Sziasztok!

Na csak elkészültem a videóval amivel a 7. Baaad Movies Filmelemzők Oscar versenyre nevezek és amelynek alanya a One-Punch Man című 2015-ös Madhouse anime! Jó Szórakozást!

Az Anime Bemutatók sorozat 7.évada meg november elején veszi kezdetét ha minden jól megy! Köszönjük az ajánlásokat , kaptunk sok-sok igen érdekesnek kinéző alanyt.

 

 

Cuphead kritika

2017.10.15. 11:52

Mielőtt bármibe is belekezdek….1 éve, hogy az Anime Manga Palota tagja lehetek. Aztarohadt! Belegondolok, hogy annak az oldalnak a tagja vagyok, amiről régen csak álmodni mertem volna egyszerűen zseniális érzés. Ennek alkalmára egy frissen beszerzett játékot mutatok be, így fejezve ki hálámat a blognak és az olvasóimnak. Jó szórakozást hozzá.

 

Szegasztok. Tudjátok, hogy mi a probléma lassan a legtöbb játékkal? Egy régi motorosnak aligha nyújtanak kihívást. Persze, a casual játékosok is célközönségnek számítanak, de az ipar affelé tart, hogy lassan olyan játékok jöjjenek ki, amiket egyetlen gombnyomással végig lehessen vinni. Ám még mindig vannak olyan játékok, amiknek magas kihívásuk van. Mostani alanyunk, a Cuphead is ezt a vonalat képviseli. De lássuk is, miért ne kössünk üzletet az ördöggel, ahogy az alcímben le van írva.

 572dc161-0e1c-4ff2-ae9f-bfc4d03ecb08.jpg

Sziasztok!

Csodák és megmagyarázhatatlan jelenségek. Olyan dolgok amikre nincs tudományos vagy kézzel fogható válasz.Se szeri se száma az ilyen dolgokkal foglalkozó dokumentumfilmeknek amik általában a Discoveryn vagy valamelyik más minőségibb tv csatornán szokott menni. Vannak akik elfogadják, hogy nincs mindenre válasz mások bőszen próbálnak magyarázatot találni. A torinói lepel, stigmák, különös fények, ufók, kísértetek, szellemjárás ezek mindig is izgatták, izgatják és izgatni fogják az emberek képzeletét. Az animeműfaj sajnos ezidáig a Ghost Hunt-ot és a Bújj Bújj Szellemet leszámítva nem igazán foglalkozott ezzel azonban nemrég kijött a Vatican Kiseki Chousakan ami végre ezt a témát dolgozza fel. Lássuk, hogyan sikerült.

86746l.jpg

Szegasztok!

Gondolom nem csak engem ért váratlanul, amikor a Studio Deen bejelentette kb 9 év után, hogy készül az új Jigoku Shoujo évad. Itt az AMP-nál mindenkinek megvolt a maga reakciója - az enyém az, hogy kb annyira hiányzott, mint egy pofon a sz*rnak.

Jöttek a hírek, amiket próbáltam ignorálni, mert frissen akartam nekiülni az animének. S most, miután végignéztem az új évadot, itt az idő, hogy írjak nektek!

Ma a Jigoku Shoujo Yoi No Togi animéről írok nektek!

86962l.jpg

Sziasztok. Egy vallomással tartozok a kedves olvasóknak. Van okom rühelleni Ki$himoto munkásságának aligha nevezhető Naruto univerzumot. Amennyire koherensen építette fel a sima Narutot, annyira kellet szétcsesznie a Naruto Shippudent. Erre legékesebb példa a női karakterek fejlődése. És itt lyukadunk ki Haruno Sakuránál, a főhősnek látszódó fangörlnél. Mi is a probléma vele? Vessük egy kicsit górcső alá.

 maxresdefault_14.jpg

Sziasztok!

Az emberek számtalan történetet alkottak már. Szomorút és vidámat, akciót, fantasyt és még sorolhatnám. De elgondolkoztatok már azon, hogy mit érezhetnek az adott mű szereplői? És, hogy mit reagálnának arra, hogyha találkozhatnának az íróikkal vagy esetleg fordítva. Mi lenne a véleményük az illetőről. Tisztelnék őt vagy megvetnék a sorsuk alakulása miatt.Ezt a témát járja át a Re:Creators című sorozat is. Lássuk is hogyan teljesít.

85469l_1.jpg

Szegasztok!

