Sziasztok!

Számomra az egyik legkedvesebb animés téma a fantasy mellet a "lányok puskákkal" típusú sorozatok. Nem véletlenül hiszen jobb tökös és talpraesett csajokat látni mint tucatmoe karaktereket. Nem egy jó sorozat született már a témában, elég csak a kultikus Black Lagoon-ra vagy a Gunslinger Girl-re gondolni de szerintem a Phantom is jó volt.Mai alanyom a Noir is egy ilyen anime még a korai évekből.

noir_2.jpg

Szegasztok!

Mivel nagyon rég volt már videójátékokból bármilyen nemű kritika ezért úgy döntöttem, hogy ejött az idő egyre!

Viszont ez most kicsit különlegesebb lesz, mivel ezúttal 2 hasonló játék szériát fogok egymásnak ereszteni, a híres Playstation only InFamous sorozatot a Prototype sorozattal!

Jó szórakozást!

infamous_vs_prototype_hd_1080p_by_kaos456.png

Sziasztok!

Hát igen. Ez a pillanat is eljött. Megannyi szenvedés, tervezés, veríték és beleőlt energia árán de Member végre befejezte a Mirai Nikki videót. Megfáradt lelke ezek után végre megpihenhet egy kicsit. Addig is íme a a teljes 40 perces mű. Jó Szórakozást!

 

1313613920045.png

'Na nézzünk valami animét , hogy elüssük ezt az unalmas szombat délutánt"

ltm8uq.jpg

'Hmmmm, Mahou Sensou.  Hát ha a Madhouse csinálta akkor csak nem lehet rossz. Nézzük meg!'

A 12 rész megtekintése után!

903.png

 

 

4019284-gif15.gif

Sziasztok! Ma tehát minden idők egyik legpocsékabb , leggázabb és legbénább animéjáról a Mahou Sensou-ról lesz szó!

Digimon Adventures Tri.

2015.05.06. 17:43

Szegasztok!

Régi hír, de most már 1000%-ra biztos, hogy az ötletekből és minőségből kifogyott Toei Animation a Dragon Ball és a Sailor Moon után most az eredeti Digimon Adventures sorozatot veszik elő újra a szekrényük mélyéből s erőszakolják meg a nyílt utcán.

Elnézést a kifejezésért és trágáságért, de lassan elegem van a Toei múltba hányásaitól! Annyira kellett nekünk Dragon Ball Super, Dragon Ball Resurrection Of F(anservice) és az új Sailor Moon, mint Télapónak hajnövesztő!

No de a lényegre, kaptunk egy új - s bevallom elég szép zenével megdobott, de látványilag gusztustalan Moe animációval megspékelt - trailer-t, amiben az legelső Digimon széria főhőseit látjuk..... tinédzserenként.... ami azért gáz, mert már a Digimon Adventures 2-ben is tinik voltak..... ami még gázabb, hogy szemmel láthatóan elfelejtették a Digimon Adventures 2 főhőseit is (Davis, Ken, Yolei és Cody)....

S mi gázabb még ennél azon kívül, hogy az ok a 2001-ben lezárt törénet "folytatására" - annak ellenére, hogy az utolsó Digimon Adventures 2 részben mindenkinek láthattuk a jövőjét mint felnőttek szóval semmi újat nem rakhatnak bele amivel szembe mennének az utolsó rész jövőbe mutatásával - az úgy nevezett "15-ik évforduló"?

..... hogy ez egy HAT RÉSZES MOZI SZÉRIA LESZ, MINT A GYŰRŰK URA ÉS EGYÉB PÉNZ LENYÚLOS FOLYTATÁSOS FILMEK!

Hogy ez a rajngók lehúzása vagy sem, döntse el mindenki, mindenesetre érdekes, hogy eredetileg tv sorozat lett volna, most viszont mozi széria lesz!

Amúgy az első film a hatból 2015 november 21-én jön a japán mozikban.

 

 A karakterek..... esküszöm, ha akarták se tudták volna ennél moe-szerűebbre készíteni őket! Ha nem írták volna ki a neveket, fel sem ismertem volna őket! A főhőst is egyedül csak a szemüveg miatt ismertem meg!

Szóval igen, én rohadtul nem várom, főleg, hogy visszahozzák a gyengére sikerült "Super Ultimate Fúziós Mega-Mega-Mega Paladinmon"-t vagy mit a régebbi Digimon filmekből!

A hardcore Digimon rajongók tehetnek vele egy próbát, de nekem a Digimon Adventures 2001-ben ért véget!

Szegasztok!

Keves olvasóink! Ezennel bejelentem, hogy immár elértük a 100-ik (!) animét az Anime Bemutató Sorozatban! Igen, most már több, mint 100 animét mutattunk be nektek videó sorozatunkban, melyekben voltak jó, rosszak, kiválóak, szemétre valóak és olyanok, amik egy hétvégére elmennének!

Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, akik támogattak minket, illetve inspiráltak, kritizáltak, dícsértek vagy csak szimplán érdeklődtek videóink iránt!

S akkor most jöjjön az Anime Bemutatók Sorozat 100-ik animéje, a leghosszabb videónk a Hidan No Aria óta, s egyben eme évad záró videója, a BlazBlue Alter Memory!

Jó szórakozást mindenkinek! ;)

Külön köszönet Blackhseep-nek (Baaad Movies) és GaryOláh7-nek!

 

 Akinek nem jön be, itt az Indavideós változat is!

 

Sziasztok!

Ha emlékeztek még karácsony tájékán szándékoztam írni a Top 5 legrosszabb animéról ami 2014-ben jött ki de aztán technikai okokból csak 1 listát tudtam készíteni. Az azóta eltelt idő alatt felmerült bennem, hogy a lista 2 leghíresebb szereplőjéről mégiscsak érdemesebb lenne írni egy-egy cikket Így aztán a napokban egy jókora adag nyugtató kíséretében újra végigszenvedtem azt a 2 sorozatot , hogy felfrissült élményekkel mondhassam el róluk a véleményemet. Az 1. pedig nem más mint a szinte kimondhatatlan nevű Gokukoku no Brynhildr című agymenés.

3ffaf6db4cc8e43e5651a1908c2.jpg

Szegasztok!

Azt hiszem, hogy eme nappal eljött az anime/manga kultúra és egyben a japán erkölcsi világnak a legsötétebb napja!

1.EGY 11 ÉVES KISLÁNYT RAKNAK BE AZ AKB48 ZENEKARBA!

https://www.animenewsnetwork.com/interest/2015-04-27/akb48-hopeful-maria-imamura-makes-draft-shortlist-and-she-only-11-years-old/.87592

Bevallom, soha nem érdekelt eme zenekar, de amit művelnek, az már nekem is fáj!

Aki nem tudná, japánban az AKB48 az egyik legvisszataszítóbb otakuk számára kialakított műzenekar, ami úgy működik, mint valami elszektásodott showműsor, ahol ha egyszer valaki bekerül, 20 éves koráig nem szabadulhat, merev hierrarchiában és szabályok szerint kell élnie - melyek között olyan nonszensz ostobaságok is vannak, hogy egy lánynak nem lehet szerelmi élete és meg kell őríznie az "ártatlanságát" 20 éves koráig -, csak hogy 20-ik szülinapján kib*sszák szerencsétlen hölgyet, mint macskát sz*rni! Ha meg valaki akár csak egy kicsi puszit is merni mer adni egy kedves srácnak, még ha családtag is? Nos, akkor szegény hölgyikének "lesz nemulass"!

fm20130202a1a-870x396.jpg

http://theconversation.com/akb48-headshaving-and-the-sexual-politics-of-j-pop-11995

http://www.japantimes.co.jp/culture/2013/02/01/music/akb48-members-penance-shows-flaws-in-idol-culture/#.VT-ZLZPp9cA

Emellett nem kicsit álszent és mocskos egy "banda", ugyanis direkt az otakukat célozzák meg - akik mondanom sem kell nem kevés zsebkendőt használnak fel minden egyes fellépkor, persze nem azért, mert olyan gyönyörűen énekelnek a hölgyek, hanem.... kicsit "állatiasabb" okoból.... -, s nem egyszer felakartak lépni ellenük nem kicsit provokatív és szexuális tartalmú műsoraik miatt!

Erre most még mélyebbre mentek, s kidobva a maradék erkölcsöt is az ablakon egy 11 éves (!) gyereket akarnak besorozni a már több mint 90 fős "otaku fanszervíz seregbe"!

Nem akarok többet írni róla, nem is fogok, de EZ most nagyon odab*sszott, s 100%, hogy lesznek belőle problémák és bajok bőven! Aki ismeri a japán pop-zene életet, az tudja, hogy miről beszélek!

2.LESZ ÚJ DRAGON BALL ANIME

http://en.rocketnews24.com/2015/04/28/all-new-dragon-ball-anime-coming-to-tv-this-july-with-story-by-series-creator-akira-toriyama/

Őszintén..... kell ez?

Nézzük, mit kaptunk a Dragon Ball Z anime és a manga befejezése óta:

1.Egy nagyon béna filler saga-t, amire már Toriyama sem büszke és próbál eltávolodni tőle.

2.Két teljesen elrontott és még a DB GT-nél is rosszabb filler movie-t, amik amellett, hogy teljesen semmissé teszik a GT-t, még jól hülyére is veszik a rajongókat, akiknek fele nem kicsit kívánják a Toei + Toriyama duót a pokolba!

3.Egy Jaco meg jó pár tucat spin-off mini-mangát, amiket a kutya se érdekelte.

4.Újrakiadások nem kevés kamuval (sokkal szebb lesz, mint az eredeti, ja, persze).

