Szegasztok!

Íme negyedik nyereményjátékunk írásos anime kritika versenyének harmadik jelentkezője, Palacsintaxx, aki a Fate/Stay Night Unlimited Blade Works animéről fog írni nektek!

Jó szórakozást és továbbra is szeretettel várunk további versenyzőket nyereményjátékaink mindkét versenyére! ;)

"

Sziasztok !
Palacsintaxx vagyok ,ez pedig a Fate/Stay Night kánon újra feldolgozásáról fog szólni,amely az Unlimited Blade Works címet viseli. Hmm várjunk csak egy pillanatra ! Ez valóban egy újra feldolgozás? Nos a kritikámból erre a kérdésre megfogjátok tudni a választ. Akkor vágjunk is bele.

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works
(2014 tv sorozat 1. évad kritika)

key.jpg

Sziasztok!

A mai alanyomat Celandine nevű olvasónk ajánlotta a figyelmünkbe, nagyon szépen köszönjük  hiszen egy egyszerű de kellemes animét kaptunk kézhez ami az Uchouten Kazoku címre hallgat.

50889l_2676.jpg

Elhunyt Origa!

2015.01.18. 16:48

Sziasztok!

Sajnálatos módon egy szomorú hír miatt jön létre ez a bejegyzés. Szombaton ugyanis elhunyt  Origa, a Ghost In The Shell Opening dalainak előadója.

origa.jpg

Szegasztok!

Itt van második versenyzőnk negyedik nyereményjátékunk írásos manga kritika versenyén, aki ne más, mint Bogdán Attila, s a manga, melyről írni fog nekünk, az a Yotsubato!

Sok szerencsét kívánunk neki, a többieknek meg jó olvasást és bátorságot a nevezéshez! ;)

"

Yotsubato(manga)

yotsubato_volume_2.jpg

 

Minden anime és mangakedvelő átélhette már azt az érzést, mikor elege lett az eltúlzott és olykor már lerágott csontként kezelt alkotásokból.Nos a Yotsubato ellentéte az előbb felsorolt állításoknak,ugyanis a manga kérdések tömtelegéből áll, amit persze egy aranyos kislány tesz fel lépésről lépésre.

Ez nem tűnhet valami érdekesnek így első ránézésre, de ha jobban megnézzük a dolgot,akkor rá kell jönnünk, hogy az alkotó nem is érdekesnek, hanem inkább pihentető alkotásnak szánta művét.

Mai kritikámban, a Yotsubato című mangát fogom nektek bemutatni.

Szegasztok!

Végre megérkezett negyedik nyereményjátékunk írásos manga kritika versenyére is a bátor versenyzők, köztük is a legelső Palacsintaxx, aki a Hajime No Ippo mangáról fog írni nektek!

Sok sikert Palacsintaxx-nak, a többieknek pedig jó olvasást és továbbra is szeretettel várjuk a további bátor versenyzőket! ;)

"

Hajime no Ippo
/ Manga kritika/

hajime-no-ippo-1652000.jpg

A Hajime no Ippo egy japán, bokszról szóló manga,amelyet George Morikawa illusztrált és aminek történetéért is ő maga felelt. A manga sorozat a Kodasha kiadó által jelent meg az egyik legsikeresebb japán magazin lapjain belül ,amely a Weekly Shōnen Magazine nevet viseli. Gondolom magát a kiadót és a magazint sem kell részletesebben bemutatnom az anime és a manga kedvelők számára. Hiszen már évek, sőt évtizedek óta szolgáltatnak nekünk hol kevésbé hol jó, hol pedig minőségibb szórakozást. Maga a manga már 1989 óta jelenik meg folyamatosan és már több mint 109 tankobont is megtöltött a tartalmával. (A tankobon ha jól tudom, és jól fordítottam egy japán manga gyűjtemény , amely könyv formátumban jelenik meg. ) Maga a manga ezen felül angol fordításban már több mint 1083 részt élt meg,amelyet egy igen szép életpályának köszönhet. Hiszen töretlen siker övezte ezt a manga sorozatot , amely immár 3 manga olvasó generációt is kiszolgált az elmúlt 26 évben. Lassan már a 3. X en is túl lesz.

Szegasztok!

Már meg is érkezett második bátor versenyzőnk nyereményjátékunkra, aki szintén az Írásos Anime Kritika versenyben veszi fel a kesztyűt, méghozzá Bütyökkapitány, aki a Madhouse egyik animéjéről, a The Girl Who Leapt Through Time-ról fog írni most nekünk!

Jó szórakozást az olvasóknak, sok szerencsét Bütyöknek, valamint szeretettel várjuk a további versenyzőket! ;)

"

Sziasztok, Bütyökkapitány vagyok!

            Az Idő fölött járó lány (時をかける少女) kerül most terítékre, mely egy 2006-ban készült anime. Alapjául egy 1965-ös, hét részes novellasorozat szolgál, melyet 1967-ben adtak ki először regény formában. Időutazós sztoriról lévén szó egyből felkerült a listámra, ugyanis kisebb sci-fi rajongókét egy-egy jól megírt darab képes a végtelenségig lenyűgözni, még ha komolyabb utánajárással vagy utánagondolással ki is lóg a lóláb olykor. Hogy ennek a műnek sikerült-e megütnie a mércémet, és nem kellett a fejemet fogva felkelnem a székből? Lássuk.

kep_01.png

Szegasztok!

Végre megérkezett első versenyzőnk az Anime Manga Palota Negyedik Nyereményjátékának Írásos Anime Kritika versenyére Bogdán Attila személyében!

