Szegasztok!

Sokáig szemezgettem egy mangával, mely a Golden Kamuy nevet viselte, s melybe nem mertem beleolvasni egy ideig, majd bátorságot vettem, s belekezdtem. Az eredmény: egy nagyon jó szórakoztató manga, melyet mindenkinek tudok ajánlani!

Mivel japánban sikeres lett, ezért nem maradhatott el az anime adaptáció sem, mely a ma már nagyon divatos "szezonos" formulát követi. Mondjuk az meglepett, hogy már most ősszel jön a második évad, de annyi baj legyen. Mielőtt viszont megérkezne, úgy gondoltam, hogy megírom véleményemet az anime adaptáció első évadjáról!

Ma tehát a Golden Kamuy animéről írok nektek!

90880l.jpg

Megalo Box kritika.

2018.07.03. 19:05

Sziasztok. Alighanem 2018 tartogatni fog még meglepetéseket. És a mostani górcső alá a Megalo Box alighanem egy igazán kellemes meglepetést tárt elénk. Ez az anime ugyanis az Ashita No Joe (Tomorrow's Joe) 50.-ik évfordulója előtt állít emléket. Lássuk is, hogy mennyire sikerült eme kult anime előtt tisztelegnie.

 91055.jpg

Movie Review - Gotti (2018)

2018.07.01. 13:26

Sziasztok!

Akik ismernek azok tudják, hogy imádom a maffiafilmeket. Olyan filmek tartoznak a kedvenceim közé mint a Keresztapa, a Nagymenők, a Casino, a Tégla, a Sebhelyesarcú , a Volt egyszer egy Amerika és még sorolhatnám és , hogy miben rejlik ezeknek a filmeknek a varázsa azt már a 91 Days kapcsán is elmondtam. Azért mert ezt a világot nem ismerik az átlagemberek ezért mindig is izgatta az emberek fantáziáját akik meg ismerik nos.....azok rábasztak finoman szólva. És ezért is sajnálatos, hogy manapság nem készülnek jó maffiafilmek éppen ezért amikor olvastam, hogy John Gotti az egyik legismertebb főnök életéről film készül John Travolta főszereplésével akkor tűkön ülve vártam a filmet de amit a képembe kaptam gyerekek.........

280069_1526554168_7025.jpg

Szegasztok!

Nem rég olvastam híreket, miszerint a WHO szerint most már "hivatalosan" is mentális-zavarnak számít a sok videojáték.

Két különböző oldalról is vannak cikkek róla:

https://index.hu/tech/godmode/2018/06/18/videojatek-fuggoseg_betegseg/

http://hvg.hu/elet/20180618_Hivatalos_mentalis_zavar_a_videojatekfuggoseg

Nekem csak annyi kérdésem: Most már hivatalosan? Nem azért, de már évtizedek óta köztudott, hogy bármilyen túlzásba vitt dolog "mentális-zavarhoz" vezethet, függetlenül, hogy mi az. Ok, hogy nem drog-cigaretta-alkohol szint, de semmi sem veszélytelen, ha túlzásba van véve!

Magáról a jelenségről érdekes tudni, hogy eddig csak az USA meg néhány ország regisztrálta a túl sok videojátékot mentális-zavarnak, de amúgy a világ nagyobb része inkább csak a cenzúrával éltek.

Aki ismert, az tudja rólam, hogy én a két álláspont között vagyok: maguk a videojátékok nem károsak, DE ahogyan minden, még a sport és az olvasás is, károssá válhat. Illetve sok függ attól, hogy mivel játszik és hány évesen - még mindig sírok, amikor egy szülő a boltban megvesz egy 10 év alatti gyereknek egy 18+-as játékot. Viszont sok függ magától a játékostól is, hogy mennyit játszik. Számomra az egészséges heti játékidő az olyan heti 5-8 óra maximum. Az fölött már én is soknak tartom.

S nektek mi a véleményetek?

