Sziasztok!

Ezúttal nem videóval hanem egy rendes írásos kritikával jelentkezem pusztán abból az okból kifolyólag, hogy valami istentelenül meg vagyok fázva és így a hangot sem vettem még fel a következő bemutatóhoz. Remélem hamarosan elmúlik addig is nézzük mai alanyomat ami a Hakata Tokotsu Ramens névre hallgat!

htr_anime.jpg

Nanatsu No Bitoku kritika.

2018.04.23. 10:11

Sziasztok. Nem fogok finomkodni ezzel az animével, az biztos. Akkora egy semmitmondó, üres, gagyi sz**, hogy arra már megfelelő szó nincsen. Inkább nézném újra a középszerű Keijot, vagy a Boruto movie nevű szennyet. SŐT! Akár a LaMB nevű iszonyatot is szívesebben megnézném, mintsem újra megnézzem mind a tíz részt. Lássuk is, hogy miért kaptam fel a vizet ezzel az animével kapcsolatban.

 209857.jpg

Szegasztok!

Gondolom nem kell sokat mondanom a Csillagközi Invázió franchise-ról. Számtalan alkalommal emlegettem, mint pozitív ellenpélda a Terra Formars nevezetű fércművel szemben, mint a földönkívüliekkel való háborús sci-fi cuccok egyik legjobbja. Az 1997-es film valósággal beleégett az emberek emlékezetébe, holott elméletileg erősen eltért az annak alapjait csak felhasználó eredeti könyvtől.

Nos, évekkel ezelőtt egy véletlen folytán megtudtam, hogy készült a könyv alapján egy anime is még 1988-ban, vagyis az 1997-es film előtt durván 9 évvel már létezett anime a könyvből! Hogy melyik áll közelebb az eredeti könyvhöz és mennyivel tér el az anime? Nos, erre adok nektek ma választ!

Ma az 1988-as Starship Troopers animéről írok nektek!

89616l.jpg

Gakuen Babysitter kritika

2018.04.18. 18:12

Sziasztok. Ahogy ígértem, bemutatom a 2018-as téli szezon legcukibb darabját. Maga az manga 2009 óta fut és az anime 12 része a manga 20-25 fejezetet dolgoz fel (eddig 91 fejezet jelent meg). Nem cséplem tovább a szót, íme, a 2018-as Gakuen Babysitter, amit a Brain’s Base készített.

 89978.jpg

Szegasztok!

Go Nagai neve leginkább a Devilman és a Cutey Honey mangák és a belőlük készült sorozatok kapcsán lehet sokak szerint ismerős. Viszont vannak neki olyan művei, amelyek sajnos nem kaptak kellő figyelmet, pedig ha nincsenek is olyan jók, mint az említett páros, bizonyos dolgok terén kiemelkedőek. Ma egy ilyen művének anime adaptációjáról fogok írni nektek!

Ma a Black Lion animéről írok nektek!

mv5bnjmxnwfjnjmtmtnjny00nje1ltg2zjctnzjizmy5otyznwy4xkeyxkfqcgdeqxvymzm4mjm0nzg_v1_uy268_cr1_0_182_268_al.jpg

Sziasztok. Ahogyan 3 nappal a tavaszi Mondoconon előtt meghirdettük, kérdőívet állítottunk össze, hogy felmérjük az átlag animerajongó animés ismereteit és személyes ízléseit. Most úgy döntöttem, hogy én is kitöltöm, hadd szenvedjek én is. Remélem továbbá, hogy kollegáim is ki fogják tölteni vagy kommentben, vagy a cikk szerkesztése által. Kivételek lesznek azért. Utólag a 6-os, 10-es, és 11-es kérdéseket posztolom, de nem válaszolok rá. Ezek animék megjelenésének sorba rakását a maradék kettő az Oscar díjjal kapcsolatos. Aki kommentben kitölti, azokat arra kérem, hogy NE használjon semmiféle puskát. Tiszteletben tartom azokat, akik normálisan kitöltötték. De ne szaporítsuk tovább a szót, vágjunk bele. 

header2_gif_masolata.jpg

Szegasztok!

Sokszor beszéltem és írtam nektek az Ys videojáték sorozatról, s gondoltam itt az idő, hogy írjak nektek arról a játékról, ami bevonzott engem eme videojáték franchise világába.

Ma a 2009-es Ys Seven játékról írok nektek!

ys_seven_cover.jpg

Sziasztok!

Na vajon mi történik ha vesszük Takamatsu Shinjit, odaadjuk neki a SAO alapötletét és rá bízzuk a dolgot " csinálj vele amit akarsz" módon? A válasz az Ixion Saga DT című anime lesz, Jó Szórakozást!

 

 

Szegasztok!

Emlékeztek még, amikor beígértem februárra az Isekai Smartphone nevezetű anime szemetet? Nos, van egy mondás: "jobb később, mint soha"... bár az én helyzetemben a soha valamiért sokkal kegyesebb lett volna...

Ma 2017 egyik legrosszabb animéjéről, az "In Another World With My Smartphone", azaz Isekai Wa Sumatofon To Tomo Ni animéről írok nektek!

86794l.jpg

Sziasztok! Meg kell, mondjam az őszintét, akármennyire is hallom néhány manga filmadaptációjának a pozitív értékelését, akkor se vagyok hajlandó megnézni. A legtöbbjük az alacsony költségvetés ellenére próbálkozik olyannal, ami inkább rossz szájízt hagyhatna bennem. Az Ousama The Game  2010-es adaptáció esetében sem volt ez kivétel, úgyhogy félve a legrosszabbtól megnéztem. A legnagyobb meglepetésemre nem negatív, hanem pozitív csalódás volt a vége. Lássuk, hogyan sikerült elérnie a filmnek azt, amit 2017-ben, az anime nem tudott elérni.

 king_game-p1.jpg

Szegasztok. Mai nap egy igazi csemegét mutatok be nektek. A Capcom 1998-ban kiadta a Stardust Crusaders saga történetét feldolgozó játékot a játéktermekbe. Egy évvel rá megjelent a JJBA: Heritage of the Future című bővítést több játszható karakterrel, több pályával és sztori móddal. Ugyanebben az évben viszont megkapta két konzolra is a portolást: A Playstationre és a Sega Dreamcastre. Ma a PS1-es konzolportót veszem górcső alá.

 jojo-s-bizarre-adventure-ntsc-u-slus-01060-playstation.jpg

Sziasztok!

Mangekyoval összeültünk és egy ital mellett kibeszéltük a Charlotte című animét. Jó Szórakozást!