Sziasztok!

Ma egy olyan animét szeretnék bemutatni nektek amit már nagyon régóta terveztem csak aztán valahogy mindig tolódott vagy épp mást kezdtem el nézni helyette. Most viszont bepótoltam ezt a hiányosságot, következzék tehát a Book of Bantorra című anime.

 

( Figyelem: Továbbra is várjuk a nevezőket a 4. Nyereményjátékunkra ! )

 

tatakau-shisho-the-book-of-bantorra.jpg

Szegasztok!

Eljött az évenként megrendezésre kerülő hatalmas "Tezuka Osamu Cultural Prize", melyen a világ a legjobb mangáit díjazzák, avagy a "mangák Oscar Gálája" - annyi különbséggel, hogy azzal ellentétben ennek még van hitele. ;)

Eme verseny mindegyik japánban lévő anime és manga verseny közül a legkiemelkedőbb és legtekintélyesebb, nem csak azért, mert a legendás Tezuka Osamu nevét birtokolja, hanem azért, mert mindig a legjobb mangák indulhattak csak rajta, s kizárólag a legjobbak nyerhettek!

Eme manga díjátadón olyan mangák kapták meg e legfelsőbb, legnagyobb díjat, a "Grand Prize Award"-ot, mint Naoki Urasawa Monster és Pluto mangái (a Monster 1999-ben, a Pluto 2005-ben kapta meg), Takehiko Inoue Vagabond mangája (2002-ben), Hitoshi Iwaaki Historie mangája (2012-ben) és még sorolhatnám!

Természetesen vannak más díjak is, mint például a "New Artist Prize Award" (2011-ben eme díjat kapta meg Hiromu Arakawa is a Fullmetal Alchemist-el), a "Special Award", a "Reader's Award" és hasonló más díjak.

Nos, most 1 évvel az legutóbbi díjátadó után ismét megrendezésre kerül és már meg is vannak a szerencsés jelöltek is, akik indulhatnak a díjakért!!

Nem fogom az összes jelöltett bemutatni, csak néhányat!

1.Aoi Hono by Kazuhiko Shimamoto

tez2.jpg

"Honō is a first-year student in a certain major university of the fine arts in Osaka. Full of passion and ambition, he vows to become a manga creator while also being interested in becoming an animator. The coming-of-age drama is based on Shimamoto's own college years in the early 1980s."

Nem rossz manga, de kicsit sem tartom elég jónak. Talán egy "Special Award" díjra elég lesz.

2.Assassination Classroom by Yusei Matsui

tez3.jpg

"The story begins after 70 percent of the moon is destroyed by a strange tentacled creature that can slink around at Mach 20 speeds. For some reason, this creature ends up teaching a middle school class at the beginning of the school year. The students have until graduation to assassinate the teacher, or it will destroy Earth as well. "

Egy igazán jó manga, mely az egyik legesélyesebb az összes induló közül!

3.Silver Spoon by Hiromu Arakawa

tez4.jpg

"The manga follows Yūgo Hachiken and his classmates at an agricultural high school in Hokkaido. Many of Hachiken's classmates are from farming families, but Hachiken is from the city and is not used to farm life."

Szívem szerint a legesélyesebb az összes közül, s nem, nem csak azért, mert a Fullmetal Alchemost mangakája írta és rajzolta, hanem mert tényleg egy kiváló manga, mégha a témája kicsit szokatlan is.

4.A Silent Voice by Yoshitoki Ooima

tez5.jpg

"Young boy Jōya Ishida has the motto of "Bright! Fun! Adventures!" He meets a deaf girl named Shōko Nishimiya. Their meeting changes the classroom, the school, and Jōya's entire life."

Nem ismerem, állítólag nem rossz darab, de nem hiszem, hogy nyerni fog, de egy "Special Award" vagy egy "Reader's Award"-ot talán bezsebelhet.

5.Chaser by Jokura Koji

tez8.jpg

"The story takes place in the first half of 1955, when a manga artist named Kōichi Umitoku is trying to challenge Osamu Tezuka, the God of Manga. He is the same age as Tezuka, and has three reasonably popular monthly serialized manga under his belt. He outwardly criticizes Tezuka's work as boring, but secretly collects Tezuka manga."

