Szegasztok!

Mikor először láttam a 2017-es évben a Made In Abyss borítóját, illetve, hogy eme animét az a Masayuki Kojima rendezte, aki a Black Bullet nevezetű istenkáromlást elkövette már az elején leírtam. Aztán lassan elfogott a kíváncsiság és úgy döntöttem, hogy adok neki egy esélyt, hátha Masayuki Kojima és a Kinema Citrus tanultak a hibáikból. Őszintén.... nagyon, de tényleg NAGYON pozitívan csalódtam! Arra volt példa, hogy tehetséges rendezők és jó stúdiók kiadtak f*st a kezeikből (lásd Madhouse -> Mahou Sensou és Kamisama No Inai), de arra nem volt sok példa, hogy egy kétes stúdió és egy még kétesebb rendező csinálják meg az év legjobb anime sorozatát!

Mert igen, két fajta hype van: a hype, ami nincs kiérdemelve (lásd Attack On Titan és My Hero Academia), és a hype, ami ki van érdemelve! A Made In Abyss szerencsére azon ritka alkotások közé tartozik, ami kiérdemelte a hype-ot!

Ma a 2017-es Made In Abyss sorozatról írok nektek!

86733l.jpg

Szegasztok. Az Ultimate Ninja Storm széria az etalon a Naruto adaptációkban, de egy széria létezett még az első rész tájékán, ami szerintem a fent említett szériát meg tudta szorongatni. Csak egy bibi van vele: Xbox 360-ra jelent meg csak. Viszont nagy meglepi, hogy a fejlesztő cég nem más, mint a Ubisoft. Lássuk, hogy milyen lett eme remekmű, ami anno sok fejfájást okozott a Bandai Namconak.

 61rj8_ggojl.jpg

Sziasztok!

Hiába a Madhouse az egyik legjobb animestúdió néha még ők is bakizhatnak de 3x-or egymás után azért egy kicsit sok. Mangekyo ugye már bemutatta a Mahou Sensou című emberiség ellen elkövetett bűntettet és most a Kamisama no Inai Nichiyoubi is megkapja a magáét!

 

 

Szegasztok!

2013... amikor azt hitte mindenki, hogy nem lehet a 2011-es évet animék terén jobban elrontani, az hatalmasat koppant 2013-ban! Olyan animék jelentek meg ebben az elátkozott évben, mint Sekai De Ichiban Tsuyoku Naritai, BlazeBlue Alter Memory, valamint Rescue Me...

Persze jelentek meg jó animék is (Kill La Kill, Log Horizon), illetve elfogadható alkotások (Attack On Titan látványpornó).

Viszont volt egy anime... egy anime, ami már olyan sz*r volt, hogy majdnem letaszította a trónjáról a Platonic Heart nevezetű istenkáromlást! Egy anime, mely totálisan hülyét csinál a kultikus poszt-apokalipszis rajongóiból és a seinen rajongókból, akik egy jó kis seinen animét akartak aztán meg egy ótvar shonen-t kaptak.

Ma 2013 legrosszabb animéjéről írok nektek: Coppelion.

75543l.jpg

Sziasztok!

Amikor nekiálltam a 7.évadnak akkor megfogadtam,hogy csak videók lesznek tőlem addig amíg be nem fejezem az évadot meg néha egy-egy filmkritika. De amikor olyan hír lát napvilágot, hogy egy újabb olyan manga kap animét ami már több mint 30 éve indult útjára és már több mint 20 éve véget ért ráadásul a kritikusok főleg pozitív kritikákkal éltetik még ennyi év után is akkor arra csak felkapja a fejét az ember. Úgyhogy muszáj volt elolvasnom a Banana Fish mangát, hogy képbe legyek vele kapcsolatban mire kezdődik a sorozat. És,hogy tényleg megérdemli-e azt a sok pozitív kritikát? Nézzük meg.

bana0160.jpg

Sziasztok. Aki ezt a posztot olvassa, az valószínű, hogy követte az elmúlt 1 hét eseményeit, aminek már a nyomát se lehet látni. Nem is sejthettem volna, hogy egy összecsapott toplistám valaha hatalmas balhét fog szítani. Ám jönne merülne fel a kérdés azokban, akik nem követték az eseményeket, hogy mennyi víz folyt le az elmúlt hetekben. Én szívesen beszélek róla.

