Sziasztok!

A Ginga Nagareboshi Gin az egyik legjobb shounen anime amit valaha készítettek ez tény. Remekül megírt történetével, jól időzített csavarjaival, szerethető-néha utálható karaktereivel és egy olyan opening zenével rendelkezik ami mindörökre belopta magát annak a szívébe aki akárcsak 1x-er is látta. Egy ilyen magas színvonalú műnek folytatás csinálni eleve rizikós dolog de mindezt majdnem 20 évvel később megtenni pedig felér egy lehetetlen küldetéssel.Lássuk is akkor anno, hogyan teljesít a folytatás azaz a Ginga Densetsu Weed!

3cd434b4385798dfcf0b3a0b560af176.jpg

Szegasztok!

Igen, nem csalás és nem ámítás, ez valóban egy hónap témája poszt... kb sokadik év után. Gondolkodok, hogy át kellene nevezni a rovatot, de addig is beszélgessünk egy kicsit az animék és mangák történetszálairól.

Mint minden fikciós mű, az animék és mangák is különböző történetszálakból állnak, főleg a hosszabb művek. Mindent felsorolni lehetetlenség volna, szóval én inkább a leghíresebb, sokszor látott anime és manga történetszálakat mutatom be és mondom el róluk véleményemet, pontosabban írom meg róluk!

book-icon-256px-copy.png

Szegasztok. A pókert remélem, senkinek se kell bemutatni. Hiszen, az egyik legismertebb szerencsejáték, ahol nem a szerencse, hanem a kötélidegek és a hidegvér is dominál. Személy szerint szeretek pókerezni (nem pénzben). De mit tehet az ember, ha csak gyakorolni szeretne vagy szórakozni és éppen társasága nincsen? Hát videó játékban teszteli tudását. Na és itt nagyon meg lennénk lőve, hiszen csak online és vetkőzős pókerek vannak, ahol csak addig játszol, amíg pucérra nem vetkőzteted a virtuális hölgyet. Ám a Telltale Games 2010-ben gondolt egy hatalmasat és piacra dobta a Poker Nights at Your Invertory első részét, ami sikeres volt. Az ellenfeleink videójáték és rajzfilm karakterek voltak és ráadásul poénkodtak nem is keveset. Viszont 3 év múlva kiadták a második részt, ami szerintem a legjobb pókerjáték, amit valaha piacra dobtattak. Lássuk is, hogy miért érdemes adni neki egy esélyt.

 header_1.jpg

Sziasztok!

2013-ban James Wan hatalmasat robbantott a kasszáknál a Démonok Között című horrorral. Nem volt benne semmi olyan dolog amit más szellemházas horroroknál ne láttunk volna már de a rendező már-már mérnöki precizitással pakolta olyan jól egymásra a sablonokat és töltötte meg hangulattal, hogy azon nem lehet nem csodálkozni és mindezekre rátett egy lapáttal a kitűnő színészi játék, a valós eseményeket feldolgozó történet amik mind-mind hozzájárultak a film sikeréhez. Ebben a filmben ismerkedhettünk meg először Annabellel-el a démoni babával aminek népszerűsége a film hatására hatalmasat ugrott így nem is volt kétséges, hogy ő is kap egy filmet ami azonban iszonyatosan retekszar lett így a kasszáknál is szépen elhasalt és ezt csak a Démonok Között 2. része tudta csak feledtetni. Aztán bombaként robbant a hír , hogy a pokoli Rozen Maiden baba filmje előzményfilmet kap vagyis kapunk egy előzményfilmet egy előzményfilmnek ( előzményseption ).  Ezt akkor mindenki az egyik legnevetségesebb ötletnek tartotta bár abból a tényből kifolyólag, hogy az Ouija is kapott előzményfilmet így annyira ez nem volt meglepő. És ugye mind tudjuk, hogy ha egy szar horrornak csinálnak folytatást akkor az is általában hagy kivetnivalót maga után igaz? Nos az Annabelle 2-re minden lehet mondani csak azt nem , hogy rossz!

 

962979_33.jpg

Sziasztok!

Mivel már jó régen volt manga kritika ezért most egy manga kritikájával jelentkezem ráadásul egy horror mangával ami viszont egy olyan alaptémát dolgoz fel ami horrormanga berkeken belül egy igazi kihasználatlan lehetőségnek minősül. Jöjjön tehát a Miso Misou manga!

misu-misou-16525.jpg

Szegasztok!

Ezúttal egy nagyon, NAGYON rossz animéről fogok nektek írni, ami nem kicsit b*szta fel az agyam. Hogy mennyire rossz? Nos, ha az anime "témaválasztásánál" kellene maradnom, elég lenne annyit írnom, hogyha a bibliai Lucifer lázadása előtti napon tudta volna előre, hogy 2017-ben egy szigetország szexuálisan túlfűtött animátorai dinnyemellű szőke Marry Sue-ként fogja ábrázolni, aki már kínosan álleszbikus módon más nők melleit nyalogatja közben meg egy hihetetlenül gagyi és logikátlan történet keretében próbálják mosdatni "főhőnőjüket", akkor inkább meggondolta volna magát, térden állva bocsánatot kért volna az Istentől majd megkérte volna az Istent, hogy 2017-ben csapjon villám a fent említett animátorokba.

Ha viszont saját szavaimmal kéne leírnom: f#s!