És még sorolhatnám!

Amúgy említettem, hogy az lesz a címe, hogy "Dragon Ball Super"? Igen, ennyire mélyre került a Toei és Toriyama!

Állítólag júliusban fog kezdődni.... De őszintén: ÉRDEKEL MÉG VALAKIT?! TÉNYLEG NEM LEHETNE SZEGÉNY GOKU-T ÉS BARÁTAIT BÉKÉBEN NYUGODNI?!?

.... Nos, mint mondtam, ez a nap 2 hatalmas ballbusting volt az anime/manga és a japán kultúrának és erkölcsnek!

55084021.jpg

Szegasztok!

Bocsánatot szeretnénk kérni a késésért, de sajnos technikai okok miatt 2 napot késtünk az eredményhirdetéssel...

Remélme megbocsátotok!

Mindenesetre végre elérkezett az idő, hogy kihírdessük a Negyedik Anime Manga Palota nyereményjáték nyerteseit!

oscars.jpg

Szegasztok!

Igen, most már hivatalosan is véget ért negyedik nyereményjátékunk!

Ismét nagyon sokan eljöttek és részt vettek, aminek nagyon örülünk is! ;)

Mindkét nyereményjáték (Írásos Anime + Írásos Manga kritika versenyek) eredményhírdetése jövé hét pénteken, 2015.04.24-én kerül sor!

Addig is itt vannak a résztvevők nyereményjátékainkon:

Írásos Anime Kritika Verseny

1.Bogdán Attila és a Kuroko No Basuke

2.Bütyökkapitány és a The Girl Who Leapt Through Time

3.Palacsintaxx és a Fate/Stay Night Unlimited Blade Works

4.Noel Vermilion és a Tales Of Symphonia The Animation

5.Amberger Dániel és a Cowboy Bebop Movie

6.Yella24 és a Hi No Tori

7.Tejbedara és az Amnesia

8.Lavirintos és a Noragami

9.UzMona és a Shigatsu Wa Kimi No Uso

Írásos Manga Kritika Verseny

1.Palacsintaxx és a Hajime No Ippo

2.Bogdán Attila és a Yotsubato

3.Lavirintos és az Ouran Highschool Host Club

4.Bütyökkapitány és az I can't Understand What My Husband Is Saying

5.Yella24 és a Naruto

6.Kossza és a Nichijou

Szóval kitartás, pénteken sorsolás! ;)

Szegasztok!

No, itt a vége a negyedik nyereményjátékunknak, de még éppen időben futott be UzMona, aki a Shigatsu Wa Kimi No Uso animéről fog írni nekünk!

Sok szerencsét, a többieknek meg jó szórakozást! ;)

"

UzMona

2014.04.16.

 

Shigatsu wa Kimi no Uso

Eredeti cím: 四月は君の嘘 / Shigatsu wa Kimi no Uso

Angol cím: Your Lie in April

Hossz: 22 rész (22 perc/rész)

Év: 2014.10.10 - 2015.03.20

your-lie-in-april-kimiuso-hulu.jpg

Szegasztok!

Véget ért negyedik nyereményjátékunk, s utolsó két versenyzőnkből itt is az egyik, Lavirintos, aki a Noragami című animéről ír nektek!

Jó szórakozást!

"

Noragami - anime

Emberek ne tagadjuk, mindnyájunkat igen is szokta foglalkoztatni mi éppen a mainstream, éppen mit tartanak a legjobbnak, és ezzel így vagyok én is, így hát mikor is Fullmoon elkészítette a felmérést arról, hogy a magyar nézőközönség mely animéket gondolja a legjobbnak, abba én is belekukkantottam. Természetesen a lista nem volt meglepő, az előre megjósolt eredmény várt, SAO2, Tokyo Ghoul, és Akagame Kill, a Top 5-ben mindkét listán, viszont egy okos kommentelő az AA-n, azt is megkérdezte, mi lenne a Top 5, ha a pozitív szavazatokból kivonnánk a negatívakat, amely lista így az én érdeklődésemet is felkeltette.

 

1. Tokyo Ghoul: 622 - 173 = 449 fő
2. No Game No Life: 467 - 38 = 429 fő
3. Barakamon: 319 - 20 = 299 fő
4. Parasyte: 306 - 22 = 284 fő
5. Noragami: 279 - 34 = 245 fő

 

A Tokyo Ghoult (a 2. évad után) majd lehet, valamikor megnézem, a NGNL meg a Barakamon, meg igen is kellemes sorozat volt (számomra), a Parasyte meg el lesz raktározva éhínséges időkre, mikor elvesztem a hitem az iparban (megint). Így tehát az egyetlen, ami felkeltette az érdeklődésemet a Noragami, ami nem is lepett volna meg, ha tetszett volna, hisz eme lista igen is szimpatikus volt számomora.

noragami_ed_romaji_by_insaneelectro-d72xhdw.jpg