Meghalt Tsuru Hiromi

2017.11.17. 15:27

Sziasztok!

Eredetileg egy mangakritikával jöttem volna de ma reggel egy nagyon szomorú hír csapott arcon. 57 évesen ugyanis elhunyt a legendás női seiyuu Tsuru Hiromi aki olyan karaktereknek adta a hangját mint Cross a Nagareboshi Ginben, Meryl a Trigun-ban, Ukyo a Ranmában de mégis élete leghíresebb szerepe egyértelműen Bulma volt a Dragon Ball-ban.

1640719-tsuru_h.jpg

Sziasztok. Egy újabb toplistát írok, ezúttal hazai filmiparunk nagy sikerei kerülnek terítékre. Akár hiszitek, akár nem, ezt nehezebb volt összehozni, mint a legrosszabb listát, annyi jó filmet tudott hazánk letenni az asztalra. De nem szaporítom tovább a szót, lássuk az általam szeretett magyar filmeket!

Szegasztok!

Ma egy olyan régi anime filmről írok nektek, amivel sok baj nem is lenne, sőt, jó is lehetett volna, ha figyeltek volna a részletekre (plusz ha nem készült volna folytatás neki kb 10 évvel később).

Ma az M.D. Geist című anime filmről írok nektek!

md_geist.jpg

Sziasztok!

Nos ezzel a videóval el is startol a sorozat 7.évada amiben főleg olyan animék lesznek terítéken amiket ti ajánlottatok nekünk. A Gurren Lagann-t Veréb József nevű olvasónk ajánlotta bár már előtte is sokan írtátok, hogy érdemes lenne megtekintenünk ezt a sorozatot így úgy gondoltam, hogy akkor kezdjük is az évadot a Tengen Toppa Gurren Lagann-al!

Jó Szórakozást!

 

 

Üdvözlök mindenkit ott, ahol minden félelmünk valóra válhat! Ahol a valóság egybemosódik a képzelettel! Üdv Haloween éjszakájánának kezdetén. Most felteszek egy igencsak egyszerű, mégis fogós kérdést? Hány horror animét ismerünk?
Szerintem nem sokat. Pontosabban, animék szempontjából eléggé tággá vált a fogalom. Persze, ott van a Pokoli Lány első és második évada, vagy a Corpse Party: Tortured Souls. De vannak itt olyan hajmeresztő abszurdítások, mint a Tokyo Ghoult jelölni horrornak (A Micimackóban több horrort találok, mint ebben az overhypeolt shounen katyvaszban.). De azért örvendetes, hogy jönnek ki még vegytiszta horror animék. 2017 Februárjában kijött az Ao Oni egész estés animéje, de a látottak teljes mértékben elborzasztottak és kificamítják a jó ízlés fogalmát. Lássuk is, miért.

 81440l.jpg

Sziasztok. Tudjuk nagyon jól, hogy a rendszerváltás után a magyar filmipar szépnek nem mondható halálrovást mutatott be. Ez egyrészileg az amcsi ötletek átmásolásától egyenesen Andy Vajnáig visszavezethető. Ezzel nem azt mondom, hogy nincs jó magyar film 1989 után, de ismerjük be, hogy több szart kapunk, mint jót. Elő hát a 10 legrosszabb magyar filmmel, amit én valaha láttam. Megjegyzem, hogy ez egy személyes lista. Mindenki mást tart szar filmnek. További extra, hogy itt a 10-et szó szerint kell érteni (elnézhetőtől egyenesen a megbocsájthatatlanig).