Szegasztok!

Sajnos volt egy pár fontos dolgom, ami miatt nem tudtam a blogon tevékenykedni, de szerencsére már megoldottam. Persze addig sem lustálkodtam animék terén, s el is mondom, miket néztem az utóbbi időkben!

1.Bikini Warriors

75103l.jpg

Aki azt gondolta, hogy a Sword Art Online-nál nem lesz rosszabb, az MMORPG-t vagy akár a rendes RPG-t megerőszakoló anime, akkor az tévedett!

Gondolom már a borító alapján látjátok, hogy ez egy nagyon ecchi-fanservice centrikus anime, viszont azt nem, hogy a rosszabbik fajtából, vagyis, amikor még akkor is a seggekre és cicikre zoom-olnak, amikor már a néző is csömörtöt kap a fanservice-től! A karakterek halálosan idegesítők, a "poénok" gyengék, az MMORPG/RPG műfajt meg totálisan felszínesen kezeli (igen, még felszínesebben, mint a SAO)!

S tudjátok mi a legrosszabb? Hogy úgy tudott kiborítani, hogy minden egyes része mindössze 4 perc!!!! Igen, alig 4 perces egy epizód, de többször éreztem agyf*sz közeli állapotot, mint pl az Eiken Club-nál!

Még csak 8 rész jelent meg, de már most 1/10-et adok neki, s biztos vagyok benne, hogy ennél jobb nem lesz!

Ami a legszomorúbb, hogy eme animével akár búcsút is inthetnénk az MMORPG6RPG animék jövőjének.... HA nem lenne "az a másik darab"!

2.Overlord

74462l.jpg

Az Overlord a Madhouse egyik legújabb animéje, mely jelenleg 8 epizódot számol. A történet szerint létezik egy MMORPG, mely szerverét lekapcsolják, viszont egy játékos bennragad s legnagyobb meglepetésre a játék "valóssá" válik, viszont semmi vész, mivel főhősünk elég jól viseli.... annyira, hogy elhatározza, hogy amíg nem tud kijutni, addig meghódítja a most már független új világot.

Habár ez az anime sem fogja megszerezni a "legjobb MMORPG/RPG anime" díjat, messze jobban kezeli a műfajt, mint a Sword Art Online, illetve a fentebb említett elefánthányás. A szereplők szerethetőek, a poénok jók, a látvány hozza, amit 2015-ben elvár az ember, a zenék is betalálnak, s habár itt is vannak ecchi poénok, szerencsére az egészséges szinten vannak kezelve.

Nem akarom pontozni, mivel ez az anime olyan, amit érdemes megvárni, mindenesetre én kevésnek érzem azt az állítólagos '12 részt".

3.School Prison

74231l.jpg

Ha kell egy anime, amivel végleg eláshatnánk az anime műfajt, akkor ez az anime tökéletes mind az újonnan ismerkedők elriasztására, mind pedig a műfaj sárba tiprására + újabb bizonyíték, hogy amíg a valódi értéket képviselő mangák jó, ha kb 20 év múlva készít belőlük valaki anime adaptációt, addig az ilyen szemetek kb 1-2 év után már futószalagon mennek le.

A School Prison-nél gusztustalanabb, álszentebb, álfilozófikusabb és fanservice orientáltabb animét messze nem lehet találni, mely előkelő helyezést érdemel a legrosszabb animék listáján!

Az egyetlen "vigasz", hogy elméletileg csak 12 rész hosszú lesz, viszont abba kb 80 fejezetet akarnak beleerőszakolni! A látványvilág ugyan nem rossz, de a 2013-as Attack On Titan messze leigázza, de még a régebbi Kuroko No Basuke anime is, szóval ez nem fogja megmenteni az animét!

Mivel olvastam a mangát, ezért tudom előre, mi lesz, s mivel az anime is mindössze "szép" látványvilággal tud kecsegtetni, ezért nyugodtan előre megadhatom neki a "2.5/10"-et, s akkor még jó szívű voltam! Csak emiatt + a legfentebb említett Bikini Warriors miatt frissítenem kell a listát!

4.Monster Musume

75104l.jpg

Egész jó anime a műfajához képest (hárem-ecchi), bár sokszor itt is eltúlozzák a fanservice-t.

Nem pontozom, majd később, mindenesetre ha választanom kéne eközött meg a School Prison között, még mindig ezt választanám, mert ez legalább nem álszenteskedik álfilozófiával. Persze műfaján kívül ez sem több egy közepes animénél.

5.Barakamon

59321l.jpg

Egyik videóalanyom, ami nagyon elnyerte a tetszésemet. Egy klisés művészről szól, aki miután nem viselt jól egy kritikát s behúzott egy öregembernek eldöntötte, hogy egy szigetre költözik annak reményében hogy ott kitisztul az elméje és képes lesz új stílust teremtenie. A helyiek persze szeretettel segítenek neki ebben, más kérdés, hogy mi sül ki belőle.

