Sziasztok!

Tudom , hogy azt ígértem hogy írásban mutatom be nektek 2014 TOP 3 legrosszabb animéját csak hát közben kissé előre kellet hoznunk a karácsonyi készülődést éppen ezért csak most erre a listára futja az időmből.Remélem még azért tetszeni fog. Következzék tehát 2014 TOP 5 LEGROSSZABB ANIMÉJA!

 

A LISTA MINT MINDEN ESETBEN MOST IS TELJESEN SZUBJEKTIV, HA VALAKINEK MÁS A VÉLEMÉNYE AZT KÉRETIK NORMÁLIS HANGNEMBEN ÉS STÍLUSBAN KÖZÖLNI! KÖSZÖNÖM!

top-5.jpg

Szegasztok!

Elérkezett eme nap is! Örömmel közölhetem a hírt, hogy az Anime Manga Palota blog immáron 5 éves!

Öt év.... b*sszus, az még fagylaltban is soknak számít, nem hogy egy blog fenntartásában! Amikor 2009-ben elindult a blog, nem hittem volna, hogy ilyen sokáig bírni fogja, ahogyan azt sem, hogy milyen sokan olvassák majd!

http://animemangapalota.blog.hu/2009/12/18/elkezdodott_147

Sok minden történt eme 5 év alatt, s nem csupán a blogon, hanem a való életben is! Lezajlott 5 választás magyarországon (2 országgyűlési választás, 2 önkormányzati választás és 1 Eurpópai Parlamenti választás), a Konzol Magazin már történelem, videósok és bloggerek jöttek-mentek, a magyar politikai elit pártoktól függetlenül egyre gazdagabbak lettek, Szegedi Csanádon még mindig röhög a világ, megszűnt az árkád játékterem a Westend-ben, több amcsi képregény film adaptációt kaptunk mint eredeti filmet stb!

Animég és mangák terén is igen sok változás történt, hiszen ugye az Animax és a magyar anime forgalmazók eltűnése igen csak odavert a magyar anime rajongóknak! Valamint csak idén kb 10-15 manga ért véget.

De ami szerencsére nem változott, hogy annak ellenére, hogy a blog szerkesztőinek többsége igen elfoglalt lett az utóbbi időkben, ennek ellenére továbbra is sokan szeretettel olvastáttok a blogot, s ezért külön köszönjük!

Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki olvassa cikkeinket, posztjaiknat, véleményeinket, valamint nézzitek videóinkat és vendégeink videóit!

Természetesen ahogyan minden évben idén sem marad el a nyereményjáték, ahol szintén hatalmas kincsekre lehet majd számítani! ;) De ez már csak jutalom azoknak, akik mindig is szeretettel olvastak minket!

Mégegyszer a teljes Anime Manga Palota szerkesztőség nevében köszönjük eme 5 évet, s reméljük, hogy talán lesz még ugyanennyi!

df.gif

MÉG EGYSZER, NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK MINDENKINEK!

(Mangekyo022, Wangood, xx18Rolandxx és Barnileonidasz)

Sziasztok!

Óriásrobotos Harcos Mecha animék. Ennek a műfajnak történelme van az animeiparban azóta hogy az első Gundam széria megjelent a képernyőn. Azóta rengeteg mangaka próbált szerencsét a műfajjal néhol több néhol kevesebb sikerrel ahogyan tette ezt mai alanyom a Break Blade megalkotója is.

break-blade.jpg

Sziasztok!

Eljött az év utolsó hónapja, nemsokára itt a karácsony is. Lehet sütni-főzni, sütimérgezést kapni , fát díszíteni de hogy az ünnepek ne idegeljenek ki benneteket teljesen elhoztam a mostani téli szezon listáját.

winter-2015-chart-v2.jpg

Sziasztok!

Ha túltettétek magatokat előző poszt okozta sokkon akkor most jöjjön egy jóval derűsebb téma, a romantikus iskola animék világa. Bár bevallom, hogy nagyon távol áll tőlem ez a téma és a School Rumble-n kívül még nem akadtam össze egyetlen értékelhető sorozattal sem ezért a Baka To  Test To Shoukanjuu-t is csak nagy unszolásra kezdtem el nézni.

50389l.jpg

Sziasztok!

Éppen a kövi kritikám alanyához kerestem képeket mikor is belebotlottam egy hírbe. Egy olyan hírbe aminek az elolvasása után a szívem majdhogynem megállt:FOLYTATÁST KAP MINDEN IDŐK LEGROSSZABB MAGYAR FILMJE AZ ÁLOM.NET!

MV5BMTYzODQwODk4NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDc1Njc4Mw@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Sziasztok!

Eddigi tapasztalataim alapján a japán animeipar eléggé hadilábon áll az olyan témákkal amik nem a saját kultúrájukból származnak. A Vámpír illetve a Szellem témában már alkottak figyelemre méltó sorozatokat viszont a Zombi téma még mindig nem az erősségük sajnos.

Ma egy olyan anime van nálam terítéken ami nagyon jól tükrözi azt amit az előbb említettem. Ez a Sankarea.

34623l.jpg

Szegasztok!