Ma a Sin Nanatsu No Taizai nevű borzalomról írok nektek!

86621l.jpg

Rouge Warrior kritika.

2017.08.01. 11:05

Szegasztok. Már most kezdem azzal, hogy a kritika alatt csúnya szavak fognak elhangzani. Ennek tükrében olvasd tovább ezt a kritikát. Anno a Bethesda kitalálta, hogy egy fejlesztőcsapattal, a Rebellionnal karöltve csinál egy hidegháborúban játszódó lopakodásra építő lövöldét. Aztán 2009-ben el is készült és akkora csattanás lett, mint a jóélet. Lássuk is, milyen lett.

 hqdefault_4.jpg

Szegasztok. Ez egy váratlan poszt, de szívesen megosztom veletek az eddigi játékgyűjteményem. A helyzet ugyanis, hogy amit mostanra terveztem anime bemutatót inkább Haloweenre fogom hagyni, máshoz meg jelenleg nincs kedvem megmutatom az eddigi játékgyűjteményemet. Nem vagyok nagy ebben a témában és pár alkalommal ismerőseim kinevetnek. Én viszont örömmel tudom ezen játékokat a listámba. Lássuk is, mik lapulnak Ragnafan1992 gyűjteményébe.

Dante’s Inferno kritika

2017.07.23. 10:11

Szegasztok. Tudjátok, mi a legbosszantóbb a God Of War szériába? Playstation exkluzív. És aki anno bolond módon Xbox 360-at vett, az két dolgot tehetett. Vagy vár egy kicsit, aztán becseréli Playstation 3-ra, vagy keres egy God Of War klónt. És elég hamar arra a következtetésre jut, hogy a Dante’s Infernonál jobb klónt nem is talál Xboxra, mégha közel sem teljes hasonmás. De lássuk a medvét.

 baixar-dante-s-inferno-pc.jpg

Vége A Fairy Tail Mangának

2017.07.21. 18:13

Szegasztok!

Megtörtént, aminek meg kellett történnie: VÉGE A FAIRY TAIL MANGÁNAK!

Ma, jelent meg a Fairy Tail utolsó fejezete, mely a 545-ös számot viseli és 46 oldal hosszú.

Véleményem.... katasztrófálisan sz*r!

Nem elég, hogy Zeref-t 3 fejezet alatt, a hatalmas Acnologiát pedig szintén 2-3 fejezet alatt verték le (ami még a Naruto és Bleach nevű mangák végső harcaihoz képest is rekord gyorsaságú volt és természetesen még összecsapottabbak is lettek mint az említett példák), de itt is eljátszották, hogy a harcok után egyetlen egy fejezetben akarnak mindent lezárni.... és hogy legalább Natsu és Lucy összeházasodtak-e? NEM. Zanyád, Hiro, ha már ennyire erőltetted a fanservice-t, akkor már vidd is végbe! Ha már fanservice, ha nem volt Zeref számára a 3 fejezetes béna csata megalázó, akkor van egy még nagyobb hírem: Zeref és Mavis feltámadtak.... ZANYÁD, HIRO!

Szóval véleményem szerint a Fairy Tail mangának van a legrosszabb befejezése a legrosszabb végső boss harcokkal együtt. Inkább olvassátok el Rave Master-t, mint ezt!

Hosszabb írásos kritika jövő héten lesz a Fairy Tail mangából.

Még egy hír: hivatalosan is bejelentették, hogy 2018-ban jön a Fairy Tail anime utolsó évada! Talán az animátorok jobbat tudnak csinálni.

Nektek mi a véleményetek a Fairy Tail végéről?

03-ft545r_1.jpg

02-ft545r_3.jpg

41-ft545r_41.jpg

 

Figyelmeztetés: Ez nem kritika lesz, hanem véleménykifejtés a Boruto elsőtől a tizenötödik epizódig.

Sziasztok. 2002-t írtunk, amikor a Naruto animében megjelent. Onnantól fogva bombaként robbant a shonen műfaján belül. Tény, hogy a mangaka Ki$himoto összelopkodta más mangakáktól az alapokat, de ez anno senkit nem érdekelt, mert minden mást nagyon jól meg tudott oldani és ikonná tudta növeszteni az általa megálmodott univerzumot. 2007-ben viszont hosszabb fillerekkel tarkított kihagyás után elkészült a Shippuden széria, ami 2017-ig futott. A kezdeti kisebb csalódások az idők során hatalmas kapufák és szarvashibák egész garmadája lett, amit már csak az eszelős fanok értékeltek egekig való magasztalással. Normális anime rajongók ellenben kukázták elég szép számmal. És ennek mi az oka: Ki$hi szépen eladta a rajongóinak az egészet. Ezzel magyarázható volt a halálok száma a jó oldalon, hogy a rossz a jók oldalára állnak, meg ehhez hasonlók. 2017-ben még a Shippuden megszűnése előtt bejelentették a folytatást, ami immár nem a narancsszínű pizsamás hülyegyerekről és annak emós jóbarátjáról, hanem (ahogy a cím is sugallja.) Borutoról. Kezdetben a Shippuden okozta baromságok miatt fenntartásokkal álltam neki, de magam lepődtem meg rajta, hogy egészen korrekt művet kaptunk.

 84460l.jpg

Anime Bemutatók Felhívás

2017.07.17. 19:12

Szegasztok!

Minden a videóban!

rolypapi@citromail.hu