Ha már japán anime rajongók összedobtak egy "top 100 legjobb anime valaha" listát, akkor én miért ne? Viszont én a videós megoldást választottam, melyben kizárólag zene és a felsorolt animék lesznek benne! Meglehetősen nagy intervallumot találtam ki magamnak, szóval ne lepődjön meg senki 1977-es meg 1983-as animéken!

Jó szórakozást!

S szerintetek mik a valaha volt legjobb animék?

Sziasztok. Lenne egy kérdésem, mielőtt bármibe is belekezdenék. MILYEN BŰNT KÖVETETT EL A DEATH NOTE ALKOTÓI?! Most komolyan? A nagyszerű mangájukból lett egy remek anime, aztán két cannon movie és egy spin off movie, amik jók lettek. Aztán kapott egy gellert és kapott egy száraz folytatást, egy musicalt és most az amcsik is megerőszakolják eme anime gyöngyszemet? Szégyen. Igen, tisztelt olvasók, ez a film gyalázat, nemcsak adaptációként, hanem önálló műként is. Lássuk, hogy miért nem kéne az amcsiknak japán dolgokhoz nyúlniuk.

 death-note-netflix.jpg

Szegasztok!

Garai Timi, aka Fullmoon88 blogjára kikerült egy nyereményjáték, amire mindenkinek felszeretném hívni a figyelmét - akiknek esetleg elkerülte volna. ;)

"Készíts kritika videót a legrosszabb animés élményedről! Fontos: ne legyen sértő a pályaműved, hiszen mások lehet, hogy éppen szeretik az általad választott animét… vagy mangát vagy éppen live-action-t… Ó, igen… Újítás, hogy nemcsak egy animéről fejtheted ki a véleményed, hanem beszélhetsz egy japán képregényről, vagy éppen egy japán élőszereplős filmről is! " - Fullmoon88

Mindenkit arra buzdítok, hogy tegyenek egy próbát! További információk Garai Timi blogján!

Sok sikert azoknak a bátor embereknek, akik indulnak! :)

animekritika-videoverseny-1-472x1024.jpg

 

Sziasztok!

A Ginga Nagareboshi Gin az egyik legjobb shounen anime amit valaha készítettek ez tény. Remekül megírt történetével, jól időzített csavarjaival, szerethető-néha utálható karaktereivel és egy olyan opening zenével rendelkezik ami mindörökre belopta magát annak a szívébe aki akárcsak 1x-er is látta. Egy ilyen magas színvonalú műnek folytatás csinálni eleve rizikós dolog de mindezt majdnem 20 évvel később megtenni pedig felér egy lehetetlen küldetéssel.Lássuk is akkor anno, hogyan teljesít a folytatás azaz a Ginga Densetsu Weed!

3cd434b4385798dfcf0b3a0b560af176.jpg

Szegasztok!

Igen, nem csalás és nem ámítás, ez valóban egy hónap témája poszt... kb sokadik év után. Gondolkodok, hogy át kellene nevezni a rovatot, de addig is beszélgessünk egy kicsit az animék és mangák történetszálairól.

Mint minden fikciós mű, az animék és mangák is különböző történetszálakból állnak, főleg a hosszabb művek. Mindent felsorolni lehetetlenség volna, szóval én inkább a leghíresebb, sokszor látott anime és manga történetszálakat mutatom be és mondom el róluk véleményemet, pontosabban írom meg róluk!

book-icon-256px-copy.png

Szegasztok. A pókert remélem, senkinek se kell bemutatni. Hiszen, az egyik legismertebb szerencsejáték, ahol nem a szerencse, hanem a kötélidegek és a hidegvér is dominál. Személy szerint szeretek pókerezni (nem pénzben). De mit tehet az ember, ha csak gyakorolni szeretne vagy szórakozni és éppen társasága nincsen? Hát videó játékban teszteli tudását. Na és itt nagyon meg lennénk lőve, hiszen csak online és vetkőzős pókerek vannak, ahol csak addig játszol, amíg pucérra nem vetkőzteted a virtuális hölgyet. Ám a Telltale Games 2010-ben gondolt egy hatalmasat és piacra dobta a Poker Nights at Your Invertory első részét, ami sikeres volt. Az ellenfeleink videójáték és rajzfilm karakterek voltak és ráadásul poénkodtak nem is keveset. Viszont 3 év múlva kiadták a második részt, ami szerintem a legjobb pókerjáték, amit valaha piacra dobtattak. Lássuk is, hogy miért érdemes adni neki egy esélyt.

 header_1.jpg