Nem egy hibátlan anime, de mindenképpen egy jó anime, de erről majd a videóban, ami kb októberben fog kijönni. ;)

6.Ys

23207l.jpg

Köztudott, hogy imádom a videojátékokat, s habár nem vagyok egy akkora retro játékos, mint Member vagy Éjjeli Vakond, szeretettel próbáltam ki őket, s ha időm is engedte, ki is játszottam őket!

Eme régi retro anime egyik régi kedves RPG játék sorozatom, az Ys legelső két játékát dolgozza fel, a rendezői székben a ma már elk*rvult Takashi Watanabe ült, aki utoljára a Slayers Try idejáben tudott jó animét rendezni. Szerencsére ez még a Slayers előtt készült, s hozza a rendező akkor tehetségét!

Ebből is lesz videó kritika, ott majd többet mondok el.

Szóval ez a helyzet anime frontról, hamarosan egy Movie Review-al jelentkezek! ;)

Őszi Animeszüret 2015

2015.08.28. 10:54

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem"

(Petőfi Sándor)

Sziasztok!

Hát igen , nem sokára vége a nyárnak és itt az ősz. Bár az ősznek is meg vannak a maga szépségei. A szép nagy szőlőfürtök , a Mindenszentek napja, a szép lehullott levelek stb.... És persze itt vannak a 2015-ös ősz animéi is amiket majd szépen leszüretelhetünk bár bort nem készíthetünk belőlük. Nézzünk is meg pár címet!

neregate_com-fall-2015-anime-chart-v1.jpg

Sziasztok!

Member mester ezúttal ellátogat egy veszélyes dzsungelbe,hogy Indiana Jones-t megszégyenítő bátorsággal hintázzon liánokon és kannibálokat átugorva szerezze meg álmai nőjét! Legalábbis a Jungle Hunt világában! Jó Szórakozást!

 

 

Szegasztok!

Itt van legújabb videóm, melyben 2013 második legrosszabb animéjét mutatom be nektek, melyben az ARMS ismét bemutatja, hogy semmit sem tud jól csinálni.

Jó szórakozást! ;)

 

Sziasztok!

Hát végre! Majdnem1 évnyi videózási szünet után újra nekifogtam az iparnak. Ugyan ősi ellenségem a Movie Maker mintha szándékosan próbált volna hátráltatni engem de felülkerekedtem rajta, hogy megismertesselek titeket egy nagyon jó kis animével ami a Ramen Fighter Miki címre hallgat! Jó Szórakozást!

 

Sziasztok!

Ma egy kicsit ismét visszabarangolunk a 80-as évek animevilágába ugyanis ma egy olyan animét hoztam nektek amitől garantáltan a padlót fogja verdesni az állatok.

Előre szólok,hogy a cikkben +18-as képek és GIF-ek illetve más durvább kép található így az elolvasása csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Jöjjön akkor a Youjuu Toshi  vagyis a Wicked City című anime!  

g_wicked_city.jpg

Szegasztok!

Elkészültem legújabb bemutatómmal, amiben a Vampire Hunter D Bloodlust című animéről fogok beszélni nektek!

Jó szórakozást! ;)

 

Movie Review - Pixels

2015.08.09. 06:19

Szegasztok!

Mindig is vonzottak a videojátékok körül forgó filmek, emiatt is néztem meg anno a Rontó Ralph című Disney filmet, mely ugyan mai napig az egyik kedvencem, de sajnos be kell ismernem, hogy inkább csak egy játék cameo Disney film, mintsem videojátékokról szóló film. Aztán 2014-ben kijött az Angry Videogame Nerd film, ahol szerencsére több szerepet kaptak a játékok és jobban is be lettek mutatva - főleg az Atari által jelzett termékek -. Volt még anno 1989-ben a "The Wizard" című film, ami már tényleg a videojátékok körül forgott - pontosabban a Nintendo/NES játékok körül -, de ott viszont a gyerek szereplők nem kicsit bezavartak. Igen, vannak direkt dokumentum filmek a videojátékokról, de ugye az mégsem az, ha egy vígjáték volna, ahol a kisebb ismertetők mellett még nevethetünk is.

Aztán jött ez a Pixels című film, mely egy 2010-ben készült alig 3 perces Youtube videóból merítette az ötletet és alap koncepciót. Amikor kiderült, hogy Adam Sandler is játszani fog a filmben, akkor már előre, még a film megjelenése előtt jöttek az 1/10-ek és előre jelezték a szerintük még Thor 2 is "b*sszott jó film" kritikusok, hogy annyi esélyt sem fognak adni neki, mint a Birdman című filmben a kritikusnő a főhősnek.

