Sziasztok!

Sherlock Holmes,Miss Marple,Hercule Poirot,Columbo,Kojak és még sorolhatnám a híresebbnél híresebb detektíveket a klasszikus irodalom,a krimik és a TV Sorozatok világából.A Detektív történeteknek nagy kultusza van a szórakoztatás világában,rajongóik világszerte veszik és olvassák a főszereplésükkel készült regényeket és a TV sorozatok majdnem olyan híresek mint a szappanoperák. Sajnos jómagam nem tartozom a rajongók táborába,ezek a történetek számomra eléggé egyhangúak és könnyen kitalálhatóak hiszen mint tudjuk mindig az inas vagy valamelyik közeli rokon a tettes.

Animés körökben leginkább a Detektív Conan című fillerhalom az ami nagy népszerűségnek örvend de ott a Gosick is ami eddig az egyetlen olyan detektíves történet volt ami elnyerte a tetszésemet.Aztán ráakadtam mai alanyomra a Shinrei Tantei Yakumo című animére és első blikkre ez sem érdekelt különösebben csak miután elolvastam a tartalmát döntöttem el hogy mégis megnézem. A Véleményemet pedig megtudjátok ha a tovább-ra kattintotok.

PDY_573x300.jpg

Véget Ért A Kenichi!

2014.09.13. 15:24

Szegasztok!

Hatalmas eseménnyel szolgálhatunk, méghozzá azzal, hogy ma, több mint 12 év után hivatalosan is véget ért a History's Strongest Discipline Kenichi című manga sorozat nem kevesebb, mint 583 fejezettel!

historys-strongest-disciple-kenichi-5190969.jpg

historys-strongest-disciple-kenichi-5190971.jpg

 

Kritikát már írtam róla, s nagyon sokat nem változott a véleményem, továbbra is jobbnak tartom a Ryozanpaku-s elődjét, de egy biztos: ez a lezárás nem lett éppen a legjobb. Mintha a mangaka mindenáron leakarta már tudni a mangát, hogy újba foghasson bele.

Mindenesetre köszönjük Syun Matsuena-nak eme mangát, mely 12 évig szórakoztatta olvasóit!

Kíváncsi vagyok, mi lesz az új mangája! És ti? ;)

Sziasztok!

Ugyan ezt a bemutatót az előző évadra ígértem de hát valahogy úgy alakult hogy csak most volt alkalmam megcsinálni. Lényeg a lényeg,itt a Btooom! bemutatóvideója. Jó Szórakozást!

 

 

 

Szegasztok!

Mível úgy is nagyon benne vagyok a listáim újításában, ezért úgy döntöttem, hogy a legjobb animék lista után frissítem a legrosszabbakat is!

Jó szórakozást!

Figyelem: Ahogyan minden Top lista bárhol, eme lista is erősen szubjektív, mely ugyan tartalmaz objektív elemeket is, de természetesen mindenkinek más az ízlése. Vagyis ha valakinek tetszik valamelyik anime, akkor azt elfogadom, de kérem, kultúráltan írja meg véleményét.

prod_toilet-fantasy-football-trophy.jpg

Sziasztok!

Miután Mangekyo kolléga megosztotta veletek a jelenlegi 15 kedvencét  úgy gondoltam hogy itt az ideje hogy ideje lenne nekem is frissítenem a listámat mert hát az előző óta azért eltelt egy kis idő.

Lássuk is melyik az a 20 anime amit jelenleg a kedvencemnek mondok.

FIGYELEM: A LISTA TELJES MÉRTÉKBEN SZUBJEKTÍV,ELFOGADOM HA VALAKINEK MÁS A VÉLEMÉNYE DE AZT KÉREM KULTÚRÁLTAN KÖZÖLNI. KÖSZÖNÖM!

top_20_countdown-430x250.jpg

Sziasztok!

"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak,nagy bánata van a cinege madárnak" !

 

És nem csak neki hanem minden kis és nagy gyerekeknek  is elvégre holnap/ ma  kezdődik az új tanév új kihívásokkal.Lehet Matekozni, Verset Tanulni vagy épp elmerülni a Biológia vagy a Történelem érdekességeiben (bár vannak olyanok is akik csak melegedni járnak be ). Hétvégi kikapcsolásnak azonban itt az őszi animeszezon listája, szóval lehet válogatni.

autumn-anime-2014-v01.jpg

Szegasztok!