Bevallom, szeretem, amikor néhány ember, mindenfajta forgatókönyv és egyéb nélkül leüll beszélgetni a mikrofon elé és végighallgathatom, mivel a sok vélemény mellett még érdekességekre is szert tehet az ember.

Egyik kedvenc podcast sorozatom a P.A.D., amit szerettel ajánlok nektek is!

Jó szórakozást!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sziasztok!

Member mester a sok politikai munkája mellet végre elkészült a Mirai Nikki bemutatójának 2. részével amit most nagy szeretettel prezentálunk is nektek.

 

 

Member-nek pedig ezúton kívánunk további sok sikert a politikai pályájához :) 

 

Szegasztok!

Gondoltam így eme nem kicsit felhős vasárnap, hogy írok nektek egy olyan animéről, melyben gyakorlatilag semmi eredeti nincs benne, mégis valamennyire fogyasztható stuff.

Ma a Freezing című animéről fogok írni nektek!

Freezing.jpg

Vége A Naruto-nak! Tényleg?

2014.11.15. 15:53

Szegasztok!

Gondolom már egyáltalán nem új hír, hogy bizony, november 10-én véget ért a Naruto manga, mely több, mint 15 évig futott a Weekly Shonen Jump magazin oldalain, több, mint 700 fejezetet produkálva!

Bevallom, én még mindig tartom magam ahhoz, hogy Pain legyőzése után bekellett volna fejezeni, valamint, hogy Pain leverése óta csak romlott a színvonal, de szerencsére az utolsó 5 fejezet megmentette a teljes bukástól! Illetve a "befejezést" illetőleg.... nos, MÉG NINCS VÉGE! Ugyanis Kishimoto elmondta, hogy az utolsó fejezet, a 700-ik fejezet csak epilógus, ugyanis lesz egy film, amit a Road To Ninja-val ellentétben nem csupán írt és rajzolt, hanem "mellék-rendezőként" felügyeli a film készülését és ami a legfontosabb, megerősítette, hogy teljesen canon, vagy hivatalos lesz a Naruto történetében. A film amúgy a 699-ik és a 700-ik fejezetek között fog játszódni. A film címe "The Last" lesz, s Kishimoto elmondása szerint a "szerelemről" fog szólni.... jaaaaaaj....

 Ami az "epilógust" illeti, nos, kb a jó régi 10-15 év time skip + full happy mindenki lett, mindenki összejött mindenkivel, lett gyereke, stb. Semmi extra, de bevallom, így is jobbra sikerült, mint a többi, amúgy jobban kedvelt neverending shonen manga vége (köztük is a legrosszabbra a Hokuto No Ken vége volt a legrosszabb, hiába szerettem azt a legjobban). Persze hasra esni nem fog senki sem, mert még mindig ugye a Naruto-ról van szó.

Néhányan azt mondják, hogy ellett kapkodva a "befejezés", de aki figyelte a híreket, az tudja, hogy az utolsó fejezet csak epilógus, a filmmel együtt fog csak teljes lezárást adni a történetnek. Érdekes megoldás, de nem egyedi.

Chapter699.5.jpg

Viszont ami meglepett, az a Naruto fandom-ja! Bevallom, soha még nem találkoztam annyira vérpistikés társasággal, mint a Narutotardok - kivéve ugye Rie Kugimiya Tsundere és a Key Animation fanboy-jait, ugye -! Ugyanis sikerült nekik még mélyebbre esniük! Kiderült ugyanis, hogy kb a 70%-uk már tényleg csak a shipping miatt olvasták, s ezt nem egy közülük ismerte el, ami azért vicces, mert pont azokról derült ki eme igazság, akik mindig is arról beszéltek, hogy mekkora értékeket képvisel a Naruto manga, meg hogy mennyire zseniális Kishimoto... erre meg most pont ők támadnak neki, hogy egy tehetségtelen író. ;P

De ami a koronát teszi a "barna macira", hogy "egyes" shippinger-ek olyan messzire mentek el kedvenc shipping párosukért, hogy már halálos fenyegetséeket küldenek nem csak Kishimoto-nak, de már az asszisztenseinek is! Emellett zaklatják twitter-en és facebook-on, s akinek ez még nem lett volna elég, még egy petíciót is készítettek, hogy tiltsák be a Naruto-t az USA-ban, amíg Kishimoto nem írja át úgy a történetet, ahogyan ők akarják! O_O

Hűha, csak nekem ugrik be most Stephen King "Misery" (Tortúra) című munkásága? ;P

 

 

Nos, habár soha nem volt a kedvencem és igen sokszor támadtam - nem, nem azért, mert népszerű volt, hanem mert nem megérdemelten lett népszerű -, azért el kell ismernem, hogy 15 évig folyamatosan megjelenni hétről hétre nem volt semmi.

naruto-5284479.jpg

 naruto-5284481.jpg

 Na akkor már csak egy canon film maradt, aztán már csak a One Piece és Bleach van hátra! ;)

Sziasztok!

Mivel nem tudtam kitalálni semmiféle bevezető szöveget ezért csak szimplán kijelentem hogy a mai alkalommal a Medaka Box sorozattal és annak folytatásával fogok foglalkozni. Csapjunk is bele!

Medaka-Box_1.jpg