Sziasztok. Talán nem én vagyok az egyedüli ember, aki utálta a kötelező olvasmányokat. Számomra a listában semelyik nem fogta meg akkor az érdeklődésemet. Kivételt képzett két könyv: Az Egri csillagok és a Pál utcai fiúk. Ez volt az a két könyv, ami számomra teljesen megnyerte a tetszésemet és legalább kétszer kiolvastam. De mi a helyzet filmek terén? Szerencsére szinte majdnem minden ismertebb regényt akkor filmesítettek meg, amikor a magyar filmipar nem egy aszott szőlő szintjén volt. Korhű díszletek, zseniális színészi és színésznői játék. Nem kell más egy jó magyar filmhez. És a mai bemutatóm tárgyára visszakanyarodva: íme, a magyar-amerikai koprodukció az 1969-es Pál utcai fiúk.

aplutcaifik1969.jpg

Sziasztok!

Újfennt érkezett egy teljes értékű trailer a március végén érkező Ghost in the Shell élőszereplős filmhez.

 

Őszíntén szólva engem már az 1, trailer is levett a lábamról de a 2.még azon is túltesz ráadásul képet kapunk a többi szereplőről illetve magáról a főgonoszról is. Az biztos, hogy baromi látványos lesz a film és sok jelenetet fogunk kapni magából az animéból is tehát látszik, hogy ennek az alapanyagát nem szarták le nagyívből mint a Dragon Ball fosulóciót. Persze trailer alapján nem könnyű megítélni egy film várható minőségét de semmi pánik már csak alig 1 hónap és a mozikba kerül ez az alkotás.

 

 

Bible Black kritika.

2017.02.14. 00:51

Sziasztok! Február 14: Valentin nap. Sok párocska kettesben enyeleg, sok szingli valószínűleg átlagos mindennapjait éli. Én mit csinálok? Hentai kritikát írok. Ennek két oka is van. Első, hogy mostanában majdnem minden anime kritikusnak van legalább egy hentai kritikája, így én se maradok ki a sorból. Második, hogy ez az ünnep marhaság, ami arra jó, hogy az emberek pénzét kiszedje. VISZONT! Én egy jó hentait hozok el, ami feszegette a határokat minden téren. Ez pedig nem más, mint a 2001-es Bible Black.

bible-black-only.jpg

Sziasztok!

Nos íme a legújabb videóm amiben egy kis összehasonlítás lesz látható eme két anime között amiből az 1. kvázi teljesen ismeretlen míg a másikat óriási hype és ígéret tenger övezte.

Jó Szórakozást!

Sziasztok! Nos, anno a The Last kritikája után (de még a Boruto előtt) eszembe jutott az első anime movie a Narutoval kapcsolatban, ahol nem egy „lesz**om” címszóval illettem. Akkor elhatároztam, hogy megnézem, és ha már nincs senki, aki kritikát is írt róla, megteszem. Annyit elöljáróban, hogy anno fenntartásokkal fogadtam a movie ígéreteit. Ugyanis azt ígérte, hogy nagyon humoros lesz. Erről elég csak annyit, hogy a Shittuden a sima szériával ellentétben már csak az alpári humorra támaszkodott. De lássuk is a medvét.

 naruto-shippuden-movie-6-road-to-ninja-52056b6b8f435.png

Szegasztok!

Isao Takahata neve sokaknak ismerős lehet, hiszen ő volt az, aki a hatalmas Grave Of The Fireflies (Szentjánosbogarak Sírja) és a szintén egész jóra sikerült Only Yesterday (Yesterday - Vissza a gyerekkorba) anime filmeket rendezte.

Amikor megtudtam, hogy a Ghibli 2013-ban elkészített egy japán monda alapján készült egész estés animét, melyet Isao Takahata rendezett és amelybe nem több, mint 5 milliárd yen-t öltöttek, s ennek ellenére a Ghibli egyik (ha nem a legnagyobb) anyagi bukása lett, eldöntöttem, hogy megnézem, hogy vajon mi lehetett az anyagi bukás oka. Esetleg rossz lett volna?