Szegasztok!A mai nap bemutatom a legutolsó számozott Naruto Shippuden játékot, amivel valószínű, hogy lezárul az Ultimate Ninja Storm széria. Ez nem más, mint a negyedik rész, ami Pc-re, Ps4-re és Xbox One-ra jelent meg. Műfajában megmaradt a verekedős játéknak, viszont behoztak néhány újdonságot, amivel kicsit frissült a játék is. Ám mivel megvannak a játékhoz kiadott Dlc-k, ezért azokat is górcső alá fogom venni. Lássunk is hozzá, mert ez nem lesz egy rövid menet.

 naruto-shippuden-ultimate-ninja-storm-4-road-to-boruto-181863-detail.jpg

Sziasztok!

A 2010-es évek elött-ről készült animékről az általános vélemény az, hogy sokkal jobbak mint a mai tucat gyártott moe bullshitt sorozatok és ez lényegében így is van de mint tudjuk minden éremnek két oldala van. Rossz vagy akár a közepes szintet is csak alulról súroló animék már régebben is készültek. Lássuk melyik kategóriába tartozik mai alanyom , a Tokyo Underground című anime.

21036l.jpg

Szegasztok!

Úgy nézz ki, hogy eme "Isekai" műfajban nem nagyon tudnak az anime stúdiók remekelni. Hol az alapanyag rossz, hol meg maga a stúdió rontja el.

Eme animét, melyet röviden csak "Dearh March"-nak neveztem el, nem rég néztem meg Ragnafan1992-vel, s úgy döntöttem, megér egy rövid véleményezést.

Szóval ma a 2018-as Death March animéről írok nektek!

88911.jpg

Üdvözlök mindenkit a disztópikus, távoli Japánban, ahol bármilyen erotikus dologért (legyen szó pornóról, de akár a disznó vicc elmeséléstől) börtönbüntetést kaphatsz. A rendszer 16 éven keresztül tökéletesen működött. Ám nem egy ellenállás született. Mi ebben a kritikában az S.O.X. csapatot követjük végig 12 részen keresztül, amit 2015-ben adott ki a J.C. Staff. Lássuk, megéri-e a belefektetett időt.

24001.jpg

Szegasztok!

Nem rég kerültek napfényre a 2018-as féléves eladási statisztikák, melyek 2017 novemberétől 2018 májusáig listázzák a japánban eladott mangák és light novel regények eladásait.

Mivel 2018 márciusában hivatalosan szakítottam a Weekly Shonen Jump-al, így a tőlük származó mangákról csak 2018 márciusáig bezárólag tudok nyilatkozni.

No de lássuk a listát!

light-novel-shop-1.jpg

Szegasztok!

Habár youtube videó nézés terén eléggé visszahúzódtam (akiket/amiket aktívan követek videózás terén kollégákat nem számítva simán elférnek egy kezemen), azért voltak olyan anime témájú videók, amik terén igen erősen megkérdőjeleztem annak hitelességét.

Eme listában a Watchomojo néhány megkérdőjelezhető anime témájú videójáról írok. Nem lesz rangsorolva, szóval a számozás csupán a követhetőség jegyében lesz jelen.

index_4.jpg

Sziasztok!

Hát igen elérkeztünk a 7.évad záróvideójához amivel sikeresen lezárjuk az évadot.Köszönöm mindenkinek aki figyelemmel kísérte az évadot, jó nyarat mindenkinek, ősszel pedig folytatjuk!

Az ajánlásokat ide küldhetitek: rolypapi@ citromail.hu vagy a videó alá komment formában.

 

 

Genius Party kritika.

2018.05.21. 15:20

Sziasztok. Számomra az anime antológia eléggé idegen műfaj. Az egy dolog, hogy nekem kell némi szünet, ha 5-6 vagy esetleg 7 mini sztorit reprezentál, hogy mindegyik információt megemésszem. Ráadásképp az antológia egyik legnagyobb hibája, hogy baromi nehéz értékelni, mert vannak bennük nagyon jó darabok és vannak bennük iszonyat gyengék vagy vakvágányra tévedtek. Erre a mostani alanyom is ékes példa rá, a 2007-es Genius Party, amit a 4°C Studio alkotott meg. Lássuk is.

 5d85de43563adfa975e27f1002d10d53--slot.jpg

Az anime 7 sztorit foglal magába, amik történet és látvány szempontjából nem függenek össze. Így bőven megtehetem, hogy a történeteket önállóan elemezzem le. Kezdjük is az elsővel, ami nem más, mint a…..