Aranyos manga, egy "Special Award" vagy "Reader's Award" díjat nem sajnálnék tőle. ;)

6.Heisei Uro Oboe Zoshi by Hajime Toda

tez7.jpg

"A (fictional) account from an Edo-era painter who visited the modern era and returned. The ukiyo-e he drew tell stories of mascot character, A*B48, the Sky Tree, and more."

Nem olvastam, de a kerettörténet alapján nem hiszem, hogy nyerne.

7.Naruto by Masashi Kishimoto

tez9.jpg

"The long-running series about Naruto, a boy born the spirit of an evil nine-tailed fox imprisoned within him, and his quest to become Hokage, the strongest ninja in his village, ended in 2014 after 15 years."

Na MOST feldugnék egy Oscar Díjat annak a japánnak az ánuszába, aki EZT megengedte, hogy a Naruto résztvehessen, mint jelölt a Tezuka Osamu Cultural Prize-on!!! NAGYON, ismétlem NAGYON remélem, hogy nem fog nyerni semmilyen díjat, mert azzal elvesztené a Tezuka Osamu Cultural Prize a jó hírét és egy anime-manga Oscar Gálává siványulna, aminek nagyon nem örülnék! Igen, tudom, hogy a Bleach nyert egy Shogakukan Award-it, de az összes létező japán anime-manga díjátadó közül mindig is a Tezuka Osamu volt a legjelentősebb, ahol már a jelöltek is csak SSS kategóriás mangák lehettek!

Szerencsére nem kell félni - remélhetőleg -, mivel biztosan nem fogja megnyerni a "Grand Prize" díjat, a "Reader's Award" díjtól meg a shipping miatt megfeleződött tábor miatt meg már alapból búcsút mondhat. Egyedül a "Special Award" díjat nyerheti meg, de remélem nem fogja, mert már az szentség töré volt, hogy egyáltalán jelölni merték a "Tezuka Osamu Cultural Prize"-ra!

Szerintete ki fog nyerni? Ki lesz a tuti befutó? Az Anime Manga Palota stábja figyelni fogja az eseményeket, hogy megtudjátok, mely manga lesz az új legek! ;)

Sziasztok!

Nemsokára itt a tavasz ezért nézzük is meg ilyen animék kerülnek terítékre az idén ilyenkor.

spring1.jpg

Sziasztok!

Szirmai Gergely vitathatatlanul a magyar videókritikusok egyik legjobbja. Ha valami szar azt nyíltan kimondja  függetlenül a feldühödött rajongók vérpistikés kirohanásaitól. Na de az a kirohanás sorozat ami a Szürke 50 Árnyalata című film kapcsán keletkezett az már-már Alkonyat szinteket dönget és akik védik ezt a szennyet (el se hinnétek mennyien vannak) olyan érvekkel jönnek amiktől minden olyan ember pofája leszakad akiknek van némi fogalmuk a jó film fogalmáról.

Tovább Gomb.....

Szegasztok!

Megérkezett negyedik nyereményjátékunk írásos manga kritika versenyének negyedik lelkes versenyzője, Bütyökkapitány, aki az érdekes nevű "I can't Understand What My Husband Is Saying" mangáról fog írni nektek.

(Pontosítás: végre kitudtuk rakni, s elnézést is kérünk a késésért, csak történt egy pár technikai gubanc, remélem nincs harag ;) )

Jó szórakozást az olvasáshoz, valamint továbbra is várjuk további lelkes versenyzőinket! ;)

"

Sziasztok, Bütyökkapitány vagyok!

            Az I Can’t Understand What My Husband Is Saying (旦那 が 何を 言っている か わからない 件) című seinen manga kerül most bemutatásra. 2011-ben adták ki az első számot, és eddig összesen négy készült el, az utolsó 2014 nyarán. Ugyanebben az évben indult útnak az anime adaptáció is, mely tavasszal kezdi második évadát. Írója Cool-kyō Shinja, műfaját tekintve pedig slice of life comedy. Interneten kerültek bemutatásra a számok, majd nyomtatásban az Ichijinsha jóvoltából jelentek meg. Maga a manga úgynevezett yonkoma manga, ami annyit tesz, hogy egy történetet négy panelen mesél el. Ilyen formában készült mangák például a Neko Rahmen, a Kill Me Baby, vagy a K-On!. Nem vagyok kimondottan nagy mangaolvasó, így az elemzésükhöz sem túlságosan értek, de megpróbálok valami kerek egészet összedobni.

kep_01.jpg

Sziasztok!

