutott, hogy sokan felrakták a Blood-ot a Top legrosszabb animék közé. Utána is néztem és furcsáltam, hogy egy igen sok díjat nyert animét hogy lehet ennyire utálni... mint rájöttem, ők még kedvesek is voltak hozzá.

Féltem felbontani a díszdobozt elszigetelő csomagolást, szóval úgy gondoltam, hogy megnézem neten, azt ha nagyon rossz, akkor mint vígaszdíjként lesz felajánlva a következő Anime Manga Palota nyereményjátékra. A félelmeim viszont már akkor kezdődtek, amikor sehol se találtam az animét egyben (a Kai Doh Maru-hoz hasonlóan), max darabolva, szóval nem volt kis kihívás megnézni.

No de miután megnéztem, négy dolog lüktetett a fejemben: "elképesztő".... "hihetetlen".... "félelmetes"... "ijjesztő"....

"Elképesztő", hogy a Production I.G. ezt megmerte csinálni és együtt kiadni a Kai Doh Maru-val egy csomagban! "Hihetetlen", hogy ez a sz*rkupac folytatásokat kapott (Blood-C stb)! "Félelmetes", hogy rengeteg díjat kapott, míg az ugyanabban az évben megjelent Vampire Hunter D Bloodlust egyet sem miközben mindenben verte! "Ijjesztő", hogy az eladónő elmondása alapján még veszik is!"

Igen, ma a Blood The Last Vampire animét fogom bemutatni nektek!

20ap20081002082128.jpg

Sziasztok!

Gondolom a Slayers-t senkinem sem kell bemutatni. Egy baromira vicces és izgalmas fantasy sztori, az animetörténelem talán legjobban eltalált Opening zenéivel és ami generációk számára vált emlékezetes sorozattá és nem mellesleg megismertette a világgal Hayashibara Megumit. Azonban azt nem sokan tudják, hogy a 3.évad után készült hozzá egy úgymond előzmény vagy melléktörténet is (a fene se tudja most melyik). Na amikor ezt meghallottam akkor, mint ősgyökeres Slayers fanként kötelességemnek gondoltam, hogy megnézzem. Jöjjön tehát a Lost Universe kritikája.

4140.jpg

Szegasztok!

Egy érdekes tanulmányba futottam bele, ahol 500 japán játékost (fiatalt, öreget, férfit, nőt egyaránt) megkérdeztek, hogy milyen videojáték fejlesztőket szeretnek, illetve mennyire ragaszkodnak bizonyos cégek termékeihez. Az eredmény nem kicsit meglepő, hiszen egy Top 10-es lista jött létre.

A lista

Bevallom, majdnem elfogadható lenne, ha nem lenne ott a Square-Enix a Nintendo után, illetve nem lenne a Capcom is benne, ugyanis eme 2 cég az utóbbi időkben nem nagyon tudtak lenyűgözni - sőt, a Square-Enix-től konkrétan megundorottam!Annak viszont örülök, hogy az Atlus és a Level-5 is benne vannak a "top 10"-ben, mert eme cégek igen sok jó játékot kreálltak eme generációban! ;)

video-game-controller.jpg

Soul Eater NOT Bemutató

2014.08.09. 13:32

Szegasztok!

Elkészültem hát a Soul Eater NOT anime bemutatójával, melyben kitérek egy kicsit az eredeti Soul Eater-re is.

Próbáltam úgy nézni, hogy semmi közze nincs a Soul Eater-hez, de bárhogyan nézem, nem több, mint egy otakuknak szánt újabb fanservice magical girl anime a rosszabik fajtából.

Jó szórakozást hozzá! ;)