Vedel222 anno ajánlotta a Binbougami Ga! című animét, ami a Top 15 anime listám egyik előkelő tagja!

Jó szórakozást, Vedel222-nek meg köszi szépen! ;)

Figyelem: legközelebb "rendes anime bemutató" videóval 2 hét múlva jövök!

 

 

Szegasztok!

Az előző hírt töröltem, mivel úgy nézz ki, hogy kacsa volt. Sajnos van ilyen, olyan, mint a tömeghipnózis: valaki elkezdni, mindenki belemegy! :/

A poszt címére kitérve viszont az alábbit kell érteni: Magyarországon már 95%-ban nincs anime dvd a Miyazaki/Ghibli filmeket leszámítva!

Nem rég vettem OLX-en a Cowboy Bebop összes DVD-jét (köszönöm szépen nek), de még az OLX-en sem volt pl Perfect Blue, Vampire Hunter D stb.

Összefoglalva igen, egyre kevesebb anime van már forgalomban, ráadásul még OLX-en, Vaterán és más helyen sem nagyon lehet már találni. S emiatt félek egy kicsit a decemberben mindig megrendezésre kerülő nyereményjátékot illetően! Ha így megy tovább, lassan nem lesz nyeremény sem - a Trillian-ból megrendelt manga és artbook-okat leszámítva.

Szomorú látni, hogy míg 2-3 évvel ezelőtt még voltak gyűjtői kiadások, ma már a Ghibli filmeket leszámítva semmi nincs! :(

IMG_1638.JPG

Szegasztok!

Elnézést, hogy még nem készült el az új anime bemutató videó, de ugye lassan kezdődik az új szemeszter s így kicsit bizonytalan vagyok az időmmel.

Mindenesetre visszaolvastam "kicsit" a toplisták terén, s rá kellett jönnöm, hogy bizony kellene végre frissítenem a listáimat, de mivel már elég sok animét láttam így emelnem kellett a számon. Gondolkodás után úgy döntöttem, hogy Top 15-ös listát készítek, mivel nálam a 13 és a 15 a szerencseszámok! ;)

No de akkor lássuk is, hogy mit is gondolok én a Top 15 legjobb animének!

Figyelem: a régi lista már csak a kommentek miatt marad meg (egy ideig). Tartalma valószínűleg törlődni fog és át lesz ide irányítva.

e0r5s másolata (2).jpg

Sziasztok!

Épp fent bóklásztam az AA-on mikor is belefutottam egy igencsak érdekes témába.

A Leírás szerint egy hónapja kering a neten egy petíció amit pár animekészítőtől akik egy független ,24 perces anime legyártásához kérnek támogatást. A Projejektet a Kickstarter indította el és saját elmondásuk szerint (és ez lepett meg a legjobban) a KÜLFÖLDI animerajongóknak akarják megcsinálni.

pic-2.jpg

Sziasztok!

A Mai napon a Blue Gender-hez hasonlóan egy a még A+-on futott animéről fogom elmondani a véleményemet.

A Mahou Shoujo műfajt szerintem nem kell bemutatnom senkinek. Átlagos iskoláslányok mágikus erővel harcolnak a gonosz lények ellen miközben egy értékes tárgyat kell megkeresniük.Ez tiszta sor, a SM óta az összes ilyen típusú anime mind ezen a sémán halad. Mai alanyom a Tokyo Mew Mew vagyis hazai fordításban Vadmacska kommandó még a műfaj hanyatlása előtt keletkezett,lássunk is neki!

Animage2002_TokyoMewMew-12131.jpg

Szegasztok!

Elkészültem a legújabb anime bemutatómmal, melyben a legendás Hokuto No Ken (Fist of The North Star) előzmány szériáját, a Souten No Ken-t (Fist Of The Blue Sky) szériát mutatom be nektek.

Jó szórakozást!

U.I.: Hokuto No Ken anime bemutató, hogy tudjátok, mely sorozatról van szó! ;)