Nos, jöjjön akkor a Ghibli 2013-as "The Tale Of The Princess Kaguya" anime filmjének kritikája!

the_tale_of_the_princess_kaguya.jpg

Sziasztok!

Mostanában elég nagy divatja lett az olyan mangák feldolgozásának amik a maguk idejében nem kaptak saját sorozatot vagy pedig kaptak olyan régiek, hogy már szinte a kutya sem emlékszik rájuk de a maguk idejében nagy sikerük volt. A Parasyte sikerével be is bizonyosodott ez a tény és azóta főleg a Toei csinál ilyen reboot sorozatokat ( persze a Devilman-hez még mindig nem nyúltak hozzá) de már az előtt is voltak próbálkozások ilyen téren.Ennek példánya a Guin Saga című anime is amit most bemutatok nektek.

47e1f2f6beef7e05551108da69ab4d52700f5d39a647f72750e62db5b7c63da4_large.jpg

Sziasztok. Ez a poszt kicsit másabb lesz, mint a többi. Ugyanis, megnéztem, hogy az animéseknek szerte a világon kik a kedvenc anime szereplői. Az eredmény eléggé nagy fejvakarást okozott nekem. Lássuk is, hogy mi az okozója.

 Íme a linkek: Top 150 -> Top 100 -> Top 50

panelmyanimelist.png

 

Szegasztok. Egy héttel ezelőtt olvastam egy Naruto rajongó blogon, hogy melyik Narutos játékok a legrosszabbak. Az első hely eléggé fenntartásos volt a számomra. Naruto: Ninja Council 2 a Gameboy Advance-ra. Ez számomra érdekes, lévén én játszottam vele régebben és akkor azt mondtam, hogy egyszeri mókának alkalmas. Viszont megerősítést akartam magamban. Ezért leszedtem és végigjátszottam. Lássuk az eredményt.

 naruto-ninja-council-2-usa.png

Sziasztok!

Nem titok, hogy nagyon szeretem a horrorműfajt legyen az akár film, könyv vagy tv sorozat viszont a műfaj az utóbbi években nem igazán mutatott semmi újdonságot de ha egy rendező vagy író biztos kézzel nyúl a műfajhoz akkor nagyon jó dolgok születhetnek belőle mint például a Démonok Között vagy az idei év egyik legjobb horrorsorozata ami nem más mint az 1973-as Ördögűző-nek a tv sorozat változata. Anime fronton sajnos nem túl biztató a helyzet ugyanis legtöbbször inkább csak ráakasztják a horror jelzőt egy teljesen félelemmentes sorozatra vagy mangára, persze azért akadnak kivételek mint például az Uzumaki ami talán az egyik legjobb horrormanga a világon.

Ma is egy horrormangát hoztam nektek amit Mangekyo már nagyon régen dobott nekem , hogy olvassam el. Ez a Hideout!

 

hideout-l0.jpg

Devil May Cry (2013) kritika

2017.01.17. 11:57

Szegasztok. A mai bemutatom alanya egy Capcom játék lesz. Mielőtt viszont bárki belém kötne: Nem szegem meg L.Mole szerződését a Capcommal, ugyanis a játék lassan négyéves és a szerződésben a húsz évnél régebbi játékok bemutatására jogosult. Sokan lehordták ezt a játékot, annak az okán, hogy Dante teljesen másképp néz ki. Véleményem szerint hatalmas hiba volt emiatt leírni magát a játékot. Lássuk is, miért.

 dmc-cover.jpg

Szegasztok!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy manga, amit Mirai Nikki-nek hívtak. Rengetegen szerették és utálták is egyszerre. A vegyes fogadtatás ellenére egy őrült japánban kitalálta, hogy készítsenek neki egy élő-szereplős változatot, mely persze a változatosság kedvéért eltér pár dologtól. S így született meg a Mirai Nikki Another World!

Ma eme élőszereplős sorozatról fogok írni nektek.

future_diary_-another-world-.jpg