Amúgy nem értem ezeket az "divat utálatokat", amik az utóbbi 5-7 évben mennek, főleg ami a Transformers és "Adam Sandler filmeket" illeti.

Tény: Adam Sandler "Jack & Jill" és "Apa Ég" nevezetű borzalmai mai napig súlyos mentális sérüléseket hagytak bennem, viszont a "Kavarás" és "Cipőbűvölő" filmjei egyáltalán nem lettek olyan rosszak, mint amilyennek a "kritikusok" mondták - megjegyzem, a "Kavarás" című film még akár egy közepes, egyszer nézhetős családi filmnek is simán elmenne.

A "Transformers gyűlöletről" annyit, ha a Transformers film sorozat ennyire tré, akkor miért ér el 1 milliárd dolláros bevételeket világszerte? Egy bizonyos összeg felett azért érdemes elgondolkodni.

Már olyan szinten vagyok, mint L.Mole aka Éjjeli Vakond: "a kritikusok tehetnek egy szívességet". "The Thing (1982)", a kritikusok szívből gyűlölték, mert "E.T. rules", mert "gyökér és véres és gusztustalan"... ma már kult horror. "Mortal Kombat (1995)", a kritikusok ezt is gyűlölték, 15 évvel később már nemzetközileg elismerten a létező legjobb videojáték-film adaptáció. Ott van még a "Thor Sötét Világ" aka "Thor 2", a kritikusokon látható volt, hogy leakarták húzni, de láthatóan féltek ezt megtenni, s inkább "enyhén fogalmaztak".

Egyet megtanultam: amire felkerül Adam Sandler és/vagy Michael Bay neve, azt az emberek már az előtt leírják, mielőtt egyáltalán megjelenne. S szerintem a Pixels, magyarosan Pixelek is eme tábort erősítik.

No de lássuk, hogy milyen is lett a film, természetesen az én néha objektív, de még így is erősen szubjektív véleményemet a filmről. Előjáróban annyit, hogy valóban nem jó film, DE messze nincs olyan rossz, mint amilyennek a "kritikusok" lehordták.

pixels_poster_01_a.jpg

Szegasztok!

Miközben készül a következő Anime Bemutatók videó, addig itt van Blacksheep (Baaad Movies) legújabb videója, amiben ismét volt egy kisebb vendég szereplésem.

Jó szórakozást! ;)

 

Sziasztok!

Mint tudjuk a szép álmok eléréséhez egy kis Member is szükséges. Esti mesének tehát itt van az Atarian 2. része a Kangaroo nevű játékkal! Jó Szórakozást és utána Szép Álmokat Gyerekek!

 

Sziasztok!

Tudom ez nem anime trailer de mégsem mehetettem el mellette szó nélkül. Az Asylum,ez a "már annyira rossz, hogy szinte jó" filmeket magából futószalagon ki@dó stúdió ugyanis megcsinálta azt a nyúlást ami garantáltan benyomja a beszarás jelző gombot!

 

Igen már a videóképből ki lehetett találni, hogy mire gondoltam. Szóval a drága Asylum már nem csak filmekből lopkod hanem animékből is.Pazar! De nézzük a jó oldalát: Legalább nem egy Gundam robot fog menni az újabb "rohadtul ijesztő" cápa ellen! Mi lesz a következő? Egy Mega Shark vs. Naruto? Vagy egy Mega Shark vs. Ghoul? Vagy ne adj isten egy Mega Shark vs. Girls Und Panzer?

Sziasztok!

Beszélgessünk egy kicsit a romantikus animékről! Tudom ez nem a legérdekesebb műfaj se animében, se filmben, se könyvben ( főleg ha azt nézzük mik jöttek ki mostanában a műfajban) és viszonylag ez az egyik legkönnyebben elrontható műfaj hiszen érzelmeket ábrázolni vagy visszaadni sosem egyszerű dolog. Viszont az  tény,hogy az animék nagyon nem értenek ehhez a műfajhoz. Jó van azért pár kivétel de a romantikus animék többsége rettenetesen felszínes,egysíkú és némely esetben rettenetesen irreális.A mangáknál és light novelek-nél is fent áll ez a tény de a legrosszabbak a műfajban az otakuk-nak gyártott romantikus visual novelek , otome game-ek és randijátékok.És tény,hogy ezekből készülnek a legrosszabb animék is. És,hogy miért beszéltem erről? Nos azért mert a mai anime amiről beszélek nektek szintén a előbbi műfajba tartozik! Jöjjön tehát az ef: A Tale of Memories című anime!

8103d7c886eef31c4dc61843d876562a1347932847_full.jpg