Sok sikert kívánunk neki, a többieknek meg jó olvasást és reméljük, hogy hamarosan érkeznek többen is a nyereményjátékokra (mind az Írásos Anime Kritika, mind az Írásos Manga Kritika versenyekre)!

"

Kuroko no basuke

dvd1.png

Sziasztok!

Hát igen ez is megtörtént. Drága Amerikai barátaink újabb "zseniális" ötletének hála hamarosan ismét mozikba kerül a méltán legendás Ghost In The Schell, ezúttal élőszereplős változatban.

ge60005_01_p_ghost-in-the-shell-posters.jpg

Sziasztok!

Most, hogy már szinte mindenki kiheverte a karácsony és a szilveszter fáradalmait ideje visszatérni a dolgos és szürke hétköznapok világába. Na dehogy jobb kedvre derüljetek elhoztam nektek a Pandora Hearts című animének a kritikáját.

pandora_hearts_412520.jpg

Szegasztok!

Fontos hírt kell közöljek!

Valamiért a nyereményjátéknál megadott eredeti email cím nem működik rendesen!

Ezért kérek mindenkit, hogy aki részt akar venni, az erre a címre küldje el:

animemangapalota@freemail.hu

Megértéseteket köszönjük és elnézész az incidensért. Természetesen azok is küldjék el ere a címre, akik december 29-ke óta már elküldték!

Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kíván az Anime Manga Palota minden olvasójának!

BOLDOG ÚJ ÉVET!

silvester.jpg

Mangekyo022, Wangood, xx18Rolandxx és Barnileonidasz.

Szegasztok!

Ahogyan ígértük, idén sem marad el az Anime Manga Palota nyereményjátéka! Idén ismét 2 versenyen vehetnek részt a bátor résztvevők, s mivel a videó formátum elég nehéznek bizonyult sokaknak, ezért maradunk az "papírformánál"! ;P

 

Idén két versenyre kerül sor:

I.Írásos Anime Kritika

- Ide jöhet minden, ami anime! Anime sorozat, anime film stb.

II.Írásos Manga Kritika

- Ide jöhet minden, ami manga! One Shot, rendes manga sorozat, spin-off stb.

Mindkét versenyre az alábbi szabályok érvényesek:

- Minimum 3 oldal hosszúnak kell lenniük képek nélkül (minimum 1-2 kép mindenképpen legyen benne)! A képeket külön is el kell küldeni csatolva!

- Word documentumban kell megírni!

- Tartalmaznia kell nevet (felhasználó nevet) + lakcímet + dátumot!

- 12-es betűmérettel kell megírni, de a főcím lehet 114-16 os is (de csak az)!

Mindkét nyereményjáték kezdődik:

2014.12.29-től

Végső határidő mindkét nyereményjátékra:

2015.04.15-ig

Sorsolás:

2015.04.22-én!

A kritikákat az alábbi email címre kell elküldeni:

animemangapalota@freemail.hu

Figyelem: Mindkét nyereményjátékra lehet egyszerre jelentkezni, viszont akkor mindkettőnél két külön szériáról kell írni! Vagyis aki mondjuk ír a Bleach vagy Monster animékről, az már nem adhat be Bleach manga vagy Monster manga kritkát. Tehát vagy Bleach anime + Monster manga kritikákat adhat be vagy Bleach manga és Monster anime kritikát. Remélem érthető volt. ;)

Itt vannak a nyeremények a nyereményjátékokra:

Írásos Anime Kritika nyeremények:

III.Helyezett = Chihiro Szellemországban (bontatlan)

img_1929.JPG

II.Helyezett = Fémdobozos, Dupla Lemezes Különleges Kiadású Ninja Scroll DVD (bontatlan, nagyrészt ;) )

img_1925.JPG

I.Helyezett = Fekete Díszdobozos, Dupla Lemezes Akira DVD (bontatlan)

 img_1927.JPG

Írásos Manga Kritika nyeremények:

III.Helyezett = Wonderful Days (bontatlan)

img_1928.JPG

 II.Helyezett = Díszdobozos Street Fighter Film Kollekció (bontatlan)

 img_1932.JPG

 I.Helyezett = Fekete Díszdobozos, Dupla Lemezes Akira DVD (bontatlan)

 img_1926.JPG

 

Természetesn ahogyan eddig is a nyertesek cserélhetnek egymás között, de azt időben jelezzék nekünk, hogy ki-kivel mit akar cserélni, mielőtt még postáznánk!

Hatalmas bejelentés! Idén minden résztvevő, függetlenül, hogy mindkettőn vagy csak az egyik nyereményjátékon vesz részt automatikusan részt vesz egy "harmadik nyereményjátékon", amelyen kisorsolunk minden résztvevő között egy szerencsést, aki nyerhet, egy igazi anime/manga rajongó ritkaságot, ami nem más, mint egy több, mint 100 oldalas, keménykötésű Osamu Tezuka könyvet, melyben a mangakák istenének az életéről és munkáiról lehet olvasni (angolul)! A könyv mellé jár még egy DVD is!

img_1930.JPG

 

Tehát mint láthatjátok idén még érdemesebb jelentkezni, mivel idén még azok is nyerhetnek, akik nem nyernének az írásos kritika versenyeken!

Szóval kedves és bátor "kritikus lelkű" olvasóink! Tollat, akarom mondani billentyűzetet előkapni és ömöljenek azok a kritikák!

Minden résztvevőnek sok szerencsét kívánunk! ;)