A mai kritikámban egy olyan animéről fogok írni amit már  jó néhányan kértek tőlünk csak eddig valahogy nem igazán foglalkoztunk vele, most azonban az Akame ga Kill ! számára is eljött az idő!

4fe71ff4ce4cf1b0d13b814d42ba51bc1404629753_full.jpg

Szép jó estét!

Íme egy kis Member mester videó lefekvés elöttre. Jó Szórakozást!

 

( Figyelem! Továbbra is várjuk a jelentkezőket a 4.nyereményjátékunkra! )

 

 

 

Szegasztok!

Elnézést a késedelemért, de technikai problémák voltak, amiket kénytelenek voltunk elhárítani!

No de most már itt vagyunk, ahogyan legújabb versenyzőnk Lavirintos is, aki az írásos manga kritika versenyben vesz részt negyedik nyereményjátékunkon, méghozzá az Ouran Highschool Host Club mangával!

Sok sikert kívánunk neki, a többieknek meg jó olvasást + hatalmas bátorságot a többi bátor jelentkezni vágyónak, akik indulni szeretnének! ;)

"

Ouran Highschool Host Club – Manga

Üdvözlök mindenkit, nevemet nem árulhatom el, viszont nyugodtan szólítsatok Lavirintosnak, írhatnék most arról mit szeretek, miért szeretek, mit utálok, és hogy miért utálom, de gondolom, a legtöbben azért olvastok, hogy megtudjátok a véleményem eme a mangáról.

De előre szólok, hogy ha valakinek a romantikus vígjáték mangák nagyon is egyeznek az ízlésével, akkor azon nyomban kezdje el inkább a mangát, mert, bár az írásom nem tartalmaz spoilereket, akkor is, szerintem bármilyen előzetes tudás képes az olvasás élményét valamennyire rontani. De ez egy teljesen szubjektív magán vélemény.

Nos, ha meg ezek után is itt vagy még kedves olvasó, akkor kezdjünk is neki ;)

nevtelen.png

Sziasztok!

A mai napon egy igazi csemegével készültem nektek ugyanis egy nagyon  ismeretlen animével foglak most benneteket megismertetni amiről ha nem írna valaki akkor talán senki se hallana. Ez nem más mint a Gokudo-kun Manyuuki című fantasy anime!

19946l.jpg

Szegasztok!

Íme negyedik nyereményjátékunk írásos anime kritika versenyének harmadik jelentkezője, Palacsintaxx, aki a Fate/Stay Night Unlimited Blade Works animéről fog írni nektek!

Jó szórakozást és továbbra is szeretettel várunk további versenyzőket nyereményjátékaink mindkét versenyére! ;)

"

Sziasztok !
Palacsintaxx vagyok ,ez pedig a Fate/Stay Night kánon újra feldolgozásáról fog szólni,amely az Unlimited Blade Works címet viseli. Hmm várjunk csak egy pillanatra ! Ez valóban egy újra feldolgozás? Nos a kritikámból erre a kérdésre megfogjátok tudni a választ. Akkor vágjunk is bele.

Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works
(2014 tv sorozat 1. évad kritika)

key.jpg

Sziasztok!

A mai alanyomat Celandine nevű olvasónk ajánlotta a figyelmünkbe, nagyon szépen köszönjük  hiszen egy egyszerű de kellemes animét kaptunk kézhez ami az Uchouten Kazoku címre hallgat.

50889l_2676.jpg

Elhunyt Origa!

2015.01.18. 16:48

Sziasztok!

Sajnálatos módon egy szomorú hír miatt jön létre ez a bejegyzés. Szombaton ugyanis elhunyt  Origa, a Ghost In The Shell Opening dalainak előadója.

origa.jpg